Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Geheel gelijkvloers wonen, maar ook geschikt voor een gezin met kinderen, als mantelzorg- of kangoeroewoning of voor een vrij beroep aan huis!

Dit blijft voor mij altijd een pand met een mooi verhaal. Het zal 1992/1993 geweest zijn. De legendarische Sassenaar Paulus in 't Veld was op 103 jarige leeftijd overleden. De grote tuin werd van zijn oude huisje gescheiden. Het huisje werd los verkocht en de tuin (waar Paulus tot zijn 102e aan het schoffelen was) werd als bouwkavel verkocht.

Volgens de dorpsverhalen mocht Paulus geen jenever meer drinken van de dokter, maar een rood wijntje mocht nog wel. Paulus was niet voor 1 gat te vangen, kocht een roodgekleurd glas en deed daar alsnog jenever in. Wanneer de dokter dan voorbij kwam op de fiets dan liet Paulus zijn rode glas zien en riep 'kijk dokter, rode wijn, geen jenever'. Dorpsverhalen zijn lang niet altijd waar, maar dat je op deze stek makkelijk 103 jaar kan worden is een feit! Deze woning is daar ook geschikt voor, Paulus zijn oude huisje was dat veel minder.

In 1993 werd deze vrijstaande woning gebouwd. In 2002 werd de woning (aan de achterzijde) flink uitgebreid, geschikt gemaakt voor mantelzorg/inwoning.

Vanaf 2020 zijn de huidige eigenaren druk doende geweest met de woning stukje bij beetje flink te upgraden, zowel qua uitstraling en duurzaamheid, als het buitengebeuren en de binnenzijde, zichtbaar en onzichtbaar.

Qua ‘buitengebeuren en duurzaamheden volgt hier een opsomming.

• De ‘gewone’ dubbele beglazing werd (op badkamer boven na) vervangen door HR++ beglazing met Ducoton 10 roosters
• Er werd op beide slaapkamers een kunststof Keylight tuimelvensters aangebracht, die zorgen voor extra licht en voor extra zicht, op de jachthaven en het Hollands Diep!
• Ook het raam boven de vaste trap werd vervangen door een kunststof Keylight tuimelvenster.
• De dakgoot en de regenpijp aan voorzijde werden vervangen door nieuwe zinken exemplaren
• Het ‘opsmoelen van de woning’ aan de voorzijde geschiedde d.m.v. onder meer een vlaggenmast, gevelkunst, een voordeurluifel, een bankje een bloemetje en het plaatsen van een naambord met ‘Residence WINDHOEK’.
• In 2023 zijn de kozijnen van woning en schuur en het smeedijzeren hekwerk geschilderd/gespoten door gerenommeerd bedrijf.
• Er zijn 3 stuks elektrische zonwering aangebracht, 3 m. breed elk. 2 x t.p.v. de woonkamer, de derde t.p.v. de keuken
• De dakbedekking van de schuur en loungehoek zijn vernieuwd
• De boeidelen van de schuur en de loungehoek zijn uitgericht en bekleed met trespa ozeon 6 mm. geschroefd met rvs.
• Lichtstraatkozijn vernieuwd en uitgevoerd in hardhout incl. 6 mm. draadglas ipv. float 4 mm
• Afdak visboot/ caravan of aanhanger verbreed en verlengd, met UV-filter damwand profiel platen ook met rvs. Geschroefd.
• Douglas boei delen aangebracht.
• Douglas Zweeds rabat wandje geplaatst tbv. Zitmaaier.
• Extra parkeerplek gerealiseerd naast garage.

De belangrijkste uitgevoerde werkzaamheden aan de binnenzijde bestonden uit:
• Het maken van ‘een doorbraak’ in de voormalige achtergevel, waardoor de keuken bij de woonkamer betrokken wordt.
• Het plaatsen van een nieuwe inbouwkeuken (in 2023) met spots, nieuwe tegelvloer en glad gestuukt plafond.
• Het aanbrengen van een hardhouten hefschuifpui (met GU beslag en 6 mm dik gelaagd glas) in de ‘nieuwe achtergevel’
• Het opnieuw stofferen van het kantoor (in de voormalige garage), het plaatsen van een radiator en het vervangen van het kozijn met een draai-/kiepraam met rooster in die ruimte.
• Het plaatsen van een glazen douchewand en het vernieuwen van de toiletpot en gedeeltelijk het tegelwerk in de badkamer beneden.
• Het monteren van een ligbad in de badkamer boven en het plaatsen van nieuwe luxaflex en nieuwe radiator in die ruimte
• En last but not least: in 2024 werd een nieuwe Mitshubishi split unit airco/Inverter geplaatst.


