Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Rustzoekers, natuurliefhebbers, thuiswerkers, of een combinatie van deze, opgelet…!

Deze locatie kenmerkt zich door de nabij gelegen aanwezige beeldschone natuur en rust, de omliggende ruimte en de vele mogelijkheden betreffende het object, kortom een TOPLOCATIE, waar je alleen van dromen kan…

Tevens gelegen nabij het vogel- en wandelrijke natuurgebied Dijkwater en de Grevelingen, de wat verder gelegen Oosterschelde met zijn vele strandjes én Westenschouwen met zijn bossen, duinen en stranden.
Boeiende stadjes als Zierikzee, Goes en Middelburg zijn ook prima aan te rijden vanaf deze locatie.

Deze nog geheel te renoveren WOONBOERDERIJ c.q. voormalige VLASBOEDERIJ (1905 conform BAG) is gelegen op een royaal perceel van 1700 m². Iemand met geduld, passie en oog voor karakteristieke elementen kan hier een schitterend optrek van creëren om er heerlijk ruim en vrij te verblijven.

Kortom een ideale locatie, waarbij u woongenot en eventueel werkzaamheden prima kunt combineren in deze inspirerende, rustieke omgeving met een ideale geografische ligging.

Een uitgebreide bezichtiging op afspraak is mogelijk via ons kantoor.

Let op: de genoemde vraagprijs is een BIEDEN-VANAF-VRAAGPRIJS van € 479.000,- kosten koper!!!

INDELING:
Begane grond:
WOONHUIS: betonvloer plaatselijk bedekt met tapijt, gestucte stenen- c.q. steensmuren met daarboven een sfeervol houten balken plafondafwerking c.q. een betonnen plafondafwerking (in keuken).
Entree via de keuken (= inpandig gebouwd in de houten geschakelde vlasschuur).
Keuken (ca. 2,48 x 2,12 x 2,80 m.) is v.v. een zeer eenvoudige, rechte keukenopstelling met metalen werkblad, dubbele spoelbak en mengkraan (aangesloten op een 80 liter Inventum-boiler van 1996). Verder is hier nog een elektrische Elro-straalkachel en de watermeterput.
Vanuit de keuken toegang naar de woonkamer.
Deze (uitgebouwde) woonkamer (ca. 6,59 x 5,20 x 2,80 m.) is v.v. glas-in-lood-beglazing (o.a. terrasdeur), een houtkachel (aangesloten op RVS-rookafvoerpijp) en een (mogelijk defecte) ktv aansluiting.
Vanuit de woonkamer toegang naar de inpandig bereikbare houten geschakelde vlasschuur én middels een losse houten trap toegang naar de 1e verdieping.
HOUTEN VLASSCHUUR (ca. 11,30 x 6,45 m.): betonvloer, gepotdekselde houten plankenwanden, houten kozijnen met enkele beglazing, houten spanten/balken met daarboven het houten planken dakbeschot c.q. een pannengedekt zadeldak v.v. meerdere authentieke dakramen en pvc-hemelwaterafvoeren.
In dit schuurgedeelte bevindt zich het onafgewerkte, zeer eenvoudige, open toiletgedeelte (ca. 2,15 x 0,98 m.), elektra, de wasmachine aansluiting en de 80 liter Inventum-(voormalige huur)boiler. Verder zijn hier nog enkele (dubbel) openslaande houten loopdeuren en de karakteristieke houten bovenluiken behorend bij dit type vlasschuur.
Vanuit deze geschakelde houten vlasschuur is aan achterzijde nog toegang middels een loopdeur naar de inpandig bereikbare, daarachter gelegen geschakelde stenen schuurgedeelte, welke in bouwvallige toestand verkeert.
STENEN SCHUUR (ca. 5,0 x 6,45 m.): betonvloer, stenen muren, houten spanten/balken met daarboven het houten planken dakbeschot c.q. een pannengedekt lessenaarsdak. Verder zijn ook hier nog enkele (dubbel) openslaande houten loopdeuren. Tevens bevindt zich hier het meterkastgedeelte bestaande uit 4 oude groepen en een dubbeltariefmeter.

1e Verdieping:
WOONHUIS: houtenvloer, lage (gestucte) stenen muren c.q. houten spanten en houten (platen) dakbeschot (plaatselijk v.v. enig tempex-isolatie).
De nokhoogte (vide) op deze 1e verdieping is ca. 2,64 m. De breedte is ca 5,20 m., echter bij hoger dan 1,50 m. is de breedte slechts 2,70 m. De lengte van de overloop is ca. 4,35 m. en van de (slaap)kamer ca. 2,25 m.
Overloop is v.v. 2 velux-dakramen, aan ieder dakvlak 1. (Slaap)kamergedeelte is v.v. 1 raampartij aan voorzijde.

