Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Ontdek deze prachtige vrijstaande woonvilla gelegen aan de Broekhin Zuid 61 / 61-A in de gewilde wijk Maasniel. Dit statige herenhuis is een uitgelezen kans voor grote gezinnen, gedreven ondernemers én liefhebbers van dubbele bewoning en dat op een paradijselijk perceel van maar liefst 1.980 m2. Ontdek de harmonie van authenticiteit, ruimte en creativiteit, en laat u verbazen door de uitgebreide mogelijkheden die deze woning biedt. In deze woning heeft de vermaarde kunstenaar Frans Theodoor Cox in zijn geboortehuis diverse artistieke invloeden nagelaten, waardoor het interieur een inspirerende en creatieve sfeer ademt.

Indeling

Souterrain:
Het ruime souterrain, opgedeeld in twee compartimenten met een stahoogte van 2 meter en een oppervlakte van circa 30 m², biedt volop bergruimte en opslagmogelijkheden. Ideaal voor het bewaren van culinaire wijnen of te gebruiken als hobbyruimte.

Begane grond:
Bij het betreden van dit herenhuis wordt u geïnspireerd door hoge overhoekplafonds, prachtige ornamenten en een authentieke tegelvloer die de historische charme versterken. Vanuit de hal heeft u toegang tot de weelderige en suite woonkamer met veel natuurlijk lichtinval door de diverse raampartijen, voorzien van glad stucwerk wanden, airconditioning (2022) en een sfeervolle houtkachel. De langstrekkende gang met authentieke glas-in-loodramen (Frans Theodoor Cox) biedt toegang tot de eetkamer, woonkamer en semi-open keuken. De modern uitgeruste keuken, vernieuwd in september 2015 en uitgebreid eind 2021, is voorzien van een 5-pits gaskookplaat, recirculatie afzuiging, koelkast (2022), vaatwasser (2023) en oven. Aangrenzend aan de keuken bevindt zich een in 2015 gemoderniseerde badkamer en een prachtige tuinkamer die in 2022 is gerealiseerd. De functionele badkamer is voorzien van een dubbele vaste wastafel, een luxe inloopdouche met vloerverwarming en een separate toiletruimte met urinoir en closet. Deze ruimte biedt uitstekende mogelijkheden voor een benedenwoning, ideaal voor mantelzorg of als kangoeroewoning. De imposante tuinkamer met diverse raampartijen, 2 royale schuifpuien en een uniek driehoekraam zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht en een adembenemend uitzicht op de fraai aangelegde bostuin. Ontdek de industriële balans tussen de robuuste charme van baksteen, geborstelde betonvloer, en de nette afwerking van stucwerk door zijn prachtige brick-and-plaster look muren. Deze stijlvolle combinatie wordt gecomplementeerd door vloerverwarming en een gietijzeren houtkachel, wat zorgt voor een gezellige en warme ambiance. De extern bereikbare kantoorruimte (voormalige garage), keurig afgewerkt met een laminaatvloer en voorzien van een wasbak, biedt een ideale werkplek. Aansluitend vindt u het befaamde atelier, ooit gebruikt door de bekende kunstenaar Frans Theodoor Cox, perfect voor hobby, werk, of andere creatieve bezigheden.

Eerste verdieping:
Via de statige trap bereikt u de ruime overloop, die toegang biedt tot 3 royale slaapkamers, elk voorzien van een authentieke plankenvloer en glad gestukte wanden. De masterbedroom beschikt over een prachtig onderhouden balkon met zinken bekleding (2024) en een sfeervolle schouw, perfect voor ontspannen avonden. De moderne en smaakvolle badkamer, geheel vernieuwd in 2021, is uitgerust met een zwevend closet, een luxe inloopdouche, een fraai wastafelmeubel, een comfortabel ligbad en een speciaal gecreëerde ruimte met witgoedaansluiting. De badkamer is bekleed met marmeren Roma Pietra tegels en voorzien van elegante messingkranen. Daarnaast is er een separate toiletruimte onder de trap aanwezig met hangcloset en fonteintje, eveneens afgewerkt met dezelfde verfijnde marmeren tegels, wat zorgt voor een harmonieus en stijlvol geheel.

Tweede Verdieping:
De tweede verdieping biedt vanuit de overloop nog eens drie royale slaapkamers, allen recentelijk geschilderd in 2024. De kamers zijn voorzien van een fraaie laminaatvloer en glad stukwerk, wat bijdraagt aan een moderne en frisse uitstraling. Het charmante detail van de houten draagbalken voegt een warme, natuurlijke touch toe en combineert naadloos met de eigentijdse afwerking. Deze verdieping biedt veelzijdige mogelijkheden en een unieke sfeer die ruimte en karakter perfect in balans brengt.

