Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Ben je op zoek naar een grote woning met veel ruimte en veel potentieel, met een ligging aan de rand van de bebouwde kom en toch niet te ver van onder andere winkelvoorzieningen, horeca en scholen? Dan is deze vrijstaande woning zeker jouw aandacht waard!
Aan de rand van de bebouwde kom van Roggel (nabij de doorgaande weg N279 naar Heythuysen) is deze charmante boerderijwoning gelegen welke oorspronkelijk omstreeks 1900 gebouwd is en later in de jaren 70 verbouwd en voorzien van spouwmuren en een nieuwe dakspanten.
Deze klassieke woonboerderij kan nog geheel naar eigen wensen aangepast worden. Tevens biedt de woning ook vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld aan huis gebonden beroep, ruimte vragende hobby's of gewoon heerlijk ruim wonen!



BEGANE GROND:
Hoofdingang aan de linker zijgevel welke is te bereiken via de oprit met lichte kiezels en een tuinpad naar de voordeur. Hier komt u uit in een ruime centrale hal/entree gesitueerd als ruggengraat van deze woning. De hal/entree geeft toegang tot de meeste ruimtes in de woning, zoals de woonkamer, trapopgang, toilet, badkamer en keuken. Verder heeft deze L-vormige ruimte (hal en gang) doorgang naar de zijtuin aan de rechterzijde van de woning. Kenmerkend aan de hal is de natuursteen vloer en de lambrisering welke doorloopt naar de gang.

De aan de rechterzijde van de hal kunt u naar de Living. De living bestaat uit een ruime woonkamer met massief houten vloer, een kastenkamer en een hoofdslaapkamer op de begane grond. Deze slaapkamer alsook de garderobekamer zijn aan de voorzijde van de woning gelegen. De sfeervolle woonkamer, type doorzon kamer (Oost-West) is verder voorzien van een houtkachel en heeft een afmeting van 7,5 x 4 meter.

De gang achter de centrale hal geeft toegang tot de onder andere de trapopgang naar de verdieping. Deze gesloten ruimte (trapkast) heeft een open trap naar de verdieping en is verder ideaal voor het plaatsen van stellingen of enkele kasten voor wat extra opslagruimte.

Het hierachter gelegen toilet is geheel betegeld en voorzien van een wandcloset, bidet en fonteitje. Tegenover het toilet aan de zelfde gang is de badkamer gelegen. Deze badkamer is in de jaren 90 opnieuw betegeld en voorzien van een ligbad, douchecabine en wastafel.

Aan de linkerzijde van de centrale hal is de keuken gelegen. Deze ruimte is een gesloten keuken en is voorzien van een recht houten keukenblok (ca. 30 jaar oud), tegelvloer en groot raam welke uitzicht geeft over de oprit en deels de Grote Laak (naar de Heythuyserweg). Het keukenblok is uitgevoerd met (deels vernieuwd apparatuur) te weten een combi magnetron, inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast. Tevens staat de keuken in verbinding met een ruime kelderkast welke meer dan ideaal is voor de opslag van proviand. Via de keuken is tevens de bijkeuken te bereiken welke op zijn beurt via een achterportaal weer in verbinding staat met de voormalige inpandige garage en werkplaats. De bijkeuken heeft een Novilon en een groot raam dat uitkijkt over de zijtuin. In de cv-kast staat de cv-ketel opgesteld. Dit betreft een Nefit Ecomline HR combi cv-ketel uit ca. 2014.

Via het achterportaal met toegang tot de zijtuin komt u uit in de voormalige garage. Deze zijn op dit moment in gebruik als berging met wijnkast, hobbyruimte (wijnmakerij) en werkplaats. De voormalige garage heeft een totale oppervlakte van ca. 45 m2 doch in de jaren 80 is de garagepoort vervangen door een pui met glasraam en is de functie gewijzigd. De werkplaats heeft een houten luik met vlizotrap naar de boven gelegen grote en hoge bergzolder. Deze zolder met houten vloer en fraaie houten spanten is geopend tot aan de nok en doet dienst als opslagruimte.

