Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Soms komt er een echte parel voorbij, en dit is er één van. We mogen u deze unieke woonboerderij aan de Isabellaweg 16 in IJzendijke aanbieden!

Landelijk gelegen en vol karakter, gebouwd in 1948 en later uitgebouwd, op een riant perceel van maar liefst 17.640 m2. Met een woonoppervlakte van 324 m2 biedt deze woonboerderij alle ruimte die je maar kunt wensen. Hier ervaar je het ultieme buitenleven in combinatie met een royale woning met een unieke combinatie van authentieke en moderne charme. De woning is keurig gerenoveerd met veel aandacht voor de authentieke charme, maar tevens met ook op modern comfort en gemak.

Het riante perceel van 17.640 m² aan de Isabellaweg 16 is niet alleen perfect voor liefhebbers van rust en ruimte, maar biedt ook uitstekende mogelijkheden voor dierenliefhebbers. Op dit royale perceel rondom de woning is er volop ruimte voor het houden van diverse dieren zoals paarden, schapen, of andere boerderijdieren. De uitgestrekte tuin kan eenvoudig worden ingericht als weiland. De bijbehorende schuur kan worden omgebouwd worden tot (paarden)stal, wat dit perceel ideaal maakt voor mensen die hun passie voor dieren willen combineren met comfortabel wonen.

Voor paarden/dierenliefhebbers is er voldoende ruimte voor een buitenrijbak, en dankzij de vele nabijgelegen natuurgebieden en paden is het eenvoudig om ontspannende buitenritten te maken in de prachtige Zeeuwse omgeving. Kortom, dit perceel biedt niet alleen een droomplek voor natuurliefhebbers, maar ook voor iedereen die dieren een belangrijk onderdeel van hun leven wil maken.

Bent u op zoek naar een locatie waar u kunt wonen en werken? Dan is dit de plek bij uitstek! Momenteel is de combinatie reeds gemaakt. Waarbij de neutrale, moderne en multifunctionele ruimtes die nu zakelijk worden gebruikt zeer eenvoudig in privé of voor een ander doel te gebruiken zijn. De afwerking is van goede kwaliteit en de voorzieningen zijn legio.

De Isabellaweg ligt net buiten het pittoreske stadje IJzendijke, een idyllische en historische plek in het hart van Zeeuws-Vlaanderen. Deze omgeving staat bekend om haar uitgestrekte polders, weidse vergezichten en rustige woonomgeving. Hier leef je midden in de natuur, met volop ruimte en privacy, maar toch dichtbij alle voorzieningen die het dagelijks leven comfortabel maken.

IJzendijke zelf heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Dit sfeervolle stadje staat bekend om zijn karakteristieke oude gebouwen, gezellige pleintjes en natuurlijk het Museum Het Bolwerk, waar de geschiedenis van de vestingstad wordt gevierd. Hier vind je ook leuke restaurants, cafés en lokale winkels, die bijdragen aan de charme van dit kleine maar levendige stadje.

De ligging van de Isabellaweg is ideaal voor wie houdt van rust, natuur en het buitenleven. De weg slingert door het open landschap, langs boerderijen en akkers, en biedt een serene woonomgeving weg van de drukte van de stad. Tegelijkertijd is de bereikbaarheid uitstekend: binnen een paar minuten ben je in het centrum van IJzendijke, en grotere steden zoals Terneuzen en het Belgische Brugge en Gent zijn binnen handbereik voor een dagje winkelen of uitgaan.

In de directe omgeving vind je tal van mogelijkheden voor wandelen en fietsen. De nabijgelegen Isabellapolder biedt prachtige routes, waar je volop kunt genieten van het unieke polderlandschap en de zilte zeelucht. Voor natuurliefhebbers is dit een ideale locatie, met de nabijheid van natuurgebieden zoals Het Zwin en de Verdronken Zwarte Polder aan de kust. Hier ervaar je de unieke Zeeuwse rust, waar je volledig tot ontspanning kunt komen.

Interesse? Wij maken graag een afspraak met u, zodat we samen de vele mogelijkheden kunnen bespreken en bekijken.

Indeling;
Begane grond
U betreedt de woning via de entree aan de zijkant, waar u direct toegang heeft tot de verschillende delen van het huis. U wordt verwelkomd in de hal die toegang biedt tot de woonkeuken met originele tegelvloer, waar een sfeervolle houtkachel staat die zowel voor warmte als een knusse ambiance zorgt. Met zijn stijlvolle inrichting biedt de keuken een fijne plek om te koken. De open opzet zorgt ervoor dat u tijdens het koken in contact blijft met uw gasten of gezin, wat bijdraagt aan de huiselijke sfeer. Via de woonkeuken is er toegang tot een was- en doucheruimte en de kelder. De kelder biedt oneindig veel mogelijkheden en kan een verborgen schat zijn voor iedereen die wat extra ruimte nodig heeft. Als je een wijnliefhebber bent, kunt u met de juiste temperatuurregeling en opslag kan de kelder een elegante en praktische wijnkelder worden, perfect voor het bewaren en rijpen van je favoriete wijncollectie.

