Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Charme, stijl, karakter en privacy...Worden jouw woondromen waar op dit prachtige woonadres?
Dit unieke pand in het "hart van Venlo" gelegen aan Herungerstraat 97-99 is namelijk TE KOOP!
Maar zelden komt zo'n schitterend, verduurzaamd herenhuis met authentieke charme én moderne luxe beschikbaar.
Een uniek, veelzijdig en multifunctioneel familiehuis om heerlijk te kunnen wonen of wonen en werken aan huis te kunnen combineren.

Achter de indrukwekkende gevel van dit statige herenhuis uit 1907, gelegen aan de Herungerstraat 97-99, gaat een buitengewone woning schuil die het beste van twee werelden biedt: klassieke, authentieke charme en alle moderne gemakken die je kunt wensen.
Dit prachtige huis is in 2018 grondig gerenoveerd en verduurzaamd, waardoor het niet alleen een esthetische parel is, maar ook klaar voor de toekomst.
Gelegen op een toplocatie, op loopafstand van het centrum van Venlo, is dit huis de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een uniek pand met ruimte en comfort.

Authentieke details met een modern tintje....
De charme van dit herenhuis valt direct op bij de imposante voorgevel en bij binnenkomst in de woning.
De authentieke elementen, zoals de prachtige glas-in-lood ramen, hoge ornamenten plafonds en het visgraat houten parket, worden moeiteloos gecombineerd met moderne afwerkingen zoals shutters, stalen balken en een indrukwekkende beton ciré vloer met vloerverwarming.
Deze unieke mix maakt van dit huis een warm en sfeervol familiehuis met een eigentijds karakter.

Deze woning is niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam.
Dankzij de recente plaatsing van 12 zonnepanelen (2023), geïsoleerde voorzetwanden, nieuwe hardhouten kozijnen met HR++ glas en geïmpregneerde gevels is het huis energiezuinig. Dit betekent lagere energiekosten, meer comfort en minder zorgen over onderhoud.

Kom binnen en voel je welkom!
De lange statige entreehal voorzien van een authentieke zwart/wit tegelvloer, met toegang tot de woonkamer, het gastentoilet, de meterkast met 3 fasen aansluiting, de 2 aanwezige kelders en de trapopgang naar de eerste verdiepingsvloer, leidt via een deur met prachtig glas-in-lood naar een indrukwekkende leefkeuken.
Deze fantastische keuken is het hart van het huis, waar koken, het gezinsleven en gezellig samenzijn bij elkaar komen. De schitterende mozaïek tegelvloer van rond 1900 gecombineerd met de beton ciré vloer geven deze keuken een unieke uitstraling.
De keuken is voorzien van een apparaten wand met hoogwaardige Siemens-apparatuur. Denk hierbij aan een rijs- en combi oven, een volautomaat inbouw koffiemachine, 2 koelkasten en een diepvries. Daarnaast heeft deze keuken een Quooker (geplaatst in 2024) en een groot kookeiland met composiet werkblad.
Deze mooie keuken nodigt uit om culinaire hoogstandjes te bereiden terwijl je geniet van de ruimte en lichte ambiance om je heen. Fantastisch om direct contact met je gezin, familie en/of vrienden te hebben die aan een lange tafel goede gesprekken voeren met een hapje en een drankje terwijl jij heerlijk in de keuken staat te kokkerellen. Er is enorm veel lichtinval middels de lichtstraat in de keuken hetgeen deze ruimte bijzonder en aangenaam maakt.

Vloerverwarming is aanwezig in de keuken onder de beton ciré vloer die van de tegelvloer is gescheiden middels een oud wagondeel.
Zet op zonnige dagen de grote tuindeuren en shutters open en laat binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.
Toegang tot het terras en de tuin vanuit de keuken is middels een hardstenen trap.
Wat direct opvalt in deze leefkeuken is de overvloed aan natuurlijk licht.
De imposante lichtstraat van maar liefst 9.60 meter in zwart steellook vormt een verbinding tussen de keuken en de royale woonkamer. Voordat je vanuit de keuken de woonkamer binnenkomt is rechts nog een sfeervolle werkplek ingericht. Deze werkplek is multifunctioneel te gebruiken.

In de living ligt een eiken visgraat houten parket en er is een sfeervolle marmeren schouw aanwezig. Het glas-in-lood in de ramen aan de voorzijde van de woning voegen nog meer karakter toe aan de ruimte, terwijl de moderne maatwerk boekenkasten (2018) en stijlvolle inrichting de woning een eigentijds gevoel geven.
Aan de voorzijde van de woonkamer is een vaste kast waarachter het trappenhuis van huisnummer 99 zich bevindt. De deur van de vaste opbergkast heeft een authentiek ovalen raampje. Echt overal in deze woning zijn verrassende details aanwezig.

Vanuit de living is toegang tot de eerder benoemde imposante ontvangsthal. Vanuit hier is de trapopgang naar de eerste verdiepingsvloer.
De overloop op de eerste verdieping legt verbinding met diverse ruimtes.
Deze overloop geeft toegang tot de slaapkamer aan de tuinzijde, tot de werkkamer die naar de voorzijde van de hoofdbouw leidt en tot het zeer smaakvol en gezellige inpandige stijlvolle balkon.
Het balkon heeft een hekje en geeft toegang tot de lichtstraat en het dak van de aanbouw. Handig voor het schoonmaken van o.a. de lichtstraat. Het balkon is deels overdekt en heeft dezelfde authentieke mozaïektegels als in de keuken, echt uniek.