Het is een heerlijke woning met tal van mogelijkheden, maar ook voor de tuin/natuurliefhebber en de hobbyist is er 'buiten de woning' volop ruimte. Met een rondom gelegen tuin, waar op zonnige momenten altijd een plekje zon en een plekje schaduw te vinden is.

Privacy is er in ruime mate en er is meer dan voldoende gelegenheid om te parkeren op eigen erf, achter de afsluitbare poort. In de tuin zijn een overkapping voor een camper/caravan of boot gerealiseerd, een overdekt terras en een grote houten berging en een overkapping gerealiseerd. De totale perceelgrootte is 585 m² eigen grond.

De ligging is ideaal, op 100 meter van de jachthaven (met Restaurant de Batterij, met het gaafste terras van ons prachtige eiland, de sluis en de nostalgische monumentale ophaalbrug (uit het magische jaar1908), officieel genaamd: de Sasser Brug, die door enkele onverlaten uit Strijen - zeer ten onrechte – omgedoopt werd tot 'De Oude Dame. Dergelijke 'grootdorpelijke fratsen’ worden hier niet getolereerd ;)

De prachtige voormalige APL polder die tegenwoordig Oeverlanden Hollands Diep heet ligt op 200 meter afstand (de Zeearend, de Visarend, de Bever en de Reeën zijn de grootste trekpleisters, maar de echte liefhebber vindt hier zo veel meer fraais).

De prachtige fietsroutes zijn ontelbaar en mocht u 'uitgefietst zijn' in de omgeving, dan kunt u met de veerpont (De Lucretia) het Hollands Diep oversteken en het Brabantse land verkennen.

De indeling is als volgt: hal met toilet, meterkast en trapopgang. Zeer speelse living van ca. 70 m², bestaande uit de woonkamer van ca.57 m² (bestaande uit het zitgedeelte met openslaande deuren naar de tuin en het eetgedeelte en de halfopen keuken (519 x 235) met nieuwe en luxe inbouwkeuken en schuifpui naar de tuin.

Vanuit de keuken is er toegang tot de praktische bijkeuken (235 x 222) m. met aansluitingen en afvoeren t.b.v. de wasmachine en loopdeur naar de tuin). Via het eetgedeelte bereikt u ook het kantoor/de slaapkamer (voormalige garage, 550 x 329) met aansluitend gelegen royale badkamer (235 x 200) met douchegelegenheid, tweede toilet en wastafel en de c.v.-opstelling.
De vloer van de woonkamer en de hal is afgewerkt met parket.

Op de verdieping is de indeling als volgt: overloop met vaste kast, twee prima slaapkamers (440 x 375 en 440 x 358) met veel bergruimte en een keurige en grote tweede badkamer (ca. 250 x 250) met ligbad, derde toilet en badkamermeubel met wastafel.

De woning is voorzien van een Energielabel B. Dak, gevels en vloer zijn geïsoleerd en de woning is (nagenoeg) h=geheel v.v. hardhouten kozijnen met HR++ beglazing.

Strijensas lijkt voor velen ‘The middle of nowhere’ en zien dat als voordeel. Voor degenen die het als nadeel zien, die kennen de binnendoor routes (nog) niet. Vanaf hier rijd je binnen 10 minuten op de snelweg, in 15 minuten naar Dordrecht en binnen een half uur naar Breda en Rotterdam.


Kenmerken

Algemeen

Soort woning Bungalow
Bouwjaar 1993
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1993
Woon oppervlakte 151
Inhoud woonhuis 570
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 585
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2014
Kabel aansluiting Ja
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 3
Toegankelijk ouderen Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Cert bouwkundige keuring Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Bungalow
Bouwjaar 1993
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1993
Woon oppervlakte 151
Inhoud woonhuis 570
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 585
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2014
Kabel aansluiting Ja
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 3
Toegankelijk ouderen Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Cert bouwkundige keuring Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Van der Vinden Makelaars BV