Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

OBJECTOMSCHRIJVING:
Zou jij graag je paarden of andere dieren aan huis willen hebben? Bij deze fantastische langgevel boerderij heb je daar alle ruimte voor! Op het grote perceel van ruim 1 hectare liggen namelijk twee weilanden, een paddock met inloopstal, twee paardenstallen en een rijbak met verlichting. Maar niet alleen buiten is er een overvloed aan ruimte. De woning heeft namelijk een woonoppervlak van maar liefst 235 m2 en beschikt over een royale leefkeuken met bijkeuken, een grote woonkamer, badkamer en slaapkamer op de begane grond en een geweldige serre met uitzicht over de weilanden! Op de bovenverdieping liggen drie slaapkamers, waarvan één met inloopkast, en een grote vide. Met 32 zonnepanelen, 3 zonnecollectoren, 2 warmtepompen en een CV kachel is de woning ook nog helemaal energieneutraal. 

Momenteel staat er nog een mantelzorgwoning in de tuin die verwijderd zal worden.

ALGEMEEN:
Hoewel de woning aan een doorgaande weg ligt ben je door het grote perceel toch omringd door privacy, rust en veel groen. Hier kun je dus optimaal genieten van het plattelandsleven terwijl het centrum van Meijel toch op fietsafstand ligt. In Meijel vind je gezellige horeca met terrassen, een diversiteit aan winkeltjes en supermarkten en een basisschool met kinderopvang. Op een steenworp afstand ligt restaurant De Stoep waar je heerlijk kunt eten met uitzicht over De Noordervaart. De snelwegen A2 en A67 zijn beide in minder dan 15 autominuten te bereiken.  

BEGANE GROND:
ENTREE
Voordat je door het poortje loopt dat naar de voordeur leidt kom je eerst op de oprit waar je met gemak 4 of 5 personenauto’s kunt parkeren. Via een poortje of de grote dubbele poort loop je naar de voordeur die uitkomt in de hal. Hier valt je oog meteen op de indrukwekkende houten vide en de ouderwetse tegelvloer die uitstekend past in deze boerderij.

KEUKEN
De keuken is de volgende ruimte die je betreedt en deze mag met recht een leefkeuken genoemd worden! Een grote familie kun je hier met gemak kwijt en als je een feestje geeft kun je heel wat gasten uitnodigen. Koken kun je op een elektrisch vierpits fornuis en de afzuigkap zit weggewerkt in een schouw. Verder is er een combi-oven aanwezig, een vaatwasser (vervangen in 2021) en een koelkast. De grijze tegelvloer is voorzien van vloerverwarming en in een hoek staat een houtkachel die naast een fijne sfeer ook een aangename warmte verspreidt. De keuken ligt aan de voorkant van de woning en daardoor zijn de ramen extra geïsoleerd (gesubsidieerd vanuit de provincie) zodat er binnen helemaal geen verkeer te horen is.
Achter de keuken ligt een hele handige bijkeuken waar plaats is voor een vriezer, een extra koelkast en de witgoedaansluitingen.

WOONKAMER
De woonkamer bevindt zich in het midden van de woning, tussen de keuken en de serre. In een hoek is een vaste kast met bureau gemaakt waardoor je hier een fijne werkplek hebt. De woonkamer is heel ruim, omdat dit vroeger de stallen waren, en waardoor je hier dus verschillende mogelijkheden hebt om een fijne zitplek te maken of een leuke speelhoek voor de kinderen. In de woonkamer ligt ook vloerverwarming. Via dubbel openslaande deuren loop je de tuin in. Naast de woonkamer ligt nog een extra ruimte die momenteel ingericht is als slaapkamer. Deze ruimte heeft een groot Velux dakraam waardoor hier ook altijd voldoende daglicht binnen komt. Achter een deur ligt de technische ruimte met de Vaillant CV ketel (2012) en de verdeler van de vloerverwarming. Naast de slaapkamer ligt nog een toiletruimte.

SERRE
Het mooiste plekje van de woning is zonder twijfel deze prachtige serre! Gebouwd in een A-frame met veel ramen zodat er zoveel mogelijk daglicht naar binnen valt en je aan alle kanten uitzicht hebt over je eigen tuin en weilanden. In de ruimte staat een zogenaamde CV-kachel die dus niet alleen voor een aangename warmte zorgt maar ook voor de opwarming van het kraanwater en de douche. Via twee dubbele deuren en een zijdeur heb je directe toegang tot de tuin. Aan de buitenkant naast de serre ligt een technische ruimte met de twee warmtepompen en de 2 in 1 integraboiler met 150 liter tapwater en 350 liter verwarmingswater.

BADKAMER
De badkamer bevindt zich op de begane grond en beschikt over een inloopdouche met een regendouche, een dubbele wastafel en een wandtoilet. In het raam is een ventilatierooster aanwezig dat zorgt voor de nodige ontluchting. 

VERDIEPING:
Via de houten trap in de entree kom je eerst op de vide. Hier is veel bergruimte aanwezig onder het schuine deel van het dak. Wat op de bovenverdieping direct opvalt zijn de dakspanten die allemaal in het zicht zijn gelaten. Dit geeft niet alleen een landelijke sfeer aan de verdieping maar zorgt ook voor een ruimtelijk gevoel en hoge plafonds.

