Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Wat een karakteristieke woning is dit! En wat een ruimte! .

Heerlijk wonen op loopafstand van het centrum, centraal gelegen, maar toch rustig aan de rand van het groen. De karakteristieke jaren-20 elementen zoals de vestibule, de hoge plafonds, de mooie trappartij en het glas-in-lood maken dit een heel bijzondere, sfeervolle woning maar vooral ook bijzonder ruime woning!
Deze villa heeft een totaal gebruikersoppervlakte van ca. 435 m² en telt maar liefst 5 verdiepingen, 6 slaapkamers en 4 badkamers. Op de begane grond is een ruime woonkamer met royale, luxe woonkeuken en werk/speelruimte. De villa is gelegen op een perceel van 1.548 m² waarbij de achtertuin grenst aan het Aambos.
Een tuin met niet alleen een heerlijk zwembad met pool house, maar ook met een royale buitenruimte met glazen pui. Nu in gebruik als garage, maar deze ruimte biedt zeker ook andere mogelijkheden. Bovendien is aan deze garage nog een buitenberging gekoppeld.
Parkeergelegenheid is er genoeg aan de voorzijde van de woning.

Deze helft van een karakteristieke villa is gebouwd in 1918 naar een ontwerp van Architect J. Gratema en N. Ramakers en is gebouwd in de stijl van Amsterdamse School. Oorspronkelijk was de dakbedekking van riet, maar dat is later vervangen door pannen.
Kenmerkend is de natuurstenen plint van Kunrader kalksteen, welke als bloembak dient. Op de hoeken is gekozen voor een hoekoplossing in de vorm van een soort zijbeuk, opgetrokken in natuursteen met een bakstenen rollaag.De erkers hebben houten beschietingen met versieringen in golfpatroon zowel verticaal als horizontaal langs de bovenranden. Ook de bloembakken hebben een rand met golfpatroon. De schoorstenen zijn vierkant en zijn overhoeks geplaatst.

Winkels, scholen en diverse verbindingswegen zijn in de korte omtrek te vinden.


Aan de voorzijde van de woning zien we een royale, keurig aangelegde voortuin met twee parkeerplaatsen. Direct ernaast ligt de oprit met ruimte voor meerdere auto's, met aan het eind van de oprit de ruime garage.
De overdekte entree ligt aan de zijkant van de woning. Via de karakteristieke voordeur komen we de vestibule binnen welke gelijk doorloopt in de ruime hal. Kenmerkend hier is de royale opzet en de fijne lichtinval door de grote glaspartij met prachtig glas-in-lood. Tevens zien we hier gelijk de mooie trapopgang.
Maar eerst lopen we door naar de woonkamer. De woonkamer is ruim 55 m², heeft de kenmerkende hoge plafonds uit deze bouwperiode en heeft een erker aan de voorzijde. Op de vloer zien we een mooie houten parket.

Vanuit de woonkamer is een doorgang naar de ruime leefkeuken. Deze keuken is ruim 25 m² en is gelegen aan de achterzijde van de woning met zicht op de tuin.
Deze ruimte, welke voorzien is van een tegelvloer, heeft een keuken in hoekopstelling. De keuken is voorzien van keramische kookplaat met afzuiginstallatie, een vaatwasser, combi-oven magnetron en gewone oven. Daarnaast zien we een Amerikaanse koel-vriescombinatie en een bartafel met krukken. Bovendien is de keuken voorzien van een kokend waterkraan. In de afscheiding naar de woonkamer is een ruime kastenwand met extra veel bergruimte.

Op de begane grond is verder nog een werkruimte/speelruimte, grenzend aan de woonkamer. Tenslotte is er nog een garderoberuimte en toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje.

De mooie trappartij leidt naar de eerste verdieping. Vanaf de overloop zijn op deze verdieping 3 slaapkamers bereikbaar. De master bedroom aan de achterzijde van de woning is voorzien van een mooie parketvloer. Ee schuifpui geeft vanuit de slaapkamer toegang tot het balkon. Vanaf dit balkon is een mooi uitzicht op de tuin met het daar achtergelegen Aambos.
Vanaf deze slaapkamer zijn twee walk-in-closets bereikbaar, beide ruim 13 m² en beide voorzien van meerdere vaste kasten. De badkamer behorende bij deze slaapkamer is voorzien van inloopdouche, een wastafelmeubel met dubbele wastafel en een semi-open toiletruimte met zwevend toilet.

