Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

LANDELIJK WONEN MET EEN PRACHTIG VRIJ UITZICHT!

In het buitengebied van Velden, in het buurtschap Schandelo, is deze plattelandswoning met veel karakter gelegen. Met een historie die terug gaat naar het begin van de 19e eeuw kent deze plek een rijke geschiedenis. De woning is na de oorlog omstreeks 1948 opnieuw opgebouwd. Hierna hebben er geen moderniseringen meer plaatsgevonden. De woning heeft dus nog de oorspronkelijke indeling ten tijden van de bouw. Authentieke elementen zijn nog bewaard gebleven zoals de tegeltjesvloer onder de laminaat en voormalige nostalgische veestal op stro voor schapen, varkens en kippen. Daarnaast is er nog een ruime vrijstaande kapschuur van ca. 10m x 6m (LxB) aanwezig, met aan één zijde een goothoogte van ca. 3,5m

De locatie wordt verkocht met een perceel oppervlakte van ca. 925 m², de kadastrale grens dient nog uitgemeten te worden door het Kadaster. Optioneel is het perceel uit te breiden naar een totaal oppervlakte van 1.819 m². Door de vrije ligging en grootte van de kavel is het een interessant object voor degene deze opzoek is naar een opknapper of mogelijke nieuwbouw kavel na sloop van deze boerderij. Daarnaast behoort het splitsen van de woning tot twee wooneenheden tot de mogelijkheid!

De voormalige bedrijfswoning heeft de bestemming 'Plattelandswoning' volgens de geldende omgevingswet van de gemeente Venlo, vastgesteld op 28-05-2009.

De woning is landelijk gelegen met een prachtig vrij uitzicht op de voorgelegen landerijen. Temidden tussen de natuurgebieden de Ravenvennen en Zwartewater en op korte afstand van de uiterwaarden van de Maas, en toch binnen 5 minuten in de binnenstad van Venlo of in het centrum van Velden. Bovendien is het naastgelegen dorp Arcen dé toeristische parel van de Maasduinen.

Bijzonderheden
- Vrije ligging met veel privacy en toch dicht bij het centrum van Velden.
- Ruim perceel van ca. 925 m² met mogelijkheid tot bijkopen aangrenzend perceel tot een totaal van 1.819 m².
- Vrijstaande open kapschuur aanwezig van ca. 10m x 6m (LxB) ideaal voor de hobbyist.
- Ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.
- Mogelijkheid tot het realiseren van een mantelzorgwoning of eventueel het oprichten van een bed&breakfast, dit na goedkeuring van het bevoegd gezag Gemeente Venlo.
- Eventueel mogelijkheid tot woningsplitsing in 2 wooneenheden. Er is hiervoor een principeverzoek ingediend waarop de Gemeente Venlo positief heeft gereageerd om onder voorwaarden medewerking te verlenen. Het principebesluit is op te vragen via ons kantoor.

Je betreedt de woning middels de voordeur aan de zijgevel en komt binnen in de entree, ingericht met een tegeltjes vloer en gestucte wanden met lambrisering. De entree geeft toegang tot de slaapkamer op de begane grond, een zit-/werkkamer, de woonkamer en trapopgang naar de verdieping.

De ruime slaapkamer op de begane grond is voorzien van een laminaatvloer en afgewerkt met behangwanden. Deze slaapkamer wordt gekenmerkt door veel natuurlijk lichtinval door de aanwezige raampartij.

Vanuit de entree is een tweede kamer bereikbaar welke is ingericht als zit-/werkkamer maar ook prima dienst kan doen als hobby- of speelkamer. De kamer is afgewerkt met een verouderde Novilon vloer, behangwanden en stucwerk plafond. De schouw met schoorsteenkanaal zorgt voor een landelijke sfeer. Door de grote raampartij is er bovendien veel natuurlijk lichtinval.

De woonkamer beschikt over 2 grote raampartijen welke een mooi uitzicht geven op de voortuin en een natuurlijk en vrij uitzicht bieden over de voorgelegen landerijen. De vloer is voorzien van laminaat met eronder een tegeltjes vloer. De wanden zijn voorzien van lambrisering. Ook hier is nog een authentieke schouw aanwezig waar voorheen de gaskachel dienst deed als verwarming. In de woonkamer is de meterkast gesitueerd.

