Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Een jaren '30-woning met meer dan 100 m² woonruimte, 3 slaapkamers en een leuke achtertuin? Het is mogelijk, bij deze fantastische benedenwoning in Amsterdam-Oost!

De woning verkeert in uitstekende staat en kan door een volgende dan ook zó betrokken worden. Het appartement is aan de achterzijde uitgebouwd waardoor er een heerlijke ruime living is ontstaan met een luxe open keuken en een eetkamer grenzend aan de tuin. De woning is door de jaren heen smaakvol verbouwd met gebruik van de juiste elementen zoals sfeervolle houten vloeren, stijlvolle paneeldeuren en strak stucwerk. Aangenaam wonen dus!

De locatie is minstens zo prettig als het huis zelf. Want hoewel de woning midden in het bruisende Amsterdam-Oost ligt, kenmerkt deze wijk in de Watergraafsmeer zich voornamelijk door de rust, de ruime opzet en het vele groen. Kinderen spelen hier zorgeloos op straat, maar ook een avontuurtje in de stad ligt altijd op de loer!

Benieuwd naar wat deze woning nog meer te bieden heeft? Lees dan de uitgebreide omschrijving hieronder of plan gerust een afspraak voor bezichtiging met ons in.


INDELING
Je komt binnen in de hal met tochtportaal. Hier is voldoende ruimte voor de garderobe en bovendien zijn er een paar handige inbouwkasten. Vanuit de hal heb je toegang naar de slaapkamer aan de voorzijde. Een mooie ruime kamer met veel natuurlijk daglicht en opbergruimte in de bovenkasten. Ook de meterkast is hier netjes weggewerkt.

Vervolgens kom je via het tochtportaal in de gang dat toegang biedt tot vrijwel alle overige vertrekken zoals de badkamer, een apart toilet, 2 slaapkamers en de woonkamer met open keuken. De woonkamer aan de voorzijde is royaal en de houten vloer zorgt voor een fijne, warme sfeer in deze ruimte. In open verbinding met woonkamer bevindt zich een luxe keuken in parallel-opstelling met aan beide kanten een ruim werkblad gemaakt van beton ciré. Ook aan opbergruimte en inbouwapparatuur is er geen gebrek. Zo beschikt de keuken over vele lades en onder meer een 6-pits gasfornuis, een oven, vaatwasser en spoelbak met Quooker. In het het verlengde van de keuken bevindt zich de uitgebouwde eetkamer. Deze ruimte is lekker licht door de lichtkoepel in het dak en bovendien heerst er een fijn klimaat door de vloerverwarming. De openslaande deuren bieden toegang tot de tuin.

Verder bevinden zich aan de achterzijde van de woning 2 slaapkamers die ook beiden toegang bieden tot de tuin middels openslaande deuren. De hoofdslaapkamer beschikt bovendien over handige, ingebouwde kledingkasten en een berging waar zich ook de c.v.-ketel en de aansluitingen voor de wasmachine bevinden.

Tussen de grote slaapkamers in de bevindt zich een moderne, ruim opgezette badkamer die is uitgerust met vloerverwarming, een ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel en een toilet. Daarnaast bevindt zich ook nog een extra, separaat toilet op de gang.

Als laatste, maar zeker niet als minste beschikt de woning over een goed verzorgde, knusse achtertuin. De tuin is in 2020 opgeknapt en deels voorzien van een vlonder en deels van kunstgras. Ook zijn de schuttingen en de schuur vernieuwd. Leuk detail: er is een uitklapbaar bankje die je binnen één handomdraai naar beneden haalt om zo een lekker zithoekje te creëren. Ideaal!


LIGGING & BEREIKBAARHEID
Het appartement is gelegen aan de Herschelstraat, een rustige doch levendige omgeving in Amsterdam-Oost. De wijk is groen, ruim opgezet en zeer kindvriendelijk dankzij de (ver)brede trottoirs en de aanwezigheid van diverse (basis)scholen in de wijk, speeltuinen, een kinderboerderij, kinderopvang en diverse sportfaciliteiten.

Voor de dagelijkse boodschappen ben je zo op het Christiaan Huygensplein, de Middenweg of het moderne winkelcentrum 'Oostpoort' met een breed scala aan winkels.

