Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

VT Wonen in de Kerkstraat in Strijen?

Bent u op zoek naar een instapklaar, luxe afgewerkt en royaal begane grond appartement (102 m2) op een superplekje, midden in het dorp? Dan is dit uw kans.
Alvorens meer te vertellen over al het moois dat wij u aanbieden, is het wellicht ook hartstikke leuk om te weten wat de historie is, van dit hedendaagse 2023/2024 appartement, dat is gerealiseerd in een pand met een rijke historie.

We schrijven het jaar 1917. Slager van Coevorden kocht het pand dat destijds Kerkstraat 49 Strijen als adres had (later werd dit Kerkstraat 62), eigendom van de heer De Haas. Hij vergrootte en verfraaide rond 1925/1926 dit pand aanzienlijk, onder meer met die kenmerkende erker, die u op de oude foto nog kunt zien, maar die ik - in de bijna 54 jaar dat ik op aarde/in Strijen rondloop - niet in het echt heb mogen aanschouwen. Aan het hoofdgebouw was ook een oude stenen schuur aangebouwd.

Tot 1939 was Van Coevorden uitbater van een koosjere slagerij op dit adres. In mijn jeugd was er ook nog vrij lang een slagerij gevestigd, Slagerij de Koning (daar tussenin hebben onder meer illustere namen als ‘in 't Veld en Panis’ de scepter gezwaaid). Rond 1990 werd er een ijzerwarenwinkel gevestigd, die werd gerund door de bekende Strijenaar Bert Brongers. Namens hem werd de oude schuur gesloopt. Op de vrijgevallen ruimte werd een nieuw stuk winkel gebouwd, ter uitbreiding van de oorspronkelijke hoofdbouw. De laatste winkel die hier gevestigd was, droeg de naam ‘De Heul’, een nevenvestiging van de bekende ijzerwarenwinkel die u nu nog immer kunt vinden aan de Voorstraat 28 in Numansdorp

Wilt u meer over de historie van de oude slagerij of het dappere verhaal van de familie Van Coevorden weten, dan verwijs ik u met liefde naar de FB groep ‘Strijen in Vroeger Tijden’ (en zoek daar op slagerij, er staat overigens nog veel meer interessants over dit mooie historische dorp).

Goed dat was een stukje historie, nu het ‘heden’: Eind 2022 werd de winkel aangekocht door mijn opdrachtgevers. Na het doorlopen van het vergunningentraject werden in 2023 en de eerste maanden van 2024 vier wooneenheden (Nieuwestraat 2-8 even nummers) gecreëerd in dit gave pand. Een boven appartement (nr. 4) dat ‘in de familie' bleef, het hier aangeboden beneden appartement (dat echt NET helemaal klaar is) en 2 leuke maisonnette/starterswoningen (Nieuwestraat 6 en 8), die recentelijk zeer snel verkocht werden en zijn gerealiseerd in het gedeelte van rond 1990.

Mocht u zich afvragen waarom de inleiding over de historie zo lang was, dat komt a) omdat ik dat leuk vind en b) omdat de historie ook invloed heeft op het heden. Bij het aanvragen en afgeven van het tegenwoordig ‘o zo belangrijk gemaakte Energielabel’ moet de deskundige uitgaan van het bouwjaar van de woning, het niet kloppende bouwjaar (1921) dat bekend staat bij de instanties en is terug te vinden op de BAGviewer. Dat bouwjaar zorgt er voor dat we helaas geen plussen hebben achter het A label, ondanks de splinternieuwe ketel, de 9 zonnepanelen, de nieuwe kunststof kozijnen met HR beglazing, de vloerverwarming en de dak-, gevel- en vloerisolatie.

En voor de makelaar komt dan nog het dilemma… welk bouwjaar hij moet invullen op funda… 1921 of 2023?
Er is een vereniging van eigenaren opgericht, de kopers storten 250,- euro per woning in de pot en de maandelijkse bijdrage aan de VvE zal ongeveer 120 euro bedragen. De eerstkomende jaren zullen er normaal gesproken weinig tot geen kosten komen, vanwege de ingrijpende renovatie, op alle 4 de adressen.
Goed…. Historie besproken, heden besproken, dan is het nu de beurt aan de toekomst.

Wie gaat hier de komende jaren genieten van de gezelligheid van het wonen in de dorpskern? U ziet de hele dag mensen voorbij lopen en fietsen. U ziet ze wel, maar door de HR beglazing zien ze u niet/nauwelijks. Er zit een dik pak isolatie aan de binnenzijde, waardoor het appartement binnen heerlijk stil en rustgevend is. De voorzijde is gelegen op het zuidwesten, waardoor het zonlicht veelvuldig en ver binnendringt in de woning. Het is heerlijk licht in huis.
De bushalte en de openbare parkeerplaats liggen op 50 meter afstand, de voordeur van de beste pizzabakker van de Hoeksche Waard op 10 meter afstand, de AH en Lidl bevinden zich op 150 meter en op 100 meter afstand begint het beschermde natuurgebied ‘Oudeland van Strijen. Vanuit uw woonkamer heeft u een mooi uitzicht over het eerste gedeelte er van.

De indeling van Nieuwestraat 2 is als volgt: centrale hal met voordeur voor 'nummers 2 en 4' en hun meterkasten. Eigen entree/hal met toilet en toegang tot de fraaie living (725 breed en 850/345 lang, zie verder de plattegrond om een goed beeld te krijgen) met de visgraat PVC vloer, de spierwit geverfde glad gestuukte wanden en plafonds (met spotjes), fraai contrasterende zwarte plinten en (een grote hoeveelheid) lage zwarte stopcontacten, de zeer luxe keuken met (spoel-/kook) eiland 'met alles er op en er aan' inclusief hoogwaardig apparatuur en inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging.

Vanuit de keuken heeft u toegang tot de 2 treden lager gelegen binnenhal met de mooie hoofdslaapkamer (450 x 320), de tweede slaapkamer (320 x 190), de berging (350 x 219 met c.v.-ketel en aansluitingen en afvoeren t.b.v. de wasapparatuur) en 'last but not least' - en misschien wel het pronkstuk van dit uitzonderlijk mooi afgewerkte appartement - de majestueuze badkamer (338 x 180) met vloerverwarming, exclusieve wandbetegeling, inloopdouche, tweede toilet, badkamermeubel met dubbele wastafel.

De berging is tevens bereikbaar via de aparte ingang, en u kunt heerlijk vanuit uw berging direct uw eigen woning in lopen.

Heeft u het idee dat dit fraai opgeknapte stukje historie en uw toekomst hand in hand kunnen lopen, wacht dan niet te lang en neem contact op voor het maken van een afspraak.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Benedenwoning
Bouwjaar 2023
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 2023
Woon oppervlakte 102
Inhoud woonhuis 350
Aantal verdiepingen 1

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Dak isolatie Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2023
Vloerverwarming Ja
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 2
Toegankelijk ouderen Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Benedenwoning
Bouwjaar 2023
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 2023
Woon oppervlakte 102
Inhoud woonhuis 350
Aantal verdiepingen 1

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Dak isolatie Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2023
Vloerverwarming Ja
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 2
Toegankelijk ouderen Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Van der Vinden Makelaars BV