De woonkeuken vormt een centraal punt in het huis en geeft toegang tot de stijlvolle woonkamer. De woonkamer, voorzien van glas in lood ramen, is ruim en licht en biedt een aangename sfeer voor ontspanning. De prachtige zandstenen schouw, die als open haard fungeert, is een ware blikvanger in de woonkamer. Via de twee openslaande deuren in de woonkamer kom je direct buiten, wat zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten, ideaal voor het genieten van de tuin of terras bij mooi weer.

De werkkamer is een andere aantrekkelijke ruimte in het huis en biedt een rustige en comfortabele plek die perfect geschikt is als kantoor of studeerkamer. De kamer is voorzien van voldoende ramen aan de voorzijde, die een prachtig vrij uitzicht bieden en voor veel natuurlijk licht zorgen, waardoor het een inspirerende werkomgeving is. In de werkkamer bevindt zich tevens een voordeur, die oorspronkelijk bedoeld was als toegang tot de woning. Hoewel deze voordeur aanwezig is, wordt hij momenteel niet gebruikt als hoofdentree.

De opkamer is toegankelijk vanuit de woonkeuken. Deze ruimte, die enkele treden hoger ligt dan de rest van het huis, is via een korte trap te bereiken en biedt daardoor een bijzondere sfeer. Vanuit de woonkeuken heb je direct toegang tot de opkamer. Historisch gezien werd de opkamer vaak ingericht als een pronkkamer, waar waardevolle bezittingen of siermeubels werden bewaard, of als een ruimte voor gasten. Laat je fantasie de vrije loop en maak van deze opkamer een plek die perfect past bij jouw levensstijl.

Het woonhuis is voorzien van een royale aanbouw, waar zowel de praktijkruimtes, B&B, gastentoilet en de garage te vinden zijn. Middels een aparte ingang is de aanbouw te betreden, u wordt verwelkomt in een lange gang die toegang biedt tot alle ruimtes. Ook vanuit het woonhuis is de aanbouw te bereiken, u komt dan via de entree terecht in de ruime bijkeuken die is voorzien van een toilet en een trap naar de zolder. Vanuit de bijkeuken biedt dezelfde gang toegang tot alle ruimtes.

In de aanbouw zijn 2 praktijkruimtes aanwezig, die multifunctioneel kunnen worden gebruikt. De grootste praktijkruimte is voorzien van een keukenblok met spoelbak. Deze ruimte is luxe afgewerkt met inbouwspots en speakers in het plafond. Tevens is deze ruimte voorzien van airconditioning. De kleinere praktijkruimte is ook luxe afgewerkt met inbouwspots en speakers in het plafond.

De luxe B&B bevindt zich in de aanbouw aan de achterzijde van het pand en biedt ultiem comfort en privacy. Bij binnenkomst treft u een sfeervolle woonkamer met een praktisch keukenblok. De openslaande tuindeuren geven direct toegang tot een eigen, omheind terras dat compleet is uitgerust met een hottub, sauna en regendouche, ideaal voor ontspanning in de buitenlucht.
Daarnaast beschikt de B&B over een prachtige wellnessruimte, ingericht met een luxe sauna, een ontspannende whirlpool en een aparte badkamer. Deze ruimte wordt verhuurd als 'Bed & Wellness', perfect voor gasten die op zoek zijn naar pure verwennerij. Via een vaste trap bereikt u de eerste verdieping, waar zich een ruime slaapkamer bevindt. Dankzij een eigen ingang kunnen de gasten ongestoord genieten van hun privacy.

Daarnaast is er nog een garage met bergzolder aanwezig, grenzend aan de praktijkruimte.

De woning biedt talloze mogelijkheden voor werken aan huis, zoals een kantoor, praktijkruimte of kapsalon. Met de vele ruimtes zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos.

1e verdieping
De eerste verdieping van het woonhuis is bereikbaar via de vaste trap in de werkkamer. Dit deel van de bovenverdieping is ingericht met drie slaapkamers en één badkamer. De masterbedroom is een zeer ruime kamer met ruime inbouwkasten, waardoor het een comfortabele en functionele ruimte is. Het hoge plafond draagt bij aan een ruimtelijk gevoel en maakt de kamer nog aantrekkelijker.

De badkamer is stijlvol en modern ingericht met Engels sanitair, waarbij elementen uit de oude stijl prachtig zijn gecombineerd met moderne afwerkingen. De badkamer is uitgerust met een dubbele wastafel, een toilet, een ruime inloopdouche, mechanische ventilatie en elektrische vloerverwarming, wat zorgt voor zowel functionaliteit als comfort.

