Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Als je in Moordrecht woont of uit de omgeving komt, dan ben je vast al weleens langs dit enorm gave plekje gelopen. Vanaf deze unieke locatie vaar je vanaf de Ringvaart binnen 10 minuten op de Hollandse IJssel! Hoe gaaf is dat! Dit is elke dag wonen alsof je op vakantie bent maar dan als thuis.

Deze woning is gelegen in Moordrecht, een charmant dorp in de provincie Zuid-Holland. Hier vind je een mix van historische gebouwen en moderne voorzieningen, gelegen aan de oevers van de Hollandse IJssel. De rijke geschiedenis van Moordrecht, die teruggaat tot de middeleeuwen, is nog steeds voelbaar in de schilderachtige straten en de imposante kerk. Of je nu houdt van rustige wandelingen langs de dijk, genieten van de natuur in de omliggende polders, of het ontdekken van lokale cultuur en tradities, Moordrecht biedt voor ieder wat wils.

De West Ringdijk, waar deze woning specifiek aan is gelegen, is een historische en essentiële dijk voor het waterbeheer in de regio. Gelegen langs de Hollandse IJssel, beschermt de dijk het dorp en omliggende gebieden tegen overstromingen, terwijl het het typische polderlandschap behoudt.

Even wat bijzonderheden op een rijtje:

Meetgegevens woning en bijgebouw: - gebruiksoppervlakte wonen ca. 74 m2 - inhoud ca. 286 m3 - oppervlakte bijgebouw ca. 89 m2 - inhoud bijgebouw ca. 312 m3

Kenmerken: - eengezinswoning - perceeloppervlakte 832 m2 - bouwjaar 1961 - energielabel E - ketel woning CW 4, 2022 - ketel schuur CW 3, 2019 - bijgebouw met sanitair - tuin rondom - zeer vrij wonen - nieuwe meterkast 2020

- strook voorzijde (parkeerplaats) wordt gepacht; - voorwaarden inzichtelijk middels akte van erfpacht (recht eindigt op 31-12-2041) - Canon 2024 bedraagt € 91,58 p/j

- woning heeft stabiele scheefstand - woning wordt verkocht met inbegrip van de asbestclausule en de ouderdomsclausule - gesaneerde tank aanwezig zonder certificaat - het betreft een houten huis

De indeling van de woning is als volgt:

Dit huis is zo bijzonder, beeld je het volgende eens in:

Via het smalle paadje loop je richting de voordeur langs prachtige bloeiende planten, bloemen en struiken; ook kan een molshoopje hier weleens het geval zijn. Aangekomen bij de voordeur kom je gelijk binnen in de woonkamer. De huidige eigenaren hebben dit praktisch afgescheiden. De woonkamer heeft rondom grote raampartijen waar je elke dag van een ander uitzicht kunt genieten. Zon of regen, het is altijd waanzinnig om te zien. Voor de koude wintermaanden kruip je gezellig voor de haard en voelt de woonkamer mede door de houten balken in de nok erg gezellig.

De keuken, welke aan de woonkamer grenst, heeft uitzicht op de achtertuin en is ook vanaf hier via de achterdeur bereikbaar. In de keuken bevindt zich een luik naar de kruipruimte en hangt de ketel (2022) netjes weggewerkt.

Tegenover de keuken vinden we de eerste slaapkamer; deze kijkt uit op de dijk. Als we de gang weer over steken komen we een zeer nette maar compacte badkamer tegen. Deze badkamer welke is vernieuwd in 2014 is voorzien van een douche, een toilet en een wastafelmeubel. Hier geldt nu echt "klein maar fijn"! Aan het einde van de gang vinden wij nog twee slaapkamers; aan de voorzijde een fijne ouder slaapkamer en aan de achterzijde nog een toffe kinderkamer met een middels een losse trap bereikbare geheime slaapplek of gewoon een goede bergruimte op het zoldertje.

Tuin: Gaan we weer even terug naar de achterdeur waar we middels een trapje de groeiende en bloeiende tuin in stappen. Dit wordt echt genieten. Deze tuin staat het hele jaar door garant voor een wijds uitzicht over de mooie kanten die Moordrecht heeft. Soms staan er opeens koeien op het achterliggende land te grazen, paarden op het stuk grond van de buren, maar zie je ook de gewassen gezaaid en geoogst worden. Waanzinnig!

Dan hebben de huidige eigenaren ook nog van die fijne plekjes gecreëerd, een prachtig gazon om lekker een potje te voetballen, fraaie borders gevuld met allerlei verschillende beplanting, een zeer royale pergola met zonnedoek zodat je de luwte even op kan zoeken en dan nog een bijgebouw wat zeer veelzijdig inzetbaar is.

Bijgebouw: Laten we het over dit bijgebouw nog even hebben. Voor een handige doe-het-zelver is dit een heerlijke plek, er past een auto in via de openslaande deuren, de ruimte is voorzien van een eigen cv-ketel (2019), er is een dubbele toiletgroep aanwezig waarvan de ene is voorzien van een normale toilet pot en de andere van een urinoir. Ook vinden we hier de aansluiting voor de wasmachine en de droger en is hier heerlijk de ruimte om een flinke hoeveelheid was weg te werken.

Als verrassing vind je dan aan de achterzijde van dit bijgebouwd nog een uniek bouwsel. Een tuinkamer van formaat! Deze tuinkamer is voorzien van een palenfundering en een betonnen vloer. De rustieke balken en het houten plafond geven deze ruimte een heel fijn karakter. Doordat de ruimte kan worden afgesloten middels glazen schuifwanden is dit het hele jaar door de verbinding met buiten. Deze ruimte is geïsoleerd, voorzien van elektra en er bevindt zich een afgesloten ruimte welke verwarmd kan worden en nu dienst doet als thuiswerkplek. Verhuizen er al kinderen mee? Dan is dit de ideale chill plek voor tieners. Tevens is hier een ook badkamer en afgesloten toilet aanwezig. En hoe gaaf is dat grote raam dan in de badkamer, douche met uitzicht op de polder, niemand die je ziet! Of misschien toch die koeien in de wei.

Parkeren: Op eigen terrein zijn er al meer dan voldoende mogelijkheden om de auto te parkeren. Echter wordt er nog een strook grond (57 m2) gepacht aan de dijk. Hier is bestaat de mogelijkheid om nog ca. 3 auto's te parkeren en is tevens een aanleg plaats voor een boot beschikbaar. Vanaf hier vaar of sub je zo het open water tegemoet! Op naar de IJssel.

Wij zijn super enthousiast over dit bijzondere huis! Leest u alle informatie op onderstaande website goed door en bel ons daarna even op voor een ontdekkingsreis aan de West Ringdijk. wees welkom!

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de unieke woningwebsite: westringdijk53.nl

Wij zijn de makelaar van de verkoper! Voor een gedegen advies bij de aankoop van uw nieuwe woning adviseren wij u een eigen aankoopmakelaar in te schakelen.

Voor het bestemmingsplan verwijzen wij u naar het omgevingsloket.

Disclaimer: Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, kunnen we eventuele onjuistheden niet uitsluiten. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Gebruiksoppervlakte woningen: De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580; al onze woningen worden professioneel ingemeten via deze NEN-norm. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening: Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1961
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1961
Woon oppervlakte 74
Inhoud woonhuis 286

Overige

Perceel oppervlakte 832
Show with reservation -1

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1961
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1961
Woon oppervlakte 74
Inhoud woonhuis 286

Overige

Perceel oppervlakte 832
Show with reservation -1

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Perdijk ERA Makelaardij - Zevenhuizen