Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

A GEM BEHIND THE FACADE! With a multitude of possibilities. (English version available)
---
EEN PARELTJE ACHTER DE GEVEL! Met een legio aan mogelijkheden.

Gelegen aan de rand van het centrum van Uithoorn, op 2 minuten loopafstand van de Amstel met zijn mooie haven, gezellige kade met een diversiteit aan goede restaurants en winkels, en anderzijds dichtbij scholen, sportverenigingen, medisch centrum, en tegelijkertijd in een kindvriendelijke en groene omgeving, aan de zeer geliefde Thamerlaan, deze bijzonder verrassende, duurzaam verbouwde (A) dijkwoning, van maar liefst 197m²!

“Luxe, licht, rust en ruimte is te vinden achter de gevel, maar stap je de voordeur uit, bent je te midden van alle gemakken en geneugten”

Het is een bijzondere woning, welke een bezichtiging meer dan de moeite waard is. De omschrijving en de foto's vertellen je namelijk maar de helft, al dan niet minder en al rijdend, rij je er zo aan voorbij. Je kunt je niet voorstellen wat je achter de gevel echt aantreft.

ERVAREN IS DE KEYWORD!
---
Te midden van alle gemakken en geneugten, heerst er zowel binnen als buiten een oase van luxe, licht rust en ruimte, dat is wat deze woning typeert. Waarbij oude details tezamen met moderne elementen tot een geheel zijn gecombineerd tot een duurzame woning met ENERGIELABEL A.

Ruimte voor een gezin met 3 kinderen plus werken aan huis behoort zeker tot een van de vele mogelijkheden. Droom je om een B&B te starten? -VERGUNNING AANWEZIG-
Je eigen praktijk, kantoor aan huis, ben je professioneel kok in de catering, of ben je opzoek naar een woning met externe woonruimte voor de adolescent, voor mantelzorg of voor de Au Pair? Bekijk deze woning, om zijn talloze mogelijkheden en als het er nog niet is, dan valt het vast vrij simpel te creëren!

GLOBAAL:
Om te beginnen, de woning heeft maar liefst een WOONOPPERVLAKTE van ca. 197 m², bestaande uit:
• een 4 laags woonhuis van ca. 177m²
• een aparte woon/werk unit van ca. 20m², momenteel in gebruik als praktijkruimte.

Het totaal beschikt over:
• 7 KAMERS waarvan 5 SLAAPKAMERS,
• 2 BADKAMERS,
• 3 TOILETTEN,
• 1,5 KEUKENS
• 1 BUITENKEUKEN.

Het geheel bevindt zich op een perceel van 286m² met:
• een zonnige VOORTUIN (ZO) 36m²,
• een riante, zonnige ACHTERTUIN (NW) 156 m² met een afsluitbare voor- en achterom
• een DAKTERRAS (NW) 30m².

De woning is gebouwd in 1950, recent is er een zij- en achter aanbouw geplaatst en is de woning duurzaam verbouwd. De woning is voorzien van enkele bijzondere details en heeft een speelse indeling, welke zeer eenvoudig naar behoefte kan worden aangepast. Het onderhoud binnen en buiten is uitstekend, instap klaar!

• Recent is de gehele RIOLERING vernieuwd,
• zijn er 14 ZONNEPANELEN geplaatst,
• zijn de BUITENMUREN opnieuw GEVOEGD en voorzien van SPOUWMUURISOLATIE,
• zijn de SCHILDERWERKZAAMHEDEN binnen en buiten uitgevoerd,
• HR++ ramen geplaatst,
• zijn de radiatoren voorzien van een EVOHOME Systeem (alle radiatoren individueel in te regelen per app),
• zijn de woonkamer en het souterrain voorzien van een DURECO HOUTENVLOER (waterbestendig, plasticvrij en krasvast enz.)

Tijdens de verbouwing zijn de TUINEN en het DAKTERRAS niet vergeten, allen zijn nagenoeg opnieuw aangelegd en direct voorzien van
• BUITENVERLICHTING, ELEKTRA- en WATERPUNTEN.
• De basis van de tuinen is “JAARROND GROEN EN KLEUR” en makkelijk in onderhoud en niet te vergeten,
• de voortuin is voorzien van een nieuwe DAMWAND.
Kortom…. Duurzaam, volledig instap klaar en van alle gemakken voorzien!

