Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Een grote, weelderige tuin om in te barbecueën met vrienden én een eigen moestuin om groenten te verbouwen. En het Markermeer voor de deur. Dit alles onder de rook van Amsterdam. Te mooi om waar te zijn? Niet dus! Deze verbouwde en in 6 delen gesplitste stolpboerderij in Uitdam heeft het allemaal.

BIJZONDERHEDEN van dit 3-kamer appartement (gelegen op begane grond):
- Gelegen aan voet van de dijk van het Markermeer
- Veel EXTRA leefruimte: logeerkamer, washok, klusschuur/fietsenhok, zolder, bergruimte
- Grote tuin/moestuinen
- Landelijk wonen slechts op 20 min rijden van Amsterdam
- Uniek en idyllisch klein dorp Uitdam
- Kite- en windsurfen en zwemmen voor de deur, schaatsen in de winter
- Een vakantiegevoel in eigen huis

Indeling huis
De stolpboerderij bevat zes appartementen. Het appartement bevindt zich aan de waterkant op de begane grond. Het appartement voelt heel ruim aan en door de ideale ligging heeft het de hele dag een prettige lichtinval. 

Indeling
Om het appartement te betreden komt u eerst in de gemeenschappelijke hal. Ook is hier een gedeelde fietsenberging en wasruimte met wasmachine/droger opstelling en een eigen cv installatie. In de hal is de trap naar de eerste verdieping, waar een gedeelde logeer-/slaapkamer is. De woonkamer op de begane grond is ruim en licht. De robuuste vierkantspaal gecombineerd met de plafondbalken sieren het plafond en geven het geheel een sfeervol uiterlijk. Het interieur is in lichte tinten en mooi op elkaar afgestemd en uitgevoerd met houten vloerdelen.
De ramen zijn van roeden voorzien. Samen met de houtkachel met stoere kachelpijp zorgt dit voor een warme sfeer. De eenvoudige open keuken in U- opstelling is geheel in stijl, met een vleugje nostalgie, maar wel voorzien van alle moderne gemakken, zoals een stoer 6-pits gasfornuis + oven en afzuigkap, een keramische spoelbak, vaatwasser en tegeltableau aanrecht.
Op de begane grond bevinden zich verder twee lichte slaapkamers, de ouderslaapkamer met inbouwkasten en een kleinere slaapkamer die in te richten is als kinder- logeer, -hobby of kleedkamer. Tevens is er een nette badkamer met vloerverwarming, wastafelmeubel, ligbad/douche en gedeeltelijk tegelwerk, wederom alles goed op elkaar afgestemd. Daarnaast een aparte toiletruimte met
wandcloset en fonteintje. Badkamer en toiletruimte zijn v.v. vloerverwarming.

Eerste verdieping
Op de verdieping is nog een extra (gedeelde) logeerkamer.

Tweede verdieping
Via een trap komt u vervolgens op de zolder waar nog een gezamenlijke bergruimte
is met voor ieder een wegzetgedeelte.

Tuin
Tuin rondom.

Bijzonderheden
Gemeenschappelijke fietsenstalling.
Gedeelde logeerkamer.
Gedeelde zolder/bergruimte.
Gedeelde grote tuin met ruimte voor een eigen moestuin en een eigen plek met voldoende privacy.

Over Uitdam
Uitdam is een klein dorp met een gemoedelijke sfeer waar zowel jong als oud zich thuis voelt. In het dichtstbijzijnde stadje Monnickendam bevindt zich een
winkelcentrum met o.a. een supermarkt, visboer, bakker en slager en wijnwinkel. Ook zijn er genoeg leuke winkeltjes, restaurants en zelfs een gezellige strandtent in
de buurt. In Zuiderwoude, op ca. 5-10 minuten fietsen, bevindt zich een dorpsschooltje waar de meeste kinderen uit het dorp heengaan.
Bereikbaarheid Amsterdam: De Noord-Zuidlijn ligt op 15 minuten rijden. Hier kunt u parkeren voor zes euro per 24 uur en staat u binnen zes minuten met de metro in het centrum van Amsterdam.
Met de auto is het ongeveer 20 minuten rijden. Met een race of elektrische fiets is Amsterdam ook goed bereikbaar.
In de naaste omgeving, Marken, Monnickendam, Edam, Volendam, Broek in Waterland en natuurlijk Amsterdam zijn vele voorzieningen, supermarkt,
restaurants, zwembad, scholen, sport- en culturele faciliteiten, evenementen en bezienswaardigheden. 
Omgeven door water kunt u er ook gezellig op uit in een fluisterbootje of kanovarend genieten van de mooie Waterlandse regio.

Dijkversterking
Momenteel is een dijkversterking gaande. De verwachting is dat deze is afgerond eind 2026. Uiteraard vertellen we u hier tijdens een bezichtiging graag meer over.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning benedenwoning, Appartement
Bouwjaar 1895
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1895
Woon oppervlakte 73
Inhoud woonhuis 282

Overige

Kenmerken

Algemeen

Soort woning benedenwoning, Appartement
Bouwjaar 1895
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1895
Woon oppervlakte 73
Inhoud woonhuis 282

Overige

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Hoekstra & Van Eck Monnickendam