Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

SPLINTERNIEUWE LUXE SUITE IN HET PONTSTEIGERGEBOUW OP 23E VERDIEPING | INCLUSIEF 2 PARKEERPLAATSEN EN AFGEKOCHTE ERFPACHT TOT 2066

Wonen in het iconische Pontsteigergebouw in de Houthavens van Amsterdam biedt een unieke woonervaring met ongeëvenaarde luxe en comfort. Dit ruime hotelsuite-appartement van 122 m², gelegen op de 23e verdieping van deze indrukwekkende wolkenkrabber, biedt fenomenale uitzichten over het bruisende centrum van Amsterdam en bijvoorbeeld de Zuidas.

Met twee inbegrepen parkeerplaatsen en afgekochte erfpacht tot 2066, is dit de beste aanbieding van de appartementen die momenteel in het gebouw te koop staan. En wat het extra bijzonder maakt: dit appartement is splinternieuw. De huidige eigenaar heeft deze unieke woning nooit bewoond.

Dit appartement voelt als een luxueuze hotelsuite, ideaal voor een succesvol stel of professionals zoals een advocaat, piloot, ondernemer, expat, international, voetballer of artiest. Voor de wereldreiziger die de hele wereld als werkterrein heeft en Amsterdam als thuisbasis ziet, biedt dit appartement het perfecte rustpunt. Dankzij de hotelsuite-indeling geniet je niet alleen onderweg van luxe, maar kun je datzelfde niveau van comfort en verfijning thuis voortzetten.

Hier vind je rust en comfort na een drukke dag of verre reis. Geniet van heerlijke lounge-momenten, ontspannen slaap en jezelf opfrissen in de weelderige badkamer. De royale keuken nodigt uit tot uitgebreid koken en gezellig tafelen met vrienden of familie. De ruimtes vloeien naadloos in elkaar over, met minimale deuren, wat zorgt voor een open en lichte sfeer.

Dit appartement biedt ongekende luxe en een verfijnde leefstijl. Met de doordachte indeling en hoogwaardige afwerking is het een oase van rust en elegantie, een plek waar je altijd weer thuiskomt, midden in de dynamiek van de stad. Perfect voor wie veel onderweg is, maar altijd een stijlvol en comfortabel thuis wil hebben om te ontspannen en tot rust te komen.

Het geheel is instapklaar, geschilderd en voorzien van een prachtige gietvloer, een luxueuze keuken, badkamer en een professioneel lichtplan. Dit appartement wacht op een koper voor wie alleen het allerbeste goed genoeg is. Geen erfpacht betekent zorgeloos wonen en de komende 42 jaar geen jaarlijkse kosten.


LOFT APPARTEMENT MET HOOGWAARDIGE AFWERKING
Dit appartement is volledig instapklaar en voorzien van een luxe afwerking. Enkele hoogtepunten zijn:
- Woonoppervlakte van 122 m²: royale indeling met veel natuurlijk licht en een ruimtelijk gevoel.
- Industrieel karakter door de grote stalen constructie die geïntegreerd is in dit loft.
- Zuidwest-georiënteerd terras van 13 m²: Geniet van het buitenleven en het panoramische uitzicht over de bruisende stad, de Zuidas en prachtige zonsondergangen.
- Luxe keuken; voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur, perfect voor kookliefhebbers. Uitgerust met magnetron, warmhoudlade, warmhoudplaat, Quooker, Bora inductieplaat met geïntegreerde afzuiging, koelkast met vriezer, specerijenlade, vaatwasser en een elektrisch kopjesdisplay met stopcontact.
- Kookeiland met geïntegreerde bar/tafel, ideaal voor lange, gezellige diners en eindeloos tafelplezier.
- Ruime hoofdslaapkamer en en-suite badkamer; voorzien van een ligbad, inloopdouche en modern wasmeubel en douche, allen voorzien van JEE-O kranen
- Riant separaat toilet.
- Extra ruimte (ca 7 m²): weliswaar zonder ramen, maar ideaal als studeerkamer, kantoor, walk-in closet of extra logeerkamer.


