Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze bijzondere geschakelde villa aan Bruggensingel-Zuid 24 geeft het gevoel van een vrijstaande woning. Het gaat hier om de bekende brugwoningen van architect Leo Heijdenrijk. Het huis is deels over het water gebouwd. Deze woningen komen zelfs in het klein voor in Madurodam, om maar aan te geven hoe bijzonder ze zijn! Jarenlang zijn de brugwoningen onderdeel geweest van architectuurexcursies door de wijk Kattenbroek. De woning heeft een allure die verrast zodra je binnenkomt. Vier woonlagen, 189 m² woonoppervlakte en een splitlevel-woonkamer. De verschillende niveaus zorgen voor een speelse, lichte en gezellige indeling. Door de hoge raampartijen en openslaande deuren waan je je meer buiten dan binnen. Op steenworpafstand bevindt zich Park Schothorst, waar je in een historisch landschap kunt wandelen met de hond en/of kunt sporten. Het openbaar vervoer ligt om de hoek, waardoor je binnen 10 minuten in het centrum van Amersfoort en op het Centraal Station kunt zijn. Binnen enkele minuten rijd je de A1 en/of A28 op en ben je in mum van tijd onderweg naar Amsterdam of Utrecht.

Indeling:
Begane grond:
Bij binnenkomst tref je een ruime entree aan met aangrenzend de garderobe, de meterkast en een separaat toilet. Direct merk je dat de woning licht is en goed onderhouden. Vanuit de entree loop je de eetkamer in die optimaal geïntegreerd is met de keuken. De strak gestucte wanden, het lichte kleurgebruik op de wanden en de levendige houten vloer geven een moderne en sfeervolle uitstraling. In de eetkamer is er plek voor een grote eettafel waarbij je overzicht en verbinding voelt met je omgeving zoals de tuin, het groen in de wijk en de straat.
De greeploze, zijdematte witte keuken (2017) is luxe uitgevoerd en heeft alles wat je nodig hebt: een grote koelkast en vriezer, een dubbele oven, een vaatwasser, een 5-pits gasfornuis waarvan één geschikt voor wokken, een Quooker en meer dan genoeg opbergruimte voor keukengerei. Door de glazen scheidingswand bij de trapopgang komt er van meerdere kanten licht in de keuken. Goed over nagedacht! Ook kijk je vanuit de keuken uit op de ruime tuin.
Door de split-level indeling is er een korte trap die leidt naar de woonkamer. Een oase van licht en ruimte! Aan weerszijden zijn er grote raampartijen, met elektrische screens, waarbij je aan beide kanten uitkijkt over de tuin. In deze woonkamer waan je je in het groen en geniet je van veel privacy. Je komt hier helemaal tot rust! De woonkamer is ongeveer 26 m² groot en is 3,6 meter hoog. Er is een gezellige houtkachel aanwezig en onder de natuur stenen vloer ligt vloerverwarming.

Tuinkamer:
Via een korte trap vanuit de woonkamer kom je beneden in de tuinkamer, waar een grote, mooie multifunctioneel te gebruiken ruimte is gemaakt met daarbij een bijkeuken. Dit is de ideale plek om familie en/of vrienden te ontvangen, waarbij je met gemak de tuin inloopt wanneer dat de wens is. Aan beide zijden is er contact met het vele groen en zijn er terrassen vormgegeven. Uiteraard is het tuinkamer ook in te richten als bijvoorbeeld een atelier, sportruimte, speelkamer voor de kinderen. Ook is het een ideale ruimte als kantoor-/praktijkruimte mede omdat er een aparte toegang via de tuin naar deze ruimte aanwezig is. De wanden zijn al strak gestuct en er ligt een houten vloer die netjes is gelegd. Aan beide zijden komt er door de grote raampartijen veel natuurlijk licht binnen. De aangrenzende bijkeuken is ideaal! Er is een koelkast geplaatst en er is plek voor een koffiezetapparaat, zodat je snel terug bent bij je gasten. Ook is er een toilet geïnstalleerd, zodat men niet naar boven hoeft te lopen. Deze verdieping is ongeveer 42 m² groot en is multifunctioneel te noemen.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers aanwezig van ongeveer 16 m² en 11 m², een ruime badkamer en zelfs een dakterras. De grootste slaapkamer is wederom zeer netjes afgewerkt met gestucte wanden, een lichte kleurstelling en een nette houten vloer. De kledingkast is over de gehele breedte op maat gemaakt. De tweede slaapkamer is wederom van een goede grootte en is netjes onderhouden, net als de master bedroom.
De badkamer is van een fijne grootte en goed onderhouden. Ook hier is alles aanwezig wat je nodig hebt, zoals: een ligbad, een inloopdouche, een toilet, een grote wastafel met meubel en een handdoekradiator. Er is hier gekozen voor witte wandtegeltjes en een antracieten vloertegel. Vanaf de overloop is het dakterras te betreden.

