Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Heerlijk in rust en ruimte wonen op een van de mooiste locaties in de Kempen? Op het Poterseind te Schaft (gem. Valkenswaard) treft u een schitterende woning waar dit kan. Wees welkom bij deze prachtige langgevelboerderij met uniek perceel van 6.286 m2. Wat een rust en wat een prachtige natuur wordt hier ervaren en dat op maar slechts 3 autominuten van de N69/ westparallel richting Eindhoven. Deze historische ontworpen boerderij is in 1997 volledig opnieuw opgebouwd, is geheel levensloopbestendig te gebruiken maar kan ook voldoende ruimte geven aan het hele gezin.

Bij binnenkomst word je meteen omarmd door de charme van de karakteristieke elementen van deze woning. De grote raampartijen zorgen voor een overvloed aan daglicht en maakt dat deze woning een heerlijk gevoel geeft van ruimte en licht.

Voor gezinnen die op zoek zijn naar een sfeervolle thuisbasis waar herinneringen worden gemaakt, is dit dé perfecte plek om je dromen waar te maken.

Entree
Vanaf de prachtige voordeur komt u binnen in de ruime entreehal. Bij binnenkomst word je direct begroet door de karakteristieke plavuizen vloertegel die ook direct een heerlijk gevoel creëert.
De massieve houten binnendeuren zetten meteen de toon van een karakteristieke en degelijke gebouwde woning. De hal is zeer ruim van opzet en bied dan ook voldoende ruimte voor een garderobe daarnaast beschikt het over een toilet met fonteintje, een meterkast met 12 groepen, trapopgang naar de eerste verdieping en de doorgang naar de woonkamer.

Woonkamer
Laat u verrassen door de charme en het comfort van deze woonkamer. De volhouten vloer en het klassieke balkenplafond stralen karakter uit, waarbij de strak gestucte wanden en houten kozijnen het plaatje compleet maken. Een sfeervolle en zeer hoogwaardige spekkachel zorgt voor warmte en gezelligheid. Grote ramen bieden een prachtig landelijk uitzicht en zorgen voor het nodige daglicht binnen. De beleving in de kamer geeft de perfecte mix van rust en warmte weer.

Kelder
Vanuit de woonkamer is de manshoge kelder te betreden. De kelder is volledig betegeld, droog en biedt veel, gekoelde opslagruimte. Ideaal om hier uw eigen groente en fruit uit de moestuin te bewaren.

Slaapkamer/kantoor
Geschakeld aan de woonkamer is een ruime slaapkamer gelegen welke multifunctioneel gebruikt kan worden. Wilt u hier liever een speelkamer of een kantoor? Dat kan! De kamer ontvangt veel daglicht en heeft een schitterende en helemaal in boerderijsfeer behorende ‘opkamer’ welke het plaatje van de woning compleet maken. Laat uw ideeën voor deze ruimte de vrije loop!

Keuken
De ruime leefkeuken is geheel in stijl van de woning en van alle gemakken voorzien. De kwaliteitsapparatuur zoals de kookplaat, afzuigkap en oven van Siemens, de vaatwasser van Miele en de koelkast van Liebherr zorgen dat de keuken van alle gemakken is voorzien. Het riante werkblad van graniet geeft u alle ruimte om hier de lekkerste gerechten te bereiden voor het hele gezin. De keuken is samen met de bijkeuken, doucheruimte en de hal voorzien van vloerverwarming.

Bijkeuken
De bijkeuken grenst direct aan de keuken en bied voldoende ruimte voor de witgoedapparaten en voor nog een extra vriezer/koelkast. Via de bijkeuken heb je direct toegang tot de tweede badkamer, welke is voorzien van een douche en wastafel.

Hal
De woning heeft een tweede entree, deze is voornamelijk voor eigen gebruik. De ruime hal geeft heerlijk veel ruimte voor de jassen, schoenen en de boodschappen. Dit is wel zo praktisch in een ruime en grote gezinswoning als deze! In de hal hangt tevens het geïntegreerde stofzuigsysteem van Electrolux. Is er beneden toch te weinig ruimte? De vaste trap in de hal geeft toegang tot de zeer ruime bergzolder.

Bergzolder
De ruime opslagzolder geeft u alle mogelijkheden voor bewaren van al uw opslaggoederen. De zolder is één grote open ruimte en daarmee erg praktisch in gebruik. Op de zolder hangt de Nefit combiketel uit 2022. Wanneer gewenst is het mogelijk de bergzolder met de slaapverdieping te verbinden en deze ruimte daarmee als extra kamer toe te voegen, mogelijkheden genoeg!

Het juweeltje van de woning dat is de serre! Deze is in 2016 aangebouwd op zeer hoogwaardige en kwalitatieve wijze. De vloer is volledig geïsoleerd, de kozijnen zijn van kunststof en de driedubbele deuren zijn allemaal voorzien van horren. Vanuit de serre kijkt u uit over de prachtige tuin en het gehele natuurgebied achter het perceel in de richting van de rivier de Dommel. In de gehele zomerperiode geeft deze serre het huis een tweede woonkamer.







