Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Welkom op de Klokkenberg 95, een uniek prachtig rijks monumentaal herenhuis met glas-in-lood raampartijen in de Vrouwenvleugel van de Klokkenberg.

Wonen op de Klokkenberg is een unieke ervaring. Een schitterend stuk erfgoed, omgebouwd tot heerlijke plek om te wonen! Dit voormalig grootste sanatorium van Nederland (1953), is gelegen in de nieuwe top-woonwijk in Breda Zuid. De omgeving kenmerkt zich door de prachtige architectuur van de historische rijks monumentale gebouwen, de schitterende vergezichten en een unieke ligging te midden van bos en natuurgebied.

Deze parel van een woning is energiezuinig, voorzien van 18 zonnepanelen en heeft maar liefst een woonoppervlakte van circa 350 m2, verdeeld over onder meer twee livings, vier ruime slaapkamers en drie badkamers. Een ideale woning voor grote gezinnen en voor mensen die graag thuis werken. Standing, rust en natuur zijn inbegrepen.
De woning heeft een prachtig zicht over het Markdal, een levend schilderij.

Landgoed de Klokkenberg is gelegen tussen het Markdal en het Mastbos ten zuiden van Breda. Binnen enkele auto- en fietsminuten bevinden zich het Ginnekenmarktje en ook Ulvenhout is zo te bereiken via de fietsbrug.
De A16, A27 en A58 zijn goed en snel bereikbaar.

We nodigen je graag uit voor een bezichtiging.

INDELING
We rijden Landgoed de Klokkenberg op. Hier ervaar je direct de rust, de pracht en ruimte.
We parkeren de auto op de oprit en via de voortuin komen we bij de entree, het pronkstuk van de woning, de glas in lood erker, siert de woning.

BEGANE GROND
We lopen naar binnen er ervaren hier direct de ruimte, de hoge plafonds van meer dan 4 meter hoog. Eenmaal binnen vind je een op maat gemaakte kastenwand met garderobe in de hal en een meterkast met 14 groepen, een fornuisgroep en 4 aardlekschakelaars.
Het toilet is zwevend uitgevoerd met een fontein.
Via een op maat gemaakte brede stalen deur ga je naar de ruime living. Aan de voorzijde bevindt zich een sfeervolle zithoek met de unieke glas-in-lood erker. Halverwege de living is nog een zithoek en een eetgedeelte welke worden gescheiden door een M-Design doorkijkhaard. Sfeervol, efficiënt én elegant!

De luxe leefkeuken ligt aan de tuinzijde aan de achterkant van de woning met mooi zicht over de tuin en het Markdal. De keuken is voorzien van een groot kookeiland met 4-6 zitplaatsen, een geïntegreerde spoelbak, Quooker en een Bora-inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging. In het eiland is ook de vaatwasmachine opgenomen. In de kastenwanden zijn een Amerikaanse koel/vriescombinatie een oven en combimagnetron verwerkt. Alle apparatuur is van Bosch. Verder is er een wijnkast en zijn er meerdere opbergkasten. De keuken heeft twee harmonica tuindeuren die je over de volle breedte kunt openen. Zo heb je geen buitenkeuken meer nodig en lijkt het al snel vakantie!
De begane grond is overal voorzien van een gietvloer met vloerverwarming.

EERSTE VERDIEPING
Via de eikenhouten trap lopen we naar de eerste verdieping en komen we op de overloop. Hier gaan we eerst naar de achterzijde van de woning en komen we in de tweede living. Deze salon heeft – net als beneden – een op maat gemaakte stalen toegangsdeur en een chique houten vloer in visgraat. Hier zijn recent mooie op maat gemaakte kasten gemaakt.
De living is voorzien van een Frans balkon en een prachtige raampartij over bijna de hele breedte en hoogte. Een tweede living klinkt luxe en dat is het natuurlijk ook. Het is ideaal voor grote gezinnen of als je bezoek ontvangt terwijl anderen zich juist terug willen trekken. Je kunt er natuurlijk ook kantoor aan huis maken of een combinatie, zoals de huidige bewoners het ook hebben ingericht.

Aan de andere zijde van deze verdieping, de voorzijde, bevindt zich de riante ouderslaapkamer van circa 30 m2 over de volle breedte van het pand met ook hier op maat gemaakte kasten en prachtige openslaande deuren in boogvorm en een erker met glas-in-lood ramen; helemaal in stijl dus. Dezelfde houten vloer van de salon en de overloop vormt de finishing touch. Ook deze verdieping is geheel voorzien van vloerverwarming.