INDELING

ENTREE
Via de ruime, zonnige, mooi aangelegde voortuin zijn er 2 ingangen:
1. De oude ingang met het typerende "Uithoorns dakje" (een uitsnede van het logo van Uithoorn) deze is momenteel niet in gebruik. Indien gewenst, kan deze door een kleine aanpassing in de voortuin, weer gewoon dienstdoen als voordeur, waarbij u uitkomt op de BG.
2. De nieuwe ingang via de recent aangebouwde 2 laagse zijaanbouw, komt u nu op splitlevel niveau binnen tussen de BG en het Souterrain. U treft hier de garderobe, en de trappen naar de BG en naar het Souterrain.

SOUTTERAIN
Het eerste en grootste deel van deze "PAREL ACHTER DE GEVEL". Zelden is er geen verbazing gevallen over wat u hier aantreft. Opvallend is voornamelijk het prachtige licht, de grote ruimte en de creatie buiten is binnen, binnen is buiten, waardoor de ruimte eindeloos lijkt door de sublieme verbinding met de diepe achtertuin.

Hier blijft het niet bij:
De ruim 74m² tellende WOONKEUKEN, is voorzien van een hoogglans witte kasten, deels greep loos en een crème-wit keramische keukenblad en high-end keukenapparatuur. In het midden van het kookgedeelte is een groot KOOKEILAND met bar en meerdere lades voor keukengerei e.a.
Om het kookeiland heen zijn
• een hoge kastenwand met koelkast, vrieskast, ovens en een warmhoud lade, tezamen met voldoende kasten.
• een lage kastenwand met een diep (72 cm) en breed (3,4 m) werkblad voorzien van een grote spoelbak, warmwaterkraan, vaatwasser en brede lades.

KEUKENAPARATUUR:
• BORA Professionele inductiekookplaat met geïntegreerde koolstoffilterafzuiging.
• AEG-apparatuur: koelkast, vrieskast, 2 stoomovens (met sous-vide en lage temperatuur kookmogelijkheden) en een warmhoud lade.
• SIEMENS vaatwasser en een Franke Quooker (direct warmwaterkraan).
Zowel een professionele als de hobby kok, zullen hier naar hartenlust heerlijke creaties kunnen fabriceren.

Naast het prachtige ruim opgezette kookgedeelte is er meer dan voldoende ruimte over voor een grote EETKAMERTAFEL en zelfs een ZITHOEK. Dan nog zal er voldoende ruimte overblijven om een DANSJE te kunnen doen.

Het souterrain is voorzien van VLOERVERWARMING en heeft 2x DUBBELE OPENSLAANDE DEUREN naar de ACHTERTUIN, en extra ruimtes zoals een BIJKEUKEN (voormalige kolenopslag) met een WMA aansluiting, een ruimte voor het kweken van kruiden of aanpasbaar voor wijnopslag, boekenkast of ander creatieve invulling en onder de trap en entree hele ruime opbergruimtes.

Het is echt een fantastische, grote, lichte, sfeervolle en bovendien rustige leefruimte, die gegarandeerd voor heerlijke, leuke, gezellige dagen/avonden zorgt: met veel mensen tafelen, met het gezin spelletjes spelen, rustig een boekje lezen, werken of huiswerk maken, kleine kinderen die (veilig) rond kunnen rennen en spelen, de creatieve hobbyist of professional zal weg zijn van het lichtinval en uren in alle rust hier zou kunnen creëren. Verzin het maar, oneindige mogelijkheden!

