Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Dit prachtige herenhuis uit 1917, gelegen aan de prestigieuze Van Boetzelaerlaan in Den Haag, biedt een royale woonoppervlakte van 212 m² en is verdeeld over 8 ruime kamers, waaronder 4 slaapkamers.

De woning ademt historische charme dankzij originele details zoals hoge plafonds met sierlijke ornamenten, glas-in-loodramen en authentieke houten vloeren, terwijl het tegelijkertijd is voorzien van moderne luxe, zoals een volledig uitgeruste keuken en stijlvol gerenoveerde toiletten. De groene en kindvriendelijke omgeving maakt het huis uitermate geschikt voor gezinnen en expats, met internationale scholen, winkels en het strand van Scheveningen op korte afstand. Daarnaast beschikt de woning over een zonnige achtertuin, waar je kan genieten van rust en privacy, midden in een van de mooiste wijken van Den Haag.

HIGHLIGHTS
+ Woonoppervlakte: 212 m²
+ Zonnige tuin en dakterras
+ 4 balkons (2 voor en 2 achter)
+ Energielabel: C
+ Acht kamers
+ Moderne keuken met inbouwapparatuur (2021)
+ Marmeren entree en authentieke ornamenten

BUITENRUIMTE
Volledig gerenoveerde tuin van 39m² en een zonnig dakterras van 11 m². De woning beschikt tevens over 4 balkons (2 voor en 2 achter), dat betekent fijn wakker worden met zon in de ochtend aan de voorzijde (oost) en heerlijk genieten van de zon in de middag aan de achterzijde (west).

Begane Grond
Bij binnenkomst word je verwelkomd in een indrukwekkende marmeren entree, die direct een gevoel van luxe en grandeur uitstraalt. De prachtige glas-in-loodramen, die nog in hun originele staat verkeren, en de goed onderhouden ornamenten-plafonds geven het huis een unieke, authentieke uitstraling. Vanuit de hal heb je toegang tot de kelder, een gastentoilet en de bijkeuken, wat zorgt voor praktisch gemak.
De zeer ruime woonkamer is een ware blikvanger, met haar imposante afmetingen en karaktervolle details en biedt volop mogelijkheden, bijvoorbeeld als kantoor aan huis. Aan de achterzijde van de woning leidt de woonkamer naar de recent gerenoveerde, zonnige tuin waar je optimaal kan genieten van rust en privacy. Ook zijn alle toiletten recent gerenoveerd en voorzien van moderne tegels.
Met maar liefst drie volledig vernieuwde toiletten biedt de woning veel comfort voor grotere huishoudens of wanneer er gasten op bezoek zijn. Ook het kantoor op de begane grond is een ideale ruimte voor thuiswerken, waardoor werk en privé gemakkelijk gecombineerd kunnen worden. In 2024 is de tuin volledig gerenoveerd waardoor deze een moderne, onderhoudsvriendelijke en stijlvolle buitenruimte biedt.
Hier kun je in alle rust genieten van de groene omgeving en de privacy die de woning biedt, perfect voor ontspanning of een gezellige barbecue met vrienden en familie. De combinatie van de luxe binnenruimtes en de aantrekkelijke buitenruimte maakt deze woning een waar droomhuis.

Eerste Verdieping
Een prachtige trap leidt je naar de eerste verdieping, waar je verwelkomd wordt door een lichte en ruime indeling. Hier vind je een indrukwekkende extra woonkamer, die perfect kan dienen als een gezellige zithoek of ontspannen leesruimte. Daarnaast bevindt zich de achterkamer, momenteel in gebruik als eetkamer, waar je met vrienden en familie kunt genieten van heerlijke maaltijden.
Aan de achterzijde van de verdieping ligt de moderne, afgesloten keuken, die van alle gemakken is voorzien en stijlvol is ingericht. Vanuit de eetkamer heb je toegang tot het terras, een ideale plek om buiten te dineren of te genieten van een kopje koffie in de zon. De sfeervolle open haard in de woonkamer voegt een warme ambiance toe, perfect voor de koudere maanden.
Op deze verdieping bevindt zich ook een extra kamer aan de voorzijde, die uitstekend geschikt is als werkkamer, waardoor je werk en privéleven gemakkelijk kunt combineren. De goed doordachte indeling en het gebruik van hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat deze verdieping zowel functioneel als uitnodigend is.

Tweede Verdieping
De tweede verdieping herbergt drie lichte slaapkamers, waarvan de voor- en achterkamers royaal zijn ingericht en voldoende ruimte bieden voor ontspanning en privacy. Deze kamers bieden een prachtig uitzicht, wat bijdraagt aan de rustige en serene sfeer van de verdieping. Via de overloop heb je toegang tot een apart toilet, handige opbergkasten en de badkamer, die is voorzien van een dubbele wastafel en een douche. Beide slaapkamers zijn uitgerust met inbouwkasten, wat zorgt voor praktische opbergruimte. De elegante visgraatvloer strekt zich uit door de hele verdieping en de aanwezigheid van authentieke elementen benadrukt het karakter van de woning. Grote ramen zorgen voor overvloedig natuurlijk licht, waardoor de ruimtes uitnodigend en ruim aanvoelen.

Klinkt dit als jouw ideale thuis? Loop alvast in 3D door de woning om alle ruimtes te bekijken en maak snel een afspraak voor een bezichtiging!