SLAAPKAMERS
Er zijn drie slaapkamers aanwezig op de verdieping. De grootste slaapkamer ligt aan de voorkant. Deze masterbedroom heeft een dakkapel, een vaste airco-installatie en een inloopkast. De andere twee slaapkamers liggen aan de achterkant van de woning en hebben beide ook een dakkapel. In alle slaapkamers is onder het schuine deel van het dak bergruimte gecreëerd.

SCHUUR/STALLEN:
Aan de linkerkant achter de woning ligt een grote schuur die is opgedeeld in verschillende ruimtes. Als eerste heb je een berging met verlichting en daarnaast ligt een grotere ruimte waar je een trekker of andere machines naar binnen kunt rijden. Tevens is hier de werkplaats en een afsluitbare ruimte waar je kostbaar gereedschap of machines in kunt zetten. De hele schuur is voorzien van verlichting en een eigen meterkast. Voor de zonnepanelen die op het dak liggen is er een extra verdeler aanwezig.
Tegen de schuur aan liggen de twee paardenstallen met automatische drinkbakken, een overkapping en een voerhok. Via de paddock heb je toegang tot de inloopstal en het kippenhok. 

TUIN:
Helemaal achteraan op het perceel liggen de twee weilanden, deze zijn onlangs nog van een nieuwe omheining voorzien. De weilanden zijn toegankelijk via de paddock. De paarden hebben hier altijd toegang tot een inloopstal met een rubberen vloer zodat ze altijd droog en beschut kunnen staan en ook kunnen ze via de paddock de twee paardenstallen in. Deze zijn met een deur af te sluiten. Naast de paddock ligt de rijbak van 20x40 meter die verlicht wordt door middel van vier lantaarnpalen met led-verlichting. In de rest van de tuin vind je nog een moestuin met een kleine kas, diverse fruitbomen, twee grondwaterpompen waarvan één met een houten puthuisje en een tuinhuisje dat ook als opslag gebruikt wordt.
Links naast de woning ligt nog een opslagplaats voor hout en hier is ook meer dan genoeg ruimte om bijvoorbeeld een paardentrailer te stallen of landbouwmachines. Dit gedeelte is aan beide kanten met een dubbele poort af te sluiten.

OVERIGE INFORMATIE:

AANVAARDING & VOORWAARDEN BIJ VERKOOP:
De aanvaarding geschiedt in onderling overleg.
Financieringsvoorbehoud : 5 weken
Bankgarantie of waarborgsom : vereist

ENERGIELABEL:
Verkoper beschikt over energielabel A.

STAAT VAN ONDERHOUD:
De staat van onderhoud van de woning is prima. De woning is altijd goed bijgehouden en onderhouden waar nodig. In 2023/2024 zijn de kozijnen aan de buitenkant op de begane grond opnieuw in de verf gezet en zijn de houten luiken vernieuwd. Het kleine raampje naast voordeur en het raam in de bijkeuken zijn ook recent vernieuwd.

VERWARMING & ISOLATIE:
Verwarming geschiedt door middel van een Vaillant CV ketel uit 2012 in combinatie met twee warmtepompen, drie zonnecollectoren, een CV kachel en een houtkachel. De gehele begane vloer is voorzien van vloerverwarming met uitzondering van de bijkeuken en de serre. Het dak is extra nageïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van dubbel glas.

LIGGING:
De woning ligt in het buitengebied van Meijel aan de doorgaande weg en op fietsafstand van het centrum.

NUTSVOORZIENINGEN:
De woning is rechtstreeks aangesloten op de openbare leidingen voor water, energie en riool en beschikt over een aansluiting op het kabelnetwerk.

LIJST ROERENDE ZAKEN & VRAGENLIJST WETTELIJKE INFORMATIEPLICHT:
De lijst van roerende zaken en de vragenlijst wettelijke informatieplicht verkoper(s) is digitaal bij ons aanwezig en is op aanvraag verkrijgbaar.

BOUWKUNDIG ADVIES:
Maison Makelaars adviseert om bij twijfel of bij oudere woningen een onafhankelijk bouwkundig onderzoek in te stellen.

MAATGEVING:
Alle maten en oppervlaktes in de brochure en van alle plattegronden zijn indicatief, hieraan kunnen geen rechten ontleend worden.

Hoewel alle informatie in deze brochure met de grootste zorg wordt samengesteld kunnen wij niet altijd voorkomen dat de informatie enigszins afwijkt van hetgeen dat je in of rond de woning ziet of hebt gezien. Dit geldt met name voor de brochuretekst, de plattegronden en de maatvoeringen. Hieraan kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.


Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1897
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1897
Woon oppervlakte 238
Inhoud woonhuis 854
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 10095
Rookkanaal Ja
Tuin diepte Ja
Tuin rondom Ja
Tuin breedte Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
ADSL aansluiting Ja
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2012
Kabel aansluiting Ja
Volledig isolatie Ja
Zonnecollectoren Ja
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Mechanische ventilatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1897
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1897
Woon oppervlakte 238
Inhoud woonhuis 854
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 10095
Rookkanaal Ja
Tuin diepte Ja
Tuin rondom Ja
Tuin breedte Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
ADSL aansluiting Ja
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2012
Kabel aansluiting Ja
Volledig isolatie Ja
Zonnecollectoren Ja
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Mechanische ventilatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!