Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Welkom bij Villa Heliotrope, een schitterend voorbeeld van de architectonische pracht van de Amsterdamse School. Het huis is ontworpen door de gerenommeerde Roosendaalse architect Jacques Hurks en straalt tijdloze elegantie en historische charme uit.

Gebouwd in 1928 en begin jaren negentig volledig gerenoveerd, is Villa Heliotrope sindsdien zorgvuldig onderhouden. De renovatie werd uitgevoerd met hoogwaardige materialen, met behoud van de originele elementen, sfeer en allure van de jaren '20.
Wie wordt de nieuwe eigenaar van dit prachtige huis?

Bij binnenkomst via de statige voordeur van Villa Heliotrope wordt u verwelkomd in een vestibule met garderobe. Vanuit de vestibule betreedt u de hal, waar een prachtige bordes-trap naar de eerste verdieping leidt. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer, de toiletruimte en de keuken. De muren zijn verfraaid met klassieke lambrisering en de originele houten visgraat vloer geeft een warme en luxe uitstraling aan deze ruimte.

De woonkamer is door mooie ensuite deuren ingedeeld in een voor- en achterkamer. De voorkamer beschikt over een gezellige gashaard en is voorzien van erkers aan zowel de voorkant als de zijkant van het huis, die zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht.
Vanuit de voorkamer heeft u toegang tot een af te scheiden ruimte, momenteel in gebruik als kantoortje, maar deze kan ook perfect dienen als speel- of televisieruimte.
De achterkamer biedt een prachtig uitzicht op de tuin en heeft openslaande tuindeuren, perfect voor het verbinden van binnen- en buitenleven.
Net als in de hal, is de woonkamer afgewerkt met dezelfde originele houten visgraatvloer, wat bijdraagt aan de harmonieuze en luxe uitstraling.

De knusse leefkeuken biedt een perfecte balans tussen functionaliteit en gezelligheid. Het hart van de keuken wordt gevormd door een hoogwaardig Lacanche kookfornuis - uitgerust met onder andere gasbranders, heteluchtoven, warmhoudoven, grillplaat en afzuigkap. In een rechte opstelling tegenover het fornuis is een natuurstenen aanrecht met grote verzonken spoelbak en vaatwasser.

Deze keuken is de ideale plek voor culinaire liefhebbers om heerlijke maaltijden te bereiden en biedt een warme en uitnodigende sfeer voor dagelijks gebruik. Aan de keuken grenst de bijkeuken, met opstelplaats voor onder ander CV-ketel en wasmachine- en drogeraansluiting.
De vloer van de keuken en van de bijkeuken is afgewerkt tegels waaronder vloerverwarming ligt.
De keuken biedt ook toegang tot de kelder: een koele ruimte van 12 m². Deze kan weleens vochtig zijn, maar is zeker nog functioneel.

Vanuit de keuken loop je zo de tuin in, waardoor je moeiteloos kunt genieten van buitenleven in de prachtige tuin van de villa.


De eerste verdieping van Villa Heliotrope is bereikbaar via de fraaie, brede bordestrap, die klassieke luxe sfeer van de begane grond doortrekt naar de volgende verdieping.
De overloop biedt toegang tot de masterbedroom, twee sfeervolle slaapkamers, de luxe badkamer en tot een balkon aan de achterkant van het huis.

De masterbedroom is een ruime kamer met vaste kasten en een balkon. De twee kleinere slaapkamers, hebben mooie formaten van (3,29m x 4,21m) en 2,32m x 4m).
De is perfect ingericht voor ontspanning en verfrissing en uitgerust met whirlpoolbad, douche met sunshower, wastafelmeubel en douchetoilet. De vloer en de wanden zijn afgewerkt met marmerlooktegels welke een rustige sfeer aan de ruimte geven.

De tweede verdieping biedt een ruime open zolderruimte, die ideaal is voor gebruik als slaapkamer of een multifunctionele ruimte naar keuze. Deze ruimte kan eenvoudig worden aangepast aan uw behoeften, of het nu gaat om een extra slaapkamer, een hobbyruimte of een thuiskantoor.
Daarnaast heeft deze verdieping een handige extra bergzolder, perfect voor het opbergen van seizoensgebonden items of andere benodigdheden.

De tweede verdieping biedt zo een uitstekende combinatie van ruimte en functionaliteit, met volop mogelijkheden om te personaliseren naar eigen wensen.

De tuin rondom Heliotrope is een waar paradijs voor liefhebbers van buitenruimtes, ontworpen om te genieten van elk seizoen. De fraai aangelegde tuin omvat verschillende terrassen, perfect voor het ontvangen van gasten of het ontspannen met een boek in de zon. Een strakke vijver vormt een serene blikvanger en voegt een vleugje verfijning toe aan de tuin.
Sierborders rondom de tuin accentueren de natuurlijke schoonheid en zorgen voor kleur en textuur door het jaar heen. Verder beschikt de tuin over een tuinhuis, een stijlvolle overkapping om buiten te genieten, zelfs bij minder weer. Deze buitenruimtes bieden een harmonieuze aanvulling op de villa en maken het mogelijk om volop te genieten.

Naast het huis - aan het eind van de oprit - vindt u een praktische garage, die extra bergruimte en bescherming biedt voor bijvoorbeeld uw auto, motoren of fietsen.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Villa
Bouwjaar 1928
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1928
Woon oppervlakte 209
Inhoud woonhuis 882
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Monument Ja
Garage opp 16
In overleg Ja
Hellend dak Plat dak
Perceel oppervlakte 890
Tuin rondom Ja
Monumentaal Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 62.31
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Villa
Bouwjaar 1928
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1928
Woon oppervlakte 209
Inhoud woonhuis 882
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Monument Ja
Garage opp 16
In overleg Ja
Hellend dak Plat dak
Perceel oppervlakte 890
Tuin rondom Ja
Monumentaal Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 62.31
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Breure & Breure Makelaardij