Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Uitzonderlijk mooi gelegen woonboerderij met hobbyruimte en grote tuin.
De tuin bij deze charmante boerderijwoning grenst aan de Polderse Bossen en toch woont u er op circa 1,5 kilometer van het centrum van Asten. Hoe uniek is dat!

Deze woning ligt op een perceel van 3.000 m2. Er is een vrijstaande stenen berging/hobbyruimte aanwezig met aangebouwde hobbykas.

De gemeente Asten heeft aangegeven (onder voorwaarden) mee te willen werken aan splitsing van deze woonboerderij in twee woningen.
Aankoop van het weilanden die links en rechts van de woning liggen, is bespreekbaar.

INDELING
Begane grond
Mooie hal met tegelvloer, spuitwerk wanden en een plafond met houten balkjes. In de hal bevindt zich de meranti trapopgang met open traptreden. U vindt er de meterkast. Vanuit deze hal heeft u via paneeldeuren toegang tot een slaapkamer en tot de woonkamer.

Slaapkamer
Deze ruime slaapkamer is circa 4.80 x 3.00 meter groot. Er zijn ramen aanwezig in de voor- en zijgevel, er ligt een laminaatvloer, de wanden zijn voorzien van spuitwerk en er is een systeemplafond aanwezig.
In deze kamer kan eenvoudig een tweepersoonsbed met linnenkast geplaatst worden.

Woonkamer
De woonkamer heeft een mooie lichtinval. Er zijn twee grote ramen aanwezig in de voorgevel en er is een groot raam in de achtergevel. De tegelvloer is hier doorgelegd en de wanden zijn voorzien van spuitwerk.
Onder de tegelvloer in de woonkamer is vloerverwarming aanwezig.
In de hoek van de kamer bevindt zich een sfeervolle schouw met houten omlijsting en tegelwerk aan de binnenzijde. Voor deze schouw is een houtkachel geplaatst. Er is voldoende ruimte voor een zithoek en een grote eettafel.
De aanwezige paneeldeuren geven toegang tot de hal, de kelder, de opkamer en de keuken.

Kelder
De kelder is circa 3,93 x 3.30 meter groot en circa 1.65 meter hoog. Deze kelder wordt op een natuurlijke wijze geventileerd. Er ligt een tegelvloer en ook de wanden zijn betegeld. Er zijn schappen aanwezig.

Opkamer
De opkamer die zich boven de kelder bevindt, is voorzien van een houten plafond, een laminaatvloer en wanden met behang. Er zijn een groot raam en een vaste kast aanwezig.

Keuken
Als u via de inrit aan de rechterzijde van de woning achterom loopt, bereikt u de deur die toegang geeft tot de keuken.
In deze keuken is voldoende ruimte voor een eettafel. Er ligt een tegelvloer en de wanden zijn deels betegeld. De keukeninrichting is in een lengte-opstelling geplaatst en heeft een natuursteen aanrechtblad. Een koelkast, een combi magnetron/oven, een 4-pitsgaskookplaat en een afzuigkap zijn ingebouwd.
Vanuit de keuken heeft u toegang tot de woonkamer en tot een portaal.

Portaal
Vanuit dit portaal bereikt u de badkamer, het toilet en de bijkeuken en u heeft toegang tot de tuin.
Er ligt een tegelvloer en de wanden zijn deels betegeld.

Badkamer
Deze badkamer is in 2020 volledig vernieuwd. U vindt er een inloopdouche en een dubbele vaste wastafel. De wanden zijn plafondhoog betegeld met lichte wandtegels. De vloer is voorzien van een contrasterende grijze vloertegel. Onder de tegelvloer ligt vloerverwarming.
De dubbele wastafel is een wandmeubel geplaatst. Boven deze wastafel is een spiegel aanwezig en naast dit wandmeubel bevindt zich een extra kast.

Toilet
Het toilet bevindt zich naast de badkamer en heeft witte wandtegels en zwarte vloertegels die achter het toilet zijn doorgezet. Er zijn een zwevend toilet en een fonteintje aanwezig. Deze ruimte wordt mechanisch geventileerd.

Bijkeuken
In deze ruime bijkeuken ligt een tegelvloer en de wanden zijn deels betegeld. Er is een keukenblok met onder en bovenkastjes en spoelbak.
De aansluitingen voor de wasmachine bevinden zich onder een werkblad. Boven dit werkblad hangt een afzuigkap en er zijn 3 ingebouwde kasten aanwezig.
Vanuit deze bijkeuken kunt u de garage bereiken en er is een deur die toegang geeft tot de voorzijde van de woning.