In de Watergraafsmeer zijn er horecagelegenheden te over. Geniet van de avondzon op een van de gezellige terrasjes in de buurt of van een culinair diner in één van de vele restaurants die Amsterdam-Oost rijk is. Van een drankje en een een lekkere daghap bij Elsa's Café tot een culinair diner bij restaurant De Kas tot een vers gebrouwen biertje op het terras van Poesiat & Kater. Het is allemaal mogelijk. De directe omgeving biedt meer dan voldoende uitgaansgelegenheden en anders is het slechts 10 minuten fietsen naar het centrum van de stad.

Een mooie wandeling of een sportief rondje hardlopen kan in het prachtige 'Park Frankendael', maar ook het Oosterpark, het Flevopark met het Flevoparkbad en natuurspeeltuin Jeugdland zijn dichtbij. Ook dichtbij is Park de Meer met diverse sportverenigingen (voetbal, hockey, tennis) en de Jaap Eden schaatsbaan.

Ook is de woning gunstig gelegen t.o.v. het openbaar vervoer (tram, trein en bus) en de uitvalswegen (A10, A2 en A1).


BIJZONDERHEDEN
• Aantrekkelijke jaren '30-woning op de begane grond met ca. 103 m² woonoppervlak
• Smaakvol gerenoveerd met houten vloeren, strak stucwerk en stijlvolle paneeldeuren
• Heerlijk ruime woonkamer met open keuken en uitgebouwde eetkamer
• Voorzien van 3 goed bemeten slaapkamers
• Moderne badkamer met toilet + separaat toilet
• Met leuke, in 2020 opgeknapte, achtertuin
• Handige houten schuur van 3 m²
• De woning is prima geïsoleerd en voorzien van energielabel C
• Gelegen in een rustige, groene woonwijk in de Watergraafsmeer
• De straat wordt binnenkort vernieuwd en verbeterd en is naar verwachting rond februari 2025 klaar
• Er is een kleine, maar gezonde Vereniging van Eigenaren bestaande uit 3 appartementsrechten. Servicekosten bedragen € 125,- per maand.
• Het is mogelijk om voor deze woning 1 parkeervergunning aan te vragen. De kosten hiervan bedragen thans € 186,29 per half jaar.
• Het huidige erfpachttijdvak (AB 2000) loopt t/m 31 oktober 2054 en de canon bedraagt thans € 757,70 per jaar. Voor het tijdvak na 31 oktober 2054 is in 2022 onder gunstige voorwaarden de overstap naar eeuwigdurende erfpacht (AB 2016) gemaakt en is de jaarlijkse canon vastgeklikt op € 1.693,59. Genoemde canonbedragen worden enkel nog aangepast aan de jaarlijkse inflatie en zijn jaarlijks belasting aftrekbaar.
• Ouderdoms- en asbestclausule worden, gezien het bouwjaar van de woning, opgenomen in de koopovereenkomst
• De koopakte wordt volgens Amsterdams ringmodel opgemaakt in Amsterdam, Amstelveen of Diemen


Interesse in dit huis? Maak dan snel een afspraak!

Wij plannen graag een moment voor je in voor de bezichtiging van dit appartement. Onze makelaar vertelt je dan alles over dit appartement terwijl je rondkijkt. Zien we jou binnenkort?

Deze informatie is door ons met zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.


*** English translation ***

A 1930s house with more than 100 m² of living space, 3 bedrooms and a nice backyard? It is possible, with this fantastic ground floor apartment in Amsterdam-Oost!

The house is in excellent condition and can be moved into immediately by someone else. The apartment has been extended at the rear, creating a lovely spacious living room with a luxurious open kitchen and a dining room adjacent to the garden. The house has been tastefully renovated over the years using the right elements such as attractive wooden floors, stylish panel doors and sleek stucco work. Pleasant to live in!

The location is at least as pleasant as the house itself. Because although the house is located in the middle of bustling Amsterdam-Oost, this district in Watergraafsmeer is mainly characterized by the peace, the spacious layout and the many green areas. Children can play carefree on the street here, but an adventure in the city is always lurking!

Curious about what else this house has to offer? Then read the extensive description below or feel free to schedule an appointment for a viewing with us.

LAYOUT
You enter the hall with a vestibule. There is enough space for the wardrobe here and there are also a few handy built-in cupboards. From the hall you have access to the bedroom at the front. A beautiful spacious room with lots of natural daylight and storage space due to the built-in cupboards. The fuse box is also neatly concealed here.

