Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

DEZE WONING WORDT AANGEBODEN DOOR POOTERS MAKELAARDIJ
Sfeervolle maisonnette in hartje binnenstad van Maastricht. Een unieke kans om te wonen in een stukje geschiedenis, omringd door de bruisende stad!

Dit knusse appartement is gelegen aan de Capucijnengang 23-B, in de zuidelijke kloostervleugel van de Capucijnenhof. De Capucijnenhof bevindt zich op het terrein van het voormalige Capucijnenklooster, dat in 1796 werd opgeheven en kent een rijke historie. Het complex bestaat uit een sterk verbouwde neoclassicistische kapel te midden van 19e-eeuwse kloostervleugels. De kapel en een van de kloostervleugels zijn gemeentelijke monumenten. Uiteindelijk werd het complex verkocht aan een beleggingsmaatschappij, die het van vanaf 1992 liet verbouwen. In de kapel en kloostervleugels werden woningen gerealiseerd. Voor de geslaagde herbestemming ontvingen de architecten Wim van den Bergh en Ger Widdershoven de Victor de Stuersprijs 1999.

De voormalige zuidelijke kloostervleugel Capucijnengang 23-25 is eveneens een gemeentelijk monument. Deze bestaat uit enkele oudere panden die in de tweede helft van de negentiende eeuw zijn verbouwd tot klooster. De voorgevel is een eenvoudige bakstenen gevel, die geheel symmetrisch is. In het midden bevindt zich de entree met een geprofileerde, hardstenen deuromlijsting. De drie middelste traveeën worden bekroond met een fronton.

Het complex is te bereiken door in de Capucijnengang onder de poortwoning de fraaie Cour op te lopen, welke verrijkt is met bijzondere bomen. Eenmaal op de Cour, komt u in een oase van rust. Op loopafstand bevindt zich het bruisende stadscentrum met zijn vele winkels, cafés, restaurants, scholen en culturele bezienswaardigheden. Kortom, dit object MOET u gezien hebben en biedt u voor nu en voor de toekomst een prettig woon- en leefklimaat.

INDELING:

De centrale ingang met de brievenbussen is gelegen aan de Capucijnengang. Via de fraaie en pittoreske binnenhof is het appartement bereikbaar.

Souterrain:
Deze woning beschikt over een eigen, afgesloten privéberging (ca. 5m²), welke onder de monumentale kapel is gelegen.

Begane grond:
De deuropening bevindt zich in het midden van het pand en deze bevat een vernieuwde paneeldeur met bovenlicht en bellentableau. De deuropening heeft een geprofileerde, getoogde hardstenen omlijsting. Achter de voordeur bevindt zich de gezamenlijke inkomhal, met eigen meterkast en trapopgang naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Entree/inkom hal (ca. 2m²) met garderobe, intercom en toegang tot de woonkamer met open keuken (totaal ca. 26,5m²). Het geheel is voorzien van een nette laminaatvloer en voldoende lichtinval. De open keuken (ca. 3,5m²) beschikt over een keukeninstallatie in hoekopstelling, met boven- en onderkasten en de navolgende apparatuur: spoelbak, afzuigkap en een 4-pits inductie kookplaat. Naast de keuken bevindt zich een aperte berging met de opstelling van de unit voor de mechanische ventilatie en de opstelling van de Cv-ketel (merk: Remeha Avanta 28c, eigendom & bouwjaar 2010). De kozijnen in de woonkamer zijn van hardhout, voorzien van isolerende beglazing. Vanuit de woonkamer is via een open spiltrap de overloop van de tweede verdieping te bereiken.

Tweede verdieping:
Overloop (ca. 2,5m²) met toegang tot multifunctionele ruimte/studeerkamer (ca. 17m²), welke voor meerdere doeleinden gebruikt en ingericht kan worden. Vanuit deze overloop is er toegang tot de slaapkamer (ca. 13m²) en de ruime badkamer (ca. 5m²), welke geheel betegeld is en beschikt over een douche, toilet en een vaste wastafel. Tevens kan hier ook de wasmachine geplaatst worden. Deze tweede verdieping voelt erg ruim aan vanwege de hoge nok.

Extra informatie:
- Sfeervolle maisonnette op een unieke locatie in hartje Maastricht;
- Appartement heeft een eigen Cv-ketel, eigen meterkast en eigen meters;
- Vve bijdrage bedraagt € 231,30 per maand;
- Gebruiksoppervlakte wonen bedraagt ca. 67m²;
- Betaald parkeren of parkeren middels een vergunning;
- Appartement heeft een eigen privéberging, gelegen onder de kapel;
- Uiterst gunstig gelegen in een oase van rust, doch nabij het Bourgondische stadscentrum van Maastricht;
- Winkels, cafés, restaurants, scholen en culturele bezienswaardigheden bevinden zich op korte loopafstand van de woning;
- Alle vermelde afmetingen zijn indicatief en kunnen afwijken van de werkelijkheid;

Algemene info:
Deze maisonnette is gelegen op een aantrekkelijke locatie in de historische binnenstad van Maastricht (Statenkwartier) met uitstekende voorzieningen zoals winkels, horeca, openbaar vervoer, universiteit/hogeschool en recreatie in de directe omgeving. Het Vrijthof, de Markt en het wandelgebied Hoge Fronten zijn op loopafstand te bereiken. In de directe omgeving van de woning vind je tal van gezellige winkels, restaurants en koffiebars. De bekende, geliefde bakkerij Hermans ligt op korte loopafstand van het appartement. De woning is goed bereikbaar per bus, fiets en auto. Goede bereikbaarheid t.o.v. de uitvalswegen. De centrale ingang met de brievenbussen is gelegen aan de Capucijnengang. Via de fraaie en pittoreske binnenhof is het appartement bereikbaar. Parkeren kan in de directe omgeving met een parkeervergunning.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste"). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Bovenstaande vrijblijvende informatie is door Pooters Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Echter aanvaard Pooters Makelaardij geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Oppervlakten en maten zijn indicatief.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Maisonnette
Bouwjaar 1859
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1859
Woon oppervlakte 67
Inhoud woonhuis 221
Aantal verdiepingen 2

Overige

CV ketel Ja
Monument Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Monumentaal Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 40
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2010
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 1
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Bijgebouw schuur check Ja
Mechanische ventilatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Maisonnette
Bouwjaar 1859
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1859
Woon oppervlakte 67
Inhoud woonhuis 221
Aantal verdiepingen 2

Overige

CV ketel Ja
Monument Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Monumentaal Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 40
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2010
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 1
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Bijgebouw schuur check Ja
Mechanische ventilatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Pooters Makelaardij B.V.