Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Centraal in de kern van het hooggelegen Zuid-Limburgse kerkdorp Sibbe en omgeven door het schitterende heuvellandschap ligt dit uitstekend onderhouden en oerdegelijk gebouwde vrijstaande woonhuis met maar liefst 400 m2 vloeroppervlakte, een comfortabele aanleunwoning, grote garage, prachtige tuin op het zuidwesten en aangrenzend 4.907 m2 weiland met unieke vergezichten over de Zuid-Limburgse heuvels. Deze woning, die in de periode 2002-2003 een significante makeover c.q. modernisering heeft ondergaan, is ideaal voor een groot gezin (tot max. 7 slaapkamers), voor dubbele bewoning, voor de ondernemer met bedrijf aan huis, voor wie graag zijn paarden thuis wil houden, noem het maar op! Bovendien biedt de aanleunwoning ook een verdienmodel door het te verhuren als woning of als B&B. U bent van harte welkom om dit fantastische pand uitgebreid te bekijken!

BEGANE GROND
Via een ca. 13 m lange en ca. 5 m brede oprit bereikt u de overdekte entree van deze prachtige woning. We lopen naar binnen en beginnen onze rondleiding met u in de royale ontvangsthal. U ziet de open wenteltrap naar de verdieping of naar het souterrain. Tevens een portaal van waaruit u toegang heeft tot het geheel betegelde gastentoilet (met wandcloset en fonteintje) en de moderne meterkast (met 10 groepen). We verlaten de hal en betreden de sfeervolle L-vormige living van ca. 39 m2. Voor een optimale daglichtoetreding zijn er in de living veel ramen aanwezig. Overigens, in de gehele woning zijn in de periode 2013-2014 nieuwe kunststof kozijnen met triple beglazing geplaatst! Op de vloer liggen hoogwaardige natuurstenen plavuizen (Noorse leisteen), die op de gehele begane grond van de hoofdwoning zijn gelegd inclusief vloerverwarming in de living en in de woonkeuken. We lopen door en zien fraaie openslaande ensuite deuren waarmee de living wordt gescheiden van een comfortabele woonkeuken van ca. 26 m2. Dit is met recht een heerlijke verblijfsruimte met veel lichtinval door de grote glazen pui met openslaande deuren naar het in 2019 overdekte buitenterras van ca. 4.10 x 3.05 m. De keukeninstallatie uit 2003 is op maat gemaakt (Slangen Interieurbouw Maastricht) en voorzien van een granieten werkblad, spoelbak, Boretti 6-pits gaskooktoestel met oven, afzuigkap in schouw, koelkast, vaatwasser en last but not least een vrijstaand werkeiland met massief eiken blad.
De woonkeuken staat in open verbinding met een fijne werk- of tv-kamer van ca. 3.90 x 3.05 m2. Door slechts het dichtmetselen van deze open verbinding ontstaat er weer een scheiding met de belendende aanleunwoning en wordt de werkkamer weer een slaapkamer. Aangrenzend aan deze kamer bevond zich een geheel betegelde badkamer b.g.g. van ca. 1.85 x 1.70 m. Deze ruimte is momenteel in gebruik als bijkeuken. Het tegelwerk en alle badkameraansluitingen zijn afgedopt nog aanwezig. We lopen verder. Via de werkkamer komen we in de voormalige woonkamer van de aanleunwoning met open keuken (in totaal ca. 32 m2), voorzien van moderne pvc-vloerbedekking, gezellige houtkachel, bergkast, openslaande tuindeuren in de achtergevel en een open trap naar de verdieping. U loopt in de woonkamer richting de voorgevel en daar ziet u de deur die toegang geeft tot de voormalige hal. Door het nu aldaar aanwezige raamkozijn te vervangen door een entreepui met voordeur ontstaat er weer een volledig zelfstandige aanleunwoning met hernieuwd aan te vragen huisnummer 51A. In de hal bevindt zich het deels betegelde gastentoilet (met staand closet en fonteintje) en een meterkast met 6 groepen (smeltzekeringen).
We lopen via de voormalige aanleuning terug naar de woonkeuken om daar naar buiten te gaan. Via het buitenterras kunt u overdekt naar de in spouw gemetselde garage van ca. 7.20 x 3.00 m. Voorzien van een tegelvloer, nieuwe Hörmann openslaande garagedeuren, 2 vaste gevelramen, elektra en water. Door middel van een losse trap komt u op een royale bergzolder (inpandige nokhoogte ca. 2.80 m). Naast de garage bevindt zich een uitermate praktische en afsluitbare doorgang van ca. 2,50 m naar de achtertuin. Terug naar het overdekte buitenterras. Van hieruit loopt u de fraai aangelegde en ca. 33 m diepe achtertuin in. Met een ligging op het zuidwesten gegarandeerd een optimale bezonning. In de achtertuin bevindt zich een groot houten tuinhuis met een royaal terras (houten vloerdelen) dat grenst aan een prachtige vijverpartij. De ideale plek waar u na een dag hard werken tot rust kunt komen! De achtertuin grenst aan de linkerzijde aan het gemeenschapshuis van Sibbe. Eventuele hinder daarvan is hier in het geheel niet aan de orde. Vanuit de achtertuin kunnen we nog verder! Aangrenzend en in eigendom behorend bij deze woning bevindt zich een groot perceel weiland met bomen (bijna een halve hectare!). Ideaal voor het houden van paarden of kleinvee aan huis. Het weiland grenst aan een adembenemend panorama over het Zuid-Limburgs heuvellandschap en is ook toegankelijk via het Kenkerspad.

