Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Aan een rustige straat, op zeer korte afstand van de binnenstad c.q. het centrum van Zierikzee met zijn vele voorzieningen, staat deze royale en karakteristieke TUSSENWONING (ca. 1930), welke toch 3 mooie slaapkamers heeft op de 1e verdieping, wat de voorgevel echter niet doet vermoeden…
De woning valt onder Beschermd Stadsgezicht, de voorgevel heeft een karakteristieke trapjesgevel en de bovenramen aan voorzijde zijn v.v. decoratieve glas-in-loodbeglazing (met voorzetramen).
Binnen is het echt verassend ruim, zowel beneden als boven. Verder voldoet de woning aan de huidige eisen en is verder ook hedendaags afgewerkt.
In de op het zonnige zuiden gelegen achtertuin met het prettige terras staat ook het vrijstaande houten tuinhuis, hier geniet u van een heerlijke rust en stilte…
Al benieuwd en u wilt niet te laat zijn?
Bel snel ons kantoor voor een vrijblijvende bezichtiging: 0111 641000!

INDELING:
Begane grond:
Entreehal met granito-onderdorpel, watermeterput, cv én vernieuwd meterkastgedeelte (met 7 nieuwe groepen, aardlekschakelaar en dubbeltariefmeter).
Vanuit de entreehal toegang (middels een (hard)houten trapopgang) naar de 1e verdieping én (middels een zwarte industriële glaspaneeldeur) naar de open keuken/woonkamer.
Open keuken met hoekopstelling (kleur: zwart) is v.v. een licht betegeld achterblad en een houten werkblad met dubbele spoelbak en mengkraan.
De volgende inbouwapparatuur is aanwezig: RVS-(gas)fornuis (5-pits én elektrische oven van Whirlpool), RVS-afzuigkap en vaatwasser (Everglades). Verder zijn er voldoende onder- en bovenkasten en lades aanwezig.
Tevens zijn hier in de centraal verwarmde keuken nog de volgende zaken aanwezig: de gasmeter en tv aansluiting. Onder de tussenbar zit nog een radiator fraai verwerkt.
Woonkamer is v.v. dubbel openslaande terrasdeuren, tv aansluiting en de Bosch-(smart)thermostaatbediening. Zowel de open keuken, alsmede de woonkamer zijn v.v. onder- en bovenplinten én (dimmer)spotverlichting.
AANBOUW:
Werkruimtegedeelte is v.v. een werkplekopstelling, designradiator, kunststof kozijn met granito-vensterbank en een (witgoed)inbouwkast met hierin witgoed aansluitingen en spotverlichting.
Tevens is hier de grotendeels wit/deels zwart betegelde modern luxe toiletruimte (2021) welke is v.v. hangcloset, fonteintje, designradiator, spotverlichting en elektrische ventilatie.
De begane grondvloer is grotendeels van hout bedekt met o.a. eiken parketdelen en laminaatvloer. De stenen-/gipsplaten (voorzet)wanden zijn veelal gestuct met daarboven een afgestreken c.q. gestuct gipsplaten plafondafwerking veelal v.v. (dimmer)spotverlichting.

1e Verdieping:
L-vormige overloop met cv-inbouwkast (Nefit Smartline Basic combiketel van ca. 2004) en zolderluik naar de 2e (bergzolder)verdieping.
3 Slaapkamers, waarvan 2 aan voorzijde en 1 aan achterzijde.
Slaapkamer 1 aan voorzijde is v.v. een draairaam, cv met radiatorlambrisering en tv aansluiting.
Slaapkamer 2 aan voorzijde is v.v. een draairaam, cv met radiatorlambrisering en tv aansluiting, tevens is hier ook nog een vaste (kleding)kast en een open kastruimte.
Slaapkamer 3 aan achterzijde met vide is v.v. een vaste (kleding)kastenwand, nog een vaste (kleding)kast, knieschotbergruimte, cv, granito-vensterbank, uitzetraam en balkondeur naar het platte, betonnen dak van de aanbouw (v.v. metalen balustrade).
Moderne luxe badkamer (2022), welke geheel lichtgrijs met PVC betegeld is, is v.v. velux-dakraam, inloopdouche met luxe (regen)douchepaneel, badmeubel (met mengkraan, onderladen en luxe wifi-spiegel), 2e hangcloset en designradiator. Verder ook hier een afgestreken gipsplaten plafondafwerking met spotverlichting én natuurlijke ventilatie.
Deze 1e verdiepingsvloer is van hout en vrijwel geheel bedekt met een lichtgekleurde, drempelloze laminaatvloer (overloop en slaapkamers). Veelal gestucte gipsplaten (binnen)wanden met daarboven vrijwel overal een gestuct gipsplaten plafondafwerking.

2e (Bergzolder)verdieping:
Open bergzolder met een hoogte van ca. 1 meter. Deze bergzolder is te bereiken middels een losse trap vanuit de overloop van de 1e verdieping. Tevens zie je hier de houten balken en het houten dakbeschot.

Bijgebouw:
Zeer eenvoudig, vrijstaand houten tuinhuis met tegelvloer, houten wanden met daarboven een houten dakbeschot c.q. een zadeldak bedekt met dakshingles. Verder is hier nog een loopdeur, enkelglas en elektra/(buiten)verlichting aanwezig.

Tuin:
Voorzijde: betegelde voorstoep.
Achterzijde: omsloten (middels houten schuttingdelen/stenen tuinmuren) achtertuin v.v. veel bestrating c.q. terras met hemelwaterafvoer, watertapkraan en buitenverlichting/-elektra. Tevens staat hier het voornoemde vrijstaande houten tuinhuis. Er is hier GEEN vrije achterom aanwezig, echter de achtertuin is wel op het zonnige zuiden gelegen!

