Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Volledig gemoderniseerde, uitgebouwde jaren '30 eindwoning gelegen in de gewilde, kindvriendelijke woonwijk ‘BELCRUM’. De woning beschikt over een vrijstaande stenen garage, 3 slaapkamers (waarvan 1 doorloopkamer), sfeervolle living met open keuken, zeer modern sanitair, een onderhoudsvriendelijke achtertuin met achterom én een prachtig vrij uitzicht aan de voorzijde over het gezellige speelveld. Kortom een unieke woning op een zeer fijne plek op loopafstand van het bruisende stadscentrum van Breda en het vernieuwde NS-station Breda Centraal.

BIJZONDERHEDEN - Uitgebouwde karakteristieke jaren '30 eindwoning met erker en diverse authentieke elementen - In de populaire wijk ‘Belcrum’ gelegen nabij alle voorzieningen - Woning beschikt over een vrijstaande stenen garage van ca. 18m² (mogelijkheid kantoor aan huis) - Onderhoudsvriendelijke tuin met achterom - Woning is grotendeels gemoderniseerd vanaf 2015

LIGGING EN OMGEVING De woning bevindt zich net buiten de stadskern van de bourgondische stad Breda. Het centrum met haar vele voorzieningen en uitgaansgelegenheden zijn op loopafstand goed bereikbaar. De woonwijk Belcrum is in 2020 uitgeroepen tot beste woonwijk van Nederland en biedt veel ruimte aan creatieve ondernemers, heeft een eigen creatief havengebied en diverse eigen horecagelegenheden waaronder Brouwlokaal Frontaal, Brak en Pier 15 met een heerlijk terras aan het water. Er worden daarnaast veel activiteiten ontplooid door de bewoners van deze wijk zoals de jaarlijkse burenbrunch met een lange tafel op de Speelhuislaan en de vergroening die afgelopen jaren in heel de wijk is doorgevoerd.Het vernieuwde NS-station Breda Centraal bevindt zich eveneens op korte loopafstand. Via goed bereikbare uitvalswegen is er een vlotte aansluiting met de snelwegen A16, A58 en A59.

BOUWKWALITEIT Het woonhuis is traditioneel gebouwd en voorzien van dakisolatie en buitenkozijnen met dubbele beglazing. De woning is op de begane grond aan de achterzijde over de gehele breedte uitgebouwd en vanaf 2015 is de woning grotendeels gemoderniseerd met onder andere de keuken, badkamer, toilet, elektra en het hang- en sluitwerk. Alle dakgoten en regenpijpen zijn in 2019 vervangen (zink). Het dak van de aanbouw is vernieuwd in 2015. De woonkamer beschikt over een fraaie plavuizenvloer met vloerverwarming. Voor de verwarming en het warme water is een hoog-rendement cv-ketel (Vaillant 2004) aanwezig.

TUIN De achtertuin is onderhoudsvriendelijk aangelegd en heeft een achterom. Vanuit de tuin is toegang tot de vrijstaande stenen garage.

GARAGE De garage (ca. 18m²) is voorzien van een stalen kanteldeur, elektra, verwarming en de aansluitingen ten behoeve van wasapparatuur. De garage biedt de mogelijkheid tot het parkeren van één auto en kan desgewenst ook gebruikt worden voor het vestigen van een kantoor aan huis.

BEGANE GROND Entree/hal met trapopgang, trapkast met vernieuwde meterkast (10 groepen) en de verdeler van de vloerverwarming; (gedeeltelijk betegelde) toiletruimte met wandcloset en fonteintje. Vanuit de hal toegang tot de woonkamer (ca. 28m²), die is voorzien van een plavuizenvloer met vloerverwarming, sfeervolle houtkachel, karakteristieke erker en stucwerk wand- en plafondafwerking met inbouwverlichting. Aan de achterzijde staat de woonkamer in open verbinding met de keuken in de uitbouw. Deze moderne keuken in L-vormige opstelling is zeer compleet uitgerust waaronder een 5 pits gasfornuis (incl wokpit), koelkast, combioven-magnetron, close-in boiler en composiet aanrechtblad. Al het inbouwapparatuur is van het A-merk "Siemens". Vanuit de keuken is middels een toegangsdeur de tuin bereikbaar.

EERSTE VERDIEPING Overloop met toegang tot de 2 slaapkamers en de badkamer; Ouder-slaapkamer I is aan de voorzijde gelegen (ca. 3.00 x 3.38m.) met praktische vaste kast, laminaatvloer, houten kozijn en stucwerk wand- en plafondafwerking; slaapkamer II is aan de achterzijde gelegen (ca. 3.88 x 2.10m.) met laminaatvloer, houten kozijn en stucwerk wand- en plafondafwerking. Vanuit deze slaapkamer is middels een vaste trap toegang tot de zolderverdieping; Moderne, complete (geheel betegelde) badkamer (2.77 x 2.10m.) aan de achterzijde gelegen en voorzien van wandcloset, wastafel met meubel, ligbad (douche-in-bad) met douchescherm, designradiator en inbouwverlichting.

TWEEDE VERDIEPING Via een vaste trap (vanuit slaapkamer II) bereikbare ruime open zolderverdieping voorzien van de opstelplaats van de HR- combiketel en een Velux dakvenster. Deze zolder biedt enorm veel opbergruimte en desgewenst kan hier een slaapkamer gecreëerd worden (eventueel middels het plaatsen van een dakkapel).

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1938
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1938
Woon oppervlakte 85
Inhoud woonhuis 275

Overige

Perceel oppervlakte 114

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1938
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1938
Woon oppervlakte 85
Inhoud woonhuis 275

Overige

Perceel oppervlakte 114

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

ERA Focus makelaars Breda