Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Wonen in een charmante, karakteristieke en ruime jaren dertig woning, welke u zonder enige vorm van klussen direct kunt betrekken? U bent op de Burgemeester de Kievietstraat 70 te Diemen aan het juiste adres! De woning heeft een woonoppervlakte van 88m2 en beschikt daarnaast over 3 slaapkamers, een royale uitgebouwde woonkamer met open woonkeuken, een nette badkamer en heerlijke tuin en een balkon op het zonnige zuiden/zuidwesten. De woning is in 2015 gerenoveerd en netjes onderhouden. Al dit moois is tevens gelegen op eigen grond om de hoek van onze hoofdstad. Komt u ook een kijkje nemen bij deze leuke woning?!

Rond 1900 was Diemen nog een landelijk boerendorp met als kern het levendige Diemerbrug waar, aan het water, verschillende cafes en uitspanningen voor vertier zorgden. Na de eeuwwisseling kon Diemen zich echter niet meer aan de modernisering onttrekken. Vooral na 1920 kwamen grote veranderingen tot stand. Er werden nieuwe straten aangelegd, waaronder de Burgemeester de Kievietstraat. Tussen de Diemerkade en de Schoolstraat verrees zelfs een nieuwe buurt. Veel van het 'nieuw' is inmiddels al weer geschiedenis, maar in dit deel van de Burgemeester de Kievietstraat is de bebouwing uit die tijd nog relatief gaaf bewaard gebleven. In de architectuur is de invloed van de Amsterdamse School, toen een van de toonaangevende stromingen, te ontdekken.

Ligging en omgeving:
De woning is gelegen in een van de oudste delen van Diemen Centrum. De Diemer sporthal, een basisschool (Nieuwe Kring), kinderdagverblijf, sportschool en tennisbanen liggen op steenworp afstand van de woning. De winkelvoorzieningen van het Diemerplein met o.a. een Hema, AH XL, Vomar, een bakker, een slager, het Kruidvat en de Etos liggen op loopafstand. Uw dagelijkse boodschappen zijn dus zo gehaald. En wat dacht u van de gezellige weekmarkt op de woensdag. Diemen beschikt over een uitstekend openbaar vervoersysteem met onder meer een tram (lijn 19), de bus, trein (NS station Diemen Centrum of Diemen Zuid) en de metro. Daarnaast is Diemen zeer gunstig gelegen ten opzichte van diverse autosnelwegen zoals de A1, A2, A9 en Ringweg A10, waardoor u binnen een mum van tijd in Amsterdam, in het Gooi of op Schiphol bent. Ook aan de kinderen is gedacht; er zijn namelijk meerdere basisscholen, kinderdagverblijven en crèches in de directe omgeving. Houdt u van sport? Dan heeft u een keuze uit onder meer voetbal, hockey, tennis of lekker naar de gym. Bent u meer van de rust of een wandeling? Dan is het Diemerbos uw ideale plek of juist lekker een boek lezen in het haventje.

Indeling:
Achter de voordeur treffen we de hal met toegang tot de woonkamer. In de hal bevinden zich de meterkast en het separate toilet. De meterkast is voorzien van 7 groepen met aardlekschakelaars en de glasvezelaansluiting. Het toilet is zwevend uitgevoerd middels een wandcloset, deels voorzien van modern tegelwerk en is voorzien van een verlaagd plafond met inbouwspots. Via de schuifdeuren heeft u toegang tot de woonkamer. Deze zeer royale en uitgebouwde woonkamer is erg licht door de aanwezige openslaande deuren naar de tuin, alsmede de lichtkoepel in de woonkeuken. De vloer is hier mooi afgewerkt met een eikenhouten vloer (lamelparket) en strak gestuukte wanden en plafonds. De woonkamer beschikt tevens over een sfeervolle moderne open haard en een wandkoof om netjes uw kabels weg te werken. Vanuit hier heeft u toegang tot de open woonkeuken met groot kookeiland. De keuken is modern, greeploos en in een witte kleurstelling uitgevoerd. Uiteraard voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een Amerikaanse koelkast, een combi-oven/magnetron, een vaatwasser en diverse opbergkasten/laden. Het kookeiland is voorzien van een spoelbak met mengkraan en een 5-pits gasfornuis met afzuigkap. Ook hier heeft u voldoende opbergkasten voor diverse spullen. Een genot voor elke hobby kok! Tot slot is de keuken voorzien van een verlaagd plafond met inbouwspots, netjes weggewerkte stopcontacten een lichtkoepel voor extra daglicht en openslaande deuren naar de tuin.