ONGEKEND COMFORT EN VOORZIENINGEN
Dit appartement beschikt over alles wat je van een moderne, luxe woning verwacht:
- Twee eigen parkeerplaatsen in de beveiligde ondergrondse parkeergarage, inclusief eigen laadpaal.
- Riante berging en twee fietsstallingen.
- Vloerverwarming en -koeling: energiezuinig en comfortabel wonen, met energielabel A.
- Bewoners beschikken over een individuele keycard voor de lift, waarmee tevens de parkeergarage en de berging in de onderbouw direct toegankelijk zijn.


ICONISCH GEBOUW MET LUXE FACILITEITEN
Het Pontsteiger gebouw is een architectonisch hoogtepunt aan het IJ en staat bekend om zijn ongekende luxe en uitstekende voorzieningen:
- Elegante lobby met conciërge service: ideaal voor het ontvangen van bezoekers.
- Twee liften: voor snelle toegang tot het appartement en de parkeergarage.
- Financieel gezonde VVE: met lage servicekosten en professioneel beheer.


UNIEKE LIGGING IN DE HOUTHAVENS BEREIKBAARHEID
De Houthavens zijn een van de snelst groeiende en meest gewilde wijken van Amsterdam, gelegen direct aan het IJ. Pontsteiger schittert aan de oostgrens van de Houthavens, met een ideale ligging en alles binnen handbereik. Van fitnesscentra, basisscholen en supermarkten tot fijne restaurants en het nieuwe Houthaven Park, dat de Houthavens met de Spaarndammerbuurt verbindt.

Deze moderne wijk combineert de rust van wonen aan het water met de nabijheid van het bruisende stadscentrum. Een buurt waar oud en nieuw hand in hand gaan, waar traditionele Amsterdamse zaken moeiteloos worden afgewisseld met de nieuwste hotspots. Het Centraal Station ligt op slechts vijf minuten fietsen, net als het Westerpark.

Binnen enkele minuten wandel je naar de Haarlemmerstraat, het Westerpark, de gezellige Jordaan en de wereldberoemde grachtengordel. Terwijl je lekker uitwaait op het pontje, ben je zo op de NDSM-werf of in de A'DAM Toren, die Amsterdam Noord stevig op de kaart heeft gezet als dé place to be.

De Pontsteiger is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. De ringweg A10 ligt op slechts enkele minuten afstand, en er zijn diverse tram- en bushaltes in de buurt. Amsterdam Centraal Station is binnen 15 minuten te bereiken met de fiets, wat het een ideale locatie maakt voor zowel forenzen als stadsliefhebbers.

Dit gebied staat niet alleen bekend om zijn goede bereikbaarheid en trendy omgeving, maar ook om de moderne architectuur en luxe voorzieningen. De Houthavens bieden een perfecte combinatie van stedelijk comfort en ontspannen wonen aan het water, met volop mogelijkheden om te genieten van alles wat Amsterdam te bieden heeft.


HISTORIE VAN DE HOUTHAVENS
Ooit een van de belangrijkste handelshavens voor de houtindustrie, waar boomstammen vanuit Scandinavië en Rusland per stoomschip werden aangevoerd en gelost. Vaak dreven ze met honderden tegelijk in het water richting het land.

In de 17e eeuw werden de Houthavens opgericht als opslag- en handelsplaats voor hout, essentieel voor de scheepsbouw en de uitbreiding van de stad tijdens de Gouden Eeuw. De houtindustrie bloeide verder in de 19e eeuw, mede door de toenemende vraag naar hout voor spoorwegen en stoomschepen.

In de 20e eeuw raakte de houtindustrie door de opkomst van staal en beton in verval, en na de Tweede Wereldoorlog verloor de haven steeds meer aan betekenis. In de jaren '80 en '90 werden plannen gemaakt voor herontwikkeling, omdat Amsterdam behoefte had aan woon- en kantoorruimtes.