EERSTE VERDIEPING:
De verdieping is via een trapkast met open trap vanuit de gang (bij de hal/entree) bereikbaar. Op de verdieping komt u uit op een overloop met bergruimte in de knieschotten. De gehele verdieping (met uitzondering van de bergzolder in het achterhuis) is uitgevoerd met houten vloeren welke met vloerbedekking zijn voorzien. Aan de voorzijde van de overloop, kunt u naar de achter elkaar gelegen 2 kamers, waarvan er 1 is voorzien van een dakkapel en de ander met een gevelramen. Tevens is er een kamer met vaste kastenwand en dakkapel aan de achterzijde van de overloop gelegen. In totaal zijn er dus op deze verdieping 3 kamers welke aan de linkerzijde van de woning zijn voorzien van 2 dakkapellen. Deze verdieping heeft veel potentie doch behoeft onderhoud en modernisering.

BUITENGEDEELTE:
Aan het einde van de oprit aan de linkerzijde van de woning is een grote houten carport met zadeldak en tuinberging gelegen. De vloer van zowel de carport alsook de berging is van beton. Deze berging is ideaal als stalling voor de gras- en tuinmaterialen en is voorzien van een pomp t.b.v. de grondwaterput. De grote tuin is in het verleden enkele malen gewijzigd i.v.m. verbouwing van druiven t.b.v. het realiseren van de hobbywijn "Fridovino". De tuin is nu in gericht met veel gazon, diverse looppaden en planten borders als ook enkele opstallen waaronder een fraai centraal gelegen houten tuinhuis met daksingels en dubbele houten deuren.

BIJZONDERHEDEN:
- Grote inhoud: ca. 1048 m3 met veel verandermogelijkheden;
- Ruim perceel van maar liefst 4220 m2;
- De woning heeft een bouwjaar van voor/rond 1900 doch is in 1972 grondig verbouwd en uitgebreid (onder andere: muren, dak, vloeren, leidingen, kozijnen en elektra);
- Mooie woonlocatie, doch ook ideaal als bedrijfsmatig uithangbord;
- Deze klassieke woonboerderij kan nog geheel naar eigen wensen aangepast worden. Tevens biedt de woning ook vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld aan huis gebonden beroep, ruimte vragende hobby's of gewoon heerlijk ruim wonen!


LIGGING:
Aan de rand van de bebouwde kom van Roggel nabij de doorgaande weg N279 naar Heythuysen. Op korte afstand van de gezellige dorpskern met diverse winkels, school, supermarkt en horecagelegenheden, alsook op loopafstand van de bosrand "Mussehook" en het al om bekende natuurgebied " het Leudal ".

Roggel heeft een uitermate centrale ligging in Midden-Limburg: omliggende kernen en steden als Eindhoven, Venlo, Roermond en Weert zijn per auto in korte tijd – én gemakkelijk – bereikbaar.
Roggel is een gezellig en goed bereikbaar dorp in de gemeente Leudal en staat bekend om o.a een groot 5 sterren recreatiepark (park de Leistert), de mooie natuurlijke omgeving (o.a. natuurpark Het Leudal) en de vele verenigingen. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u in Roggel terecht, maar Roggel heeft ook een BMV (brede maatschappelijke voorziening) met hierin onder andere een basisschool en een medisch centrum, een aangrenzend verenigingsgebouw en sportzaal. Het dorp kent een bloeiend verenigingsleven en heeft de beschikking over tennisbanen, voetbalvelden, diverse zanggroepen en een harmonie. Kortom, voldoende ingrediënten voor heerlijk wonen in een prachtige omgeving.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Overige
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 208
Inhoud woonhuis 1048
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Tentdak
Energielabel E
In overleg Ja
Openhaard Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 4220
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Nabij school Ja
Dichte keuken Ja
Glas isolatie Ja
Nabij winkels Ja
Oppervlakte woonkamer 31
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Kwaliteit object Normaal
Garage aangebouwd Hout
Aantal slaapkamers 4
Parkeergelegenheid Ja
Opmerkingen isolatie Enkele beglazing Dubbele beglazing
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Centrale verwarming
Onderhoud binnen opmerking matig
Onderhoud buiten opmerking matig

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Overige
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 208
Inhoud woonhuis 1048
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Tentdak
Energielabel E
In overleg Ja
Openhaard Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 4220
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Nabij school Ja
Dichte keuken Ja
Glas isolatie Ja
Nabij winkels Ja
Oppervlakte woonkamer 31
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Kwaliteit object Normaal
Garage aangebouwd Hout
Aantal slaapkamers 4
Parkeergelegenheid Ja
Opmerkingen isolatie Enkele beglazing Dubbele beglazing
Show with reservation -1
Verwarming opmerking Centrale verwarming
Onderhoud binnen opmerking matig
Onderhoud buiten opmerking matig

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!