Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Bezichtiging inplannen? Geef dan je voorkeur via Funda op.

Unieke kans: Historisch Rijksmonument in hartje Kampen
Aan de Buiten Nieuwstraat 24 in het sfeervolle centrum van Kampen staat dit bijzondere rijksmonument te koop. Dit prachtige pand heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de late middeleeuwen en biedt een unieke kans voor liefhebbers van karakter en authenticiteit. De woning heeft een woonoppervlakte van 127 m² en een inhoud van maar liefst 522 m³, met alle charme van vroeger en de mogelijkheden van nu.

Indeling van de woning

Begane grond:
Via de entree komt u binnen in de ruime woonkamer met open keuken. Aan de achterzijde bevindt zich een doucheruimte, alsmede een praktische bergruimte die toegang biedt tot een kleine binnenplaats. Momenteel is deze verdieping ingedeeld als een zelfstandig appartement met een eigen woonkamer, keuken en badkamer.

Eerste verdieping:
Hier bevindt zich een woonkamer met keukenhoek (tevens te gebruiken als slaapkamer), een separaat toilet en nog een ruime slaapkamer (met keukenblokje). De prachtige oude details zijn hier nog volop aanwezig, wat deze verdieping een bijzondere sfeer geeft.

Tweede verdieping:
Hier bevindt zich een woonkamer met keuken en een aparte slaapkamer. In het achterhuis bereikt u via een smalle trap de bovenliggende etage met een extra slaapkamer en badkamer met toilet.

Authenticiteit en geschiedenis
Dit pand heeft een rijke historie. De oudste kern van het huis dateert uit de periode 1390-1450 en vormde oorspronkelijk een dwarshuis dat in de 17e eeuw werd gesplitst in twee woningen. De trap die de eerste verdieping met de zolder verbindt, stamt vermoedelijk uit de late 18e of vroege 19e eeuw – een bijzonder detail dat de historische waarde van deze woning benadrukt.

Een renovatieproject met potentie
Dit monumentale pand biedt de kans om een stukje geschiedenis nieuw leven in te blazen. Het huis is toe aan een grote renovatie, waardoor u de mogelijkheid heeft om de woning volledig naar uw eigen smaak en wensen aan te passen, met respect voor de authentieke elementen die dit pand zo uniek maken.

Maak van dit monument uw droomwoning
Bent u op zoek naar een karakteristieke woning vol historie en potentie in het centrum van Kampen? Dit rijksmonument aan de Buiten Nieuwstraat 24 wacht op iemand die zijn of haar dromen werkelijkheid wil maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een bezichtiging in te plannen.

Bekijk ook vooral de plattegrond om een goed beeld te krijgen van de indeling.


Kenmerken

Algemeen

Soort woning Tussenwoning
Bouwjaar 1800
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1800
Woon oppervlakte 127
Inhoud woonhuis 522
Aantal verdiepingen 3

Overige

Monument Ja
Perceel oppervlakte 58
Monumentaal Ja
CV ketel water Ja
LeeftijdCV ketel 2015
Aantal slaapkamers 4
Bijgebouw schuur check Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Tussenwoning
Bouwjaar 1800
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1800
Woon oppervlakte 127
Inhoud woonhuis 522
Aantal verdiepingen 3

Overige

Monument Ja
Perceel oppervlakte 58
Monumentaal Ja
CV ketel water Ja
LeeftijdCV ketel 2015
Aantal slaapkamers 4
Bijgebouw schuur check Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

House2day Makelaars