Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Heerlijk wonen in het bruisende Amsterdam-Zuid? Zoek dan niet verder, want wij hebben de woning voor u! Welkom op de Balthasar Floriszstraat 33-2 te Amsterdam. Midden in het hippe en gezellige Amsterdam-Zuid mogen wij u dit netjes onderhouden, karakteristieke en lichte 2-kamer appartement te koop aanbieden. Het appartement is gelegen op de 2e verdieping en beschikt over 47m2 woonoppervlakte, een goede slaapkamer, een sfeervolle woonkamer, een moderne half open keuken en een badkamer. Dit alles is gelegen op EIGEN GROND! Wordt u net zo enthousiast als wij zijn? Lees dan snel verder!

Bewoner aan het woord:
Ruim 16 jaar geleden werd ik op slag verliefd op deze woning. Ik wilde graag in een fijne, veilige, gezellige, mooie buurt wonen en dat was met deze woning meer dan gelukt. Ik had mijn paleisje gevonden. Echt alles zit hier dichtbij: supermarkten, sportscholen, Albert Cuyp markt, tandarts, vrienden, winkels, cafés en restaurants, écht alles. En dat ga ik wel missen. Heerlijk op zaterdag over de markt struinen en lekkere en nog warme nootjes kopen, lekkere kibbeling bij de visboer halen, de zoete inval zijn van vrienden als ze in de buurt zijn, al mijn leuke buren die ik ondertussen ken en de gemoedelijke sfeer hier. Ik heb hier zó veel mooie herinneringen gemaakt. Als ik hieraan denk en dan te bedenken dat ik ga verhuizen, maakt mij dat wel een beetje weemoedig. Dit is zo'n ontzettend fijn plekje en ik heb me altijd zó thuis gevoegd al die jaren. Wat ga ik het missen. Maar het is ook tijd voor een volgende stap na 16 jaar. Iets groters, met tuin. Dus ik weet dat het de goede beslissing is, al doet het wel een beetje pijn.

Ligging en omgeving:
De Balthasar Floriszstraat is een rustige straat in Amsterdam Oud-Zuid tussen de Cornelis Anthoniszstraat en de Roelof Hartstraat. Op loopafstand van de woning heeft u allerlei voorzieningen zoals de winkels van de chique P.C. Hooftstraat, de Beethovenstraat, de Ferdinand Bolstraat en de beroemde Albert Cuypmarkt. Aan leuke cafés en restaurantjes in de buurt geen gebrek. Wat dacht u van Café Wildschut, het hippe Cafecito, restaurant L'Entrecôte en de diverse terrassen in De Pijp. Voor ieder wat wils! Voor culturele voorzieningen bevinden zich onder ander het Concertgebouw, diverse musea en bioscopen. Om even van de drukte te ontsnappen loopt u binnen enkele minuten naar het prachtige Vondelpark of het Sarphatipark. Uiteraard mag de goede bereikbaarheid van de woning niet ontbreken. Zo zijn de diverse uitvalswegen (Ring A10 en A2) goed en gemakkelijk te bereiken. Ook de bereikbaarheid met het OV is uitstekend. Zo zijn er diverse tram, metro- en buslijnen naar de andere delen van de stad. Het centrum van Amsterdam is op enkele fietsminuten bereikbaar. Kortom een leuke woning op een uitstekende locatie!

Indeling:
Via de afgesloten gemeenschappelijke voordeur heeft u toegang tot het trappenhuis.

2e verdieping:
Direct bij binnenkomst voelt u de gezellige sfeer en valt de hoeveelheid licht u op. Vanuit de hal heeft u toegang tot alle vertrekken waaronder de badkamer, de slaapkamer, de keuken en de royale lichte woonkamer.