De tweede slaapkamer ligt aan de voorzijde van de woning en is ruim 19 m². Ook de derde slaapkamer ligt aan de voorzijde van de woning. Deze is ruim 10 m².
Ook deze slaapkamers en de overloop zijn voorzien van een mooie parketvloer.
Tenslotte is op deze woonlaag nog een tweede badkamer, voorzien van ligbad, wastafel en toilet.


Op de tweede verdieping zijn 3 slaapkamers en nog eens twee badkamers en een aparte toiletruimte. Bovendien heeft deze verdieping een ruime zolderberging. meerdere vaste kasten, dakkapellen en extra bergruimte onder het schuine dak.

De derde verdieping van de woning is bereikbaar met een klaptrap. Hier zien we nog extra ruimte, momenteel in gebruik als bergruimte. Hier zou eenvoudig nog een extra slaapkamer gerealiseerd kunnen worden.

Onder een groot deel van de woning bevindt zich het souterrain. Dit souterrain is verdeeld in meerdere ruimtes, waaronder een wasruimte, provisieruimte, wijnkelder en CV-ruimte. Een uiteraard vinden we hier voldoende bergruimte.

Maar liefst 1.548 m² perceel heeft deze woning, waarvan een groot deel aan de achterzijde gelegen. Ee tuin van ruim 70 meter diep, direct gelegen aan het Aambos.
Het natuurzwembad is voorzien van een warmtepomp, zuiveringssysteem, en afdekplaten.
Achter in de tuin is een pool house (bouwjaar 2019) met overkapping en de technische ruimte voor het zwembad. Hierin is tevens een koudwaterkraan douche en een keukenblok terug te vinden.

De woning heeft aan de achterzijde een ruim balkon. Dit balkon is ruim 11 m² groot, kijkt uit over de tuin en is bereikbaar vanaf de master bedroom.

* de woning heeft op de begane grond spouwmuren, welke zijn geïsoleerd. De overige verdiepingen hebben massieve muren;
* het dak is van binnenuit geïsoleerd;
* de hele woning is voorzien van houten kozijnen met dubbel glas, grotendeels HR++ beglazing;
* het verfwerk is recent (2023) gedaan;
* De CV-ketel is eigendom (Nefit, 2011);
* de woning had oorsponkelijk een rieten dakbedekking. In de jaren 60 is daar een pannendak voor in de plaats gekomen;
* de garage is uit 2006, voorzien van plat dak, de berging erachter heeft pannendak en is voorzien van een vliering met lift.

Tot slot:
* Deze verkoopinformatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Hierbij zijn wij deels afhankelijk van informatie die wij van derden ontvangen. Aan onjuistheden en/of onvolkomenheden kunt u echter geen rechten ontlenen. Indien bepaalde informatie voor u van wezenlijk belang is dan adviseren wij u deze op juistheid te controleren. Onzerzijds wordt geen aansprakelijkheid aanvaardt voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief;

* Koper is te allen tijde gerechtigd om voor eigen rekening een bouwkundig onderzoek te (laten) verrichten, dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen in de staat van onderhoud of andere aspecten van de onroerende zaak. Koper dient bij het doen van een bod wel direct aan te geven of hij een dergelijk onderzoek wenst;

* De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week na het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren;
* Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt, nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Villa
Bouwjaar 1918
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1918
Woon oppervlakte 324.6
Inhoud woonhuis 1543.48
Aantal verdiepingen 5

Overige

Tuin Ja
Balkon truetrue
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 1125
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
Garage opp 35.54
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1548
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Tuin diepte 75
Dak isolatie Ja
Garage water Ja
Tuin breedte 15
CV ketel combi Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 65.62
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2011
GarageCV verwarmd Ja
Garage vrijstaand Steen
Aantal slaapkamers 6
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Mechanische ventilatie Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Villa
Bouwjaar 1918
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1918
Woon oppervlakte 324.6
Inhoud woonhuis 1543.48
Aantal verdiepingen 5

Overige

Tuin Ja
Balkon truetrue
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 1125
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
Garage opp 35.54
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1548
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Tuin diepte 75
Dak isolatie Ja
Garage water Ja
Tuin breedte 15
CV ketel combi Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 65.62
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2011
GarageCV verwarmd Ja
Garage vrijstaand Steen
Aantal slaapkamers 6
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Mechanische ventilatie Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Bij Diana makelaardij