De leefkeuken is vanuit de woonkamer bereikbaar. De L-vormige keukenopstelling bestaat uit een gasfornuis met oven en afzuigkap, spoelbak en een Vaillant geiser voor warm water. In de keuken is een gaskachel aanwezig. Ook hier is dezelfde laminaatvloer met eronder een tegeltjesvloer gelegen. Vanuit de keuken is er toegang tot de badkamer, een ruime kelder en doorgang tot het aangebouwde schuurgedeelte. Ook staat de keuken in verbinding met de achtertuin.

De badkamer bestaat uit een doucheruimte met staand toilet en een wastafeltje. De wanden en vloer zijn betegeld.

De vaste trap geeft toegang tot de overloop met twee ruime slaapkamers en één kinderkamer/werkkamer. Tevens is er een bergkast aanwezig op de overloop. De verdiepingsvloer bestaat uit een houten dek.

Op de verdieping zijn de ramen voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas. Eén slaapkamer beschikt over een dakkapel met dubbele muurkasten. De slaapkamers zijn afgewerkt met een houten vloer, behangwanden en stucwerk plafond.

Vanuit de keuken is er toegang tot de voormalige stal. Tevens is de stal toegankelijk middels een loopdeur vanuit de wegzijde en middels twee loopdeuren vanuit de zijgevel. De stallen zijn nog in authentieke staat met kenmerkende stalraampjes ten tijde van het bouwjaar en zijn in gebruik geweest voor stalling van schapen, varkens en kippen. De vloer bestaat uit deels betonvloer en deels zand. Het dak is bedekt met dakpannen en bestaat uit een houten dakconstructie.

De woning heeft een voor-, achter- en zijtuin. De tuin is natuurlijk ingericht en biedt voldoende parkeergelegenheid en mogelijkheden tot een eigen invulling voor de aanleg van een fraaie tuin.

Verder op het perceel is nog een open kapschuur gelegen met een afmeting van ca. 10m x 6m (LxB) en goothoogte van ca. 3,50m aan één zijde. De kapschuur is gebouwd uit een houten balkconstructie en bedekt met golfplaten. De gevels zijn tot ca. 1m. gemetseld met daarboven houten betimmering en golfplaten. De vloer is van zand. Ideaal te renoveren als hobbyruimte, caravan / camper / aanhanger stalling of mogelijk om te bouwen tot mantelzorgwoning.

Het rood aangeduid kader betreft het te koop aangeboden perceel met de woning met bijgebouwen op een perceel grootte van ca. 925 m². Het aangrenzende blauwe kader is optioneel bij te kopen. Dit perceel is groot ca. 895 m² en geeft de mogelijkheid om de tuin bij de woning uit te breiden!

Omgeving
De woonboerderij ligt landelijk in het buitengebied van Velden waar je heerlijk kan wandelen, fietsen of paardrijden door de natuurgebieden "de Maasduinen'' of het "Zwarte water". Toch heb je ook alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik. Zo tref je op zo’n 5 minuten het centrum van Venlo met een groot scala aan winkelaanbod, theater en scholen.

Velden ligt tevens op zo'n 5 minuten rijden en beschikt over een basisschool, groot verenigingsleven en een supermarkt. Daarnaast woon je op zo’n 5 minuten van A73 en A67 waardoor steden als Eindhoven en Nijmegen uitstekend bereikbaar zijn.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Aantal kamers 7

Woningdetails

Woon oppervlakte 104
Inhoud woonhuis 982
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel G
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Landelijk Ja
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 925
Tuin achter Ja
Tuin rondom Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Aan Te Leggen
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Bijgebouw schuur Hout
Eengezinswoning Ja
Garage aangebouwd Ja
Aantal slaapkamers 3
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Gaskachels
Onderhoud binnen slecht Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Slecht
Onderhoud buiten opmerking Slecht Tot Matig

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Aantal kamers 7

Woningdetails

Woon oppervlakte 104
Inhoud woonhuis 982
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel G
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Landelijk Ja
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 925
Tuin achter Ja
Tuin rondom Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Aan Te Leggen
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Bijgebouw schuur Hout
Eengezinswoning Ja
Garage aangebouwd Ja
Aantal slaapkamers 3
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Gaskachels
Onderhoud binnen slecht Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Slecht
Onderhoud buiten opmerking Slecht Tot Matig

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Arvalis Makelaars Venlo