Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Een in 2015 volledig vernieuwde en verbouwde gezellig ingerichte villa met op het Zuid Oosten gelegen achtertuin. Hier vindt u alle ruimte en comfort die u zoekt in een totaal opgeknapt en vernieuwde vila met charme. De woning heeft een verwarmd buitenzwembad met buitenbadkamer, douche, wastafel, wasmachine aansluiting en toilet. Deze villa heeft maar liefst 5 slaapkamers en 3 badkamers. De Master Bedroom, met luxe badkamer ensuite en op maat gemaakte inloopkast is door zijn mooie materialen en ruimtes het pronkstuk van de woning.

Over Valkenswaard
Valkenswaard is een gezellig Brabants dorp om te wonen met een bourgondische sfeer. Het marktplein met diverse winkels, fijne restaurants en leuke terrassen ligt op loopafstand. Er is een rijk verenigingsleven en de agenda van deze gemeente staat boordevol leuke evenementen. Op de Statie is altijd wel iets te beleven.

Ondernemers vinden elkaar bij De Eindhovense Golf, De Treeswijkhoeve met zijn Michelinster en er zijn diverse pareltjes te vinden zoals bijvoorbeeld de kunstkeuken en Sapor Smaakpaviljoen. Letterlijk om de hoek geniet u van de prachtige meren in de zeer bosrijke omgeving met de "Grote en Kleine" meren. U kunt er kilometers heerlijk wandelen in het Philips de Jong wandelpark.

Uitstekende Ligging
Dit gedeelte van de Europalaan is een zogenaamd “cul de sac” straatje, waar alleen plaatselijk verkeer komt voor een aantal aangrenzende en verzorgde vrijstaande villa’s. De doorgaande weg bevindt zich tussen een brede groenstrook met beplanting. De achter de groenstrook aangelegde nieuwe weg is geluidsarm en groot vrachtverkeer wordt omgeleid. De kinderboerderij is op enkele minuten afstand lopen te bewonderen. Met de bus ben je in no time op het NS station in Eindhoven en scholengemeenschap Were Di ligt letterlijk om de hoek. De situering ten opzichte van de A2/A67, de Genneper Sportparken, High Tech Campus, Eindhoven Airport en het centrum van Eindhoven maakt dat het huis zich op een zeer strategische plek bevindt.

Energielabel
Deze moderne villa is voorzien van veel wooncomfort en een betaalbare energierekening met energielabel C. Dit met de wetenschap dat na het afgeven van label C nog eens 26 zonnepalen zijn gelegd.

Kenmerken
Bouwjaar: 1953
Perceeloppervlak: 928
Woonoppervlak: 258
Inhoud: 985 m3
In 2015 is de villa volledig verbouwd en zijn alle buitenkozijnen en buitendeuren vervangen door hardhouten kozijnen en tuindeuren met isolerende dubbele beglazing HR++. Het schilderwerk van de gehele woning is in prima staat en wordt regelmatig onderhouden.
Een Nefit Topline HRC 45HR Combiketel CW6 uit 2015 zorgt ervoor dat er nooit ergens koud water is, al staan alle douches en kranen tegelijk open. Deze wordt jaarlijks onderhouden, voor het laatst februari 2024. De begane grond is gedeeltelijk voorzien van travertin vloeren met vloerverwarming, en gedeeltelijk hardhouten visgraatparket. Het hele huis is voorzien van nieuwe radiatoren aangesloten op de HRC-ketel. De 2 badkamers in de woning zijn beiden voorzien van elektrische vloerverwarming. De keuken is voorzien van een Quookerkraan voor warm, koud en kokend water. De badkamer buiten is voorzien van een tweede HR-ketel, geplaatst in 2015. De travertin vloeren zijn volledig geïsoleerd in 2015. Er zijn 25 zonnepanelen 10 KWP georiënteerd op het zuiden in 2023. In 2015 is de gehele woning en alle aan- en bijgebouwen volledig voorzien van nieuwe stroomdraden en nieuwe meterkasten met aparte groepen voor fornuis, zonnepanelen, laadpaal voor elektrische auto en Pool house.

