Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

TOP LOCATIE – GEWELDIG UITZICHT – PRIVACY – HEERLIJKE TUIN – RUST

Op unieke en sfeervolle locatie in het centrum van het kunstenaarsdorp Laren gelegen karakteristieke vrijstaande villa met veel authentieke details. Het perceel wordt omringd door prachtige karakteristieke woningen die een belangrijk onderdeel vormen van de dorpskern in Laren.

Deze jaren dertig woning is in 2005/2006 compleet gerenoveerd door het gerenommeerde bouwbedrijf Pellikaan. Er zijn er in totaal 4 slaapkamers en twee badkamers, een keuken en bijkeuken, eetkamer en woonkamer en-suite en een garage. Niet alleen de locatie is bijzonder te noemen, maar vooral de grote en besloten tuin op het zuiden vormt een bijzonderheid op zich.

Het centrum van Laren is een beschermd dorpsgezicht en heeft daardoor een prachtige authentieke uitstraling. Er is een grote variëteit aan winkeltjes, restaurants, maar ook een supermarkt is op loopafstand bereikbaar. Verder treft u nog diverse andere zaken zoals het Singer museum, diverse sportaccommodaties, (o.a. hockey, tennis, voetbal), fitness en een zwembad. En ’s zomers natuurlijk de heerlijke terrassen om van de gezelligheid te genieten.
Een ideale woning voor diegene die een luxe verblijf wenst in het mooie Laren.

Via het zwartgelakte smeedijzeren tuinhek voor voetgangers komt u bij de overdekte voordeur, die toegang geeft tot een ruime hal van ruim 12 m² met daarin de meterkast, de trap naar de eerste verdieping, een kelderkast onder de trap met watermeter en waterontharder, de (middels vloerverwarming) verwarmde toiletruimte met hangend toilet en fonteintje en toegang tot de eetkamer. Bij de ingang treft u 2 fraaie glas-in-lood ramen aan de zijkant.

De eetkamer is voorzien van schuifdeuren naar het terras en heeft een open haard (gasgestookt, met afstandsbediening) in de hoek. Verder is er een open verbinding naar de keuken en via de en-suite deuren komt u in de woonkamer. De woonkamer oogt licht door de vele ramen. De bovenramen zijn voorzien van glas-in-lood.

De keuken is in een hoekopstelling en is voorzien van moderne inbouwapparatuur, zoals een Siemens vaatwasser en oven, inductie kookplaat en afzuigkap.

Vrijwel de gehele begane grond is voorzien van een massief eiken vloer.

Achter de keuken bevindt zich de in 2005/2006 aangebouwde, (onder andere middels vloerverwarming) verwarmde bijkeuken met uitstortgootsteen, toegang tot de achtertuin en toegang tot de garage. De vloer is voorzien van plavuizen.

Tot slot treft u de ruime garage van bijna 14½ m² die bereikbaar is vanuit de bijkeuken en uiteraard via de oprit. Op dit moment wordt de garage gebruikt als bergruimte, met onder meer was- en droogmachine, extra koel-/vriescombinatie en diverse opbergrekken langs de wanden.

Via de beklede trap (met traplift) komt u op de ruime overloop, onder meer voorzien van glas-in-lood ramen. De overloop biedt toegang tot 2 ruime slaapkamers, 2 badkamers en een afsluitbare trap naar de tweede verdieping.

De slaapkamer aan de voorzijde meet bijna 13½ m² en heeft een raampartij van 4 ramen (waarvan 2 openslaand) op het westen. Verder heeft deze kamer een grote kast over de hele breedte.

De badkamer aan de voorzijde is voorzien van douche, toilet, wastafel en design radiator. Uiteraard is de badkamer voorzien van vloerverwarming.

De slaapkamer aan de achterzijde is nagenoeg vierkant en meet ruim 15 m². De kamer heeft 2 ramen aan de achterzijde (oostzijde) en openslaande deuren naar het balkon op het zuiden. Verder heeft deze kamer 2 inbouwkasten.

De badkamer aan de achterzijde is voorzien van een ligbad, bidet, wastafel en design radiator. Uiteraard is ook deze badkamer voorzien van vloerverwarming.

Via de afsluitbare trap komt u op ruime overloop. De overloop geeft toegang tot nog eens 2 slaapkamers, een berging en biedt plaats aan de CV-ketel (Remeha, 2005) en de boiler (eveneens Remeha). De berging ligt deels achter de CV-opstelling.