De chique badkamer is gedeeltelijk voorzien van een mozaïekvloer en -wanden en deels voorzien van behang. Er is een regendouche en design badkamermeubel met geïntegreerde wastafel en spiegel met verlichting.
De verdieping heeft een afgescheiden inloop/garderobekast en een apart toilet wat ook weer deels is betegeld met mozaïek en deels is voorzien van behang.

TWEEDE VERDIEPING
We gaan nog een verdieping hoger. Als je de trap oploopt, zie je dat de architect op deze etage op ingenieuze wijze met het daglicht speelt; zoals eigenlijk overal.
Op de overloop is een separaat toilet met fonteintje. Hier vind je ook de aparte wasruimte met aansluitingen voor de wasmachine en –droger. Deze ruimte biedt voldoende plaats voor nog een kastenwand met opbergplek.

Aan de voor- en achterzijde vind je grote slaapkamers over de volle breedte van het pand met ieder een eigen badkamer en voldoende opbergruimte. In de achter slaapkamer zijn er nissen met kasten; in de voorslaapkamer is een inloopkast.
De achter slaapkamer is voorzien van airconditioning.

De badkamers hebben een douche en een wastafelmeubel en spiegel met geïntegreerde verlichting. In de achterbadkamer staat bovendien een fijn bad. Vóór is er onder andere een rond glas-in-lood raam in de kamer en achter zijn er mooie glaspuien over de hele breedte. Zo is er veel daglicht.
De gehele verdieping is voorzien van een gietvloer met vloerverwarming.

DERDE VERDIEPING
Via het robuuste trappenhuis lopen we nog een verdieping hoger. Ook deze verdieping is voorzien van een gietvloer met vloerverwarming. Er is een dakkapel/nis aan de achterkant met een bijzonder leuk rond raam en aan de voorzijde zijn er twee Velux-dakramen. Zo heb je een zee van licht in de enorme slaapkamer die bijna de hele verdieping beslaat.

De zolder bevat een technische ruimte waar de Intergas combiketel staat en waar ook de beide warmteterugwininstallaties zijn gemonteerd. Achter de knieschotten heb je voldoende bergruimte.

TUIN
En dan nog een pronkstuk van het geheel, de mooie achtertuin met prachtig zicht over het Markdal. De tuin ligt op het zuidoosten. Alle tuinen zijn aan de achterzijde naar het Markdal “open”, dit is een besluit van Stichting Natuurmonumenten De Klokkenberg, hierdoor is het uitzicht weids en indrukwekkend. Het terras is speels en fraai aangelegd met niveauverschil en meerdere terrassen.

Ook aan de voorzijde is er een gezellige tuin met een zitje. Spelen de kinderen buiten op het speelveldje of de speeltuin, dan is het heerlijk om ook hier te zitten. Tevens is het hier heerlijk zitten in de avondzon in het vroege voor- en najaar.

Klokkenberg 95 is een plek waar je graag buiten bent, maar waar je je net zo graag knus binnen in één van de prachtige kamers terugtrekt of tafelt met familie en/ of vrienden.

GARAGE EN OPRIT
Aan de voorkant ligt de oprit met daarnaast een uit houten rabatdelen opgetrokken garage/berging met elektrisch bedienbare garagedeur, elektra en een aparte loopdeur. De auto’s staan dus naast elkaar en niet achter elkaar waardoor je nooit hoeft te rangeren. Er is een laadpaal aanwezig.

LANDGOED DE KLOKKENBERG
Als bewoners van Landgoed de Klokkenberg betaalt u maandelijks een bedrag van € 60,- aan de stichting Natuurmonument Landgoed de Klokkenberg en € 130,- aan de stichting Rijksmonument Sanatoriumgebouw de Klokkenberg. Daarnaast is er per bouwdeel een eigen vereniging van eigenaren, in deze dus de Vrouwenvleugel. Vanuit deze vereniging wordt vertegenwoordiging afgevaardigd naar beide genoemde stichtingen.

HERENHUIS MET EEN RIJKE HISTORIE
Begin jaren ‘50 ontwierpen de architecten De Bever en Van Moorsel het oorspronkelijke pand naar de Delftse school. De monumentale vorm onderstreepte de functie van hersteloord voor de gegoede stand met onder meer een hoofdgebouw, kapel en een zusterhuis. Uit die Rooms katholieke tijd stamt ook de scheiding in een mannen- en een vrouwenvleugel (want stel je voor). Later werd De Klokkenberg een hartkliniek en zo’n 20 jaar geleden ging de medische afdeling over naar het Amphia Ziekenhuis. Er kwamen plannen voor de toekomst. In 2019 gaf Rienks Architecten er definitief vorm aan. Het oude sanatorium transformeert van lieverlee tot een prachtig landgoed ten zuiden van Breda.