Bijzonderheden van de woning
Vrijstaande woning; De gehele nieuwe opbouw, welke pas in 2016 is gerealiseerd, is zodanig gebouwd dat de sterk hard houten meranti balken een prachtige look en feel geven van moderne bouw aan de authentieke woning. Het aanzicht van het witte huis met het houten verticaal geplaatste balken aanzicht maakt het huis zeer uniek.
Het zwembad is te verwarmen en is afgedekt met een solar lamellen dek.
Er zijn diverse overkappingen op het terras.
5 slaapkamers met vernieuwde inbouwkasten en 2 badkamers. Buiten is er nog een derde badkamer bij het zwembad.
De masterbedroom is voorzien van het gemak van een ensuite badkamer en een ensuite inloopkast, welke op maat is gemaakt.
Voor de veiligheid is er een onderhoudsvrij gepoedercoat hekwerk van ruim 30 meter met 2 elektrisch bedienbare poorten op afstandsbediening met daarnaast een apart poortje met code naar de voordeur aanwezig. Tevens is er nog een doorloop poortje waarmee je toegang hebt tot een oprit aan de zijkant van het huis.


Parkeren is mogelijk op eigen terrein met ruimte voor meerdere auto's.
De kantel kiep ramen zijn gedeeltelijk voorzien van horren.
Er is een nieuwe dakkapel van 3 meter geplaatst aan de achterzijde van de woning met kantel- kiepramen.
Beregeningssysteem voor de tuin is aanwezig en werkend op een grondwaterput.
Er zijn bijzonder veel bergruimtes en inbouwkasten, een provisie kelder, ruime berging, bergvliering en opbergzolder.
De villa ligt naast een prachtige bosrijke omgeving.
De op het Zuid Oosten gelegen tuin geeft alle privacy.

Begane grond
De auto parkeert u in de garage of op de grote oprit. Via de entree komt u binnen in de ontvangsthal. Deze hal geeft gelijk een goede indruk van hoe de woning is verbouwd en onderhouden. Via de klapdeur komt u in de gang waarbij u diverse keuzes worden geboden. U kunt van hieruit naar een werkkamer, het prachtig verbouwde toilet, de eetkamer (of te gebruiken als praktijkruimte) met een 2de werkplek, de woonkamer, de trap naar boven of u kunt zelfs doorlopen naar de achtertuin. Zo hoeft niet iedereen het hele huis door om de juiste plek te vinden. De gebruikte materialen en de afwerking zijn van een zeer hoog niveau. De uitgebreide meterkast is te vinden in de werkkamer.

Het zitgedeelte in de woonkamer situeert zich rondom de sfeervolle gashaard met tv. Het hardstenen haardplateau met gashaard zorgt voor een optimale vuurbeleving op de wat koudere dagen. De verlichting in het woongedeelte is los van elkaar te schakelen vanuit 1 schakelpunt. Alles is hierbij te dimmen voor de sfeerbeleving. Er zijn meerdere wandcontactdozen in de ruimte aanwezig. Wanden en plafonds zijn voorzien van strak stucwerk. Allemaal vernieuwd in 2015. Sommige muren zijn voorzien van een lichte kleur om het geheel wat warmer te maken. De hardhouten visgraat vloer in lichte kleurstelling met houtlook loopt vanuit de woonkamer door naar de aansluitende piano/boekenkamer.

Het sfeervolle eetgedeelte is georiënteerd op de tuin en het zonnige Zuid Oosten en biedt ruimte voor een fantastisch diner met vrienden en familie. De vele ramen van de uitbouw maken het woongedeelte een vrolijke lichte ruimte, waar de ramen voorzien zijn van een grote schuifpui. Dus bij warm weer kan deze ver opengezet worden.