BEGANE GROND
Buiten de sublieme leefruimte in het Souterrain, tref je op de Begane Grond nog een aparte zeer lichte WOONKAMER aan met OPENSLAANDE DEUREN naar het heerlijke DAKTERRAS. De woonkamer is zeer licht, doordat deze aan zowel de voorzijde als de achterzijde bijna volledig uit ramen bestaat. Ook hier is de lichtinval uitmuntend voor de creatieveling.
Aan de voorzijde zijn recent nieuwe MARKIEZEN geplaatst. Aan de achterzijde is een ERKER met de openslaande deuren naar het dakterras. Het ook hier heerlijk vertoeven zomers tot ver na zonsondergang. In de winter is de erker met wat grote kussens om te toveren tot een heerlijk COSY HOEKJE.
De woonkamer beschikt over een werkend ROOKKANAAL, waar de nieuwe bewoner naar hartenwens een (open)haard of een duurzamere pellet kachel zou kunnen plaatsen. Er is een nog een ouderwetse INBOUWKAST deels voorzien van glasdeur met roedeverdeling.
Vanuit de woonkamer is een kleine hal bereikbaar waar nu een VIDE is gecreëerd. Voorheen was hier de oude trap naar het souterrain gesitueerd. De vide geeft een speels element aan de woonkamer en zorgt voor een verbinding tussen de woonkamer en de keuken. Via de vide is er toegang tot een modern TOILET met fonteintje.
Via de woonkamer kom je tevens in de hal achter de originele voordeur, alwaar je de trap naar de 1e verdieping en de meterkast aantreft.

1e VERDIEPING
• 1e Ruime, lichte SLAAPKAMER aan de voorzijde, met originele details waaronder de INBOUWKAST en de raampartij met de recent vernieuwde MARKIES.
• 2e Ruime, lichte SLAAPKAMER aan de achterzijde met idem naar originele stijl openslaande ramen, met wijds uitzicht, zicht op de achtertuin, dakterras en een klein TUINTJE, gevestigd op het dak van de erker.
Plant hier bijvoorbeeld mug werende planten of vrolijke planten voor een heerlijke start van de dag! Er zijn in dit tuintje reeds vele vrolijke winterse-, lente- en najaarsbloembollen gepoot, zodat je ieder seizoen weer verrast wordt met nieuwe vrolijkheid!
• De voorheen 3e (slaap)kamer op deze verdieping is omgetoverd tot een moderne BADKAMER met inloop stortdouche, bad, dubbele wastafel met onderkast, sierradiator en 2e toilet.
Op de plek van de oude badkamer is een zeer ruime INBOUW KLEDINGKAST gemaakt en het ander deel is bij de gang getrokken en deels gebruikt t.b.v. een vaste trap naar zolder.

ZOLDER
• Aan de voorzijde de 3e SLAAPKAMER, waar de 2e WMA aansluiting aanwezig is en de CV- ketelkast (alwaar de stille REMEHA Calenta (2015) in verborgen is). Deze kamer is voorzien van een brede DAKKAPEL, waaronder zeer ruime knieschotten. De draai en kiep ramen in de dakkapel zijn voorzien van HORREN en het geheel kan verduisterd worden door een ELECTRICHE SCREEN.
• Aan de achterzijde de ruime 4e SLAAPKAMER nu met een DAKKAPEL over de volle breedte, waardoor er nog meer en ruimere knieschotten zijn gecreëerd. Ook hier is de dakkapel voorzien van draai en kiep ramen, HORREN en een ELECTRICHE SCREEN. Deze kamer heeft nog een extra hoog en “verborgen” OPBERGBAK, zeer handig voor hoge spullen die maar eens per jaar gebruikt worden bijvoorbeeld. Een kabel om via een VASTE INTERNETVERBINDING te kunnen werken is hier aanwezig.

APARTE WOON-/WERK UNIT
Zowel via de achtertuin als de achterom is deze aparte unit te bereiken. Door te spelen met planten en een kippenhok (ter overname) is er privacy gecreëerd tussen de woning en de unit. Toch is de verhouding en de diepte van de tuin intact gebleven, er is voldoende afstand en privacy, toch dichtbij in eenheid.

De zeer aangename en lichte unit is voorzien van MECHANISCHE VENTILATIE, VLOERVERWARMING, voldoende elektrapunten en de mogelijkheid om bekabeld via internet te kunnen werken. Je komt binnen in de PANTRY, voorzien van koelkast, spoelbak en opbergruimte. De BADKAMER is in het verlengde van de pantry en is voorzien van douchebak, toilet, wastafelmeubel en handdoekenradiator. In de badkamer is ook een CV kast alwaar de stille REMEHA Tzerra (2015) en de binnenkomst van het gas, elektra en UTP kabels.
Een KAMER, welke afgescheiden kan worden van de keuken d.m.v. een grote ouderwetse SCHUIFWAND -met facetgeslepen glas en roedeverdeling-.
De unit is momenteel in gebruik als praktijkruimte. Door de stilte en rust die er in de achtertuin heerst, is het een ideale plek om te werken of te gebruiken als extra slaapkamer, of begin een B&B! De B&B vergunning voor dit pand is aanwezig.

