Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Voor de koper(s) die de uitdaging aan willen gaan om in dit bijzondere klooster een karakteristieke woning met tuin naar eigen wens te verbouwen is dit dé uitgelezen kans!
Op de tweede verdieping van het klooster gelegen zolder ruimten welke omgebouwd kan worden tot een fraai appartement van 176 m2. Deze zolderverdieping bevindt zich in een ruwbouwfase en dient nog geheel ingedeeld en afgewerkt te worden.
Principe akkoord van Gemeente Venlo is afgegeven voor realiseren van één appartement.
Deze woning is echt een gaaf project voor mensen die kansen zien en die het karakter van de woning na een verbouwing wilt combineren met hedendaags wooncomfort.

Rijksmonument 524775
Cijfers zijn cryptisch, maar dit nummer heeft het pand gekregen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Zij hebben het Rijksmonument als volgt omschreven: “Het voormalig klooster Mariadal is van cultuurhistorisch belang als voorbeeld van klooster voor zusters Dominicanessen en daarmee van belang voor de religieuze geschiedenis. De architectuurhistorische waarden worden bepaald door de geornamenteerde rijke baksteenarchitectuur, de bouwstijl, de betrokkenheid van architect Baeten en de kwaliteit van het exterieur en delen van het interieur. Het klooster Mariadal werd destijds gebouwd op geruime afstand van de stad, waardoor er een min of meer gesloten leefgemeenschap werd gecreëerd. Dit maakt de situering langs de Schoolweg van belang. Het klooster Mariadal is in redelijk hoge mate gaaf bewaard gebleven en is in cultuurhistorisch en typologisch opzicht zeldzaam. Als voorbeeld van een Kulturkampfklooster bezit Mariadal religieus-historische waarde.”

Locatie
Het voormalige klooster staat op een rustige locatie in buurtschap het Ven. Het centrum van Venlo is ongeveer 10 minuten fietsen en alle benodigde voorzieningen zijn in de nabijheid. In minder van 5 autominuten bereikt u de A67 en de Duitse grens. Duisburg is ongeveer 30 minuten rijden, net als Eindhoven en na 45 minuten bereikt u Nijmegen. De vliegvelden van Eindhoven en Düsseldorf zorgen voor uitstekende verbindingen binnen en buiten Europa.

Van gedachten naar werkelijkheid
Kunt u zich voorstellen dat het klooster begin jaren 80 op de nominatie stond om gesloopt te worden? Destijds heeft een kerngroep na gedegen voorbereiding een plan gepresenteerd om het kloostergebouw in vier kadastrale eenheden te laten splitsen en per eenheid te kopen. De kloostervleugels van de particulieren kregen een woon/werk bestemming. Vanaf de koop van het klooster werd er door de eigenaren een enorme zelfwerkzaamheid, energie en geld geïnvesteerd in de verbouwingen en de restauratie van het klooster. Het klooster werd op de Gemeentelijke Monumentenlijst geplaatst en er kwam subsidie voor een 10- jarig plan voor vernieuwing en restauratie van het dak en een deel van een buitengevel. De eigen financiële bijdrage van de eigenaren in deze restauratie was nog altijd aanzienlijk. In 2002 kreeg klooster Mariadal de status van Rijksmonument. Het is een indrukwekkend, historisch en cultureel erfgoed dat door inspanning en toewijding van velen doorgegeven kan worden aan de toekomst.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Appartement
Bouwjaar 1889

Woningdetails

Bouwjaar 1889
Woon oppervlakte 176
Inhoud woonhuis 573

Overige

Tuin Ja
Tuin zij Ja
In overleg Ja
Appartement Ja
Bovenwoning Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Onderhoud binnen opmerking matig

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Appartement
Bouwjaar 1889

Woningdetails

Bouwjaar 1889
Woon oppervlakte 176
Inhoud woonhuis 573

Overige

Tuin Ja
Tuin zij Ja
In overleg Ja
Appartement Ja
Bovenwoning Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Onderhoud binnen opmerking matig

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Alard van der Varst Makelaars