Tuin:
Uiteraard mag een fijne achtertuin niet ontbreken bij deze woning. De heerlijke achtertuin is ruim, diep en gelegen op het zeer zonnige zuiden/zuidwesten. Geniete van de zon is dus een zekerheid. Vanuit de woonkeuken heeft u middels de openslaande deuren toegang tot de tuin. Deze is iets lager gelegen dan de woonkeuken en derhalve is er een trap aanwezig. De tuin zelf is betegeld en heeft een heerlijke loungehoek en een achterom, zodat u met de fiets de openbare weg kunt bereiken. De fietsen stallen we in de eigen berging. Kortom een heerlijke achtertuin waar u lekker kunt genieten!

1e verdieping:
Via de vaste trap bereikt u de ruime overloop op de 1e verdieping. De overloop is lekker licht door de aanwezige lichtkoepel. Vanuit hier heeft u toegang tot de 3 slaapkamers, de separate wasruimte en de badkamer. Laten we beginnen bij de eerste slaapkamer. Deze aan de voorzijde gelegen slaapkamer is van prima formaat, voorzien van een nette houten vloer en moderne wand- en plafondafwerking (stucwerk). U kijkt hier uit op de straatzijde. De tweede slaapkamer, oftewel de master bedroom, is gelegen aan de achterzijde van de woning. Deze slaapkamer is van groot formaat, voorzien van dezelfde houten vloer, netjes gestuukte wanden- en plafond, alsmede een deur naar het zonnige balkon. Heerlijk de dag starten met een kopje koffie op uw balkon. De derde en laatste slaapkamer is eveneens aan de achterzijde van de woning gelegen. Deze kamer is momenteel in gebruik als walk-in-closet. Wilt u hier liever een kinderkamer of logeerkamer van maken? Dat behoort uiteraard tot de mogelijkheden! Vanuit hier gaan wij door naar de separate wasruimte. Deze ruimte is voorzien van de wasmachine- en drogeraansluiting, alsmede de plek van de CV-ketel. Ook biedt deze ruimte u een extra opbergmogelijkheid. Tot slot op deze verdieping, de nette badkamer. De badkamer is volledig modern betegeld en voorzien van een inloopdouche met thermostatische mengkraan, het tweede zwevend uitgevoerde toilet en een brede wastafel met 2 mengkranen en spiegel. Uiteraard mag een raam voor daglicht en een extra ventilatiemogelijkheid niet ontbreken. Tot slot is het plafond hier verlaagd en voorzien van inbouwspots.

Bijzonderheden:
- Vraagprijs € 589.000,- kosten koper;
- Bouwjaar 1930;
- De woning is gelegen op een perceel eigen grond van 124m2;
- Woonoppervlakte 88,1 m2 (conform NEN 2580 ingemeten en meetrapport aanwezig);
- Verwarming en warm water middels een CV-combiketel (Intergas CW4, bouwjaar 2019, gasgestookt en eigendom);
- De woning is voorzien van deels houten kozijnen en deels kunststof kozijnen, welke volledig zijn voorzien van dubbele beglazing;
- De begane grondvloer is extra geïsoleerd middels isolatieschuim en er is een extra zandlaag aangebracht;
- In de 1 van de zijgevels is extra geluidisolatie aangebracht;
- De woning beschikt over een energielabel D;
- De keuken, badkamer en de vloer zijn vernieuwd in 2015;
- De woonkamer is in 2015 uitgebouwd;
- De volledig woning is voorzien van stucwerk;
- Het platte dak van het balkon is in 2023 vernieuwd. Het platte dak van de woning is in 2024 vernieuwd.
- Eikenhouten vloer (lamelparket) door de gehele woning;
- De woning beschikt over een ruime achtertuin, welke is gelegen op het zonnige zuiden/zuidwesten en voorzien van een berging en achterom;
- Verkoper zal een Ouderdoms- en Asbestclausule opnemen in de koopovereenkomst (ivm het bouwjaar van de woning);
- Verkoop onder voorbehoud gunning eigenaar;
- Oplevering in overleg.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie en/of vrijblijvende bezichtiging kunt u contact opnemen met IB makelaars. Wij geven u graag een persoonlijke rondleiding in deze leuke woning!

Rechtsgeldige koopovereenkomst en notaris
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. 
Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.
 
Toelichtingsclausule NEN2580  
De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning zijn wij adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, tussenwoning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 88
Inhoud woonhuis 304
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Dak type Samengesteld Dak
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Energielabel D
In overleg Ja
BouwjaarCV 2020
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 124
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Intergas Cw4 Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 36
Stadscentrum Ja
Tussenwoning Ja
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Hout
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 4
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 730 Breedte: 466 Oppervlakte: 34
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, tussenwoning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 88
Inhoud woonhuis 304
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Dak type Samengesteld Dak
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Energielabel D
In overleg Ja
BouwjaarCV 2020
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 124
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Intergas Cw4 Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 36
Stadscentrum Ja
Tussenwoning Ja
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Hout
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 4
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 730 Breedte: 466 Oppervlakte: 34
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

IB Makelaars