ACHTERTUIN
Via de openslaande deuren kom je op gelijke hoogte op het eerste ONDERHEID TERRAS van 5 meter diep met hardhouten vloerdelen. Hier is een schaduwzijde gecreëerd alwaar de BBQ-/BUITEN KEUKEN is gevestigd. De keuken is voorzien van elektra, verlichting en een spoelbak (koud water).
*De Big Green Egg, zichtbaar op de foto’s, verhuist met ons mee naar zijn nieuwe plek.

De ACHTERTUIN is praktisch en kleurrijk ingedeeld met DIVERSE ZIT-/LOUNGE HOEKJES zodat je altijd kunt kiezen of je van de ZON wilt genieten of de verkoeling van de SCHADUW opzoekt.
Jaarrond groen en kleur en door de vakverdeling en met hoogtes te spelen, is het ONDERHOUD EENVOUDIG. De hele tuin is voorzien van TUINVERLICHTING, verdeeld in 3 vakken, zodat je kunt kiezen welk gedeelte verlicht wordt.

*In de tuin staan een aantal bijzondere planten, waaronder een 150 jaar oude wijnstok, welke zeer rijkelijk druiven produceert. Deze boom heeft een speciale emotionele waarde en wij zouden het waarderen als de koper of de boom met ons mee laat verhuizen, of, indien wetende hoe met deze boom om te gaan en met de productie en dit juist fantastisch vindt, dat we hem met liefde en een gerust hart achterlaten? De Bonsai Acer verhuist in ieder geval met ons mee. Beide bomen staan in speciale bakken, zodat ze eenvoudig meegenomen kunnen worden.

BIJZONDERHEDEN
- Alarmsysteem (ter overnamen)
- Uitvalswegen A2, A4, A5 en A9, binnen 10 minuten aan te rijden
- Tramverbinding met Amsterdam Zuid-As op 2 minuten loopafstand
- Busstation met (nacht)bussen naar Amsterdam, Amstelveen, Breukelen, Alphen aan de Rijn e.a.
- Geen overlast van Schiphol, wel slechts binnen 20 minuten geparkeerd op P1
- Dichtbij winkels voor de dagelijkse boodschappen
- Dichtbij alle andere voorzieningen: sportclubs, scholen, huisartsen e.a.
- Kindvriendelijke omgeving
En vast nog meer wat we niet genoemd hebben, maar kom vooral langs, ervaren! Het is een prachtige, heerlijke woning, met meer dan genoeg leefruimte, opbergruimte en het biedt vooral talloze opties!

----
ENGLISH VERSION Available.

A GEM BEHIND THE FACADE! With a multitude of possibilities...
Located on the edge of the center of Uithoorn, just a 2-minute walk from the Amstel River with its beautiful harbor, cozy quay, and a variety of good restaurants and shops, and also close to schools, sports clubs, a medical center, and in a child-friendly, green area on the much-loved Thamerlaan, you will find this particularly surprising, sustainably renovated (A) dike house of 197m²!

"Luxury, light, peace, and space are found behind the facade, but when you step out the front door, you are in the midst of all the conveniences and pleasures."
It's a unique home, well worth a visit. The description and the photos only tell half the story, and you might drive right past it without realizing what's behind the facade. You can't imagine what truly awaits behind it.

EXPERIENCE IS THE KEYWORD!
---

Makelaarsland

Huis verkopen? Bespaar op je makelaarskosten. Bereken hier je besparing

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1950
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1950
Woon oppervlakte 197
Inhoud woonhuis 705
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Zadeldak
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Eengezinswoning, 2-onder-1-kapwoning
Perceel oppervlakte 286
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
Twee onder een kap Ja
Aantal slaapkamers 4
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand hout
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming opmerking Cv-ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte 1950 Breedte 800
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1950
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1950
Woon oppervlakte 197
Inhoud woonhuis 705
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Zadeldak
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Eengezinswoning, 2-onder-1-kapwoning
Perceel oppervlakte 286
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
Twee onder een kap Ja
Aantal slaapkamers 4
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand hout
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming opmerking Cv-ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte 1950 Breedte 800
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?