Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

In de geliefde en bruisende Rivierenbuurt te Amsterdam mogen wij u dit leuke, ruime en lichte 4-kamer appartement te koop aanbieden. Het appartement is gelegen op de 3e verdieping en beschikt over 71m2 woonoppervlakte, twee goede slaapkamers (optie tot 3 slaapkamers), een heerlijk lichte woonkamer met zit-/eetkamer, een moderne keuken en een nette badkamer. Uiteraard mogen de twee balkons niet ontbreken. Tot slot is de woning gelegen op erfpachtgrond, welke is afgekocht tot 01-09-2053. Tevens is de aanvraag tot omzetting naar eeuwigdurende erfpacht gedaan. Bent u ook zo nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Bewoners aan het woord:
Gedurende 10 jaar hebben wij hier het fantastisch naar onze zin gehad in deze knusse woning in de rustige Rivierenbuurt. Het uitzicht op al het groen van het Martin Luther King Park en de Amstel Rivier vanuit de woonkamer blijft een rustgevend genot waarvan we nu al weten dat we die enorm gaan missen. Samen met onze lieve en behulpzame buren werd elk jaar een buurtfeest georganiseerd voor jong en oud. Daarnaast waren wij als ware foodies ook enorm verwend met de eetgelegenheden uit de buurt. Van een Japanse sake bar, een authentieke Thai, knusse brunch plekjes en het allerleukste Turkse kruidenierswinkeltje Son Tomaatje, er is ruime keuze!
Met zowel het Amstel als Rai station nabij en de Pijp en het centrum van de stad op 10-15 minuten fietsafstand is de bereikbaarheid van de woning ongeëvenaard. Ondanks de kleine afstand tot de stad zal je tijdens feestdagen zoals Koningsdag weinig merken van de drukte en blijft de rust in de buurt bewaard.
Het was een enorme uitdaging om een nieuwe plek te vinden voor ons volgende huis na zo verwend te zijn met de President Kennedylaan 40-III. Zonder twijfel kijken we terug op een prachtige periode en wensen we de volgende bewoners net zoveel woonplezier toe als dat we zelf hebben mogen meemaken.

Ligging en omgeving:
De prachtige President Kennedylaan is gelegen in de bruisende en geliefde Rivierenbuurt. De straat is voorzien van veel groen, met een ruim winkelaanbod in directe omgeving. Om de hoek is de Rijnstraat waar een divers aanbod aan verschillende supermarkten, speciaalzaken en andere winkels te vinden is. Op korte afstand vindt u diverse horecagelegenheden, zoals Café Vrijdag, Thuis aan de Amstel, Café Bouwmeester, Ysbreker en Hesp. Binnen enkele minuten wandelt u zo naar het populaire Martin Luther Kingpark of langs de beroemde Amstel. Ook het vrije uitzicht op de Amstel en het park is een fijne bijkomstigheid. Heerlijk tot rust komen dus! De locatie heeft een ideale ligging ten opzichte van het openbaar vervoer naar de binnenstad. Het Amstelstation en stadion RAI zijn op enkele minuten afstand gelegen. Ook de populaire ‘De Pijp’ en de Zuidas zijn op korte afstand. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de ring A10 en de A2. Ook is er voor de deur voldoende parkeergelegenheid. Kortom een leuke woning op een nog leukere locatie!

Indeling:
Via de afgesloten gemeenschappelijke voordeur met bellentableau en brievenbussen heeft u toegang tot het trappenhuis.

3e verdieping:
Via uw eigen voordeur betreedt u de woning. Direct bij binnenkomst valt de hoeveelheid licht u op. De ontvangsthal geeft u toegang tot alle vertrekken.

Laten we beginnen bij de meterkast. Deze is direct rechts naast de voordeur gesitueerd en is voorzien van 6 groepen en aardlekschakelaars. Het separate toilet bevindt zich ook in de hal. Deze is zwevend uitgevoerd middels een wandcloset en modern betegeld. Daarnaast is de badkamer gesitueerd. Deze nette badkamer is voorzien van een vaste wastafel met meubel, mengkraan en spiegel alsmede een inloopdouche met thermostatische mengkraan en drain. In 2023 is al het tegelwerk in de badkamer vernieuwd en modern uitgevoerd. Vanuit de badkamer loopt u door naar de 1e slaapkamer. Deze kamer is van prima formaat en voorzien van een ingebouwde kast voor uw kleding. De vloer is hier afgewerkt met hout en middels het raam heeft u uitzicht op de tuinen. Bij terugkomst in de hal heeft u toegang tot de keuken. De vernieuwde keuken is gesitueerd aan de achterzijde van het appartement en voorzien van een spoelbak met mengkraan, een vaatwasser, combi-oven/magnetron, 4-pits inductiekookplaat met RVS afzuigschouw, een bergkast met daarin de wasmachineaansluiting en diverse boven- en onderkastjes voor de nodige opbergruimte. Tot slot heeft in de keuken de ruimte (nis) voor het plaatsen van een vrijstaande koel-/vriescombinatie en heeft u middels een openslaande deur toegang tot het balkon. Lekker genieten met een hapje en een drankje! Door naar de 2e slaapkamer. Deze kamer is gelegen aan de voorzijde van het appartement en is momenteel in gebruik als werkkamer. Ook deze kamer is voorzien van een houten vloer en een deur naar het balkon, met vrij uitzicht. Door zijn goede formaat kunt u deze kamer uiteraard ook als logeerkamer en/of kinderkamer gebruiken.