Laten we beginnen bij de badkamer. Deze is direct links naast de voordeur gesitueerd en volledig voorzien van tegelwerk. Verder is de badkamer voorzien van een wasbak met meubel, mengkraan en spiegel alsmede een douche met thermostatische mengkraan en handdouche. Uiteraard mag de designradiator voor het warme genot hier niet ontbreken. Vanuit hier gaan wij door naar de moderne half open keuken. De keuken is gesitueerd aan de achterzijde van de woning en van alle gemakken voorzien. Zo is de keuken uitgevoerd met een RVS aanrechtblad en beschikt over een koelkast met vriesvak, een vaatwasser, een oven, een 4-pits gasfornuis met RVS afzuigschouw (re-circulatie), een 1,5 spoelbak met mengkraan en diverse onder- en bovenkastjes voor de nodige opbergruimte. Kortom genoeg werk- en opbergruimte voor een keukenprinses- of prins! Tot slot heeft u vanuit de keuken toegang tot het balkon. Heerlijk de dag beginnen met een kopje koffie! Vanaf het balkon gaan we door naar de slaapkamer. De slaapkamer is van goed formaat en ook gelegen aan de achterzijde van het appartement. De slaapkamer is voorzien van een mooie eikenhouten vloer, moderne wand- en plafondafwerking en een ingebouwde kast voor uw kleding. Door de aanwezige grote ramen en de openslaande deuren naar het balkon is de kamer erg licht en blijft heerlijk koel bij warme zomerse dagen. Naast de slaapkamer bevindt zich het separate toilet. Het toilet is zwevend uitgevoerd middels een wandcloset, half betegeld en uiteraard voorzien van een fonteintje.

Tot slot gaan we naar de sfeervolle woonkamer. De woonkamer is groot genoeg voor een goed formaat eettafel waaraan u met vrienden heerlijk kunt tafelen. Over de breedte van de woonkamer zijn er twee raampartijen en openslaande deuren naar het frans balkonnetje. Hierdoor ontstaat er veel licht in de woonkamer. Toch liever het licht wat gedempt of meer privacy? De opmaat gemaakt jaloezieën (2022) maken het geheel helemaal af.
De gehele woning is voorzien van een mooie eikenhouten vloer alsmede moderne wand- en plafondafwerking.

Balkon:
Dit appartement beschikt over een fijn balkon aan de achterzijde van de woning. Hier kunt u na een dag werken heerlijk genieten van de rust met een hapje en een drankje! Aan de voorzijde van de woning bevindt zich nog een Frans Balkon.

VvE:
De Vereniging van Eigenaren bestaat uit 5 leden. De administratie wordt gevoerd in eigen beheer. Een MJOP is aanwezig. De servicekosten bedragen momenteel € 200,00 per maand.

Bijzonderheden:
- Vraagprijs € 489.000,- kosten koper;
- Gelegen op EIGEN GROND:
- Bouwjaar 1900;
- Energielabel B;
- Woonoppervlakte 46,5m2 (conform NEN2580 gemeten en meetrapport aanwezig);
- Licht appartement met veel raampartijen;
- Verwarming en warm water middels een CV-combiketel (Intergas HR, bouwjaar 2017, gasgestookt en eigendom);
- Het betreft kleine VvE (5 leden), waarvan de administratie in eigen beheer wordt gevoerd (documenten zoals een MJOP zijn aanwezig);
- De maandelijkse servicekosten bedragen momenteel € 200,00 per maand;
- De gehele woning is voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing (HR++);
- De wasbak met meubel en de douche in de badkamer zijn in 2023 vervangen;
- Het externe schilderwerk dateert uit 2018;
- In mei 2023 zijn de balkons geheel vervangen;
- Gelegen op een zeer gewilde locatie in het hippe Amsterdam-Zuid;
- Zeer goede bereikbaarheid met het OV;
- Gelegen op de 2e verdieping;
- Verkopers zullen een Asbest- en Ouderdomsclausule opnemen in de koopovereenkomst (ivm het bouwjaar van de woning);
- Verkoop onder voorbehoud gunning eigenaar;
- Oplevering in overleg.

Bent u ook nieuwsgierig geworden?
Maak dan snel een afspraak voor bezichtiging in dit geweldige appartement! Wij geven u graag een rondleiding.

Rechtsgeldige koopovereenkomst en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. 
Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen binnen een straal van 15 km van het ten verkoop aangeboden object, opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.
 
Toelichtingsclausule NEN2580  
De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning zijn wij adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bovenwoning
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 47
Inhoud woonhuis 150
Aantal verdiepingen 1

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Balkon Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Woontype Appartement
Energielabel B
In overleg Ja
BouwjaarCV 2017
Hellend dak Bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 0
Bovenwoning Ja
Frans balkon Ja
TypeCV ketel Intergas Hr Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 21
Halfopen keuken Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
LeeftijdCV ketel 7
Aantal slaapkamers 1
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bovenwoning
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 47
Inhoud woonhuis 150
Aantal verdiepingen 1

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Balkon Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Woontype Appartement
Energielabel B
In overleg Ja
BouwjaarCV 2017
Hellend dak Bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 0
Bovenwoning Ja
Frans balkon Ja
TypeCV ketel Intergas Hr Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 21
Halfopen keuken Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
LeeftijdCV ketel 7
Aantal slaapkamers 1
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

IB Makelaars