Algemeen:
De huidige bestemming van deze woning is: Wonen, aaneengeschakeld.
De woning valt onder Beschermd Stadsgezicht, de voorgevel heeft een karakteristieke trapjesgevel en de bovenramen aan voorzijde zijn v.v. decoratieve glas-in-loodbeglazing (met voorzetramen).
Er zijn plaatselijk natuurstenen (granito) vensterbanken aanwezig in het interieur.
De houten vloerbalken op de begane grond zijn medio 2008 vervangen.
Parkeren kan middels een parkeervergunning, welke ca. €33,50 per jaar kost.

Isolatie:
De woning biedt nog uitdagingen op het gebied van duurzaamheid blijkens het aanwezige energielabel met klasse F.
Er is namelijk wel overal isolerende beglazing behoudens bij de glas-in-loodbeglazing aan voorzijde bij de bovenramen, verder is er plaatselijk ook later aangebrachte muurisolatie (aanbouw) en dakisolatie (aanbouw en slaapkamer achterzijde) aanwezig.

Voorzieningen:
Aangesloten op gas, water, elektra, televisie en openbare riolering.
Warm water én verwarming middels een gasgestookte CV-combiketel (Nefit Smartline Basic van ca. 2004) op de 1e verdieping, te bedienen middels een Bosch-(smart)thermostaatbediening in de woonkamer.
Vrijwel alle ruimten worden centraal verwarmd. Verder is er elektrische ventilatie aanwezig in de toiletruimte.

Bouwkenmerken:
Bouwwijze: Traditionele bouw, gefundeerd op staal (= draagkrachtige grond). Betonnen/houten begane grondvloer en houten 1e verdiepingsvloer. Met steen gemetselde buitenmuren, aan binnenzijde veelal voorzetwanden middels gipsplaten. Met houten plankdelen beschoten, deels nageïsoleerde kapconstructie (mansardedak) gedekt met Tuile du Nord dakpannen. De tussenliggende dakgoten zijn in zink uitgevoerd, weliswaar veelal aangesloten op PVC hemelwaterafvoeren.
De later geplaatste stenen aanbouw aan achterzijde heeft daarentegen een plat dak middels een betonnen plaat (= balkongedeelte met metalen balustrade), verder is hier één kunststof kozijn aanwezig. Vrijwel overal (hard)houten kozijnen met vrijwel overal isolerende beglazing. Meterkast met zeven groepen en een aardlekschakelaar

Kadastrale kenmerken:
Gemeente Schouwen-Duiveland, kadastraal Gemeente Zierikzee, Sectie L, nummer 2046, Groot 1 are en 1 centiare.

Ligging:
Deze karakteristieke tussenwoning is gelegen aan een rustige straat, op zeer korte afstand van de binnenstad c.q. het centrum met zijn vele voorzieningen, zoals supermarkten, winkels, scholen, diverse zorgfaciliteiten (o.a. huisarts), speeltuinen, etc.

Aanvullend:
In het historisch stadscentrum, met zijn drukbezochte jachthaven met vele winkeltjes en gezellige terrasjes is het voor zowel de toerist als inwoner goed toeven.
Zierikzee ligt centraal op het eiland Schouwen-Duiveland (ca. 34.000 inwoners).
De vele recreatieve- en natuurmogelijkheden op het eiland, zoals stranden, duinen, bossen, zee en het Grevelingenmeer, zijn binnen 15 autominuten te bereiken.
Daarnaast biedt Schouwen-Duiveland ontelbare mogelijkheden voor recreatie- en sport mogelijkheden, waaronder, paardrijden, zeilen, golf (18-holes golfbaan in Bruinisse), fietsen, windsurfen, zwemmen, duiken, vissen, wandelen etc.
Zierikzee, met circa 11.000 inwoners, is de bestuurlijke zetel van de gemeente Schouwen-Duiveland en heeft daarin een centrumfunctie. Zierikzee biedt alles wat een stad behoort te hebben zoals een politiebureau, het gemeentehuis, de thuiszorg, het maatschappelijk werk, de welzijnsorganisaties en een polikliniek.
Goes (15 autominuten) heeft aanvullende voorzieningen zoals een ziekenhuis en hoger onderwijs.
Zierikzee heeft 6 basisscholen en 3 scholen voor speciaal basis en voortgezet onderwijs. Deze vervullen een regionale functie voor Schouwen-Duiveland, evenals de scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs.
Naast onderwijs wordt deze monumentale stad ook veel bezocht door toeristen en inwoners uit andere kernen voor het doen van de dagelijkse boodschappen.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, tussenwoning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 80
Inhoud woonhuis 285
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Zolder Ja
Dak type Mansarde Dak
Dakraam Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Dorpskern Ja
Energielabel F
In overleg Ja
BouwjaarCV 2004
Hellend dak Pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 101
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Nefit Smartline Basic Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Tussenwoning Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Hout
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 20
Aantal slaapkamers 3
Beschermd stads gez Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 600 Breedte: 500 Oppervlakte: 30
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, tussenwoning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 80
Inhoud woonhuis 285
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Zolder Ja
Dak type Mansarde Dak
Dakraam Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Dorpskern Ja
Energielabel F
In overleg Ja
BouwjaarCV 2004
Hellend dak Pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 101
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Nefit Smartline Basic Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Tussenwoning Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Hout
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 20
Aantal slaapkamers 3
Beschermd stads gez Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 600 Breedte: 500 Oppervlakte: 30
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?