Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Aan de rand van het natuurgebied ’t Sohr met uitzicht over de weilanden en velden ligt deze charmante woonboerderij in het achterland van Swolgen.

Door unieke ligging aan een doodlopende weg die overgaat in een zandweg ontsnap je hier aan de drukte van de dag. Door privacy omringd beleef je hier de langgevel boerderij uit 1930, die door de huidige bewoners deels naar het heden verbouwd is.
De woonboerderij heeft samen met de bovenverdieping maar liefst 400m2 woonoppervlakte. Ideaal om van deze woonboerderij een meer-generatiewoning te maken.

De huidige woning is ingedeeld met een gezellige woonkamer met een open keuken, een heerlijke plek om te genieten van de natuurlijke omgeving. Boven bevinden zich vier slaapkamers en een badkamer die al gereed zijn en de oude stijl van de boerderij laten herleven doordat de oude spanten zichtbaar zijn gebleven.

Het oude voorhuis is nog in oorspronkelijke staat en is ingedeeld met een woonkamer, slaap- werkkamer, eetkamer, keuken met kelder en een badkamer.

Toegegeven, de woonboerderij is verre van af. Zo moet het oude voorhuis en de tussenruimte nog worden gerenoveerd. De verdieping dient verder te worden afgebouwd, maar de eerste aanzet is hier al gemaakt. Het geeft de nieuwe bewoner voldoende ruimte om zijn eigen smaak en ideeën invulling te geven.

De achterzijde van de boerderij geeft voldoende uitdaging voor een geheel nieuwe indeling. Misschien wel een toekomstig overdekt terras of verdere uitbreiding van de voormalige boerderij.

Aan de achterzijde van de boerderij en over de weg aan de voorzijde van de boerderij liggen de weilanden behorende tot het eigen domein. In de wei aan de voorzijde ligt de paardenstal ingericht met twee paardenboxen. De ruim 4.000m2 aan weiland geeft voldoende ruimte voor de hobbymatige paardenliefhebber, bovendien met een uitloop naar het natuurgebied ’t Söhr.

Dit is bij uitstek een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke omgeving.

Grenzend aan de voormalige boerderij ligt een oude stal die een totale renovatie moet ondergaan, maar volop ruimte biedt voor een garage of hobby. Laat je verrassen door wat deze woning te bieden heeft!

Bijzonderheden:
- Unieke en vrije ligging
- Grenzend aan Maaspark Ooijen-Wanssum
- Meergeneratiewoning
- Mogelijkheden voor een inpandige mantelzorgwoning
- Met paardenstal, aangrenzende weide en uitloopmogelijkheden
- Maar liefst 5 slaapkamers
- Kluswoning!
- Interessant voor degene met twee rechterhanden


Omschrijving woonhuis:
De keuken is van 2019 en is een plek waar functionaliteit en stijl samenkomen en een vleugje karakter toevoegen aan de ruimte. De hoekopstelling met kookeiland is functioneel en tevens luxe uitgevoerd. Met een composiet aanrechtblad en met moderne donkereiken kast- en ladefronten is deze keuken in combinatie met de luxe apparatuur van Siemens helemaal van deze tijd.

Zie je jezelf hier al zitten met de barkrukjes aan het kookeiland. Alle benodigde apparatuur staat tot je beschikking; een 5-pits inductie kookplaat met afzuigschouw en een magnetron met oven functie. Maar ook een vaatwasser, grote koelkast én grote diepvries zijn aanwezig. Zelfs een ingebouwde
koffiemachine ontbreekt niet.

De vernieuwde woonkamer is geheel voorzien van vloerverwarming. De ruime kamer heeft aan de achterzijde dubbele terrasdeuren, maar omdat de achteraanbouw nog niet gerenoveerd is wordt deze nu niet gebruikt. De kamer is geheel gestuct en beschikt over een gezellige elektrische sfeerhaard. Ruimte te over voor een fijne zithoek en een grote eethoek met royale tafel grenzend aan de open keuken.

Het oude voorhuis:
Toegegeven, dit gedeelte moet nog onder handen genomen worden. Maar het biedt de nieuwe bewoner voldoende ruimte om zijn ideeën tot leven te brengen en extra functionaliteit toe te voegen. Gedacht kan worden aan een meergeneratiewoning. Of een ideale ruimte voor een mantelzorg woning. De beide helften van de woonboerderij zijn immers gemakkelijk te scheiden. Ieder heeft zijn eigen woonbeleving en privacy maar dan wel onder één dak.

Volg de hal naar de woonkamer en de eetkamer. compleet met een warme houten plankenvloer en een gezellige houtkachel. De woonkamer is L-vormig, waardoor er een leuke en gezellige hoek ontstaat. Vanuit de eetkamer is de slaap-, werkkamer aan de voorzijde bereikbaar en aan de andere zijde is de doorgang naar de voormalige keuken. Ook is de kelder van hieruit te betreden.

