Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Altijd al gedroomd van vrijstaand wonen op een ruim perceel grond? Deze droom kan werkelijkheid worden met deze vrijstaande villa met maar liefst 765 m² eigen grond!

Het woonhuis is gelegen in de woonwijk Floriande op het exclusieve eiland ''Den Hout'' waar zich uitsluitend vrijstaande villa's bevinden. Iedere woning hier is uniek in zijn ontwerp, hetgeen de wijk zo aantrekkelijk maakt om te wonen (of alleen al om doorheen te rijden). De wijk voelt aan als een oase van rust, is lekker ruim opgezet en biedt doorgaans veel privacy door de ruime percelen grond.

Benieuwd geworden naar wat deze woning nog meer te bieden heeft? Lees dan de uitgebreide omschrijving hieronder of plan gerust een afspraak voor bezichtiging met ons in.

INDELING

Begane grond:
Na de auto achter de poort op de parkeerplaats geparkeerd te hebben loop je door naar de voordeur van de woning. Hier kom je binnen in de royale hal waar voldoende ruimte is voor de garderobe en toegang biedt naar o.a. de inpandige berging, het toilet met fonteintje en de woonkamer.

Eenmaal binnen in de woonkamer voel je meteen over hoeveel ruimte en natuurlijk lichtinval deze woning beschikt. Aan alle kanten bevinden zich grote raampartijen en de houten vloer zorgt voor de nodige sfeer in deze ruime living. Aan de voorzijde bevindt zich de open keuken voorzien met een fraai composiet aanrechtblad en alle benodigde inbouwapparatuur (5-pits inductiekookplaat, oven, vaatwasser, Amerikaanse koel-vrieskast en koffiezetapparaat).

Naast de keuken bevindt zich de ruime eetkamer met openslaande deuren naar de tuin aan de zijkant. In het verlengde van de eetkamer is er aan de achterzijde een zee aan ruimte voor een gezellige zithoek rondom de open haard en is er nog een aparte kamer dat geschikt kan zijn als tv-hoek, kantoor of speelkamer. Ook zou deze ruimte in de toekomst getransformeerd kunnen worden tot een extra slaapkamer met eventueel een badkamer om gelijkvloers wonen mogelijk te maken.

In de achtergevel bevinden zich maar liefst 3 dubbele openslaande deuren, waarvan er 2 naar de veranda leiden en 1 direct naar de tuin. De overdekte veranda geldt, zeker tijdens de warme dagen, echt als een verlengde van de woonkamer. Of het nou een kop koffie in de ochtend is of een uitgebreide barbecue in de avond, je geniet hier altijd van het groen, de rust en privacy die deze plek biedt.

Aan de zijkant van de woning is nog een erg praktische houten schuur aangebouwd waar lekker geklust kan worden en de tuinspullen kunnen worden opgeslagen. De schuur is voorzien van elektra en heeft aan beide kanten een deur zodat er altijd rondom het huis kan worden gelopen.

Eerste verdieping:
De overloop biedt toegang tot de 3 ruime slaapkamers, de badkamer, het aparte toilet met fonteintje en de wasruimte. De slaapkamers aan de voor- en achterzijde van de woning beschikken beide over een eigen inloopkast voor de kleding en tussen deze 2 slaapkamers in ligt de badkamer. De badkamer is lekker ruim en licht door de aanwezigheid van een dakkapel en is verder uitgerust met een dubbele wastafel en een douche.

Aan zijkant van de woning bevindt zich de handige wasruimte en de derde slaapkamer. Ook deze kamer is lekker ruim en licht, mede door de aanwezigheid van een dakkapel. Middels een losse trap heb je ook nog toegang tot een vliering; ideaal voor het opbergen van spullen!

Zolderverdieping:
Een verrassend ruime zolder met stahoogte dat eventueel geschikt gemaakt kan worden als extra kamer. De ruimte is bereikbaar middels een vaste trap en beschikt over een raam in de voorgevel. Ook de opstelplaats van de warmte-terugwin-installatie bevindt zich hier.

Tuin:
De gigantische tuin is rondom gelegen en biedt vele fijne plekjes om in de zon of schaduw te zitten. De achtertuin is bijzonder ruim opgezet en biedt door de beschutte ligging veel privacy. De split-level inrichting, de bruggetjes, het water en 'je eigen eiland' met de bomenrij zorgen voor een speelse dynamiek in de tuin. In je eigen water is het mogelijk om een klein bootje aan te leggen om door de wijk te varen. Uiteraard is het ook nog mogelijk om over het water een vlonder aan te leggen en zo je tuin nog verder te verruimen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
De woning is gelegen in een villawijk met uitsluitend vrijstaande woningen, die allen eigentijds en uniek zijn qua ontwerp. Rust, ruimte en privacy midden in de Randstad en er is ook nog eens voldoende speelgelegenheid voor de kinderen. Het villapark is gesitueerd op eiland 5 ''Den Hout'' in de wijk Floriande. Deze jonge woonwijk heeft een eigen winkelcentrum met een verscheidenheid aan winkels en 2 supermarkten. Tevens kun je in het centrum van Hoofddorp naar het omvangrijke en grotendeels overdekte winkelcentrum “Vier Meren”. Daar vind je altijd wat je zoekt!