Garage
De garage heeft een betonvloer en openstaande deuren aan de straatzijde.
Hier bevindt zich een vaste trap naar een zolder die zich boven de garage en bijkeuken bevindt.

Stalgedeelte
Het stalgedeelte bestaat uit een grote ruimte van circa 11.50 x 8.50 meter. U ziet er de restanten van de voormalige dierenverblijven. Het stalgedeelte is deels voorzien van een tussenvloer. Het overige gedeelte is open tot in de punt van het dak.

Afhang
Langs het stalgedeelte bevindt zich de afhang die verdeeld is in twee afzonderlijke ruimtes. Beiden worden ze gebruikt voor opslag.

1e verdieping woongedeelte
Via de eikenhouten trap met open traptreden bereikt u de overloop op de 1e verdieping. Er ligt vloerbedekking en er zijn houten wanden. Vanuit de overloop heeft u toegang tot 3 slaapkamers en het toilet.

Toilet
Deze toiletruimte is volledig betegeld. Er zijn een toilet en een fonteintje aanwezig.

Slaapkamer 1
Deze slaapkamer is circa 2.90 x 3.10 m groot en heeft een raam met rolluik in de zijgevel. Er ligt laminaat, de wanden zijn voorzien van behang en het plafond is met hout afgetimmerd. Onder het schuine gedeelte van het dak is bergruimte afgescheiden. Er is een vaste wastafel aanwezig.

Slaapkamer 2
Deze slaapkamer heeft een vloeroppervlak van circa 9 m2. Er is een kastenwand waarin een vaste wastafel aanwezig is. Een bureau is ingebouwd.
Op de vloer ligt laminaat, de wanden zijn voorzien van behang het en plafond is in hout uitgevoerd. Ook dit is een fijne lichte kamer met een raam in de zijgevel waarvoor een rolluik aanwezig is.

Slaapkamer 3
Deze slaapkamer heeft een dakkapel en er is een luik naar een bergruimte. Op de vloer ligt vloerbedekking, de wanden zijn voor zien van behang. Het is een ruime kamer waar eenvoudig een tweepersoonsbed met linnenkast geplaatst kunnen worden.

Zolder boven garage en bijkeuken
Boven de garage en bijkeuken bevindt zich een grote bergzolder die uit twee delen bestaat. Deze bergzolder is via een vaste trap vanuit de garage te bereiken. U loopt er over een houtenvloer waarover vloerbedekking is gelegd. Er zijn twee dakramen aanwezig. Achter een houtenwand bevindt zich de ruimte waar de cv-ketel hangt (merk: Intergas, bouwjaar 2023).

TUIN
De prachtige tuin die letterlijk grenst aan de aan de Polderse Bossen.
Zowel links als rechts van deze boerderij ligt een weilandje.

Voortuin
De voortuin is voorzien van vaste planten. Via een beklinkerd paden bereikt u de voordeur, de deur naar de bijkeuken en de dubbele garagepoort.

Links van de woning bevindt zich een grote poort die toegang geeft tot het achter perceel. Deze poort staat ongeveer 1 meter op het buurperceel.

Rechts van de woning ligt een brede inrit met plantenborder. In deze plantenborder staan veelal vaste planten en er staan leibomen. Deze inrit wordt aan de linkerzijde en aan de achterzijde begrenst door een tuinmuur. Via een poortje heeft u toegang tot de achterzijde van de woning en de hier aanwezige tuin.

In de tuin bevindt zich een grote hobbyruimte. Tussen de woning en de hobbyruimte is een muur geplaatst waardoor de tuin uit twee delen bestaat. Het gedeelte van de tuin achter het woongedeelte is voorzien van een groot terras en een mooi aangelegde tuin met gazon en plantenborder.

Het gedeelte van het perceel wat grenst aan het stalgedeelte is grotendeels voorzien van een grasmat.

Hobbyruimte
De hobbyruimte is opgetrokken uit baksteen en is circa 13 x 7 meter groot. De ruimte bestaat uit twee delen, ieder met hun eigen ingang.
Een gedeelte is ingericht als garage met eenvoudige betonvloer.
Het andere gedeelte is een eenvoudige hobbyruimte. Deze ruimte kan worden verwarmd door middel van een hout gestookte pelletkachel en er is een spoelbak aanwezig. Ook hier ligt een eenvoudige betonvloer. Er zijn enkele dierenverblijven afgescheiden en er is een trap aanwezig die toegang geeft tot de bergzolder.
Links naast deze hobbyruimte is een afhang aanwezig.
Aan de achterzijde bevindt zich een eenvoudige hobbykas.