Tweede verdieping:
De dakopbouw van de woning is in 2006 gerealiseerd, waardoor er zo’n 42 m² aan woonoppervlakte aan de woning is toegevoegd. Ideaal voor een groot gezin, omdat er extra slaapkamers (13 m² en 11 m² groot) en een tweede badkamer zijn gecreëerd.
Wat opvalt is de ruime overloop met de grote kastenwand, met veel opbergruimte. Beide slaapkamers zijn zeer netjes te noemen. De wanden zijn ook hier netjes afgewerkt en er ligt een mooie laminaatvloer. Wederom voldoende lichtinval in beide kamers, wat een zeer aangename sfeer geeft. De badkamer is in dezelfde stijl vormgegeven als de badkamer op de eerste verdieping. Er is een ruime douche aanwezig, een toilet, een wastafel met meubel en een wasmachineaansluiting.

Tuin:
Naast de geweldige en mooie woning komt er ook een flinke tuin bij die rondom de woning ligt. De tuin is extra groot door het later aangekocht perceel, waardoor de totale oppervlakte op 371 m² komt. Op ieder moment van de dag kun je de zon opzoeken en genieten van het water dat langs de tuin kabbelt. Je waant je helemaal buiten met al het groen om je heen. Aan weerszijden zijn terrassen gecreëerd, en je loopt van de ene tuin langs het water onder de woning door naar de andere tuin. Uiteraard zijn beide zijden ook binnendoor te bereiken.
De tuin is met zorg en aandacht aangelegd en goed onderhouden. Er zijn veel verschillende borders die niet alleen voor het oog maar ook voor insecten en vogels aantrekkelijk zijn. Het zoemt en leeft in deze tuin! Hecht je veel waarde aan privacy? Beide tuinen zijn geheel omsloten door fraaie volwassen beukenhagen die daarvoor zorgen. Ook staan er verschillende grote markante bomen in de hoeken van de tuin die naast sfeer ook voor schaduw zorgen. Verder vind je diverse soorten fruitbomen in deze tuin. Zie jij jezelf hier zitten?

Pluspunten:
+ Bouwjaar: 1992;
+ Woonoppervlakte: 189m2;
+ Perceel: 371m2;
+ Eén van de bekende brugvilla's van architect Leo Heijdenrijk;
+ De verschillende niveaus zorgen voor een speelse, lichte en gezellige indeling;
+ Multifunctioneel tuinverdieping met bijkeuken;;
+ 4 slaapkamers en 2 badkamers aanwezig;
+ Verzorgde, groene tuin rondom de woning;
+ 18 zonnepanelen en een laadpaal aanwezig;
+ Winkelcentrum Emiclaer is op loopafstand van de woning.
+ Op steenworpafstand van park Schothorst;
+ A1/A28 richting Amsterdam en Utrecht zijn op korte rijdafstand.

BEN JIJ BENIEUWD OF JE DE STAP NAAR DIT HUIS KAN ZETTEN?
Moet je het oude huis nog verkopen? Één van onze makelaars komt graag een keer gratis en vrijblijvend langs om de actuele waarde in te schatten, zodat je direct weet of je deze stap naar het nieuwe huis probleemloos kan zetten. Voor het maken van een afspraak kan je contact opnemen met ons kantoor. Wij zijn je graag van dienst!

Benieuwd naar de lichtinval of zonnestand van de woning?
Op onze website bieden wij de mogelijkheid om bij elke woning per dag en ieder uur te zien hoe de zon in de tuin valt. Zo weet je precies van je aan zon kan verwachten, maar ook of zonnepanelen een zinvolle investering zijn.

Verliefd op de woning? Wordt ook verliefd op de omgeving.
Negenplus Makelaars gelooft erin dat je als koper niet alleen op het huis valt, maar dat ook de omgeving maakt dat een woning je droomwoning wordt. Om deze reden bieden wij je graag de mogelijkheid om de wijk waarin de woning ligt te ontdekken. Hiervoor kun je onze gratis 9+ fietsen lenen en hebben we voor alle wijken in Amersfoort een routebeschrijving waarmee je alle hotspots van de wijk kunt zien en bezoeken.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, geschakelde woning
Bouwjaar 1992
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1992
Woon oppervlakte 189
Inhoud woonhuis 687
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Villa Ja
Ligbad Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Aan water Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Energielabel A
In overleg Ja
Schuifpui Ja
BouwjaarCV 2022
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 371
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Frans balkon Ja
TypeCV ketel Intergas Hre Eigendom
CV ketel water Ja
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Schakelwoning Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 4
Buitenzonwering Ja
LeeftijdCV ketel 2
Aantal slaapkamers 4
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, geschakelde woning
Bouwjaar 1992
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1992
Woon oppervlakte 189
Inhoud woonhuis 687
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Villa Ja
Ligbad Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Aan water Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Energielabel A
In overleg Ja
Schuifpui Ja
BouwjaarCV 2022
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 371
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Frans balkon Ja
TypeCV ketel Intergas Hre Eigendom
CV ketel water Ja
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Schakelwoning Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 4
Buitenzonwering Ja
LeeftijdCV ketel 2
Aantal slaapkamers 4
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Kantoor Negenplus Makelaars Amersfoort