Vanuit de eetkamer is de slaap-, werkkamer aan de voorzijde bereikbaar en aan de andere zijde is de doorgang naar de voormalige keuken. Ook is de kelder van hieruit te betreden. De badkamer dient nog te worden gerenoveerd en vernieuwd.

De voormalige keuken is nog wel functioneel maar gedateerd en dient een totale ‘make over’ te ondergaan. Vanuit hier is de badkamer bereikbaar. De echte uitdaging bevindt zich aan achterzijde van de woonboerderij. De gehele aanbouw is in een slechte staat. Voor degenen die graag klussen, kan er een werkruimte worden gecreëerd of een overdekt terras als aanvulling op de woonkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Verdieping:
Ontdek de verrassende mogelijkheden van de eerste verdieping, een ruime verdieping die momenteel is ingericht met drie slaapkamers en een luxe badkamer. Verdeeld in 2 delen biedt deze ruimte een uitnodiging voor uitbreiding. Laat je fantasie de vrije loop en creëer jouw eigen unieke ruimte, of het nu gaat om extra slaapkamers, een kantoor, een speelkamer of iets anders. Hier is de ruimte om jouw droomhuis te realiseren, perfect voor een creatieve en een eigenzinnige twist.

De vernieuwde slaapkamers liggen aan de linkerzijde van de woonboerderij en zijn allen voorzien van een drempelloos doorlopende neutrale laminaatvloer. De wanden zijn strak gestuct en in elke slaapkamer bevindt zich een unit voor de airco (of verwarming).

De royale ‘master’ met zijn hoogte van zo’n 4 meter is tevens voorzien van een inloopkast. Het fraaie van de verdieping zijn de 90-jaar oude spanten zichtbaar door elke kamer en overloop. De originele houten spanten zijn geconserveerde en geheel opgeknapt en geven de allure van weleer.

De neutraal ingerichte badkamer nodigt uit tot ontspanning, met een ruime inloop douche, ligbad, toilet en dubbele wastafelmeubel, aangevuld met een design radiator.

'Under construction':
Een gedeelte van de verdieping is nog niet af. Wat zou het mooi zijn om hier over een ‘loopbrug’ (de metalen constructie ligt er al) van de ene verdieping helft naar de andere te lopen. Waarbij je dan in het ‘verzamelportaal’ van de begane grond naar beneden kan kijken.

Aan de andere zijde van de verdieping zijn de contouren van de diverse ruimte reeds zichtbaar. Er is al een aanvang gemaakt voor de uitbreiding van slaap- werk- of hobby vertrekken. Aan de achterzijde is de badkamer al gereed. Leuk detail zijn ook hier de houten spanten die de geschiedenis van deze boerderij in ere houden.

Tuin:
Aan de voorzijde van de woning is de tuin gesitueerd met speeltoestel. De privacyrijke tuin is omgeven door een houten schutting en ingericht met tegels en gazon.

Verken ook de diverse bijgebouwen, bestaande uit een schuur met deels open front en een voormalige varkensstal (met asbesthoudende golfplaten en mestputten). Ook deze dienen een metamorfose te ondergaan.

De schuur met paardenboxen is in redelijke staat. De schuur is ingericht met twee paardenboxen en is opgetrokken uit gemetselde wanden, houten spanten en gordingen en geïsoleerde damwandplaten.

Omgeving:
De woonboerderij is prachtig gelegen nabij het natuurgebied 't Sohr' (Maaspark Ooijen-Wanssum) en 'Schuitwater'. Er zijn volop mogelijkheden voor recreatie met wandelen, fietsen, paardrijden, etc. Swolgen telt momenteel circa 1.300 inwoners. Het beschikt over een basisschool en kent een rijk verenigingsleven. In Swolgen zijn verschillende kleinschalige ondernemers gevestigd. Een grote supermarkt is er op 3 km afstand en op ca. 2,5 km is er een sportcomplex.

Voor de ruimere voorzieningen is Swolgen aangewezen op het op circa 8 kilometer afstand gelegen dorp Horst en 10 kilometer van Venray. Horst telt circa 12.000 inwoners en vervult een regiofunctie voor wat betreft voorzieningen. Op circa 8 km is de oprit naar de A73 (Venlo-Nijmegen) en het NS station in Horst gelegen.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 12

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 401
Inhoud woonhuis 2599
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Dak type Mansarde Dak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
In overleg Ja
Landelijk Ja
Rolluiken Ja
Schuifpui Ja
BouwjaarCV 2015
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 6680
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Daalderop Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Airconditioning Ja
Bijgebouw schuur Steen
LeeftijdCV ketel 9
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Redelijk
Onderhoud buiten opmerking Redelijk

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 12

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 401
Inhoud woonhuis 2599
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Dak type Mansarde Dak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
In overleg Ja
Landelijk Ja
Rolluiken Ja
Schuifpui Ja
BouwjaarCV 2015
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 6680
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Daalderop Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Airconditioning Ja
Bijgebouw schuur Steen
LeeftijdCV ketel 9
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Redelijk
Onderhoud buiten opmerking Redelijk

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Arvalis Makelaars Venlo