VERDIEPING 1
We gaan weer naar binnen om naar boven te gaan via de wenteltrap in de ontvangsthal. U komt uit op de overloop van waaruit de badkamer en 4 slaapkamers bereikbaar zijn. De geheel betegelde badkamer van ca. 3.00 x 2.40 m is in 2003 gerenoveerd en voorzien van een gevelraam, elektrische vloerverwarming, dubbele wastafel in meubel, wandcloset, ligbad, inloopdouche en een handdoekradiator. Aan de voorzijde van de woning bevinden zich 2 slaapkamers van resp. ca. 4.45 x 4.00 m en ca. 4.45 x 3.00 m. Aan de achterzijde van de woning zijn de andere 2 slaapkamers van resp. ca. 4.00 x 3.65 m en ca. 3.65 x 3.00 m gesitueerd. De grootste daarvan heeft d.m.v. een loopdeur toegang naar het platte dak van de werkkamer b.g.g. (voor de eventuele realisatie van een dakterras). De andere slaapkamer aan de achterzijde is thans ingericht en in gebruik als dressingroom. De gehele verdieping (m.u.v. de badkamer) beschikt over een moderne pvc-vloerbedekking.
De verdieping van de aanleunwoning staat niet in verbinding met de hoofdwoning. Via de aldaar in de woonkamer aanwezige open trap loopt u naar boven. Aldaar bevindt zich een grote slaapkamer van ca. 16,5 m2 (> 1.50 m hoogte), voorzien van 2 Velux dakramen en met toegang naar een separate bergzolder van ca. 5.25 x 2.40 m waar ook de cv-combiketel voor deze woning is geplaatst (Nefit HR Smartline, bouwjaar ca. 2011, eigendom).

VERDIEPING 2
In de hoofdwoning gaan we via de wenteltrap weer een verdieping hoger en komen ook hier weer uit op een overloop met toegang tot een grote studio en 2 bergzolders. De riante studio van in totaal ca. 7.35 x 4.00 m (> 1.50 m hoogte) is voorzien van een zit- en slaapgedeelte en 2 royale opbergruimtes. Ook bevindt zich hier een geheel betegelde badkamer met wandcloset, wastafel en douche. De twee bergzolders op deze verdieping zijn resp. ca. 13 en 11 m2 groot. Vermeldenswaard is dat alle daken in september 2017 zijn vernieuwd en zijn voorzien van dakisolatie. Nu we het toch over verduurzaming hebben, in mei 2020 zijn de vloeren en de gevels geïsoleerd. In oktober 2022 zijn er 12 zonnepanelen geplaatst (405 Wp/paneel). Het energielabel is A!

