Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Waar erfgoed en hoogstaand comfort in harmonie samenkomen.

Wij heten u van harte welkom op de elegante Heemraadssingel, waar op nummer 109 de schitterende gevel een zeer royale stadswoning met circa 615 m2 woonoppervlakte herbergt.

Dit is een huis waar de huidige eigenaren hart en ziel in een jarenlange renovatie hebben gestoken. Elke cm is zorgvuldig onder handen genomen met een verbluffend resultaat. Een luxe hedendaagse levensstijl wordt in dit herenhuis nauwgezet gecombineerd met de rijkdom van vervlogen tijden. Het oorspronkelijke karakter én de huiselijke sfeer zijn volledig bewaard gebleven. We geven u graag een impressie van dit unieke en smaakvolle woonhuis in nieuwstaat.

De Heemraadssingel is volgens velen de mooiste straat van Rotterdam en heeft niet voor niets een monumentale status. Het makkelijk bereikbare singel-complex met de oude bomen is prachtig en vormt een groene ader richting het bruisende centrum van onze stad. Het deel van de Heemraadssingel waar huisnummer 109 gesitueerd is, is één van de zeldzame stukjes Rotterdam waar een klassiek pand beschikt over een voortuin. In dit geval bovendien afgescheiden van de openbare weg zodat er op eigen terrein met 3 auto's geparkeerd kan worden.


Bel-étage:
De entree is op de bel-étage. Toegang krijgt u via de elektronisch bedienbare voordeur. Na de vestibule betreedt u de indrukwekkende hal met het schitterend bewaarde trappenhuis. Het natuurlijke licht vanuit het dakvenster laat het oorspronkelijke hout tot zijn recht komen. De entree biedt bovendien een aparte stijlvolle garderobe met gastentoilet en wastafel van Tunesisch marmer voor een sublieme ontvangst van gasten. Het gehele huis is voorzien en gekoppeld aan een Busch-Jaeger domotica systeem, waardoor alle verlichting, de voordeur en de toegangspoort op afstand te bedienen zijn. Dat kan vanaf iedere woonlaag of via een app. Datzelfde geldt ook voor de sfeermuziek in het huis die perfect ruimtelijk tot u komt via de Amina inbouwspeakers. Met een simpele druk op de knop, thuis of op afstand, brengt u het gehele huis in de gewenste sfeer.

De woonkeuken is vanzelfsprekend voorzien van hoogwaardige apparatuur die verborgen is in het spoeleiland en in de op maat gemaakte kasten. Te denken valt aan een wijnklimaatkast, stoomoven, vacumeerlade, warmhoudlade, koel-/vriescombinatie, twee vaatwassers et cetera. Ook een inductie kookplaat en een Quooker ontbreken uiteraard niet. Het kookeiland is afgewerkt met een top van Calacatta Borghini marmer.

Vanuit de woonkamer is er een prachtig zicht op de singel en deze biedt met een diepte van circa 16 meter genoeg mogelijkheden voor een indeling naar eigen inzichten. De gashaard verbindt de keuken met de riante eetkamer. Centraal in de woonkamer bevindt zich de fijne open houthaard, prachtig op de plek waar de woonkamer en eetkamer met elkaar worden verbonden. In totaal zijn er vier haarden te vinden, waarvan twee gasgestookte en twee sfeervolle houtgestookte varianten.


Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping bevindt zich de master suite; riant zoals je mag verwachten, maar toch knus zoals je het graag wilt hebben. De suite bestaat uit een slaapvertrek inclusief televisie en minibar. Er is zelfs een wijnklimaatkast die fraai is weggewerkt in één van de maatwerkkasten. Middels een doorkijk-gashaard wordt het slaapvertrek verbonden met de aangrenzende comfortabele badkamer met bad- en douchegelegenheid, een in onyx marmer uitgevoerde dubbele wastafel en een overdekt privé balkon. De ruimte wordt gecompleteerd door een riante walk-in closet met centraal dressoir, wederom geheel op maat gemaakt van Amerikaans notenhout. De gehele master suite is voorzien van airconditioning.

Aan de voorzijde van het pand bevinden zich twee slaapkamers en een tweede badkamer met vanzelfsprekend alle voorzieningen.


Tweede verdieping:
De tweede verdieping beschikt eveneens over twee slaapkamers aan de voorzijde. Ook is hier de derde en sfeervolle badkamer te vinden. Aan de achterzijde van het huis zijn nog twee riante vertrekken; één ervan is geheel ingericht als was-, strijk- en kleedruimte. De andere grote kamer is momenteel de werkkamer, die is voorzien van airconditioning. Vanuit beide vertrekken heeft u toegang tot het balkon.


