Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

* Ruime en lichte woning in gemengde, kinderrijke buurt in Lochem
* Diepe, beschutte voortuin - zijtuin - zonnige achtertuin
* Diverse mogelijkheden tot aanpassingen en uitbouw (ook een extra verdieping!)
* Prachtige wandel- en fietsomgeving - alle voorzieningen aanwezig - steden en snelweg dichtbij
=== Verkorte versie ===
(Uitgebreide versie hieronder)
Beneden
Het betreft een geschakelde eengezinswoning in een rijtje van vier huizen.
De diepe en beschutte voortuin met vijver heeft ook een oprit met plaats voor 2 auto’s.
Onder de carport bevindt zich de toegang tot de woning.
Via de hal (met bordestrap, toilet en toegang tot de kelder) kom je in de ruime en lichte woonkamer met grote raampartijen aan voor- en achterzijde.
Er is een mogelijkheid voor een houtkachel en op de vloer liggen 22 cm brede eiken planken.
De open keuken wordt omlijst door zware eiken balken, heeft een eenvoudige opstelling, met ingebouwde vaatwasser en een afzuigkap waarvan de motor in de bijkeuken hangt.
Naast de keuken is een bijkeuken met lichtkoepel, HR-combiketel en aansluiting voor de wasmachine.
De achtertuin is zonnig, heeft een terras over de gehele breedte van de woning, een grasveld en schuurtje. De voor- en achtertuin zijn via de een zijtuin met elkaar verbonden.
Boven
Hier zijn vier slaapkamers te vinden, waarvan de drie grootste een aansluiting voor een wastafel en toegang tot een balkon hebben. De twee grootste kamers worden van elkaar gescheiden door een ingebouwde kastenwand.
De kleinste slaapkamer kan ook als opbergruimte gebruikt worden of bij de badkamer getrokken worden, waardoor deze in oppervlakte verdubbelt.
De badkamer is voorzien van douche, toilet en wastafel.
Uitbreidingsmogelijkheden
De woning biedt diverse mogelijkheden tot uitbreiding; enkele opties zijn:
* de woonkamer (en keuken) verlengen tot onder het balkon
* de carport afsluiten en een extra kamer realiseren
* de vierde slaapkamer bij de badkamer betrekken
* een extra woonlaag (met puntdak) op het huis plaatsen (dit is bij veel woningen van dit type in de omgeving al gedaan).
=== Uitgebreide versie ===
Bij aankomst bij deze laatste woning in een rijtje van vier geschakelde huizen, springt de tuin direct in het oog. De diepe en beschutte voortuin met vijver en eigen oprit (geschikt voor 2 auto's), de zijtuin over de gehele lengte van het perceel en - zoals we later nog uitgebreider zullen zien - de zonovergoten achtertuin met grote dennenbomen en ruimte voor meerdere zitjes.
Beneden
We komen de woning binnen onder de carport, waardoor natte kleren en speelgoed lekker buiten kunnen blijven. Tevens omdat er ook een ingang naar bijkeuken/ berging is. Geen carport nodig? Deze ruimte is ook prima anders in te richten en bij het huis te betrekken.
In de hal (met trap naar boven, toilet met wastafeltje en ingang naar de kelder (met meterkast) waar je makkelijk kunt staan) ligt nog de originele breukstenen vloer uit de jaren '70.
Via de hal komen we in de ruime woonkamer met grote raampartijen aan de voor- en achterzijde. Hierdoor is de woonkamer erg licht en is de tuin altijd dichtbij; ook doordat je vanuit de woonkamer direct de achtertuin kunt bereiken.
In de woonkamer is het rookkanaal voor een houtkachel 10 jaar geleden vernieuwd, evenals de onopvallend aanwezige schoorsteen. De vloer bestaat uit 22 cm brede eikenhouten planken.
Het ruimtelijke gevoel in de woonkamer wordt verder versterkt door de open keuken, waarbij we uw aandacht vragen voor de opvallende, forse eiken balken die de doorgang omlijsten.
De keuken heeft een eenvoudige opstelling, met ingebouwde vaatwasser en een afzuigkap waarvan de motor in de bijkeuken hangt - relatief lekker stil dus.
Wilt u nog meer verbinding met de achtertuin? Zowel in de keuken als in de woonkamer zijn natuurlijk openslaande tuindeuren te maken. Ook een zonnige serre is relatief eenvoudig te realiseren.
Vanuit de keuken komen we tenslotte bij de bijkeuken/ berging. Hier bevindt zich de HR-combiketel en de aansluiting voor de wasmachine. Vanuit de bijkeuken (met lichtkoepel) zijn zowel de carport als de achtertuin bereikbaar.
Boven
Vanuit de hal gaan we via een bordestrap naar boven. Daar bevinden zich aan de overloop: een badkamer, vier slaapkamers en een opbergkast.
Meteen rechts ligt, aan de voorzijde, een van de twee grote slaapkamers met toegang tot het balkon. Net als in twee andere slaapkamers is er een aansluiting voor een wastafel.
De kamer wordt gescheiden van de slaapkamer aan de achterzijde door middel van een ingebouwde kastenwand (met zowel hang- als legkast gedeelte).