SOUTERRAIN
We gaan via de wenteltrap nu helemaal naar beneden en komen dan uit op de overloop in het souterrain welke geheel is voorzien van een tegelvloer. De hoogte tot het plafond bedraagt hier ca. 2.12 m. In het souterrain bevindt zich de wasruimte van ca. 4.00 x 2.50 m met kelderraam, witgoedaansluitingen en plaatsing van de cv-ketel (Nefit HR Excellent, bouwjaar 2003, eigendom) en de 120 liter gasboiler (Nefit, bouwjaar 2003, eigendom). Tot slot loopt u naar de andere ruimte in het souterrain, de hobbykelder. Een grote ruimte van ca. 7.10 x 4.45 m bijvoorbeeld heel geschikt om in te richten als fitnessruimte en voorzien van een kelderraam.

KORT SAMENGEVAT
-Heerlijk wonen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland;
-Megagroot, tijdloos vrijstaand woonhuis;
-Inclusief comfortabele aanleunwoning;
-Groot huisperceel van 1.074 m2;
-Prachtige achtertuin met tuinhuis, terrassen en vijverpartij;
-Inclusief aanpalend weiland van 4.907 m2;
-Oerdegelijk gebouwd pand;
-Uitstekende staat van onderhoud;
-Grondige makeover en modernisering in 2002-2003;
-Riante living met veel lichtinval;
-Geweldige woonkeuken met veel lichtinval en luxe maatwerkkeuken;
-Tot max. 7 slaapkamers en max. 3 badkamers;
-Groot souterrain
-Volledig geïsoleerd;
-Kunststof kozijnen met triple beglazing;
-Inclusief zonnepanelen (12 stuks) uit 10-2022;
-Energielabel A, geldig tot 18-07-2030.

OMGEVING
Het hooggelegen kerkdorp Sibbe bevindt zich aan de rand van het Plateau van Margraten op ca. 160 meter boven NAP. Sibbe ligt ca. 2 km ten zuiden van Valkenburg en ca. 8 km ten oosten van Maastricht. Margraten ligt op ca. 3,5 km en Berg en Terblijt op ca. 4 km afstand.
Sibbe is prachtig gelegen in het Zuid-Limburgse heuvellandschap omringd door vele mooie karakteristieke mergelstenen carré boerderijen. Voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers een fantastische omgeving om te recreëren en mocht je willen pauzeren, in de directe omgeving bevinden zich vele gezellige cafés en eetgelegenheden. In het kleine dorpje Sibbe zijn weinig voorzieningen aanwezig. Daarvoor is men aangewezen op de op slechts enkele kilometers gelegen dorpen Margraten, Berg en Terblijt of het mergelstadje Valkenburg. Vanaf de woning is op loopafstand een basisschool aanwezig. Tevens is op loopafstand de bushalte bereikbaar. Het NS-treinstation ligt op ca. 2 km afstand in Valkenburg. De aansluiting met de autosnelweg A79 (A2 Maastricht-Heerlen- A76) ligt op ca. 5,5 km; de aansluiting met de autosnelweg A2 (Luik-Maastricht-Roermond-Eindhoven) ligt op ca. 10 km.

OVERIG
Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat de koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend ("schriftelijkheidsvereiste").
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 6 tot 8 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1979
Aantal kamers 14

Woningdetails

Bouwjaar 1979
Woon oppervlakte 275
Inhoud woonhuis 1260
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

GasCV Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2003
Eigen grond Ja
Hellend dak Ja
Perceel oppervlakte 5981
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Nefit HR Excellent
Oppervlakte woonkamer 39
Bestaande bouw Ja
Tuin achter opp 619
Aantal badkamers 2
Bijgebouw schuur Ja
Eengezinswoning Ja
Garage aangebouwd Ja
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Parkeergelegenheid Ja
Tuin lengte achtertuin 33
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Parkeergelegenheid type gratis
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1979
Aantal kamers 14

Woningdetails

Bouwjaar 1979
Woon oppervlakte 275
Inhoud woonhuis 1260
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

GasCV Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2003
Eigen grond Ja
Hellend dak Ja
Perceel oppervlakte 5981
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Nefit HR Excellent
Oppervlakte woonkamer 39
Bestaande bouw Ja
Tuin achter opp 619
Aantal badkamers 2
Bijgebouw schuur Ja
Eengezinswoning Ja
Garage aangebouwd Ja
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Parkeergelegenheid Ja
Tuin lengte achtertuin 33
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Parkeergelegenheid type gratis
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

VAQS Makelaardij