De woning ligt centraal gelegen ten opzichte van 2 mooie recreatiegebieden, de "Toolenburgerplas" en het "Haarlemmermeerse Bos". Je kunt in beide recreatiegebieden heerlijk wandelen en fietsen of in de zomer een frisse duik in het water nemen. Tevens tref je diverse horecagelegenheden aan met een prachtig uitzicht over de recreatieplassen.

Er zijn diverse basisscholen in de naaste omgeving, waaronder een Internationale basisschool. Ook heeft Hoofddorp diverse middelbare scholen, zoals Het Haarlemmermeer Lyceum. Dit Lyceum biedt eveneens tweetalig onderwijs aan. Er zijn zeer goede openbaarvervoer verbindingen, naar onder andere Amsterdam en Leiden, waar diverse Universiteiten zijn gevestigd.

Ook op sportgebied is er in de directe omgeving genoeg aanwezig met o.a. het SKWA (Sportcomplex Koning Willem Alexander). Buiten dit sportcomplex zijn diverse andere sportactiviteiten mogelijk. In de directe omgeving is een 27 holes golfbaan, voetbalverenigingen, een hockeyclub, honkbalfaciliteiten etc.

Met de auto, die je op eigen terrein kunt parkeren, ben je snel bij de uitvalswegen. Je rijdt op eenvoudige wijze naar bijvoorbeeld de Luchthaven Schiphol, Haarlem, Heemstede en Amsterdam. De kust van Zandvoort en Bloemendaal is met de auto of via een mooie fietsroute te bereiken. Heerlijk recreëren aan zee met een bezoek aan gezellige strandpaviljoens of het casino. Kortom een perfecte locatie!

BIJZONDERHEDEN
• Vrijstaande villa van ruim 200 m² gelegen op een royaal perceel grond van 765 m²
• Zeer degelijk gebouwd en uitstekend geïsoleerd (energielabel A)
• Met eigen oprit en veel parkeergelegenheid op een afgesloten terrein
• Royale, rondom gelegen tuin met water en 'eilandje'
• Gelegen op eiland 5 in Floriande in de exclusieve villawijk ''Den Hout''
• De woning beschikt over een energiezuinige warmte-terugwin-installatie en een centraal stofzuigersysteem
• De keuken en de badkamer zijn voorzien van vloerverwarming
• 2 slaapkamers beschikken over airconditioning en een inloopkast
• Aan de voor- en zijkanten beschikt de woning beneden over buitenzonwering (markiezen)
• De c.v.-ketel is in 2024 vernieuwd
• Hoewel de woning degelijk gebouwd is behoeft het op sommige onderdelen onderhoud en modernisering
• De eigenaren hebben de woning recentelijk niet zelf bewoond en om deze reden zal er in de koopakte een zogeheten 'Niet-Bewoningsclausule' worden opgenomen
• Oplevering in overleg

Interesse in deze woning? Maak dan snel een afspraak!

Wij plannen graag een moment voor je in voor de bezichtiging van dit prachtige woonhuis. Onze makelaar vertelt je graag van alles over deze woning terwijl je rondkijkt. Zien we jou binnenkort?

Deze informatie is door ons met zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

*** English translation ***

Have you always dreamed of living on a spacious plot of land? This dream can come true with this detached villa with no less than 765 m² of private land!

The house is located in the residential area Floriande on the exclusive island ''Den Hout'' where only detached villas are located. Every home here is unique in its design, which makes the area so attractive to live in (or just to drive through). The area feels like an oasis of peace, is nicely spacious and generally offers a lot of privacy due to the spacious plots of land.

Curious about what else this house has to offer? Then read the extensive description below or feel free to schedule an appointment for a viewing with us.

LAYOUT

Ground floor:
After parking the car behind the gate in the parking lot, you walk through to the front door of the house. Here you enter the spacious hall where there is enough space for the wardrobe and provides access to, among other things, the indoor storage room, the toilet with washbasin and the living room.

Once inside the living room, you immediately feel how much space and natural light this house has. There are large windows on all sides and the wooden floor provides the necessary atmosphere in this spacious living room. At the front is the open kitchen with a beautiful composite countertop and all necessary built-in appliances (5-burner induction hob, oven, dishwasher, American fridge-freezer and coffee maker).

Next to the kitchen is the spacious dining room with patio doors to the garden on the side. In line with the dining room, there is a sea of space at the rear for a cozy sitting area around the fireplace and there is a separate room that can be used as a TV corner, office or playroom. This space could also be transformed into an extra bedroom in the future, possibly with a bathroom to make ground-floor living possible.

In the rear facade there are no fewer than 3 double patio doors, 2 of which lead to the veranda and 1 directly to the garden. The covered veranda is, especially during the warm days, really an extension of the living room. Whether it's a cup of coffee in the morning or an extensive barbecue in the evening, you can always enjoy the greenery, peace and privacy that this place offers.

