Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Unieke kans om te wonen in deze verborgen parel van de Lopikerwaard!

Deze voormalige schoolmeesterwoning met fraai aangelegde tuin in het charmante dorp Jaarsveld is nu eindelijk te koop. Dit prachtig onderhouden, statige herenhuis ademt karakter dankzij de originele stijldetails zoals paneeldeuren, en-suite deuren, prachtige hoge plafonds en de originele luiken voor alle ramen. De woning (met een woonoppervlak van ca. 152 m²) biedt een perfecte mix van historisch erfgoed en modern wooncomfort. Gelegen midden in het dorp (beschermd dorpsgezicht), geniet u van de rust en het dorpsleven, terwijl de rivier de Lek op loopafstand ligt voor ontspanning en recreatie. Met ruime kamers en een sfeervolle tuin is dit de ideale woning voor liefhebbers van authentieke architectuur. Ervaar de unieke ambiance van deze schoolmeesterwoning en maak een afspraak voor een bezichtiging. Mis deze kans niet om eigenaar te worden van een stukje historie in het pittoreske Jaarsveld!

De woning is werkelijk uitstekend onderhouden. Zo is de elektrische bedrading en de meterkast geheel vervangen, is er in 2022 een nieuwe cv-ketel geplaatst en staat de woning zowel binnen als buiten strak in de lak. Aan drie zijdes is de woning omzoomd door een fraai aangelegde siertuin met plantvakken en een groot terras aan de achterzijde van de woning.

Locatie: Jaarsveld is een pittoresk dorp, direct naast Lopik. Het is gelegen aan de rivier de Lek, bekend om zijn rustige, landelijke charme en oude kasteelterrein. Het biedt een knusse gemeenschap met historische bezienswaardigheden en mooie natuur. De snelweg A2 is binnen 15 minuten bereikbaar, waardoor steden als Utrecht en Rotterdam snel en gemakkelijk toegankelijk zijn. Alle voorzieningen zoals scholen, winkels, sportclubs etc. zijn gelegen in het dorp Lopik, wat 5 minuten rijden is. Direct achter de woning is meer dan voldoende parkeerruimte. Het parkeerterrein is eigendom van de hervormde kerk Jaarsveld, hier wordt parkeren voor de bewoners van het dorp Jaarsveld gedoogd.

Indeling: Begane grond: Normaal kom je hier via de achterdeur binnen maar vandaag lopen we naar de prachtige, authentieke entree aan de voorzijde van de woning. Meteen bij binnenkomst voel je de “voorname” sfeer in de woning. De hoge plafonds, de originele granito vloer en de prachtige trappartij, alles is even indrukwekkend. Vanuit de hal (met meterkast en garderobe) is er toegang tot de werkkamer (13,1 m²), de woon/eetkamer, de badkamer en het toilet. De badkamer is voorzien van vloerverwarming, een ligbad met jacuzzi, wastafel en een inloopdouche. Naast de badkamer bevindt zich het toilet met fontein. Onder de trap is extra bergruimte in de trapkast. We lopen door naar de eetkamer/woonkamer (totaal ca. 40 m²) voorzien van en-suite deuren met aan beide zijden originele bergkasten. Er ligt een prachtige visgraatvloer met bies door de hele ruimte. De woonkamer ligt aan de voorzijde van de woning met prachtig zicht op het historische dorp en de fraaie tuin. De eetkamer, gelegen aan de achterzijde van de woning, heeft openslaande deuren naar de tuin. De keuken ligt naast de eetkamer en past qua uitstraling helemaal in de authentieke sfeer van de woning. Toch is deze in 2004 geheel vervangen en voorzien van een 6-pits Lacanche fornuis met fry-top, een oven en warmhoudkast, koelkast en vaatwasser. De tegelvloer is voorzien van vloerverwarming. Naast de keuken bevindt zich de bijkeuken met wasmachine/droger, heerlijk veel ruimte in de vaste kasten en ook hier heerlijke comfortabele vloerverwarming.

1e verdieping: De prachtige trappartij brengt ons op de royale overloop met 2 velux-ramen en prachtig zicht op de hoge balken en de nok. Vanaf de overloop hebben we toegang tot 4 slaapkamers (ca 18.2, 17, 6.8 en 4.5 m²) en een grote berging onder de schuine kap. Ook op deze verdieping is alles weer heel netjes afgewerkt. Ziet u zichzelf al slapen in de grote, romantische hoofdslaapkamer met zicht op de balken en hoge nok en openslaande deuren naar het balkon?

De tuin: De fraai aangelegde tuin heeft een oppervlak van ca. 205 m², omsloten door een mooi gesmeed hekwerk. Aan de achterzijde is de tuin bestraat en biedt meer dan genoeg ruimte voor een grote eettafel en loungeset. De voortuin heeft een originele, oudhollandse indeling met grintpaden, plantvakken en buxushagen. In de tuin is sfeervolle verlichting aangebracht. Uw tuinspullen kunt u kwijt in het houten tuinhuis.

Bijzonderheden: - Unieke, zeer goed onderhouden schoolmeesterwoning; - Gelegen op een perceel van 345 m2 eigen grond; - Authentieke details goed bewaard gebleven; - Mogelijkheid tot creëren van een vijfde slaapkamer en gelijkvloers (levensloopbestendig) wonen; - Gelegen in de mooie natuur van de Lopikerwaard, op steenworp afstand van de rivier de Lek. - Alle voorzieningen zijn beschikbaar in het naastgelegen dorp Lopik; - Op 15 minuten rijden van de snelweg A2 en A12; - Woning heeft een energielabel F; - Ligging binnen beschermd dorpsgezicht; - Bestemming is wonen, gemeente Lopik heeft een verkeerde omschrijving opgenomen in de ruimtelijke plannen, dit wordt aangepast.(Zie de brief in het Move dossier). - Het parkeerterrein direct achter de woning is eigendom van de hervormde kerk Jaarsveld, hier wordt parkeren voor de bewoners van het dorp Jaarsveld gedoogd; - Oplevering in overleg.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1926
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1926
Woon oppervlakte 152
Inhoud woonhuis 546

Overige

Perceel oppervlakte 345

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1926
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1926
Woon oppervlakte 152
Inhoud woonhuis 546

Overige

Perceel oppervlakte 345

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Aarendonk ERA Makelaardij

De nieuwste koopwoningen in Jaarsveld