Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Samen bouwen, samen leven.
Steeds meer wordt gesproken over nieuwe woonvormen, waar mensen ieder hun eigen zelfstandige huis hebben maar ook voorzieningen samen delen. Een plek waar men kan wonen, ook als men minder mobiel wordt en meer aangewezen is op contacten in de directe omgeving. De woonvereniging Buurtvrienden Gaasterland ontwikkelt een prachtig wooncomplex in de Maaspoort, waar de gemeente ’s-Hertogenbosch ruimte heeft geboden voor de bouw van 15 appartementen met gemeenschappelijke voorzieningen.

Projectomschrijving/Locatie.
Waar tot voor kort een kinderdagverblijf was, start binnenkort de bouw van 15 gelijkvloerse appartementen in de wijk Maaspoort te ’s-Hertogenbosch. Het complex komt in een bestaande buurt en ligt op loopafstand van winkelcentrum Lokerenpassage met een diversiteit aan winkels. De bus naar station en centrum ’s-Hertogenbosch stopt om de hoek, maar het centrum is ook goed bereikbaar met de fiets. Fietsen en wandelen is ook mogelijk langs de nabijgelegen Maas en het recreatiegebied Noorderplas. De wijk Maaspoort is een levendige wijk met veel voorzieningen.

De appartementen.
De zeer energiezuinige appartementen zijn ontwikkeld in opdracht van een bewonerscollectief (CPO= Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). De appartementen variëren in grootte van ca. 62m2 tot ca. 96m2. Alle appartementen beschikken over een balkon of tuinterras en één of meer slaapkamers. De appartementen op de 1e verdieping zijn bereikbaar zowel met de lift als met de trap. Het moderne ontwerp geeft een gevoel van ruimte en licht.

Gemeenschappelijke voorzieningen.
Toekomstige bewoners hechten aan privacy en vrijheid maar zij kiezen bewust voor een woonvorm waar zij hun buren kennen, waar zij elkaar kunnen ontmoeten in de gemeenschappelijke tuin of gezamenlijke ontmoetingsruimte. Zij willen samen een prettige woonomgeving realiseren, waar nodig elkaar helpen als goede buren en samen zorg dragen voor de gemeenschappelijke tuin en ruimtes. Buurtvrienden Gaasterland kiest er nadrukkelijk voor om te wonen met jongere en oudere mensen. 50-minners zijn dan ook van harte welkom.
Bewoners delen een aantal gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een ontmoetingsruimte met keuken (ca. 74m2). Voor diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld fotoclub, een feestje te vieren of vergaderen. Verder is er een klusruimte en een logeerkamer met sanitaire voorzieningen. Men kan gasten een goede slaapplaats bieden zonder daar zelf in ieder huis plek voor te moeten maken. En ook het klussen kan buiten de deur. Elke woning heeft eigen witgoedaansluitingen, maar men kan ook gebruik maken van een wasmachine in de algemene ruimte.
In de gemeenschappelijke tuin is een terras bij de ontmoetingsruimte om samen koffie of een wijntje te drinken, maar ook een zitplekje waar men ongestoord en stil kan zitten om een boek te lezen of te mijmeren. Er is een parkeerterrein en fietsenberging met mogelijkheid om elektrisch op te laden. Bewoners worden voor 1/15e deel eigenaar van de gemeenschappelijke voorzieningen opgenomen in de Vereniging van Eigenaren. Belangrijk: De prijs voor de gemeenschappelijke voorzieningen zijn reeds opgenomen in de genoemde VON-prijs.

Planning.
Start bouw voorjaar 2025. Oplevering verwacht voor zomer 2026.

Beschikbaarheid.
De woningen die nog beschikbaar zijn liggen op de begane grond en 1e verdieping, met als geraamde v.o.n.-prijzen ca. € 329.000,- tot € 490.000,-.

Bijzonderheden.
- Samen eigenaar van een ontmoetingsruimte, klusruimte, goede logeervoorziening, fietsenberging met mogelijkheid elektrisch op te laden, parkeerterrein met laadpaal en gemeenschappelijke tuin met terras bij ontmoetingsruimte en intiem zitplekje om ongestoord in de tuin te zitten.
- Energieneutraal met uiterst stille warmtepomp met bodemlus (grondwarmte), warmte terugwininstallatie, zonnepanelen en vloerverwarming. De appartementen zijn goed geïsoleerd.
- De gemeenschappelijke voorzieningen zijn opgenomen in genoemde VON-prijs. Bewoners zijn voor 1/15 deel eigenaar van deze voorzieningen in de Vereniging van Eigenaren. Zij maken samen afspraken over gebruik en beheer.
- In ’s-Hertogenbosch zijn een aantal vergelijkbare woonprojecten als Geldersdam, Oosterburen en Bewust Wonen Werken Boschveld. Voor belangstellenden zijn er regelmatig excursies om bij bestaande projecten te gaan kijken.
- De appartementen worden behangklaar opgeleverd. Vloerbedekking kan gelegd worden. Er zijn aansluitpunten voor de keuken, die de koper zelf kiest en tegen meerkosten bij de oplevering laat plaatsen.

Bij interesse in het appartement neemt Buurtvrienden Gaasterland telefonisch en/of per mail contact met u op voor een nadere toelichting.

Vanuit de ruime entree bereik je de woonkamer/keuken (ca. 31 m2), slaapkamer (ca. 12 m2), badkamer, toilet en technische ruimte. L-vormige woonkamer/keuken met extra zijraam voor lichtinval. Vanuit de woonkamer bereik je het balkon welke op het westen is gelegen.
De badkamer is uitgevoerd met een inloopdouche, wastafel en toilet.
In de technische ruimte is het opstelpunt voor de technische installatie (waaronder warmtepomp en WTW installatie) en witgoedaansluiting.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Bovenwoning
Bouwjaar 2025
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 2025
Woon oppervlakte 63
Inhoud woonhuis 189
Aantal verdiepingen 1

Overige

Tuin Ja
Tuin opp 8.32
In overleg Ja
Tuin diepte 2.1
Tuin breedte 3.96
Tuin kwaliteit Verzorgd
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 1
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Bovenwoning
Bouwjaar 2025
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 2025
Woon oppervlakte 63
Inhoud woonhuis 189
Aantal verdiepingen 1

Overige

Tuin Ja
Tuin opp 8.32
In overleg Ja
Tuin diepte 2.1
Tuin breedte 3.96
Tuin kwaliteit Verzorgd
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 1
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Walboomers & Timmers woning-/bedrijfsmakelaars

Wooninfluencers

Laden..