Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Prachtige vrijstaande woning met groot bijgebouw op landelijke locatie.

Deze vrijstaande woning met groot, vrijstaand bijgebouw is gelegen op een royaal perceel van 435 m², aan de rand van Benschop. De ligging biedt het beste van 2 werelden: Aan de ene kant de rust en ruimte van het buitenleven in Benschop en aan de andere het gezellige stadscentrum van IJsselstein met alle voorzieningen op 5 minuten rijden.

Het fris wit gestuukte huis met mansarde kap en fraai aangelegde tuin geeft een gezellige, landelijke uitstraling. De woning beschikt over een heerlijke woonkeuken, een ruime woonkamer, 3 slaapkamers en een ruime badkamer. Het woonhuis is in 2010 grondig verbouwd en ondanks de heerlijke, landelijke uitstaling ademt het comfort en de luxe van deze tijd. Achter de woning ligt het grote bijgebouw met garage en een grote veranda met buitenkeuken. Op de etage bevindt zich een prachtig appartement geschikt voor Bed and Breakfast of mantelzorgwoning.

Locatie De woning ligt aan de rustige "smalle" kant van het Boveneind, aan de rand van Benschop, waar je alleen bestemmingsverkeer en fietsers tegenkomt. Ondanks de landelijke ligging ben je binnen 10 minuten op de fiets in het hart van IJsselstein en Utrecht bereik je binnen 30 minuten met het openbaar vervoer of de auto.

Indeling Begane grond woonhuis: Entree, hal met meterkast en trapopgang naar de eerste verdieping. Rechtsaf betreden we de gezellige woonkamer. Meteen valt de prachtige schouw op met houtkachel. Op de vloer ligt een massief eiken vloer en de wanden zijn glad gestuukt. De ramen zijn voorzien van sfeervolle shutters. Achter de woonkamer ligt de in 2010 uitgebouwde woonkeuken met stenen vloer en vloerverwarming. Fraaie, openslaande deuren geven toegang tot de zonnige tuin. De grote, centraal geplaatste eettafel is een heerlijke plek om lang te tafelen met familie en vrienden. De landelijke keuken (met hardstenen werkblad en geïntegreerde spoelbak) is voorzien van diverse apparatuur: een origineel 5-pits (4 pitten en wokbrander) Falcon fornuis met twee geïntegreerde ovens en een grill, afzuigkap, vaatwasser en vrijstaande SMEG koel-/vrieskast.

Vanuit de keuken is er toegang tot het toilet, de was-/stookruimte, de bijkeuken en de voorraadkelder.

1e verdieping: Ruime overloop met kunststof dakraam. Vanaf de overloop hebben we toegang tot 3 sfeervolle slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer (ca. 11,8 m²) heeft een kunststof dakraam, een ruime, vaste kast en bergruimte onder het schuine dak. De tweede slaapkamer (ca. 9 m²) heeft ook een vaste kast en bergruimte onder het schuine dak. De derde slaapkamer (ca. 8,9 m²) beschikt eveneens over een vaste kast. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, toilet, wastafel en designradiator. Alle slaapkamers en de badkamer hebben een kunststof Velux dakraam en een fraaie eikenhouten vloer.

Bergvliering: Een vlizotrap op de overloop biedt toegang tot de ruime bergvliering.

Het bijgebouw/garage: Het vrijstaande bijgebouw van totaal circa 84 m² is beneden in gebruik als werkkamer, schuur en garage (voorzien van cementdekvloer, elektrische sectionaaldeuren en krachtstroom). De eerste etage is sfeervol verbouwd tot een appartement voor Bed and Breakfast of mantelzorg. Het appartement beschikt over een woon-/eet-/slaapruimte, een keuken met 4 pits inductiekookplaat met afzuigkap en een ruime badkamer met inloopdouche, wastafel met meubel, toilet, wasmachine aansluiting en elektrische vloerverwarming.

Deze ruimte is zeer geschikt voor het houden van een Bed and Breakfast of praktijk-/bedrijf aan huis en heeft een eigen opgang.

De tuin: De verzorgde tuin is zeer sfeervol aangelegd met mooie borders, fruitbomen en diverse terrassen. Er is ruimte voor 4 auto’s parkeren op eigen terrein. Weer of geen weer, het is er altijd heerlijk vertoeven onder de grote veranda met buitenkeuken. En in de avonduren wordt de tuin sfeervol verlicht.

Bijzonderheden: - Sfeervol woonhuis met groot bijgebouw; - Rustige ligging aan de rand van Benschop EN IJsselstein; - Op korte afstand van het centrum van IJsselstein; - Ruime parkeergelegenheid voor 4 auto’s; - De woonkeuken is in 2010 aangebouwd; - Het dak en dakgoten van de woning zijn in 2023 geïsoleerd en voorzien van nieuwe, geglazuurde dakpannen; - De CV van de woning is van 2024 (Nefit HR); - Bijgebouw met garage, bergruimte en volledig appartement (Bed and Breakfast of mantelzorg) op de eerste verdieping; - Bijgebouw wordt verwarmd door eigen cv-ketel (2017), de badkamer is voorzien van elektrische vloerverwarming; - Gezien de leeftijd van de woning en bijgebouw is er een asbestrapportage aanwezig; - Voorzien van 15 zonnepanelen; - Fraai aangelegde tuin met sfeervolle terrassen, borders en een grote veranda met buitenkeuken; - Voorzien van energielabel D; - Oplevering in overleg.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1910
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1910
Woon oppervlakte 175
Inhoud woonhuis 776

Overige

Perceel oppervlakte 435

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1910
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1910
Woon oppervlakte 175
Inhoud woonhuis 776

Overige

Perceel oppervlakte 435

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Aarendonk ERA Makelaardij