Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Welkom in deze unieke karakteristieke vrijstaande woning in het charmante Middelie! Ideaal voor gezinnen die wat meer ruimte nodig hebben, mensen die op zoek zijn naar een optie tot mantelzorg- of kangoeroewoning, en diegenen die rust, ruimte en authenticiteit waarderen. Deze woning uit 1880 biedt eindeloze mogelijkheden - van een prachtige tuin met vrije zichtlijnen over de landerijen, tot een bijgebouw dat zich uitstekend leent voor een B&B of als gastenverblijf.

HOOGTEPUNTEN VAN DE WONING
- Zowel de buitenkant als de binnenkant van de woning ademen de sfeer van vroeger door het behoud van originele details. Maar de combinatie met het comfort van deze tijd, maakt het tot een ideale leefplek.
- Adembenemend uitzicht: Geniet van vrije zichtlijnen aan de achterzijde, met een weids uitzicht over de uitgestrekte landerijen.
- Vrijstaand en ruim: Vrijstaand wonen met parkeermogelijkheden op eigen erf.
- Veelzijdig bijgebouw: Een tuinhuis met alle nodige voorzieningen, perfect voor een gastenverblijf of een Bed & Breakfast.
- Landelijk en rustig: Beleef het landelijke leven en de wisseling van de seizoenen van dichtbij.
- Tuin op het westen: Geniet in een prachtige tuin van de kleurrijke zonsondergangen en de vele weidevogels.
- Middelie is een klein groen dorp met een rijk en actief verenigingsleven, landelijk maar met aantrekkelijke steden op korte afstand: je bent bijvoorbeeld in 20 minuten in Amsterdam.

UITGEBREIDE BESCHRIJVING
Betreed deze prachtige vrijstaande notariswoning en laat je betoveren door de rust en de ruimte die met een royaal woonoppervlakte van 145 m² terug te vinden is. De woning straalt charme en karakter uit, met zijn authentieke gevel, houten vloeren, balkenplafonds en houten gevelbekleding.

Bij binnenkomst word je verwelkomd in een ruime hal met toegang tot de lichte en luchtige woonkamer en ruime leefkeuken. Een warme uitstraling geeft de aanwezige Amerikaansgrenen vloer. De grote ramen laten het natuurlijke licht binnenstromen, waardoor het een perfecte plek is om te ontspannen en te genieten van het adembenemende uitzicht over de landerijen. De aanwezigheid van de pelletkachel maakt deze ruimte extra aantrekkelijk om je ontspannen terug te kunnen trekken. De ruime en landelijke keuken is uitgerust met verscheidende apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan 6-pits Boretti-fornuis met 2 ovens, grote Liebherr koel-vries-combinatie, vaatwasser, dubbele RVS gootsteen en granito werkblad.  Stel je voor om hier gezellig de dag door te nemen met het gezin of urenlang te tafelen met vrienden. Aan de achterzijde van het huis bevindt zich nog een aangebouwde bijkeuken en veranda. Mocht het iets minder weer zijn heb je hier toch een mogelijkheid van het buitenleven te genieten.

Op de eerste verdieping vind je de ouderslaapkamer die via een schuifdeur verbonden is met de ruim bemeten badkamer. Deze is compleet uitgerust met een douche, een tweede toilet, dubbele wastafel en een groot bubbelbad van waaruit je recht de hemel in kijkt, perfect om je te ontspannen na een lange dag. De andere ruime kamer is vrij makkelijk te splitsen in twee vertrekken. De slaapkamers bieden een prachtig uitzicht waardoor elke ochtend je blik
getrokken wordt door de omringende natuur.

Het bijgebouw is een ware bonus. Het bestaat deels uit een ruime carport en voor het overige deel uit een zelfstandige verblijfsruimte van zo’n 30 m2 en is volledig uitgerust waaronder een slaapgelegenheid voor twee personen op de verdieping en op de begane grond , een woonruimte met keukentje (kookplaten, koelkast, aanrecht) en een kleine badkamer (wastafelmeubel, douche en toilet). De ruimte wordt verwarmd met een gaskachel.

De tuin, gelegen op het westen, is een ware oase van rust. Hier kun je genieten van lange zomeravonden, terwijl je uitkijkt over de uitgestrekte landerijen en zonsondergangen. Er zijn drie terrassen en vanaf het vroege voorjaar zit je in de veranda achter glas, uit de wind en in de zon. De tuin biedt voldoende ruimte voor kinderen om te spelen en voor volwassenen om te ontspannen. Bovendien grenst de tuin aan vis- en vaarwater. Het vrije water biedt per kano, sup of schaats toegang tot heel Noord Holland.

MOGELIJKHEDEN
Deze woning biedt talloze mogelijkheden, zoals het voortzetten van de huidige Bed & Breakfast, waardoor je een extra inkomen kunt genereren. De ideale ligging ten opzicht van Purmerend, Amsterdam en Edam/Volendam maken het voor gasten een zeer interessante uitvalsbasis. Prachtige fietstochten door de polder zijn hier gegarandeerd en dankzij de ligging aan het water kun je bovendien genieten van ontspannende kano tochten. De serene omgeving en de vele voorzieningen maken deze woning tot een heerlijke plek om te wonen en te werken.

SAMENVATTING
Dompel jezelf onder in de rust van Middelie met deze prachtige vrijstaande woning. Geniet van ongeëvenaard uitzicht over de uitgestrekte landerijen, direct vanuit je tuin op het westen. Voor en achter vrij uitzicht en toch in het centrum van het dorp. Op 50 m van de Brink met horecagelegenheid. Deze negentiende-eeuwse woning biedt voldoende ruimte voor een gezin met oudere kinderen en heeft een royaal woonoppervlakte van 145 m² en een extra bijgebouw van 30 m². Dit bijgebouw is perfect voor een B&B of gastenverblijf. Je kunt parkeren op eigen erf. Beleef het ultieme landelijke leven en ontdek de mogelijkheden die deze woning te bieden heeft.

Neem vandaag nog contact met ons op en plan je bezichtiging. Mis deze unieke kans niet om jouw droomhuis te bemachtigen!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1880
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1880
Woon oppervlakte 172
Inhoud woonhuis 668

Overige

Perceel oppervlakte 615
Vrijstaande woning Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning, Woonhuis
Bouwjaar 1880
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1880
Woon oppervlakte 172
Inhoud woonhuis 668

Overige

Perceel oppervlakte 615
Vrijstaande woning Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Hoekstra & Van Eck - Purmerend