AANVULLENDE INFORMATIE

Algemeen
Deze woonboerderij werd gebouwd in 1924.
De muren zijn steens uitgevoerd. Voor de muren in woonkamer aan de straatzijde en in de slaapkamer (begane grond) zijn extra binnenmuren geplaatst.
Er ligt isolatie op de verdiepingsvloer.
Er is grotendeels dubbele beglazing aanwezig op de begane grond van het woongedeelte. De woning heeft energielabel F.
Het dak is beschoten middels een asbesthoudende beplating.
De poort aan de linkerzijde van de woning staat circa 1 meter op het buurperceel.

Weilanden naast de woning
Links en rechts naast de boerderij ligt een weilandje.
De eigenaren van beide weilandjes hebben aangegeven dat deze ook verkocht kunnen worden. Ze zijn respectievelijk 2.090 m2 (links van de boerderij) en 3.430 m2 (rechts van de boerderij) groot en hebben een agrarische bestemming.

Geldend planregime
Ter plaatse geldt sinds 01 januari 2024 het Omgevingsplan gemeente Asten. Binnen dit omgevingsplan is het voorheen geldende bestemmingsplan opgenomen als geldend planregime. In dit geval is dat het bestemmingsplan “Buitengebied Asten 2016”.
Bergweg 42 is hierbinnen (vrijwel volledig) bestemd tot “wonen”. Een kleine strook grond aan de achterzijde is bestemd tot “Agrarisch met waarden” met als dubbelbestemming “Waarde archeologie 3” en met gebiedsaanduiding “overige zone-beperking veehouderij”.
De weilanden aan beiden zijden zijn eveneens bestemd tot “Agrarisch met waarden”(met als dubbelbestemming “Waarde archeologie 3” en met gebiedsaanduiding “overige zone-beperking veehouderij”.

De gemeente heeft als reactie op een principeverzoek aangegeven in beginsel mee te willen werken aan splitsing van deze woonboerderij in 2 afzonderlijke woningen.
Zij stellen hierbij een aantal voorwaarden:
a. De nieuwe wooneenheid moet levensloopbestendig zijn.
b. De onderbouwing van de plannen dient overtuigend aan te tonen dat de boerderij karakteristiek is.
c. De woonboerderij moet na splitsing nog als woonboerderij herkenbaar zijn.
d. De basismassa mag niet worden vergroot.
e. Planologisch-juridisch moet worden gewaarborgd dat de langgevelboerderij voor de toekomst duurzaam behouden blijft.
f. Er moet een maatwerktitel worden gekocht of een vergelijkbare tegenprestatie in natura.
g. Er moeten diverse onderzoeken worden verricht.

Bovenstaand tekst is een korte samenvatting van het besluit. De volledig tekst wordt op verzoek toegezonden.


LOCATIE
Deze woonboerderij ligt in een van de oudere woonstraten in Asten op circa 1,5 kilometer van het centrum. Aan het einde van deze woonstraat ligt Basisschool Voordeldonk.

De charmante woonstraat is verhard met klinkers en aan de overzijde van de straat ligt een trottoir. Er staan hoge bomen aan weerszijde van de weg. Tegenover de woning liggen vrijstaande woningen.

Achter het perceel waarop deze woonboerderij staat liggen de Polders Bossen. Het is een mooi bosgebied met wandelpaden en mountainbike routes.
U kunt er heerlijk wandelen en van de rust genieten.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1927
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1927
Woon oppervlakte 212
Inhoud woonhuis 2000
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
NabijOV Ja
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
Energielabel F
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 3040
Tuin achter Ja
Nabij school Ja
Dichte keuken Ja
Nabij winkels Ja
Oppervlakte woonkamer 47
Tuin kwaliteit Verzorgd
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Kwaliteit object Normaal
Garage aangebouwd Steen
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Parkeergelegenheid Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Enkele beglazing
Verwarming opmerking Centrale verwarming
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1927
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1927
Woon oppervlakte 212
Inhoud woonhuis 2000
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
NabijOV Ja
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
Energielabel F
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 3040
Tuin achter Ja
Nabij school Ja
Dichte keuken Ja
Nabij winkels Ja
Oppervlakte woonkamer 47
Tuin kwaliteit Verzorgd
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Kwaliteit object Normaal
Garage aangebouwd Steen
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Parkeergelegenheid Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Enkele beglazing
Verwarming opmerking Centrale verwarming
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Gerry Kanters Makelaardij