Keuken
De grote landelijke keuken grenst aan de living en staat daarmee in open verbinding met het eetgedeelte. De keuken is voorzien van een dik, groot granieten keukenblad, diverse kasten en lades. Voor kookliefhebbers is alles aanwezig: een inductieglasplaat met 1 grote wokpit en 4 inductie kookelementen, en een een afzuigkap, allen van ATAG. Een stoomoven/oven combinatie, een nieuw (2024) volautomatisch koffiezetapparaat en een vaatwasser van Siemens. Uiteraard een gootsteen met Quooker kraan. De grote inbouw koelkast en grote vriezer zijn van Siemens.

Kelder en eetkamer.
De manshoge en droge kelderruimte is de ideale plek om de wijnen en whisky’s te bewaren. Uiteraard is de kelder ook te gebruiken als provisieruimte. De 2 units van de vloerverwarmingen zijn naar deze kelder gebracht.

De eetkamer geeft toegang tot de achtertuin. Dit kan via een aparte achterdeur waardoor dit ook gebruikt kan worden als praktijkruimte met aparte ingang los van het woongedeelte.

Bijgebouwen met vliering
Het bijgebouw staat links direct achter de woning. Dit ruime bijgebouw is voorzien van een technische ruimte met het filtersysteem voor het zwembad en het beregeningssysteem voor de tuin. Er is een badkamer met douche, toilet, wasbak en wasmachine aansluiting en een garage/opbergruimte. Over de gehele lengte van dit bijgebouw is een opbergzolder met vlieringtrap. Garage/berging: Via 2 grote houten deuren heeft u toegang tot de garage/berging. De ruime garage met een afmeting van 3,10 x 5.15 meter.
Alle 3 de beschreven ruimtes zijn apart toegankelijk.
1e Verdieping
Via de hardhouten wit gelakte trap met stevige loper kom je uit op de overloop met als bijzonder detail de enorme hoogte boven de trap tot aan plafond van de bovenverdieping van het pand. De overloop geeft toegang tot 3 slaapkamers, een badkamer, en de 4de master bedroom met de ensuite badkamer en ensuite inloopkast. Ook vind je via deze overloop de trap naar de zolder met de 5de slaapkamer. De wit gestucte en getexte wanden en plafons op de overloop zorgen voor een rustige en landelijke strakke uitstraling. De wanden van de slaapvertrekken zijn voorzien van strak stukwerk en geschilderd in lichte kleurstelling voor een moderne look. Over de gehele verdieping zijn geluiddempende platen gelegd met dikke vloerbedekking wat zorgt voor een aangenaam gevoel. Alle slaapkamers zijn voorzien van inbouwkasten/open kasten.

Bij het pronkstuk van de woning, de op het oosten gelegen Masterbedroom, piept de ochtendzon via de ramen de ruimte in. Je kijkt uit over de bomen van het achtergelegen park en woning. Een mooie houten deur geeft toegang tot de luxe badkamer ensuite. Maar ook vanuit de walk in closet, die via de masterbedroom te bereiken is, kom je via een houten schuifdeur ook in deze badkamer uit. Deze stijlvolle badkamer is voorzien van een mooi vormgegeven ligbad met een zeer moderne kraan die vanuit de grond met een boog in het bad uitkomt. De douche heeft een grote regendouche met losse handdouche, daarnaast een dubbele wastafel met lades en een spiegelkast incl. verlichting. Uiteraard is de ledverlichting te dimmen en zit er een afzuiging. Opvallend aan deze badkamer zijn de verschillende lichte travertin steensoorten welke de badkamer tot een mooi geheel maken. Dit geeft de badkamer een mediterrane allure.
Uiteraard mag de elektrische vloerverwarming, de designradiator om de handdoeken te drogen, en het sanibroyeur toilet, niet ontbreken. De eerder genoemde walk-in closet is door een interieurbouwer op maat gemaakt met kasten, lades en accessoires.