De beide slaapkamers zijn ieder aan een kant van de overloop gelegen en zijn nagenoeg identiek (gespiegeld). Het vloeroppervlak per slaapkamer is bijna 10½ m² en beide slaapkamers hebben een dakkapel met uitzicht op de riante tuin op het zuiden.

Naast het tuinhek voor de voetgangers bevindt zich het elektrisch bedienbare zwartgelakte smeedijzeren tuinhek voor de auto, met toegang tot de oprit, de carport naast het huis en verder naar achteren de ruime garage. Hierdoor ontstaat er parkeerruimte voor meerdere auto’s op eigen terrein. Uiteraard kunt u ook nog parkeren aan de straat.

De fraaie voortuin op het westen is deels verhard en bestaat deels uit beplanting. Naar de straat toe is hogere beplanting aangebracht voor de privacy.

Via de voortuin loopt u door naar het heerlijke, riante tuingedeelte op het zuiden. De tuin is voorzien van hagen voor de privacy en beschikt onder meer over een mooie vijverpartij welke is voorzien van een pompinstallatie die het water zuiver houdt. De tuin is bijzonder fraai aangelegd, met achterin nog een heerlijk terras om te genieten van de schaduw op warme zomerdagen.

De tuin rondom het huis is grotendeels verhard. Verder naar achteren zijn nog een schuur en een glazen broeikas verscholen om uw planten in op te kweken. Een terras op het zuiden is deels gelegen onder het balkon erboven en is voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm, zodat er altijd keuze is voor zon of schaduw. Vanuit de eetkamer en uiteraard vanuit de tuin heeft u toegang tot dit heerlijke terras. Via de achterdeur in de bijkeuken kunt u ook de woning weer betreden.

Het balkon van ruim 5 m² op het zuiden biedt een prachtig uitzicht op de riante tuin.

- Goed onderhouden jaren dertig villa met grote tuin
- Ruime garage en oprit voor meerdere auto’s
- Beschermd dorpsgezicht
- Perceeloppervlakte 715 m²
- Gebruiksoppervlak 143 m²
- Inhoud 564 m3
- Recent energielabel C
- Gerenoveerd in 2005/2006 door bouwbedrijf Pellikaan
- Veel authentieke details, zoals onder meer en-suite deuren in de woonkamer en glas-in-lood ramen op diverse plekken
- HR++ ramen met houten kozijnen (2006), met uitzondering van 2 kleine enkel glas raampjes op zolder
- Glas-in-lood ramen (hal, woonkamer, overloop) zijn extra dik uitgevoerd
- Begane grond voorzien van massief eiken vloer
- Riante, zeer fraai aangelegde tuin op het zuiden met vijver, houten schuur en broeikas
- Buitenzijde geschilderd 2019
- CV-ketel HR Remeha Quinta 2005
- Toewijzing en levering in overleg, onder gunning eigenaar


Panden die binnen een beschermd gezicht vallen krijgen niet automatisch de status van beschermd monument. Wel kan de gemeente het bestemmingsplan (tegenwoordig omgevingsplan) aanpassen om nieuwe ontwikkelingen in het gebied te reguleren. De gezichtsbescherming richt zich op de stedenbouwkundige en cultuurhistorische waardering van een gebied en wil het toekomstig functioneren daarvan veiligstellen.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Villa
Bouwjaar 1935
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1935
Woon oppervlakte 142.9
Inhoud woonhuis 563.9
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Balkon Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 55.04
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
Garage opp 14.44
In overleg Ja
Openhaard Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 715
Tuin achter Ja
Tuin diepte 11.42
Dak isolatie Ja
Garage water Ja
Tuin breedte 4.82
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 38.59
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2005
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Toegankelijk ouderen Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Mechanische ventilatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Villa
Bouwjaar 1935
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1935
Woon oppervlakte 142.9
Inhoud woonhuis 563.9
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Balkon Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 55.04
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
Garage opp 14.44
In overleg Ja
Openhaard Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 715
Tuin achter Ja
Tuin diepte 11.42
Dak isolatie Ja
Garage water Ja
Tuin breedte 4.82
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 38.59
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2005
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Toegankelijk ouderen Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Mechanische ventilatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Kosmeier Projectbegeleiding & Makelaars