A very practical wooden shed has been added to the side of the house where you can do some DIY and store your gardening supplies. The shed has electricity and has a door on both sides so that you can always walk around the house.

First floor:
The landing provides access to the 3 spacious bedrooms, the bathroom, the separate toilet with washbasin and the laundry room. The bedrooms at the front and rear of the house both have their own walk-in closet for clothes and the bathroom is located between these 2 bedrooms. The bathroom is nice and spacious and light due to the presence of a dormer window and is also equipped with a double sink and a shower.

At the side of the house is the handy laundry room and the third bedroom. This room is also nice and spacious and light, partly due to the presence of a dormer window. You also have access to an attic via a separate staircase; ideal for storing things!

Attic:
A surprisingly spacious attic with standing height that can possibly be made suitable as an extra room. The space is accessible via a fixed staircase and has a window in the front facade. The location of the heat recovery system is also located here.

Garden:
The gigantic garden is located all around and offers many nice places to sit in the sun or shade. The backyard is particularly spacious and offers a lot of privacy due to its sheltered location. The split-level design, the bridges, the water and 'your own island' with the row of trees provide a playful dynamic in the garden. In your own water it is possible to moor a small boat to sail through the neighborhood. Of course it is also possible to build a jetty over the water and thus expand your garden even further. The possibilities are endless.

LOCATION & ACCESSIBILITY
The house is located in a residential area with only detached houses, all of which are contemporary and unique in design. Peace, space and privacy in the middle of the Randstad and there is also plenty of play area for the children. The villa park is situated on island 5 ''Den Hout'' in the Floriande district. This young residential area has its own shopping centre with a variety of shops and 2 supermarkets. You can also go to the large and mostly indoor shopping centre "Vier Meren" in the centre of Hoofddorp. You will always find what you are looking for there!

The house is centrally located in relation to 2 beautiful recreational areas, the "Toolenburgerplas" and the "Haarlemmermeerse Bos". You can enjoy walking and cycling in both recreational areas or take a refreshing dip in the water in the summer. You will also find various catering establishments with a beautiful view over the recreational lakes.

There are various primary schools in the immediate vicinity, including an international primary school. Hoofddorp also has various secondary schools, such as the Haarlemmermeer Lyceum. This Lyceum also offers bilingual education. There are very good public transport connections, to Amsterdam and Leiden, where various universities are located.

There is also plenty of sports in the immediate vicinity, including the SKWA (Sports Complex Koning Willem Alexander). Various other sports activities are possible outside this sports complex. In the immediate vicinity is a 27-hole golf course, football clubs, a hockey club, baseball facilities, etc.

By car, which you can park on your own property, you can quickly reach the highways. You can easily drive to Schiphol Airport, Haarlem, Heemstede and Amsterdam, for example. The coast of Zandvoort and Bloemendaal can be reached by car or via a beautiful cycle route. Wonderful recreation at the sea with a visit to cozy beach pavilions or the casino. In short, a perfect location!

DETAILS
• Detached villa of over 200 m² located on a generous plot of land of 765 m²
• Very solidly built and excellently insulated (energy label A)
• With private driveway and plenty of parking space on a closed site
• Spacious, all-round garden with water and 'island'
• Located on island 5 in Floriande in the exclusive villa district ''Den Hout''
• The house has an energy-efficient heat recovery system and a central vacuum system
• The kitchen and bathroom have underfloor heating
• 2 bedrooms have air conditioning and a walk-in closet
• At the front and sides, the house has external sun blinds (awnings)
• The central heating boiler was renewed in 2024
• Although the house is solidly built, it requires maintenance and modernization in some areas
• The owners have not recently lived in the house themselves and for this reason a so-called 'Non-Occupancy Clause' will be included in the purchase agreement
• Delivery in consultation

Interested in this property? Make an appointment now!

We would be happy to schedule a time for you to view this beautiful home. Our real estate agent will be happy to tell you all about this property while you look around. Will we see you soon?

We have compiled this information with care. We do not accept any liability for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 2003
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 2003
Woon oppervlakte 202
Inhoud woonhuis 782
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Villa Ja
Zolder Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Aan water Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel A
In overleg Ja
BouwjaarCV 2024
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 765
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Atag Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Verzorgd
Halfopen keuken Ja
Zolder trap type vaste trap
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Airconditioning Ja
Bijgebouw schuur Hout
Buitenzonwering Ja
LeeftijdCV ketel 0
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud buiten redelijk Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk

Kenmerken

Algemeen

Soort woning villa, vrijstaande woning
Bouwjaar 2003
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 2003
Woon oppervlakte 202
Inhoud woonhuis 782
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Villa Ja
Zolder Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Aan water Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel A
In overleg Ja
BouwjaarCV 2024
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 765
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Atag Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Verzorgd
Halfopen keuken Ja
Zolder trap type vaste trap
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Airconditioning Ja
Bijgebouw schuur Hout
Buitenzonwering Ja
LeeftijdCV ketel 0
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud buiten redelijk Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Metropool Makelaars