Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Willen jullie rustig wonen aan een autoluwe straat op een toplocatie aan de rand van het historische stadscentrum van Alkmaar? Heerlijk genieten van een ruim bemeten, super geïsoleerde hofwoning? Kom dan eens kijken in dit eigentijdse herenhuis in het populaire Victorie kwartier. Gebouwd onder kenmerkende architectuur op eigen grond val je van de ene in de andere verbazing. Twijfel niet en maak een afspraak!

In een notendop is dit een energiezuinige en toekomstbestendige 5-kamer woning met twee overdekte privé parkeerplaatsen en definitief energielabel A. De gehele woning is voorzien van vloerverwarming. De hoogwaardige isolatie - in combinatie met 16 zonnepanelen goed voor minimaal 3750kWh/jaar, een zonneboiler en Quooker kraan voor heet tapwater - zorgt voor een extreem lage energierekening.

De indeling
Ondanks de ligging op steenworpafstand van het centrum, heeft deze woning twee privé overdekte parkeerplaatsen in een afgesloten parkeerruimte. Zoeken naar een veilige en gratis parkeerplek is dus verleden tijd. Vanuit de parkeerruimte loopt u zo de woning binnen via de technische ruimte en berging. In deze ruimte bevinden zich de cv-combiketel, zonneboiler en mechanische ventilatie unit, naast de wasmachineaansluiting. Loop door de hal met meterkast, aparte opbergruimte en garderobe naar de voordeur. Rechts ligt de multifunctionele ruimte van wel 14 m², met extra toegangsdeur naar buiten. De schuifdeuren maken deze ruimte ideaal voor het ongestoord ondernemen of productief thuiswerken. Het kan ook uitstekend dienen als speelkamer, 4de slaapkamer of ruimte voor mantelzorg.

De luie trap naar boven leidt naar de riante en lichte U-vormige woonkamer met toegang via de openslaande deuren tot het terras, gunstig gelegen op het zuid-westen waar je tot laat in de avonduren kunt genieten. De elektrische zonwering zorgt voor voldoende schaduw. De woonkamer sluit aan op de open keuken met hardstenen kookeiland, voorzien van combi-oven, vaatwasser, koelkast, 4-vaks vriezer, RVS-recirculatiekap, 5-pits gaskookplaat met wokbrander, Quooker kraan en koffiemachine.

In het midden van de woonkamer bevindt zich de binnenhal met separaat hangtoilet en de trap naar de tweede verdieping met drie ruime slaapkamers van respectievelijk 15 m², 11 m² en 10 m². De slaapkamers op het westen hebben rolluiken. De ouderslaapkamer op het oosten heeft een eigen balkon en een grote ingebouwde kledingkast met schuifdeuren. De geheel betegelde badkamer van ca. 6 m² voorziet in een ligbad, separate inloopdouche, dubbele wastafel met meubel en 2e toilet. Op de overloop is een aparte linnenkast gemaakt.

Vereniging van Eigenaren
De woning is 168/3369 (17/337 stemmen) breukdeel van het 'Victorie Kwartier blok II' en valt onder een actieve Vereniging van Eigenaren. De vereniging regelt het onderhoud van de parkeergarage en het gemeenschappelijk platte dak, alsmede de voorzieningen op de terrassen volgens het Meerjarenonderhoudsplan. Onder de vereniging valt de opstal van de woningen en de opstalverzekering, uitgezonderd het schilderwerk van de eigen kozijnen. Het professionele beheer ligt in handen van vastgoedbeheerder ‘Pilaster’. Jaarlijks komt de Algemene Ledenvergadering bijeen. De vereniging is financieel zeer gezond met een ruim reservefonds waaraan € 119,16 per maand aan servicekosten verschuldigd is. Op dit moment bedraagt het eigen aandeel in het reservefonds € 4.603,89

Ligging en omgeving
Het netjes afgewerkte huis ligt tussen de rustige en kindvriendelijke Rekerbuurt en Ooievaarsnest aan een autoluwe straat waar kinderen veilig kunnen spelen. Door de centrale toplocatie aan de rand van het centrum zorgt ervoor dat alle denkbare voorzieningen binnen loop- dan wel fietsafstand zijn. De gezellige binnenstad biedt vanzelfsprekend een overvloed aan winkels, restaurants, cafés en veel cultuur. Ook diverse parken en sportvoorzieningen liggen op fietsafstand, dus aan recreatie en ontspanning geen gebrek.

Niet onbelangrijk zijn op loopafstand in de Overstad (winkelcentrum Ringers) en in de Oudorperpolder supermarkten voor de dagelijkse boodschappen. Openbaar vervoer en beide treinstations liggen binnen 1 kilometer, net als diverse scholen. En binnen 5 minuten zit je op de ringweg naar de A9. Kortom, een uitstekende uitvalbasis.

De highlights
• Hofwoning met 141 m² woongenot over 5 kamers
• Gebouwd in 2008 naar moderne maatstaven met alle comfort
• Duurzaam met energielabel A, 16 zonnepanelen (2019) en zonneboiler
• Gehele woning voorzien van vloerverwarming
• Multifunctionele ruimte op de begane grond met eigen entree
• Twee privé parkeerplaatsen in een overdekte afgesloten parkeergarage
• Dakterras van circa 24 m² op het zuidwesten met elektrisch zonnescherm
• Professionele beheerder (Pilaster) en VvE bijdrage van € 119,16 per maand
• Gelegen op steenworp van de gezellige binnenstad met alle voorzieningen
• Op korte afstand van uitvalswegen en de A9

Makelaarsland

Huis verkopen? Bespaar op je makelaarskosten. Bereken hier je besparing

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 2008
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 2008
Woon oppervlakte 141
Inhoud woonhuis 501
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Plat dak
Plat dak Ja
Woontype Eengezinswoning, Tussenwoning
Perceel oppervlakte 60
Dak opmerking Bitumineuze dakbedekking
Tussenwoning Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Volledig geïsoleerd
Verwarming opmerking Cv-ketel, Vloerverwarming geheel
Ligging achtertuin west Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 2008
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 2008
Woon oppervlakte 141
Inhoud woonhuis 501
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Plat dak
Plat dak Ja
Woontype Eengezinswoning, Tussenwoning
Perceel oppervlakte 60
Dak opmerking Bitumineuze dakbedekking
Tussenwoning Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
Vloerverwarming Ja
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Volledig geïsoleerd
Verwarming opmerking Cv-ketel, Vloerverwarming geheel
Ligging achtertuin west Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?