BIJZONDERHEDEN
• De woning maakt deel uit van Landgoed De Klokkenberg – een rijksmonument – en heeft twee woonkamers, vier slaap- en drie badkamers.
• Het feit dat de woning is gebouwd in de voormalige wachtkamers met z’n glas-in-lood ramen, maakt het uniek op dit landgoed.
• Het woonoppervlak is zo’n 350 m2 en de plafonds zijn bijna vier meter hoog. Dat geeft extra cachet aan dit ruime herenhuis.
• De luxe keuken ligt aan de achterzijde en heeft grote harmonicadeuren naar de tuin, die over de volle breedte open kunnen.
• Op drie woonlagen is het pand voorzien van een gietvloer met vloerverwarming. Dat is fraai en comfortabel. De tweede woonlaag heeft een chique parketvloer in visgraat.
• De woning beschikt over diverse zeer fraaie op maat gemaakte kasten.
• De woning is voorzien van twee warmte terugwininstallaties.
• De woning is voorzien van 18 zonnepanelen
• Er is een elektrische laadpaal aanwezig.
• De voor- en de achtertuin zijn voorzien van een buitenkraan; de tuinen hebben een beregeningsinstallatie.
• Klokkenberg 95 is uitstekend bereikbaar vanuit de Randstad, de A16, A27 en A58 zijn dichtbij.

EXTRA LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Landgoed De Klokkenberg is uitstekend bereikbaar: komend van Rotterdam of Utrecht (A16 of A27) neem je de zuidelijke rondweg. Zo kom je snel bij de afslag Mastbos en volg je de Willem van Oranjelaan langs kasteel Bouvigne naar Landgoed De Klokkenberg. Dít is de Baronie van Breda!

De achtertuin van Klokkenberg 95 en het landgoed grenzen aan het Markdal waar je ongedwongen kunt wandelen en fietsen. Als je tijd hebt, volg je de Mark en begroet je onze Belgische buren. Ga je naar het noorden dan sta je al snel in het Bredase Ginneken met z’n fraaie winkels, restaurants en terrassen die je verleiden. Je vindt er ook scholen en moderne medische voorzieningen. Er is een fietsbrug over rivier de Mark, waardoor je snel bij Ulvenhoutse basisscholen komt. De oprijlaan van het landgoed tenslotte, grenst aan het rustige deel van het Mastbos. Inderdaad, De Klokkenberg is een plek om te landen.
Maar vergis je niet, ook de stad lonkt! Via de chique Wilhelminastraat loop je naar het Van Coothplein en de rest van de historische binnenstad van Breda. In het hart vind je de Grote Kerk en alle bekende winkels, De Nieuwe Veste als culturele ontmoetingsplek en – iets verderop – het Park Valkenberg met het nieuwe treinstation. Omdat Landgoed de Klokkenberg is voorzien van een bushalte voor reizigers onder andere richting Breda Centraal station, sta je zo in het gezellige centrum. Breda heeft goede busvoorzieningen en ligt juist boven de A58 tussen de A16 en A27 in. Steden als Rotterdam, Tilburg en Antwerpen zijn met een half uur te berijden en als je dat wilt, kun je op een mooie zomeravond nog op en neer naar de Zeeuwse kust. Al is dat net iets verder weg.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, tussenwoning
Bouwjaar 2019
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 2019
Woon oppervlakte 351
Inhoud woonhuis 1470
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Bosrand Ja
Bosrijk Ja
Dakraam Ja
Gashaard Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel A
Herenhuis Ja
In overleg Ja
Landelijk Ja
Perceel oppervlakte 481
Tuin achter Ja
Frans balkon Ja
TypeCV ketel Eigendom
Oppervlakte woonkamer 0
Tussenwoning Ja
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 3
Aantal toiletten 2
Airconditioning Ja
Vloerverwarming Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Geheel, gashaard
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, tussenwoning
Bouwjaar 2019
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 2019
Woon oppervlakte 351
Inhoud woonhuis 1470
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Bosrand Ja
Bosrijk Ja
Dakraam Ja
Gashaard Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel A
Herenhuis Ja
In overleg Ja
Landelijk Ja
Perceel oppervlakte 481
Tuin achter Ja
Frans balkon Ja
TypeCV ketel Eigendom
Oppervlakte woonkamer 0
Tussenwoning Ja
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 3
Aantal toiletten 2
Airconditioning Ja
Vloerverwarming Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Geheel, gashaard
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Schonck, Schul & Compagnie