Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Verrassend lichte en ruime 6-kamer hoekwoning naast het Vondelpark, ingedeeld als twee opzichzelfstaande appartementen, en in een handomdraai naar één geheel om te zetten!

Deze lichte en ruime hoekwoning ligt op de bovenste twee verdiepingen van een klassiek hoog pand naast het Vondelpark aan een van de groene pleintjes van de dromerige Zocherstraat in het populaire Oud-West. Het appartement staat op eigen grond en is geheel gemoderniseerd in 2020. Het bestaat uit twee opzichzelfstaande appartementen (95m2 en 40m2) die met gemak zijn samen te voegen tot één groot zes kamer appartement door een kleine aanpassing aan de reeds bestaande interne trap.
In de huidige vorm is het tweede appartement, met eigen ingang op de vierde verdieping, ideaal te gebruiken als kantoor of woonruimte voor een inwonend/studerend kind, familiebezoek of een nanny.
Of je je dag wilt beginnen met een kopje koffie op het balkon, gaat sporten in Vondelpark of direct gaat werken; alles is mogelijk in dit familie appartement op deze toplocatie!

Derde verdieping – circa 95 m3
Het appartement is in 2020 geheel gemoderniseerd met behoud van authentieke elementen, waarbij naast een nieuwe keuken en badkamer alle elektra en leidingen zijn vervangen en alle wanden en plafonds zijn geïsoleerd.
Op de derde verdieping is de hoofdentree van de woning. Vanuit de hal die toegang geeft tot het aparte toilet en de garderobekast betreed je de waanzinnig lichte woonkamer. Deze kenmerkt zich door de hoge plafonds en naast welgeteld vijf grote raampartijen een Frans balkon en een balkon met openslaande deuren. Hierdoor geeft deze ruime woonkamer je een heerlijk vrij gevoel, met als uitzicht het groen van de bomen en beneden het romantische pleintje. Zet de balkondeuren open in de zomer en het briesje geeft een mediterraans gevoel midden in Amsterdam.
In een vroegere zijkamer die nu bij de woonkamer is gevoegd staat de keuken waardoor een mooie dynamiek is gecreëerd tussen de living, de keuken en het eetgedeelte. De keuken zelf is voorzien van een royaal kookeiland waar je samen kan koken of al kokend je gasten kunt vermaken. Tegen de wand vind je meer bergruimte, een werkblad en de gootsteen. De keuken is uitgerust met de nodige Siemens inbouwapparatuur zoals een (stoom)oven, een vaatwasser, een Quooker en een koel- en vrieskast. Het kookeiland is voorzien van een Bora inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging.
Op deze verdieping bevinden zich drie slaapkamers, waaronder de master bedroom. De royale badkamer met dubbele wastafel, ligbad, toilet en inloopdouche is gesitueerd aan de achterzijde van de woning en heeft twee grote te openen ramen met melkglas. De ruimtes zijn verbonden via een hal waar een zitje is gecreëerd met uitzicht over de Zocherstraat.
Verder zijn er op deze verdieping opbergkasten en is er een ruimte om de wasmachine en droger op te stellen.

Vierde verdieping – circa 40 m2
Deze woonruimte heeft een eigen ingang via de gemeenschappelijke opgang en is daarmee uitermate geschikt om als aparte woonruimte te gebruiken. Door de ligging onder de kap is het een heel charmante ruimte. Bij binnenkomst kom je in de keuken (2020) en eetkamer. Deze keuken beschikt over een inductiekookplaat, koel-vriescombinatie, vaatwasser, oven en een mooi weggewerkte plek voor een wasmachine. Vanuit deze ruimte kom je in de zitkamer met aangrenzende slaapruimte. Op deze verdieping bestaat de eigen badkamer uit een douche, een wastafel en een toilet.

Bijzonderheden:
- Klassieke lichte bovenwoning met hoog plafond, zes kamers en een balkon
- Derde verdieping telt circa 95 m2, 4 kamers en een prachtig houten vloer
- Moderne keuken met kookeiland en ruime badkamer
- De vierde verdieping met twee kamers meet circa 40 m2 en is zowel los te bereiken via een eigen toegang vanuit het trappenhuis maar ook intern bereikbaar (na een kleine aanpassing) waardoor het één geheel vormt met de derde verdieping
- Beide verdiepingen met eigen cv-ketel (HR-107 ketels)
- Vernieuwd in 2020 met geheel geïsoleerde buitengevels op de 3de verdieping, aan de achterzijde voorzien van HR++ glas
- Goed georganiseerde VvE met 9 leden verdeeld over 2 panden
- De servicekosten van de VvE bedragen € 278,- per maand
- Gelegen in een rustige straat naast het Vondelpark
- Ruim en gevarieerd aanbod scholen, horeca, winkels en sport
- 1 parkeervergunning aan te vragen
- Eigen grond

Op de grens van Oud-West en Oud-Zuid
De Zocherstraat is een oase van rust tussen de Overtoom en het Vondelpark. Fijne terrassen en hippe restaurants markeren het begin en verderop in de straat vind je er lommerrijke pleintjes. De Zocherstraat ligt in het populaire Oud West met het Vondelpark om de hoek. Datzelfde geldt voor de Amstelveenseweg, maar ook voor de Ten Katemarkt, de Jan Pieter Heijestraat, het Leidseplein en de vernieuwde Kinkerstraat. Een stukje verder fietsen brengt je bij de Foodhallen. Alles is in de directe omgeving te vinden; gezellige restaurants, drukbezochte cafés, boetiekjes, interieurzaken, een supermarkt en zo veel meer. Sporten doe je in de luxe sportschool om de hoek of je loopt een paar rondjes Vondelpark. En heb je zin in ontspanning, dan ligt datzelfde park op je te wachten. Wat bereikbaarheid betreft, ligt de Zocherstraat ideaal. Openbaar vervoer en de fiets brengen je zo naar het centrum. Met de auto zit je in een mum van tijd op de Ring A10. Het ov heeft een directe verbinding naar Schiphol. En lopend ben je binnen een paar minuten in het groen of juist in de stadse gezelligheid.

Bel voor een bezichtiging, wij leiden je graag rond in deze fantastische woning!

De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelfonderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen (NVM-)makelaar in te schakelen.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bovenwoning
Aantal kamers 6

Woningdetails

Woon oppervlakte 135
Inhoud woonhuis 504
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Woontype Appartement
Dorpskern Ja
Energielabel C
In overleg Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
Bovenwoning Ja
Frans balkon Ja
CV ketel water Ja
Dichte keuken Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 3
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bovenwoning
Aantal kamers 6

Woningdetails

Woon oppervlakte 135
Inhoud woonhuis 504
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Woontype Appartement
Dorpskern Ja
Energielabel C
In overleg Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
Bovenwoning Ja
Frans balkon Ja
CV ketel water Ja
Dichte keuken Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 3
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hallie & Van Klooster Makelaardij