De 2e badkamer heeft een wastafel met 2 grote lades, een verwarmde, met ingebouwd licht, grote spiegel en inloopdouche. Tevens zijn er nog 3 lades subliem weggewerkt voor extra ruimte. Ook hier zijn een hangtoilet, mechanische afzuiging, elektrische vloerverwarming en een designradiator aanwezig.

In het hele huis hangen rookmelders.

Via de wit gelakte houten trap, achter een deur op de overloop, kom je op de 2e verdieping uit bij de verassend ruime zolder. Het ene gedeelte is momenteel in gebruik als wasruimte met wasmachine en droger, maar hier kun je ook een ander soort kamer van maken. Er zijn schuifpanelen aanwezig om achter de schuine wanden wat op te bergen. Daarnaast zijn er 2 geheel vernieuwde inbouwkasten gemaakt met verlichting. Ook is er een wastafel met warm en koud water en een spiegel aanwezig.
Vanuit dit gedeelte van de zolder heb je toegang tot de 5e slaapkamer. De 5e slaapkamer is afgewerkt met mooi stukwerk en er is met een aparte deur welke toegang geeft tot deze slaapkamer.
De gehele zolder is voorzien van zeil en het volledige dak is in 2020 opnieuw geisoleert.
De HRC-ketel bevindt zich naast de wasmachine en droger op de zolder, met de juiste koolmonoxide- en rookmelder.

Tuin met terrassen en overkappingen.
Gegarandeerd veel tuinplezier in deze zonnige tuin, gelegen op het Zuid Oosten en aangelegd met diverse terrassen en borders. Het strakke gazon geeft mooie zichtlijnen. De tuin van deze villa is de perfecte plek om te ontspannen, plezier te hebben met familie en vrienden en onvergetelijke momenten te creëren. Het ruime verwarmde zwembad heeft een afmeting van 10 x 4 meter. Al vroeg in het jaar zwemmen? Hier kan het. Het zwembad is namelijk aangesloten op een aparte ketel. Het bad wordt afgedekt met een elektrisch bedienbaar solar lamellen dek. Het rieten prieel, een aparte overkapping en een houten tuinoverkapping/prieel met een barconstructie maken het een heerlijke plek om tijdens warme dagen de schaduw op te zoeken. En als de avond valt is er prachtige verlichting aangelegd waarbij je het zwembad de kleur kunt geven die je wenst.

Ter informatie:
Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de koper, binnen 6 weken na de totstandkoming van de koopovereenkomst, een schriftelijke bankgarantie te doen stellen c.q. een waarborgsom te storten ter hoogte van 10% van de koopsom. Verkoper beroept zich ten allen tijde op het schriftelijkheidsvereiste bij de verkoop van zijn woning.



Afspraak maken
Bent u ook zo enthousiast over deze prachtige villa? Neem dan contact op via Makelaarsland. U kunt een afspraak maken voor het bezichtigen van deze prachtige villa. Makelaarsland helpt u graag verder.

Makelaarsland

Huis verkopen? Bespaar op je makelaarskosten. Bereken hier je besparing

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1953
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1953
Woon oppervlakte 258
Inhoud woonhuis 984
Aantal verdiepingen 0

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Gashaard Ja
Landhuis Ja
Woontype Landhuis, Vrijstaande Woning
Perceel oppervlakte 928
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
ElektrischeCV Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 1
Vloerverwarming Ja
GarageCV verwarmd Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand steen Berging voorzieningen Voorzien van elektra
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, HR-glas
Verwarming opmerking Cv-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Elektrische verwarming, Gashaard

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1953
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1953
Woon oppervlakte 258
Inhoud woonhuis 984
Aantal verdiepingen 0

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Gashaard Ja
Landhuis Ja
Woontype Landhuis, Vrijstaande Woning
Perceel oppervlakte 928
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
ElektrischeCV Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 1
Vloerverwarming Ja
GarageCV verwarmd Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand steen Berging voorzieningen Voorzien van elektra
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, HR-glas
Verwarming opmerking Cv-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Elektrische verwarming, Gashaard

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!