De tweede deur rechts op de overloop is van een opbergkast en de derde deur leidt naar de grote slaapkamer aan de achterzijde van de woning. Ook deze kamer heeft toegang tot het balkon en de mogelijkheid voor een wastafel.
Ditzelfde geldt voor de kleinere slaapkamer aan de achterzijde. Opvallend detail bij deze kamer is, dat het bed als een soort moderne bedstee op hoogte is ingebouwd in de vierde kamer. Hierdoor is er veel vloeroppervlakte in deze slaapkamer.
De vierde kamer is momenteel in gebruik als slaapkamer, maar kan ook gebruikt worden als bergruimte. Ook kan deze kamer eenvoudig bij de badkamer getrokken worden, waardoor deze in oppervlakte verdubbeld wordt.
De badkamer, tenslotte, is voorzien van douche, toilet en wastafel. Ook hier komen de jaren '70 nog even terug in de vorm van de granito douchebak en originele vloertegels.
Kijk op de bovenverdieping ook zeker even omhoog naar het houten plafond dat over de hele lengte en tot in de balkons doorloopt.
Buiten
De diepe beschutte voortuin met vijver hadden we aan het begin al genoemd. Wist u dat het daar heerlijk genieten is in het ochtendzonnetje met een kop koffie of juist in de schaduw na een warme zomerdag?
Via de zijtuin komen we in de zonnige achtertuin van ongeveer 12 bij 14 meter. Naast het terras van 3,5 bij 7 meter (aangelegd in 2020) is er nog voldoende ruimte voor een grasveld, schuurtje en ruimte om diverse zitjes te maken of om heerlijk te spelen. De tuin is groot genoeg voor een potje badminton, een trampoline en/of zwembad.
Bijzondere aandachtspunten
We hebben er al een paar keer op gewezen, maar brengen het graag nogmaals onder de aandacht: de woning biedt diverse opties tot aanpassingen en uitbouw. Kijk ter inspiratie ook eens rond bij andere woningen van dit type in de buurt of op de plattegrond van eerder verkochte huizen.
Een veelgekozen uitbreiding is het plaatsen van een extra woonlaag. Dit levert al snel 2 tot 3 extra kamers op! We informeren u graag over de mogelijkheden.
De woning heeft energielabel C. De vloer en spouwmuren zijn in het najaar van 2015 geïsoleerd. Het energielabel is nog te verbeteren door bijv. overal HR++ glas aan te brengen of door het dak te isoleren. Ook is het platte dak uitermate geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen.
Het totale perceeloppervlak is 380 m2. De woning staat op een perceel van 333 m2. De overige 47 m2 betreft een deel van de zijtuin. Dit is kadastraal een apart perceel, maar beide percelen horen wel bij elkaar.
Het schuurtje is de achtertuin is aan vervanging toe en de coniferenhaag verdient de nodige aandacht. Ook is aan te raden het schilderwerk buiten op korte termijn te vernieuwen.
Buurt / wijk / Lochem
De Prins Frisolaan is een redelijk rustige straat, met een mix van koop- en huurwoningen.
Naast het huis bevinden zich een basisschool en een groot open terrein dat gebruikt wordt om te spelen en te recreëren.
Er is een actieve buurtvereniging die meerdere malen per jaar een activiteit organiseert.
De buurt en wijk zijn in allerlei opzichten gemengd opgebouwd: wat betreft leeftijd, gezinssamenstelling, culturele achtergrond en de verhouding huur- en koopwoningen.
Op korte afstand van de woning bevinden zich een basisschool, supermarkt en een knusse warme bakker (probeer de kaneelcake!), met daarachter het bosgebied van de Paaschberg met het Openluchttheater.
Ook het centrum (met een ruim aanbod aan winkels en supermarkten, recent heringericht plein, diverse en gevarieerde restaurants, schouwburg en bibliotheek) is niet ver weg, net als het prachtige wandelgebied op en rond de Lochemse Berg (met uitgebreide, 90 km lange, ATB-route), het zwembad en de middelbare school.
In de omgeving is het prachtig wandelen en fietsen, maar ook de oude steden Zutphen en Deventer liggen om de hoek.
In een kwartier zit u op de snelweg (A1) en een goed uur later in Amsterdam. Gaat u liever de andere kant op en bent u benieuwd wat Duitsland nog meer te bieden heeft dan goedkope benzine? In zo’n twee uur bent u in Düsseldorf, Keulen of een prachtig 'berg-' en wandelgebied net onder Wuppertal.
Kortom: de ligging van de woning in Lochem is zeer centraal en ook vanuit Lochem kunt u alle kanten op.
Gevonden op Mijnhuisverkoopikzelf.nl

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning, Geschakelde woning
Bouwjaar 1972
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1972
Woon oppervlakte 127
Inhoud woonhuis 457

Overige

Perceel oppervlakte 380

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning, Geschakelde woning
Bouwjaar 1972
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1972
Woon oppervlakte 127
Inhoud woonhuis 457

Overige

Perceel oppervlakte 380

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Mijnhuisverkoopikzelf.nl