Vanuit de entree komt u middels een fraaie houten trap boven op de ruime en zeer praktisch ingedeelde verdieping. De overloop geeft maar liefst toegang tot 4 slaapkamers, het separaat toilet, een ruime badkamer en een ingebouwde kledingkast.

Master bedroom
Ruimte en comfort gaan samen in deze royale masterbedroom. Een houten vloer zorgt voor een warme uitstraling, terwijl de verwarming via radiatoren zorgt voor aangename temperaturen, zelfs op koude nachten.

3 slaapkamers
De overige slaapkamers zijn ook voorzien van sfeervolle houten vloeren en bieden meer dan genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed en een kledingkast. Dankzij de radiatoren blijft het hier altijd behaaglijk warm. De Veluxdakramen zijn voorzien van handige horren en verduisteringsmogelijkheden, zodat je ongestoord kunt genieten van een goede nachtrust.

Badkamer
De badkamer is royaal van opzet, geheel betegeld en is uitgerust met een heerlijk ligbad met handdouche, een fijne douche met thermostaat kranen, designradiator en beschikt over 2 wastafels. Door de fijne open ruimte bied de badkamer voldoende ruimte voor het hele gezin.

Toilet
Het separaat toilet is halfhoog betegeld en voorzien van een hangcloset.

Tuin
De tuin ligt als een domein rondom het woongebouw en de diverse bijgebouwen. Vanaf het Poterseind bereikt u het erf en de volwassen tuin. De riante tuin van deze woning biedt volop ruimte voor ontspanning en recreatie. Met een overvloed aan groen omringd, kunt u hier heerlijk tot rust komen en genieten van de natuurlijke schoonheid die deze plek te bieden heeft. De vijver vormt een sfeervol element in de tuin en zorgt voor een rustgevende ambiance. Voor de echte natuurliefhebbers en hobbytuiniers is deze woning een waar paradijs. De aanwezigheid van een moestuin met veel fruitbomen en kweekkas biedt u de mogelijkheid om zelf groente en fruit te verbouwen, waardoor u kunt genieten van verse en smaakvolle producten uit eigen tuin.
Tijdens een bezichtiging kunt u de tuin en al haar verborgen plekjes pas echt beleven. Van waterput tot boomgaard en van moestuin tot schapenweide, wij laten u graag de tuin in al haar schoonheid ervaren.

Bijgebouwen
Op het perceel staan verschillende bijgebouwen zoals een werkplaats met carport, grote stal en een kippenkooi.

Garage met carport
De voormalig doorgaande weg welke intussen deel uitmaakt van het perceel geeft toegang tot het erf voor de woning, de garage en de tuin. De garage is geheel in boederijstijl gebouwd (1997) met een constructie van metselwerk in spouw en staal. De grote dubbele carport geeft ruimte voor het stallen van twee (flinke) auto’s. De garage zelf is ingericht als werkplaats, opslag voor tuingereedschap en de fietsen. Middels een ladder is de zolder boven de werkplaats en de carport te bereiken.

De constructie bestaat uit metselwerk in spouw en staal. De dubbele deuren zorgen voor een goede toegang met een auto of rijtuig. Achter de stal bevind zich nog ruimte voor de houtopslag en op de verdieping is nog extra opslagruimte aanwezig. De stal is voorzien van twee paardenboxen welke vanuit buiten ook direct toegankelijk zijn.

Kippenverblijf
In de moestuin is een kippenverblijf aanwezig. Rondom het verblijf is een omheind deel gerealiseerd zodat de dieren hier vrij kunnen lopen.


Bijzonderheden
- Volledig nieuw gebouwd in 1997
- Houten kozijnen
- Energielabel A
- 262 m2 wonen
- 6.286 m2 perceel
- Wonen in alle vrijheid
- Dierenweide van 2.700 m2 aanwezig
- 5 slaapkamers
- Grote serre uit 2016 met kunststof kozijnen
- Parktuin
- Grote dubbele garage met werkplaats en zolder
- Paardenstal / dierenverblijf
- Stofzuigsysteem in het woonhuis
- 16 zonnepanelen uit 2017
- Grondwaterpomp aanwezig
- Alle opstallen met vergunning gezet

Na het onvoorwaardelijk worden van de koop dient 10% van de koopsom als bankgarantie/waarborgsom gestort te worden.

Bent u net zo enthousiast over deze woning en haar landgoed? Neem dan contact met ons op en wij nemen graag de tijd om u alles te laten beleven!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1997
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1997
Woon oppervlakte 262
Inhoud woonhuis 1103
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 6286
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2022
Garage vrijstaand Steen
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 5
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1997
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1997
Woon oppervlakte 262
Inhoud woonhuis 1103
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 6286
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2022
Garage vrijstaand Steen
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 5
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Revast Makelaardij