You enter the hallway via the vestibule that provides access to almost all other rooms such as the bathroom, a separate toilet, 2 bedrooms and the living room with open kitchen. The living room at the front is spacious and the wooden floor provides a nice, warm atmosphere in this space. In open connection with the living room is a luxury kitchen in parallel with a spacious worktop made of concrete ciré on both sides. There is also no shortage of storage space and built-in appliances. For example, the kitchen has many drawers and, among other things, a 6-burner gas stove, an oven, dishwasher and sink with Quooker. The extended dining room is located in the extension of the kitchen. This space is pleasantly light due to the skylight in the roof and there is also a pleasant climate due to the underfloor heating. The patio doors provide access to the garden.

Furthermore, at the rear of the house there are 2 bedrooms, both of which also provide access to the garden through patio doors. The master bedroom also has handy, built-in wardrobes and a storage room where the central heating boiler and the connections for the washing machine are also located.

Between the large bedrooms there is a modern, spacious bathroom that is equipped with underfloor heating, a bath, walk-in shower, washbasin and a toilet. There is also an extra, separate toilet in the hallway.

Last but certainly not least, the house has a well-maintained, cozy backyard. The garden was renovated in 2020 and partly equipped with a decking and partly with artificial grass. New fences have also been installed and a handy wooden shed has been placed. Nice detail: there is a bench that you can pull down in no time to create a nice sitting area. Ideal!

LOCATION & ACCESSIBILITY
The apartment is located on the Herschelstraat, a quiet yet lively area in Amsterdam-Oost. The neighborhood is green, spacious and very child-friendly thanks to the (wide) sidewalks and the presence of various (primary) schools in the neighborhood, playgrounds, a petting zoo, childcare and various sports facilities.

For daily shopping you can easily reach the Christiaan Huygensplein, the Middenweg or the modern shopping center 'Oostpoort' with a wide range of shops.

There are plenty of catering establishments in the Watergraafsmeer. Enjoy the evening sun on one of the cozy terraces in the neighborhood or a culinary dinner in one of the many restaurants that Amsterdam-Oost has to offer. From a drink and a tasty dish of the day at Elsa's Café to a culinary dinner at restaurant De Kas to a freshly brewed beer on the terrace of Poesiat & Kater. It's all possible. The immediate area offers more than enough entertainment options and otherwise it's only a 10-minute bike ride to the city centre.

A nice walk or a sporty run is possible in the beautiful 'Park Frankendael', but also the Oosterpark, the Flevopark with the Flevoparkbad and nature playground Jeugdland are nearby. Also nearby is Park de Meer with various sports clubs (football, hockey, tennis) and the Jaap Eden ice rink.

The house is also conveniently located with regard to public transport (tram, train and bus) and the highways (A10, A2 and A1).

DETAILS
• Attractive 1930s house on the ground floor with approx. 103 m² of living space
• Tastefully renovated with wooden floors, sleek stucco work and stylish panel doors
• Lovely spacious living room with open kitchen and extended dining room
• Equipped with 3 well-sized bedrooms
• Modern bathroom with toilet + separate toilet
• With nice backyard, renovated in 2020
• Handy wooden shed of 3 m²
• The house is well insulated and has energy label C
• Located in a quiet, green residential area in Watergraafsmeer
• The street will soon be renovated and improved and is expected to be ready around February 2025
• There is a small, but healthy Owners' Association consisting of 3 apartment rights. Service costs are € 125 per month.
• It is possible to apply for 1 parking permit for this house. The costs for this are currently € 186.29 per half year.
• The current leasehold period (AB 2000) runs until October 31, 2054 and the annual rent is currently € 757.70. For the period after October 31, 2054, the switch to perpetual leasehold (AB 2016) was made in 2022 under favorable conditions and the annual rent was fixed at € 1,693.59. The aforementioned rent amounts will only be adjusted for annual inflation and are annually tax deductible.

The age and asbestos clauses will be included in the purchase agreement, given the year the house was built

The deed of sale will be drawn up in Amsterdam, Amstelveen or Diemen according to the Amsterdam ring model

Interested in this house? Then make an appointment quickly!

We will be happy to schedule a time for you to view this apartment. Our broker will then tell you everything about this apartment while you look around. Will we see you soon?

This information has been carefully compiled by us. However, no liability is accepted on our part for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning benedenwoning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 103
Inhoud woonhuis 368
Aantal verdiepingen 1

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Woontype Appartement
Energielabel C
In overleg Ja
BouwjaarCV 2003
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Vaillant Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Benedenwoning Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Hout
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning benedenwoning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 103
Inhoud woonhuis 368
Aantal verdiepingen 1

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Woontype Appartement
Energielabel C
In overleg Ja
BouwjaarCV 2003
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Vaillant Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Benedenwoning Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Hout
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Metropool Makelaars