Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

DEZE WONING WORDT AANGEBODEN DOOR GOESSENS & GOESSENS MAKELAARDIJ.

Beschrijving:
Exclusief wonen in Eijsden. Welkom in deze prachtige, op een rustige locatie gelegen, monumentale boerderijwoning, beter bekend als de ‘’Kerenshof’’. Deze unieke woning (gebouwd rond 1720) is een fantastisch familiehuis van ongekende klasse, gelegen op een perceel van maar liefst 3.158 m². Er zijn o.a. 6 zeer ruime slaapkamers aanwezig, twee ruime garages, grote kelderruimten, diverse multifunctionele ruimtes, en een prachtige, parkachtige tuin met diverse terrassen! De woning is tevens voorzien van 29 zonnepanelen. Bewonder de prachtige architectuur, de vele detailleringen en de fantastische sfeer, die "de Kerenshof" tot een droomhuis maken. De ligging is uitstekend: in de directe nabijheid is het heerlijk wandelen en het winkelcentrum van Eijsden is op slechts enkele minuten te bereiken. Ook slechts 10 minuten verwijderd van het MUMC+, UM en het historische centrum van Maastricht.

Indeling:

-Kelder:
Onder een deel van de hoeve is de kelder gesitueerd, welke te bereiken is via de garage. De kelder bestaat uit maar liefst zeven ruimtes met een plafondhoogte van ca. 2,70 meter. Er zijn meerdere ruimtes voor opslag, maar de realisatie van een sfeervolle wijnkelder is natuurlijk ook een passende optie. In de kelder treft u tevens de HR CV ketel (…,…,…) aan.

-Begane grond:
U bereikt de woning via de imposante, stijlvolle en authentieke voorgevel, die toegang geeft tot de stijlvolle ontvangsthal van ca. 18 m². De natuurstenen vloer, de paneeldeuren, de detailleringen en het 3.80 meter hoge ornamentenplafond, etaleren al hun charme en historie. In dit gedeelte van de woning bereikt u een voorkamer (ca. 20 m²), de gang naar het toilet, de woonkamer en de sierlijke trapopgang naar de eerste verdieping. De woonkamer, gescheiden door imposante houten deuren is maar liefst ca. 51 m² groot. De houten vloer toont karakter en de originele, zandstenen schouwen zijn behouden, net als de grote ramen, welke de woonkamer verbinden met de achtertuin. De woonkamer biedt toegang tot de keuken, welke tevens via een tweede entree, aan de voorzijde van de woning, is te bereiken. De ruime woonkamer met gezellige leefkeuken zijn samen ca. 88 m² groot ! In de eetkeuken (ca. 37 m²) vallen de sfeervolle, authentieke elementen meteen op, en het zicht op de tuin vanuit de keuken maakt het een fijn plekje om te vertoeven. De keuken is voorzien van een Boretti gasfornuis, koelkast, vaatwasser en een afzuigkap en tevens voorzien van airconditioning. Praktisch zijn de aanwezige hoge kasten in de keuken, te gebruiken als opbergruimte. Door de openslaande deuren biedt de keuken optimaal tuincontact. Via de keuken heeft u tevens toegang tot de hal, waar de trap naar de eerste verdieping, het toilet (voorzien van een staand closet en een fonteintje) en de toegang tot de garage zich bevinden.

-Eerste verdieping:
Volg de bordestrap in de hal naar de eerste verdieping, waar u als eerste op de overloop (ca. 4 m²) komt. Deze ruimte staat in verbinding met een portaal van ca. 10 m², beiden met een bijna 3.60 meter hoog ornamentenplafond, hoge ramen en een houten vloer.
Er zijn via dit portaal 3 slaapkamers van ca. 23, 12 en 19 m² en een badkamer te bereiken. Op een slaapkamer is airconditioning aanwezig. De badkamer (ca. 12 m²) is voorzien van een ligbad, twee wastafels en een toilet.
De achtergelegen, vierde slaapkamer is te bereiken via de trap naast de garage. Deze ruimte is maar liefst ca. 41 m². De slaapkamer wordt overspoeld met natuurlijk licht en ook hier is de originele schouw behouden gebleven. De tuin is tevens te bereiken via de brandtrap.

