Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Uniek appartement gelegen in het hoofdgebouw op Landgoed de Klokkenberg.

Klokkenberg 61, dit fraaie appartement op de eerste verdieping in het hoofdgebouw op Landgoed de Klokkenberg staat nu te koop!

Wonen op de Klokkenberg is een unieke ervaring. Een schitterend stuk erfgoed, omgebouwd tot heerlijke plek om te wonen! Dit voormalig grootste sanatorium van Nederland (1953), is gelegen in de nieuwe top-woonwijk in Breda Zuid. De omgeving kenmerkt zich door de prachtige architectuur van de historische rijk monumentale gebouwen, de schitterende vergezichten en een unieke ligging te midden van bos en natuurgebied.

Het hoofdgebouw is in 2020/2022 geheel gestript en met behoud van historische kernwaarden en gebruikmaking van enkel hoogwaardige materialen getransformeerd tot 19 luxe appartementen. Vanaf deze locatie wandel je zo het Mastbos in of kun je heerlijk fietsen of wandelen langs de Mark in het Markdal of in het Mastbos. Wonen in de natuur, op korte fietsafstand van het Ginneken en het historische stadscentrum van Breda met al haar voorzieningen op cultureel-, culinair-, en uitgaansgebied.

Het appartement, type Bijhouwer, heeft een schitterend uitzicht over het Markdal en beschikt o.a. over een royale living met prachtige monumentale elementen en grote raampartijen, een ruim overdekt terras, open keuken, 2 slaapkamers en 2 parkeerplaatsen.

Indeling
We rijden Landgoed de Klokkenberg op en voor het hoofdgebouw bevinden zich de twee parkeerplaatsen.
Het appartement is gelegen in het linker gedeelte van het hoofdgebouw. We komen bij de centrale entree en lopen naar binnen.
Bij binnenkomst ervaren we direct de hoogte en het imposante van het complex. Een fraai trappenhuis siert de hal. Het appartement is gelegen op de eerste verdieping en we kunnen met de lift of via het trappenhuis naar het appartement.

Eerste verdieping
Het appartement heeft een ruime ontvangsthal met toiletruimte voorzien van zwevend toilet en fonteintje.
We lopen door naar de living en worden verrast door de monumentale achterwand met een unieke doorkijk over het Markdal.

Twee deuren geven toegang tot het royale overdekt terras, gelegen op het Zuidoosten met prachtig zicht. Het terras is een heerlijke plek om de natuur te zien veranderen per seizoen.
Het appartement heeft veel lichtinval door de grote raampartijen en is voorzien van een pvc houtlook vloer met vloerverwarming.

De open keuken heeft een groot kookeiland met inductiekookplaat met downdrain afzuiging (Bora), een vaatwasser, voldoende kastruimte en een 1,5 spoelbak met Quooker. Het is voorzien van een kunststof aanrechtblad. Tevens is er een ruime wandopstelling met kasten, combi oven, koelkast en een geïntegreerde koffiecorner.
Vanuit de keuken is er toegang tot de bijkeuken voorzien van de aansluitpunten tbv wasapparatuur, de cv combiketel en de WTW installatie.

We vervolgen onze weg richting de slaapvertrekken.
Aan het einde van de gang bevindt zich de grote slaapkamer met een eigen inloopgarderobe. Vanuit hier is er ook mooi zicht over het Markdal net zoals in slaapkamer 2.
De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche, zwevend toilet en een wastafel in een meubel.
Op de begane grond bevindt zich de berging en tevens is er voor het hoofdgebouw een gezamenlijke fietsenstalling.

Wat u verder nog moet weten:

Bijzonderheden
Het appartement combineert op unieke wijze nieuwbouwkwaliteit aan de sfeer van vroeger.
Het appartement is voorzien van vloer-, muur- en dakisolatie en voorzien van aluminium kozijnen met HR++ beglazing; Er is vloerverwarming aanwezig.
Het appartement beschikt over 2 eigen parkeerplaatsen en een berging.
De kamers beschikken over ingebouwde coax- en utp-aansluitingen;
Landgoed De Klokkenberg en daarmee ook dit appartement valt onder de Rijksmonumentenwet;
Voor het appartement is geen energielabel aangevraagd, dit is niet verplicht bij monumenten;

Vereniging van Eigenaars
Als eigenaar van dit appartement wordt u van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaars Hoofdgebouw Landgoed de Klokkenberg Breda.
De periodieke bijdrage voor het appartement en de 2 parkeerplaatsen bedraagt momenteel € 260,68 per maand.

Tevens betaalt u maandelijks een bedrag van € 60,- aan de stichting Natuurmonument Landgoed de Klokkenberg en € 61,- aan de stichting Rijksmonument Sanatoriumgebouw de Klokkenberg. Daarnaast is er per bouwdeel een eigen vereniging van eigenaars. Vanuit deze vereniging wordt vertegenwoordiging afgevaardigd naar beide genoemde stichtingen.

Een appartement met een rijke historie:
In basis hebben de 19 appartementen gelegen in het hoofdgebouw verschillende achterliggende functies gehad; de centrale hoofdingang diende als grote entreehal, de zusters bereikte vanuit het Zusterhuis via de westelijke verbindingsgang het Hoofdgebouw en het personeel kwam vanuit het Economiegebouw met maaltijden en verbandmiddelen het Hoofdgebouw binnen via de oostelijke verbindingsgang.
Ook het kantoor van geneesheer-directeur van het sanatorium bevond zich in het Hoofdgebouw gelegen naast de vide van de entreehal op de eerste verdieping. Links van het kantoor zat de enige operatiekamer en tussen de torens, op de eerste en tweede verdieping, waren de opname en medische diensten gevestigd. Op de bovenste bouwlagen waren zowel aan de zuidzijde als de noordzijde kamers voor de lekenverpleegkundige, dit is allen terug te vinden in de huidige plattegronden, die veel gelijkenis vertonen, doch ook een duidelijke karakteristiek verschil in zich dragen.
Appartement type Bijhouwer is afgeleid van de tuin- en landschapsarchitect de heer J.T.P Bijhouwer. Bijhouwer was één van de eerste grote Nederlandse landschapsarchitecten die behalve tuinarchitectuur ook landschapsarchitectuur doceerde. Hij was verantwoordelijk voor het landschap van Landgoed De Klokkenberg.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning portiekflat
Aantal kamers 4

Woningdetails

Woon oppervlakte 148
Inhoud woonhuis 489
Aantal verdiepingen 1

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
GasCV Ja
Ligbad Ja
Bosrand Ja
Bosrijk Ja
Aan water Ja
Woontype Appartement
In overleg Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
TypeCV ketel Eigendom
CV ketel water Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Portiekwoning Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Aantal slaapkamers 2
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Kenmerken

Algemeen

Soort woning portiekflat
Aantal kamers 4

Woningdetails

Woon oppervlakte 148
Inhoud woonhuis 489
Aantal verdiepingen 1

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
GasCV Ja
Ligbad Ja
Bosrand Ja
Bosrijk Ja
Aan water Ja
Woontype Appartement
In overleg Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
TypeCV ketel Eigendom
CV ketel water Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Portiekwoning Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Aantal slaapkamers 2
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk
Onderhoud binnen opmerking Goed Tot Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed Tot Uitstekend

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Schonck, Schul & Compagnie