Souterrain:
De werkkamer kan ook in het onderhuis een plek krijgen. Er is immers een tweede voordeur aan de voorzijde van het pand wat komen en gaan van u of uw relaties vergemakkelijkt. Nu is het gehele onderhuis ingericht als wellnessruimte met de luxe gym aan de voorzijde en de sauna (Fins, infrarood), stoomcabine en ijsbad aan de tuinzijde. Voor u het ijsbad instapt koelt u het beste eerst even in de tweepersoons inloopdouche. Na een weldadige saunasessie kunt u heerlijk en ultiem verder ontspannen bij de houtgestookte Box open haard. Vanuit deze wellnessruimte is de riante achtertuin te betreden middels openslaande deuren.

Ook is op deze woonlaag, die volledig is voorzien van vloerverwarming, een royale keuken ingericht. Natuurlijk ook van alle gemakken voorzien. We nemen de lijst alvast met u door: een wijnklimaatkast, een stoomoven en een koel-vriescombinatie van Miele. Een inductie kookplaat en een Quooker ontbreken uiteraard niet. Deze ruimte is uitgerust met een sfeervolle inbouwbank en eethoek waar men kan ontspannen of werken. Bovendien kan vanuit deze ruimte de fijne achtertuin worden betreden. Deze is circa 24 meter diep en echt een verlengstuk van het huis. De fraaie overkapping met praktische schuur is evenals de voortuin (met elektrisch bedienbare toegangspoort) aangelegd in 2024.

Optimaal wonen en genieten kan op Heemraadssingel 109. Nogmaals, aan comfort en luxe geen gebrek.

De unieke, warme sfeer van dit woonhuis ervaren doet u het beste ter plaatse, waar we graag ruim de tijd voor u nemen om u het huis te laten zien en op verdere prachtige details in te gaan. U bent van harte welkom voor een bezichtiging.


Overige wetenswaardigheden

- Bouwjaar circa 1918
- Gebruiksoppervlakte wonen conform NEN2580 ca. 615 m2
- Energielabel B
- Verwarming en warm tapwater via energiezuinige gasgestookte installaties
- Zehnder warmteterugwin-installatie
- Airconditioning
- Zonnepanelen aanwezig
- Wallbox voor elektrische auto aanwezig
- Voorzien van (overzichtelijke) domotica
- Gelegen op eigen grond
- De Heemraadssingel wordt in de nabije toekomst (nog meer) vergroend en verbeterd


In de omgeving van Heemraadssingel 109 is zowel voor de stads- als buitenmens genoeg te vinden en te doen. Er zijn diverse parken in de buurt, zoals het Vroesenpark en het Essenburgpark. En laten we onze monumentale Diergaarde Blijdorp niet vergeten - de huidige eigenaar brengt daar graag zijn tijd door om, bijvoorbeeld in de tropische tuin, wat mails te beantwoorden of om de kinderen wegwijs te maken in het dierenrijk. Voor de kinderen zijn er in de omgeving meerdere kinderdagverblijven, basis- en middelbare scholen te vinden.

Het centrum is op loop- of fietsafstand. Als u die kant op wilt voor een hapje of drankje komt u onderweg al meer dan voldoende gelegenheden van fantastische kwaliteit tegen!

Tenslotte, zou u met de auto de stad uit moeten, is de Ring van Rotterdam in enkele minuten bereikbaar.

De informatie is door ons kantoor met veel zorg samengesteld. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. 

Riva Makelaars aanvaardt geen aansprakelijkheid voor onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1918
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1918
Woon oppervlakte 615
Inhoud woonhuis 2032
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Sauna Ja
Balkon Ja
CV ketel Ja
Jacuzzi Ja
Tuin opp 253.2
Tuin voor Ja
Openhaard Ja
Perceel oppervlakte 545
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Tuin diepte 24
Dak isolatie Ja
Stoomcabine Ja
Tuin breedte 10.55
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 77.05
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
ADSL aansluiting Ja
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2019
Kabel aansluiting Ja
Volledig isolatie Ja
Zonnecollectoren Ja
Aantal slaapkamers 8
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin west Ja
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1918
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1918
Woon oppervlakte 615
Inhoud woonhuis 2032
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Sauna Ja
Balkon Ja
CV ketel Ja
Jacuzzi Ja
Tuin opp 253.2
Tuin voor Ja
Openhaard Ja
Perceel oppervlakte 545
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Tuin diepte 24
Dak isolatie Ja
Stoomcabine Ja
Tuin breedte 10.55
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 77.05
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
ADSL aansluiting Ja
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2019
Kabel aansluiting Ja
Volledig isolatie Ja
Zonnecollectoren Ja
Aantal slaapkamers 8
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin west Ja
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Riva Makelaars