Tot slot gaan we door naar de royale, open en lichte woonkamer. Door het grote raam aan de voorzijde, alsmede de openslaande deur aan de achterzijde, is de woonkamer voorzien van veel licht. Maar met name het vrije uitzicht op het Martin Luther Kingpark en de Amstel is dé eye-catcher van deze woning. De voorzijde van de woonkamer is tevens gericht op het zuiden. De vloer is hier eveneens afgewerkt met hout. Momenteel is de (zit/eet)kamer aan de achterzijde bij de woonkamer getrokken. Echter, door de plaatsing van een deur kunt u deze kamer ook perfect als 3e slaapkamer indelen of hier eventueel uw woonkeuken realiseren. Er zijn diverse mogelijkheden welke wij u graag verder toelichten tijdens de bezichtiging. Momenteel is deze kamer in gebruik als eetkamer en kantoor. Ook vanuit hier heeft u toegang tot het balkon aan de achterzijde.

De gehele woning is voorzien van een houten parketvloer.

Balkons:
Dit appartement beschikt niet over één, maar twee balkons! Het balkon aan de achterzijde van de woning is vanuit de keuken alsmede de zitkamer te bereiken en is gelegen op het noorden. Fijn uw dag beginnen met een kopje koffie. Vanuit hier heeft u uitzicht op de tuinen. Het balkon aan de voorzijde is bereikbaar vanuit de slaapkamer en gelegen op het zonnige zuiden. Aan zon geen gebrek! Door het vrije uitzicht op het Martin Luther Kingpark en de Amstel is het hier echt heerlijk genieten! Lekker tot rust komen met een hapje en een drankje.

Berging:
Het appartement beschikt over een eigen berging op de zolderverdieping. Deze is voorzien van elektra en ideaal voor de opslag van diverse spullen.

Bijzonderheden:
- Vraagprijs € 540.000,- kosten koper;
- Gelegen op erfpachtgrond, welke is afgekocht tot 1-09-2053. De aanvraag tot omzetting naar eeuwigdurende erfpacht heeft reeds plaatsgevonden;
- Bouwjaar 1961;
- Energielabel D;
- Woonoppervlakte 70,9m2 (conform NEN2580 gemeten en meetrapport aanwezig);
- Licht appartement met grote raampartijen en openslaande deuren naar de balkons;
- Verwarming en warm water middels een CV-combiketel (Remeha CW4, bouwjaar 2012, gasgestookt en eigendom);
- De woning is grotendeels voorzien van kunststof kozijnen en deels van houten kozijnen;
- De woning is deels van dubbele beglazing voorzien en deels met voorzetramen;
- Het betreft een goede en gezonde VvE, welke professioneel wordt beheerd door VvE Beheer Amsterdam (alle documenten, zoals een MJOP, notulen en jaarrekeningen zijn aanwezig);
- De maandelijkse servicekosten bedragen € 143,48 per maand;
- De woning betreft een beschermd stads- en dorpsgezicht;
- 2 balkons aan de voor- en achterzijde;
- De badkamer is in 2023 vernieuwd;
- De keuken is in 2021 vernieuwd;
- Gelegen op een zeer gewilde locatie in de Rivierenbuurt te Amsterdam-Zuid;
- Goede bereikbaarheid met het OV;
- Gelegen op de 3e verdieping;
- Verkopers zullen een Asbest- en Ouderdomsclausule opnemen in de koopovereenkomst (ivm het bouwjaar van de woning);
- Verkoop onder voorbehoud gunning eigenaar;
- Oplevering in overleg.

Bent u ook nieuwsgierig geworden?
Maak dan snel een afspraak voor bezichtiging in dit geweldige appartement! Wij geven u graag een rondleiding.

Rechtsgeldige koopovereenkomst en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. 
Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Koper dient binnen twee werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris aan te wijzen binnen een straal van 15 km van het ten verkoop aangeboden object, opdat uiterlijk 1 week na deze mondelinge overeenstemming de koopakte ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.
 
Toelichtingsclausule NEN2580  
De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning zijn wij adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bovenwoning
Bouwjaar 1961
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1961
Woon oppervlakte 71
Inhoud woonhuis 227
Aantal verdiepingen 1

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Balkon Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Woontype Appartement
Energielabel D
In overleg Ja
BouwjaarCV 2012
Hellend dak Bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 0
Bovenwoning Ja
TypeCV ketel Remeha Cw4 Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Bitumineuze Dakbedekking
Dichte keuken Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 19
Voorzetramen Ja
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
LeeftijdCV ketel 12
Aantal slaapkamers 3
Beschermd stads gez Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bovenwoning
Bouwjaar 1961
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1961
Woon oppervlakte 71
Inhoud woonhuis 227
Aantal verdiepingen 1

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Balkon Ja
Dak type Plat Dak
Plat dak Ja
Woontype Appartement
Energielabel D
In overleg Ja
BouwjaarCV 2012
Hellend dak Bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 0
Bovenwoning Ja
TypeCV ketel Remeha Cw4 Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Bitumineuze Dakbedekking
Dichte keuken Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 19
Voorzetramen Ja
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
LeeftijdCV ketel 12
Aantal slaapkamers 3
Beschermd stads gez Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

IB Makelaars