PLUSPUNTEN
+ Woonoppervlakte: 212 m²
+ Perceeloppervlakte: 129 m²
+ Vrij uitzicht voor- en achter
+ 4 balkons (2 voor en 2 achter)
+ Energielabel: C
+ Vier slaapkamers
+ Drie volledig vernieuwde toiletten
+ Moderne keuken (2021)
+ Marmeren entree en authentieke ornamenten
+ Volledig vernieuwde tuin (2024)
+ Gelegen in kindvriendelijke buurt nabij "De Fred" en het strand
+ Sfeervolle open haard en HR++ isolatieglas
+ Oplevering in overleg

Buitenkant huis
+ Renovatie voor- en achtergevel (2022)
+ Dakrenovatie (2021)
+ Dakrenovatie 2 terrassen achterkant (2018)
+ Renovatie schoorsteen (2021)

Begane grond
+ Nieuwe toiletruimte met rose aurora marmeren vloer (2020)
+ Kantoorruimte: renovatie vloer met Portugese Castello tegels (2024)
+ Nieuw plafond met ornamenten achterkamer kantoor (2021)
+ 4 Nieuw ontworpen glas in lood ramen in dubbel glas voorzijde (2021)
+ Bijkeuken geheel vernieuwd met stuc- en schilderwerk, nieuw plafond en nieuwe radiator, fontein en vloer met art nouveau tegelwerk (2024)
+ Nieuwe patroontegels tuin, nieuwe beplanting (o.a. grote pijnboom en vijgenboom), nieuwe schuurdeur met art deco deurijzer en verlichting (2024)
+ HR++ glas (2021)
+ Nieuw ontworpen glas in lood (art nouveau stijl) in klapdeur/bovenlicht keuken (2021)

Eerste verdieping
+ Stuc- en schilderwerk (2021)
+ Restauratie oorspronkelijke plafonds (2021)
+ Nieuwe toiletruimte met Grieks marmeren vloer (Ajax) (2023)
+ Nieuwe Nolte keuken met granieten blad, nieuwe vloer met Grieks marmer (Volakas), nieuw plafond, radiator (2021)
+ 4 nieuwe design radiatoren woonkamers (2021)
+ HR++ glas (2021)
+ Renovatie bestaande eiken vloer (2021)

Tweede verdieping
+ Stuc- en schilderwerk (2021)
+ Nieuwe plafonds met ornamenten in beide grote slaapkamers (2021)
+ Nieuwe toiletruimte met Grieks marmeren vloer (Ajax) (2024)
+ Plaatsen nieuwe eiken vloer (2021)
+ Nieuw plafond in gang (2021)
+ HR++ glas (2021)
+ Vervanging houten ballustrade voorzijde (2018)
+ CV Remeha Calenta ACE 400 CW5 (2021) met mogelijkheid waterpomp

ouderdoms-, materialen-, asbest en loodclausule zijn van toepassing

Deze woning aan de Van Boetzelaerlaan is een unieke kans om te wonen in een luxe, historische woning in een van de mooiste wijken van Den Haag. Met haar authentieke details, moderne voorzieningen, ruime kamers en uitstekende locatie is deze woning perfect voor gezinnen of expats die op zoek zijn naar een ruim en comfortabel huis met een rijke geschiedenis.

OMGEVING
Ideale ligging
De woning is gelegen in het geliefde Geuzen- en Statenkwartier, een van de mooiste wijken van Den Haag. De buurt staat bekend om zijn kindvriendelijkheid, met relatief veel gezinnen, en biedt een rustige woonomgeving met een dorpse sfeer. Tegelijkertijd ligt de woning op slechts loopafstand van de Frederik Hendriklaan ("De Fred"), een populaire winkelstraat met tal van boetieks, restaurants en cafés. Ook het strand van Scheveningen ligt op fietsafstand, perfect voor ontspanning in de zomermaanden. De woning is bovendien goed bereikbaar. Het centrum van Den Haag ligt op fietsafstand en met de auto ben je binnen 9 minuten bij de dichtstbijzijnde uitvalsweg, wat het een uitstekende locatie maakt voor forenzen.

INTERESSE?
Dan nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. We vertellen je graag meer over deze woning en zorgen ervoor dat je overige stukken en algemene voorwaarden verkopend makelaar digitaal via jouw persoonlijke Move account kunt bekijken.

ONZE TIP
Aankopen? Schakel jouw eigen NVM-aankoopmakelaar in! De NVM-aankoopmakelaar komt op voor jouw belang en bespaart je veel tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vind je op Funda.

De gegeven informatie is met zorgvuldigheid opgesteld, aan de juistheid kunnen echter geen rechten worden ontleend. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, tussenwoning
Bouwjaar 1917
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1917
Woon oppervlakte 212
Inhoud woonhuis 833
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Dak type Plat Dak
Dakraam Ja
Plat dak Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Energielabel C
Herenhuis Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2021
Perceel oppervlakte 129
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Remeha Calenta Ace 400 Cw5 Eigendom
CV ketel water Ja
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tussenwoning Ja
Voorzetramen Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Aangelegd Onder Architectuur
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 3
Bijgebouw schuur Steen
Buitenzonwering Ja
LeeftijdCV ketel 3
Aantal slaapkamers 4
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 565 Breedte: 682 Oppervlakte: 39
Ligging achtertuin west Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, tussenwoning
Bouwjaar 1917
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1917
Woon oppervlakte 212
Inhoud woonhuis 833
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Dak type Plat Dak
Dakraam Ja
Plat dak Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Energielabel C
Herenhuis Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2021
Perceel oppervlakte 129
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Remeha Calenta Ace 400 Cw5 Eigendom
CV ketel water Ja
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tussenwoning Ja
Voorzetramen Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Aangelegd Onder Architectuur
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 3
Bijgebouw schuur Steen
Buitenzonwering Ja
LeeftijdCV ketel 3
Aantal slaapkamers 4
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 565 Breedte: 682 Oppervlakte: 39
Ligging achtertuin west Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Schieland Borsboom NVM Makelaars Den Haag