-Tweede verdieping:
De bordestrap vervolgt zijn weg naar de tweede verdieping. Hier komt u op de vijfde slaapkamer terecht (ca. 36 m²), die in verbinding staat met de zesde slaapkamer (ca. 16 m²). Aan de achterzijde is een berging van ca. 38 m² gesitueerd. Hier ziet u de prachtige dakconstructie in vol ornaat tot aan de ca. 4 meter hoge nok. Deze ruimte is een blanco canvas, die u geheel naar eigen smaak kunt transformeren in een inpandig appartement of extra slaapkamer(s) met een badkamer. Uiteraard dient u rekening te houden met het historische karakter.

-Garage:
De garage (ca. 18,5 m²) is te bereiken via de dubbele houten poort aan de voorzijde van de woning, en via een inpandige deur in de keuken. De ruime garage heeft plek voor het parkeren van 1 auto, en er is voldoende plaats voor bijvoorbeeld het opbergen van fietsen e.d.

-Bijgebouw/ garage:
Rechts van de woning staat een vrijstaande garage van ca. 29,5 m². Dit ruim bijgebouw kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Voor het stallen van diverse voertuigen of het opbergen van tuingereedschap is deze garage een perfect bijgebouw.

-Tuin:
Middels de openslaande deuren in de eetkamer, en een deur in de hal, bereikt u de tuin. Niet alleen de woning, maar ook de tuin is van groot formaat. Het is heerlijk zitten op het ruime, volledig beklinkerde terras, welke uitnodigt voor een diner met vrienden of familie. Ook de imposante achtergevel is vanaf hier te bewonderen. Wanneer u hier zit, waant u zich in de Franse sferen. De rest van de parkachtige tuin is een oase van groen en grenst aan de achtergelegen Voer. Er is zoveel te zien en te beleven, dat wij u bij interesse uitnodigen voor een eerste kennismaking met de Kerenshof, die wellicht leidt tot onvoorwaardelijke liefde.

-Nadere bijzonderheden:
-Uniek perceel van 3.158 m² in Eijsden.
-Houten kozijnen met dubbel beglazing.
-Airconditioning aanwezig in keuken en slaapkamer.
-Rijksmonument nr. 15495.
-29 zonnepanelen (.....,eigendom)
-Energielabel: Rijksmonumenten zijn vrijgesteld van de verplichting voor een energielabel.
-Centrale verwarming: HR combi-ketel (…, …, …).
-Alle vermelde afmetingen zijn indicatief en kunnen afwijken van de werkelijkheid.

-Omgeving:
Deze woning is gelegen in de kern van Eijsden. Eijsden is een forensengemeente gelegen bij de Maas. Een sfeervolle, bourgondische plaats met een oude historische kern, met gezellige terrasjes, eetcafés, winkeltjes e.d. Alle verdere voorzieningen scholen, kinderdagverblijf, sportvoorzieningen e.d. zijn in ruime maten aanwezig. Gunstig gelegen t.o.v. diverse uitvalswegen: Maastricht centrum, MUMC+, en Universiteit zijn op 10 minuten te bereiken. Eijsden is voorzien van een goede busverbinding en voorzien van een treinstation. Traditioneel zijn er jaarlijkse festiviteiten zoals de jaarlijkse “Broonk”, een goed moment om met bevolking van Eijsden te leren kennen.

Graag verwijzen wij u naar onze website goessens-makelaardij.nl, waar meer verkoopinformatie, onze disclaimer en de verkoopvoorwaarden te vinden zijn. Deze presentatie is door Goessens & Goessens Makelaardij met de nodige zorg samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Deze presentatie is slechts indicatief. Er is nagestreefd naar een zo zorgvuldig mogelijke informatie van de ter beschikking staande gegevens.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1695
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1695
Woon oppervlakte 373
Inhoud woonhuis 1839
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Monument Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 3158
Tuin rondom Ja
Monumentaal Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
ADSL aansluiting Ja
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
Garage aangebouwd Steen
Garage vrijstaand Steen
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 6
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Toegankelijk ouderen Ja
Bijgebouw schuur check Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1695
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1695
Woon oppervlakte 373
Inhoud woonhuis 1839
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Monument Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 3158
Tuin rondom Ja
Monumentaal Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
ADSL aansluiting Ja
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
Garage aangebouwd Steen
Garage vrijstaand Steen
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 6
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Toegankelijk ouderen Ja
Bijgebouw schuur check Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Goessens & Goessens Makelaardij