Op de eerste verdieping zijn 2 ruime ensuite slaapkamers.
De slaapkamer aan de achterzijde van de woning biedt een rustgevend uitzicht op de tuin en beschikt over een vaste kledingkast en een unieke roomdivider van een oud gymrek.
Hier kun je genieten van de ochtendzon en het mooie daglicht die door de grote ramen de slaapkamer binnen vallen.
De slaapkamer aan de voorzijde, met een sfeervolle schouw en houten vloer, is zeer charmant en heeft een inloopkast die zorgt voor voldoende extra opbergruimte. Indien gewenst is deze extra fijne ruimte ook toegankelijk vanuit de overloop door er weer een deur terug te plaatsen. Je creëert hierdoor een kleine extra kamer. Een kleine kinder- cq werkkamer bijvoorbeeld.

Tussen de 2 slaapkamers is een ruime extra kamer gesitueerd, de huidige bewoners hebben deze ruimte ingericht als werkkamer. Deze kamer met stoere uitstraling is multifuntioneel te gebruiken. Vanuit hier kom je op de overloop van het 2de trappenhuis. Tevens kun je vanuit de werkkamer heerlijk genieten op het eerder beschreven knusse balkon.
Tussen het studeren of werken door even pauze nemen met een koffietje op je eigen balkon! Hoe gaaf is dat?
Daarnaast is op deze verdieping een badkamer met ligbad, inloopdouche en een wastafel. De badkamer is voorzien van mechanische ventilatie en uitgevoerd met tegels in het zwart/wit. Het naastgelegen toilet is gesitueerd in een separate ruimte.

De tweede verdieping, die zowel via het hoofdtrappenhuis als via een eigen voordeur te bereiken is, biedt een loft-stijl appartement.
De ensuite slaapkamer aan de achterzijde, met zijn open karakter en visgraat laminaatvloer, straalt een gezellige, ontspannen en moderne sfeer uit.
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een tweede slaapkamer met veel lichtinval, gescheiden door sfeervolle steellook deuren.
Deze verdiepingsvloer is perfect voor oudere kinderen, gasten of kan zelfs gebruikt worden als zelfstandige woonruimte.
De ruimte is ensuite ingedeeld middels twee vaste kasten. De grote aanwezige ramen zijn voorzien van zwarte houten jaloezieën.
Op het dak van deze slaapkamer zijn 12 zonnepanelen met micro-omvormers geplaatst (2023)

De aanwezige gezamenlijke ruimte op deze verdieping is voorzien van een visgraat laminaatvloer en geeft toegang tot een separaat toilet, een tweede badkamer c.q. doucheruimte en een tweede woon-slaapruimte van deze verdieping.
Op deze etage is tevens een opbergzolder. Handig om te weten is dat op deze opbergzolder een watervoorziening aanwezig is aangezien deze ruimte voorheen als keukentje was ingericht.
De technische ruimte waar de CV-ketel is geïnstalleerd is eveneens op deze bergzolder.
Op deze verdieping is het 3de toilet in huis gelegen.

Deze schitterende woonlocatie heeft een zonnige en privacyrijke buitenruimte!
De fraai aangelegde tuin biedt een rustige plek om te ontspannen, met voldoende zon- en schaduwplekken voor elk moment van de dag.
De houten kapschuur met pannendak is ideaal voor het stallen van fietsen of om heerlijk buiten te zitten.
De vrije achterom maakt de tuin gemakkelijk bereikbaar, zowel vanaf de Herungerstraat als de Rozenkransstraat.

Parkeren;
Parkeren kan voor de deur van dit woonadres.
Er zijn per adres maximaal 2 vergunningen aan te vragen.

Dankzij de flexibele indeling en de mogelijkheid om de tweede verdieping als zelfstandige woonruimte te gebruiken, is dit huis uitermate geschikt voor samengestelde gezinnen, grotere families of wonen en werken vanuit huis te combineren.
De dubbele voordeuren, verschillende badkamers en royale slaapkamers zorgen ervoor dat iedere bewoner zijn of haar eigen ruimte en privacy heeft.

Over dit fantastische woonhuis is zoveel te vertellen hetgeen haast niet in deze tekst weer te geven is. Wij informeren je graag ter plaatse!

Afmetingen volgens het meetrapport;
Gebruiksopp.- Wonen 282,10 m2
Gebruiksopp.- Overige inpandige ruimte(n) 54,40 m2
Gebruiksopp.- Gebouwgebonden buitenruimte(n) 2,80 m2
Bruto inhoud - Woning 1190,05 m3
Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld.
Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onvolledigheid, onjuistheid dan wel de gevolgen daarvan.
Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Bereikbaarheid;
Venlo is goed bereikbaar met de auto, trein en bus. Het centraal station ligt op korte afstand van de Herungerstraat. Ook het gezellige centrum van Venlo met uitstekende faciliteiten, gezellige terrassen en diverse winkels is goed bereikbaar.
Venlo is bereikbaar met de auto via de snelwegen A67, A73, E34 en de A74.

Maak bij oprechte interesse een afspraak voor een bezichtiging en laat je verrassen door de combinatie van stijl, comfort en duurzaamheid.
Dit is niet zomaar een huis, maar een thuis waar authentieke charme en moderne luxe hand in hand gaan.
Wij ontvangen je graag ter plaatse en laten je dan kennismaken met dit prachtige charmante familiehuis.




Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1907
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1907
Woon oppervlakte 282.1
Inhoud woonhuis 1190.05
Aantal verdiepingen 5

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 115.42
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 250
Tuin achter Ja
Tuin diepte 20.32
Tuin breedte 5.68
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2014
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin west Ja
Mechanische ventilatie Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1907
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1907
Woon oppervlakte 282.1
Inhoud woonhuis 1190.05
Aantal verdiepingen 5

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 115.42
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 250
Tuin achter Ja
Tuin diepte 20.32
Tuin breedte 5.68
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2014
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin west Ja
Mechanische ventilatie Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Inge Pelsers makelaardij