Tuin:
De voortuin, een indrukwekkende introductie tot dit statige herenhuis, is voorzien van een luxe elektrische toegangspoort met camerabewaking. Bij het betreden van de oprit word u omhuld door knisperend grind en overvloedige groen, wat voelt als een warm welkom en een landelijk gevoel in een stedelijk gebied. De tuin wordt omgeven door een sierlijk gietijzeren smeedhek uit de bouwperiode van dit prachtige herenhuis. Tevens bieden 2 royale carports ruime bescherming voor uw voertuigen en extra opslagruimte. Één van de carports is bijzonder geschikt voor het stallen van een camper. Vanuit de voortuin heeft u toegang tot de kantoorruimte en via twee houten toegangspoorten tot de achtertuin.

De achtergelegen bostuin, een ware oase van rust en natuur, dateert grotendeels uit de bouwperiode van het huis en wordt omringd door sfeervolle verlichting. Stap buiten en ontdek de oeroude Atlasceder die de tuin siert, evenals een speciale hoek met houtwallen die talloze vogels en insecten aantrekken. In de maand juni kunt u genieten van de betoverende lichtshow van de vuurvliegjes, die slechts twee weken per jaar hun magische dans uitvoeren. Daarnaast vindt u diverse jonge fruitbomen, zoals pruim, appel, kersen, vijgen, blauwe bessen, walnoten en hazelnoten, die de tuin verder verrijken. Het groen in de achtertuin is weelderig, met zeer oude rododendrons, taxushagen en bomen uit de beginperiode van het huis, aangevuld met veel inheemse struiken en bomen. De achtertuin is uitgerust met een geavanceerd sprinklersysteem, dat zorgt voor een goed onderhouden groene omgeving, terwijl opvangbakken voor regenwater op verscheidene plaatsen discreet onder het grind zijn geplaatst om efficiënt waterbeheer te waarborgen. Tenslotte beschikt de achtertuin over een fraai achtergelegen tuinhuis met overkapping (2023), perfect voor ontspanning en recreatie, en een extra tuinhuis dat ideaal is voor stallen van gereedschap en andere benodigdheden.

Bijzonderheden
- Twee huisnummers: dit unieke pand biedt veelzijdige mogelijkheden zoals dubbele bewoning, een bedrijf aan huis of een extra gastverblijf;
- Twee percelen van in totaal 1.980 m2 groot: Ruime tuin en extra grond voor diverse doeleinden;
- Twee inritten met poort: 2 toegangspoorten waarvan 1 elektrisch met camera;
- Veel parkeergelegenheid: Genoeg ruimte voor meerdere voertuigen;
- Prachtig aangelegde bostuin: Overvloedig groen met bijzondere flora en fauna;
- Keuken vernieuwd in 2015: Met extra keukenkasten en nieuwe vaatwasser 2021/2022;
- 14 zonnepanelen: Met een onderhoudsabonnement;
- Vernieuwde meterkast 2022: Voor een moderne elektrische installatie;
- Twee badkamers en drie toiletten: Recent gemoderniseerd, waarbij de badkamer en toilet op de bovenverdieping in 2021 zijn vernieuwd en de uitbreiding van de badkamer begane grond met de tuinkamer in 2022;
- Veelzijdige mogelijkheden: Door de twee huisnummers en extra ruimtes zoals een atelier en kantoor, kunt u hier wonen, werken, of beide combineren;
- Nieuw zadeldak: Voor extra comfort en duurzaamheid;
- Twee CV-ketels: Een gehuurde ketel op de benedenverdieping en een ketel in eigendom op de tweede verdieping.


Locatie
Dit statige herenhuis bevindt zich aan de rand van het bruisende centrum van Roermond, waardoor u profiteert van zowel de nabijheid van stedelijke voorzieningen als de rust van een groene omgeving. Op steenworp afstand vindt u het Outlet Center McArthurGlen, waar u kunt genieten van een uitgebreid aanbod van winkels en boetieks. Het charmante historische stadscentrum van Roermond ligt eveneens dichtbij, evenals het uitgebreide Retailpark, perfect voor uw dagelijkse boodschappen en meer. De woning profiteert van uitstekende verbindingen via uitvalswegen naar omliggende kernen, terwijl de maas met prachtige uiterwaarden een vredige ontsnapping biedt aan de drukte van het dagelijkse leven, en dat allemaal binnen handbereik.

Kortom, mis deze kans niet om eigenaar te worden van dit buitengewone herenhuis waar historie en moderniteit samenkomen te midden van een weelderige bostuin. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en plan uw bezichtiging!



Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1913
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1913
Woon oppervlakte 251
Inhoud woonhuis 1419
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 472.67
Tuin voor Ja
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1980
Tuin achter Ja
Tuin diepte 12.95
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 36.5
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Oppervlakte woonkamer 59.59
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom huur
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2018
Aantal slaapkamers 6
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1913
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1913
Woon oppervlakte 251
Inhoud woonhuis 1419
Aantal verdiepingen 4

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 472.67
Tuin voor Ja
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1980
Tuin achter Ja
Tuin diepte 12.95
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 36.5
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Oppervlakte woonkamer 59.59
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom huur
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2018
Aantal slaapkamers 6
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

ABVO Assurantiën en Onroerende Zaken