Tuin:
Het perceel met daarop de opstallen is vrijwel geheel omsloten middels bomen en bossages. Verder is er royale grasstrook met hier en daar wat stukjes tuin (o.a. aan voorzijde).
Vanuit de grasstrook aan achterzijde heb je een wijds uitzicht op weiland en daarachter de (druivenstokken)wijngaard van Wijnhoeve “de Kleine Schorre”.
De ruime oprit achter het sierlijke houten toegangshek is v.v. een onverhard rijbaangedeelte.
Nabij de entree van de woning is er plaatselijk een terrasgedeelte c.q. tegelbestrating aanwezig.

Algemeen:
Deze woonboerderij van het type vlasboerderij is conform BAG van ca. 1905, echter men denkt zelf van omstreeks 1920.
Het object is geheel voorzien van (hard)houten kozijnen met enkele beglazing (behoudens de 2 velux-dakramen: dubbelglas), in de woning is plaatselijk zelfs ook nog glas-in-lood-beglazing aanwezig. Woning is vrijwel niet geïsoleerd.

De huidige bestemming van dit object/perceel is thans volgens opgave Gemeente: Wonen én Waarde - Archeologie - 7.
Tevens staat het object ook vermeld op een Overzicht van cultuurhistorisch waardevolle boerderijen.

Voorzieningen:
Het object is wél aangesloten op water, elektra en op de openbare riolering, echter niét op gas en telefoon/ktv-aansluiting.
Verwarming middels de 2 voornoemde aanwezige kachels, namelijk de elektrische straalkachel in de keuken én de houtkachel in de woonkamer. Warm water middels de voornoemde elektrische boiler in de vlasschuur.

Bouwkenmerken woning:
Bouwwijze: traditioneel gebouwd, veelal betonvloeren (m.u.v. de 1e verdieping: houtenvloer), opgemetselde ongeïsoleerde steensmuren. Pannengedekt zadeldak v.v. 2 velux-dakramen. De aanwezige PVC-bakgoten zijn aangesloten op PVC-hemelwaterafvoeren.

Kadastrale kenmerken:
Gemeente Schouwen-Duiveland, kadastraal Gemeente Brouwerhaven, Sectie K, nummer 145, Groot 17 are (oftewel 1700 m²).

Ligging:
Deze locatie kenmerkt zich door de nabij gelegen aanwezige beeldschone natuur en rust, de omliggende ruimte en de vele mogelijkheden betreft het object, kortom een TOPLOCATIE, waar je alleen van dromen kan…

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het hiervoorgenoemde geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt of waarvan mededeling achterwege blijft.

Aanvullend:
Op het meest noordelijke eiland van Zeeland, Schouwen-Duiveland ligt het kleine landelijke en rustieke plaatsje Dreischor.
Dreischor (met ca. 1000 inwoners) is een typisch voorbeeld van een ringdorp en daarom sinds 1972 een rijksbeschermd beschermd dorpsgezicht. In 2001 werd het dorp verkozen tot 'Groenste dorp van Europa'. Dreischor heeft een basisschool en heeft een actief verenigingsleven.
Het dorp Dreischor staat bekend als een karakteristiek vlasdorp, vroeger werd er in de nabije omgeving volop vlas verbouwd. In de kleine vlasboerderijen werd dit vlas bewerkt en verwerkt tot diverse producten.
Dreischor ligt ca. 7 kilometer van Zierikzee. Vanuit Zierikzee zijn er goede busverbindingen naar o.a. Goes, Middelburg, Rotterdam, etc.
Dreischor en omgeving biedt vele mogelijkheden op het gebied van ontspanning, sport en spel, eigenlijk teveel om op te noemen.
De nabij gelegen kop van Schouwen met een strand van 17 kilometer hoort tot de zonnigste gebieden van Nederland.
Gunstige ligging ten opzichte van de randstad ( ca. 55 autominuten ), tevens ca. 20 autominuten verwijderd van zee, strand en duinen.
Op het hele eiland Schouwen-Duiveland vindt u verder nog vele culturele, natuurlijk, historische en moderne attracties. Kortom de ideale plek om te wonen en eventueel thuis te werken!

Algemene verkoopinformatie:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Koopovereenkomst:
In de koopovereenkomst zullen de onderstaande clausules worden opgenomen:
* ouderdomsclausule;
* niet-zelfbewoningsclausule;
* asbestclausule

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1905
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 1905
Woon oppervlakte 40
Inhoud woonhuis 172
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel G
Landelijk Ja
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 1700
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Aan Te Leggen
Woonboerderij Ja
Halfopen keuken Ja
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 1
Aantal slaapkamers 1
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Elektrische Verwarming, houtkachel
Aanvaarding opmerking Aanvaarding per direct
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Slecht Tot Matig
Onderhoud buiten opmerking Slecht Tot Matig

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1905
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 1905
Woon oppervlakte 40
Inhoud woonhuis 172
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel G
Landelijk Ja
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 1700
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Aan Te Leggen
Woonboerderij Ja
Halfopen keuken Ja
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 1
Aantal slaapkamers 1
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Elektrische Verwarming, houtkachel
Aanvaarding opmerking Aanvaarding per direct
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Slecht Tot Matig
Onderhoud buiten opmerking Slecht Tot Matig

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!