Naast de masterbedroom zijn er nog twee andere slaapkamers op deze verdieping. Op de overloop bevindt zich een mogelijkheid om de vliering te bereiken via een losse trap. Dit huis beschikt over meerdere losse trappen die, in combinatie met de verschillende stijlen, de charme en karakter van de woning benadrukken.

De eerste verdieping van het Bed & Breakfast-gedeelte is ook toegankelijk via een vaste trap vanuit de woonkamer die bij de Bed & Breakfast hoort. Op deze verdieping vindt u een slaapkamer die is uitgerust met airconditioning, wat zorgt voor een aangename temperatuur in de warme maanden. Deze extra slaapkamer biedt gasten een comfortabele en rustige plek om te verblijven en maakt het Bed & Breakfast-gedeelte nog aantrekkelijker voor bezoekers.

Schuur
De schuur is een ruime en veelzijdige ruimte die talloze opslagmogelijkheden biedt. Daarnaast leent deze zich uitstekend om omgebouwd te worden naar bijvoorbeeld een paardenstal of andere doeleinden. De schuur is opgedeeld in verschillende compartimenten, wat de functionaliteit vergroot.

Dankzij de indelingsmogelijkheden en de ruime afmetingen is deze schuur ideaal voor verschillende toepassingen, zoals opslag, werkruimtes, of zelfs een dierenopvang. De flexibele indeling maakt het mogelijk om de schuur aan te passen aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Kortom, deze schuur is een waardevolle aanvulling op het onroerend goed en biedt tal van mogelijkheden voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Buiten
De buitenomgeving van dit prachtige perceel met woonhuis is werkelijk indrukwekkend en biedt volop mogelijkheden voor dierenliefhebbers. Met een ruime oppervlakte van 17.640 m² is er voldoende ruimte om verschillende diersoorten te houden, zoals paarden, schapen of andere boerderijdieren. De grote oppervlakte van het perceel maakt het mogelijk om een dierenweide of stallen te realiseren, wat ideaal is voor iedereen die van dieren houdt en deze in een natuurlijke omgeving wil verzorgen.

U komt het perceel oprijden via een royale oprit, die genoeg ruimte biedt voor het parkeren van meerdere voertuigen. Dit is bijzonder handig voor uw gasten, zodat zij hun auto’s gemakkelijk en veilig kunnen parkeren. Achter een hek is de rest van het perceel toegankelijk, waar ook volop ruimte is voor het parkeren van auto’s en eventueel aanhangers voor paarden of andere dieren.

Met de ruime mogelijkheden voor het houden van dieren en het ontwikkelen van faciliteiten, zoals stallen en oefenterreinen, is dit perceel perfect voor mensen die een combinatie van wonen en werken met dieren willen realiseren. Dit maakt het niet alleen aantrekkelijk voor gezinnen, maar ook voor ondernemers die willen investeren in een dierenopvang of een boerderij. Kortom, dit perceel biedt een unieke combinatie van ruimte, rust en mogelijkheden voor dierenliefhebbers, waardoor het een waardevolle aanwinst is voor elke koper.

Wat maakt deze woning bijzonder?
- Woonboerderij
- Ruim perceel van 17.640 m2
- Twee cv-ketels op propaan (propaantank)
- Dak van de woning en garage zijn voorzien van nieuwe dakpannen, omstreeks 2012
- Woonprogramma op de begane grond
- Mogelijkheden voor Bed & Breakfast, bedrijf aan huis, paardenliefhebberij, etc.
- Nabij de Zeeuwse kust
- Gelegen op een rustige woonlocatie buiten de bebouwde kom
- Sceptische tank

LET OP! De schuur is volledig voorzien van een dak met asbestplaten en de septic tank moet voor 2027 vervangen worden.

Wilt u meer informatie? Of heeft u zelf behoefte aan een taxatie voor uw nieuwe woning en/of een vrijblijvend en gratis verkoopadvies van uw huidige woning? Bel of mail naar Kuub Makelaars Zeeuws-Vlaanderen.

Wij behartigen de belangen van de verkopende partij, neem uw eigen NVM aankoop servicemakelaar mee!

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie.

*Alle gegeven oppervlaktes zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1948
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 1948
Woon oppervlakte 324
Inhoud woonhuis 1441
Aantal verdiepingen 3

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel D
In overleg Ja
Landelijk Ja
BouwjaarCV 2021
Hellend dak Pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 17640
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Intergas Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 36
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 3
Airconditioning Ja
Bijgebouw schuur Steen
LeeftijdCV ketel 3
Garage aangebouwd Ja
Aantal slaapkamers 4
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1948
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 1948
Woon oppervlakte 324
Inhoud woonhuis 1441
Aantal verdiepingen 3

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel D
In overleg Ja
Landelijk Ja
BouwjaarCV 2021
Hellend dak Pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 17640
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Intergas Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 36
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 3
Airconditioning Ja
Bijgebouw schuur Steen
LeeftijdCV ketel 3
Garage aangebouwd Ja
Aantal slaapkamers 4
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Kuub Makelaars Zeeuws-Vlaanderen