In de 21e eeuw werd het gebied getransformeerd tot een moderne woon- en werkwijk. Vandaag de dag is de Houthaven een van de meest gewilde wijken in Amsterdam, met luxe appartementen, creatieve werkruimtes en een levendige sfeer. Het Pontsteigergebouw (2018), met zijn kenmerkende U-vorm en 90 meter hoogte, is een van de meest iconische gebouwen in de wijk, met 366 appartementen en een adembenemend uitzicht over de stad en het IJ.

Wat ooit een bedrijvige haven was, is nu een droomlocatie met veel water, groen en alle voorzieningen binnen handbereik. Pontsteiger staat symbool voor moderne luxe, waar stedelijke architectuur en historie samenkomen op een unieke plek aan het IJ.


BIJZONDERHEDEN:
- Afgekochte erfpacht tot 31-05-2066 voor zowel het appartement als de parkeerplaatsen.
- Duurzaam wonen dankzij energielabel A en eigen zonnepanelen op het dak.
- Twee parkeerplaatsen met eigen laadpaal voor elektrische auto’s.
- Servicekosten € 383 voor het appartement en € 131 voor de twee parkeerplaatsen tezamen.
- Oplevering december 2024.


KLEINE LETTERTJES
Dit appartement is opgemeten volgens de NEN2580 meetinstructie, wat een uniforme methode biedt om de gebruiksoppervlakte aan te geven. Houd er echter rekening mee dat er kleine afwijkingen kunnen zijn door interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het meten. Hoewel de informatie met zorg is samengesteld, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuistheden of onvolledigheden. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn puur indicatief. Als koper heb je een eigen onderzoeksplicht voor zaken die voor jou van belang zijn.

Ons kantoor treedt op als verkopend makelaar voor deze woning. Alle informatie is in te zien via je move.nl-account. Interesse? Neem gerust contact op, we informeren je graag en geven je toegang tot het move.nl account Hierin is ook informatie opgenomen over bijvoorbeeld de VVE, plattegronden en andere zaken. Via dit account kan je ook vragen stellen en een eventuele bieding uitbrengen.


KORTOM
Dit splinternieuwe hotelsuite-appartement op de 23e verdieping van het Pontsteigergebouw biedt een ongeëvenaard uitzicht over Amsterdam en de Zuidas. Met afgekochte erfpacht tot 2066, twee parkeerplaatsen met eigen laadpaal en een instapklaar interieur met luxe keuken, badkamer en gietvloer, is dit dé beste aanbieding in het gebouw. Of je nu advocaat, piloot, ondernemer, artiest of wereldreiziger bent, dit appartement biedt de perfecte balans tussen comfort en verfijning. De hotelsuite-indeling zorgt ervoor dat je niet alleen onderweg in luxe verblijft, maar ditzelfde niveau van comfort ook thuis voortzet. Hier hoef je niet eens je koffers uit te pakken om te genieten van rust, ruimte en stijl.

INTERESSE?
We laten dit appartement als zorgeloze, verfijnde thuisbasis in de dynamiek van Amsterdam graag aan je zien.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning tussenverdieping
Bouwjaar 2019
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 2019
Woon oppervlakte 122
Inhoud woonhuis 442
Aantal verdiepingen 1

Overige

Balkon Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Woontype Appartement
Dorpskern Ja
Energielabel A
In overleg Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
Oppervlakte woonkamer 49
Stadscentrum Ja
Vrij uitzicht Ja
Garage inpadig Ja
Parkeerkelder Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Airconditioning Ja
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 1
Verwarming opmerking Vloerverwarming Geheel, warmtepomp, aardwarmte
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning tussenverdieping
Bouwjaar 2019
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 2019
Woon oppervlakte 122
Inhoud woonhuis 442
Aantal verdiepingen 1

Overige

Balkon Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Woontype Appartement
Dorpskern Ja
Energielabel A
In overleg Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
Oppervlakte woonkamer 49
Stadscentrum Ja
Vrij uitzicht Ja
Garage inpadig Ja
Parkeerkelder Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Airconditioning Ja
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 1
Verwarming opmerking Vloerverwarming Geheel, warmtepomp, aardwarmte
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Redres de erfgoedexpert