Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

In het buitengebied gelegen vrijstaand woonhuis met bijgebouwen op een huiskavel van min. 1.10.00 ha en uit te breiden tot een perc.opp. van maar liefst 2.59.40 ha, met bestemming WONEN

Het object is bereikbaar via een lange gedeelde oprijlaan. Het woonhuis staat prachtig ver vanaf de weg met een groot eigen weiland als voortuin met volop ruimte om een mooie tuin en verdere oprijlaan aan te leggen. Het object omvat een vrijstaand woonhuis met twee bijgebouwen en verdere aanhorigheden, ondergrond, erf, tuin en weiland op een totale perc.opp. van 2.59.40 hectare. Het is mogelijk om het object te kopen met enkel het weiland voor het woonhuis. In dat geval komt de oppervlakte uit op circa 1.10.00 ha.

KADASTRALE GEGEVENS:
Gemeente Hilvarenbeek, sectie Q, nummer 1692, ter grootte van 02.59.40 ha
Aantekening kadaster: Het perceel is belast met een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5, lid 3, onder B, van de Belemmeringenwet Privaatrecht op gedeelte van perceel ten behoeve van Brabant Water N.V., te ’s-Hertogenbosch en Waterschap De Dommel te Boxtel. Het betreft een rioolleiding en waterleiding in de berm van de sloot parallel aan de openbare weg.
Het perceel is belast met een erfdienstbaarheid. Dit houdt in dat de eigenaar van het metaalbedrijf het recht op uitweg heeft over de gedeelde oprijlaan.
(Bron: Dienst voor het kadaster en de Openbare Registers).

BESTEMMING:
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied”, van de gemeente Hilvarenbeek, vastgesteld door de raad van deze gemeente op 13 maart 2014, in werking getreden en onherroepelijk geworden. Krachtens dit bestemmingsplan is de onroerende zaak bestemd als:
Enkelbestemming: Wonen
Enkelbestemming: Agrarisch
Dubbelbestemming: Waarde – Archeologie 2
Met de bestemming “wonen” is dit object goed te financieren bij diverse geldverstrekkers!
(Bron: Ruimtelijke Plannen).

NUTSVOORZIENINGEN:  
Drinkwaterleiding; elektriciteitsnet; aardgas; drukriolering; telefoon; glasvezelinternet;

MILIEUZAKEN EN BOUWVERGUNNINGEN:
Zie onze uitgebreide verkoopbrochure.

OMSCHRIJVING:
Woonhuis:
• oorspronkelijk bjr 1910. Het woonhuis is aan beide zijden uitgebouwd met extra woonruimtes. In 1998 is het woonhuis voorzien van een nieuw geïsoleerd dak en de eerste verdieping is gerenoveerd met daarbij een compleet nieuwe badkamer. Ook is toen op de begane grond een uitbouw gerealiseerd met daarin een keuken, toilet en bijkeuken. Aan de andere zijde van het woonhuis was eerder al woonruimte aangebouwd bestaande uit twee kamers met eigen badkamer en toilet;
• de inhoud bedraagt circa 715 m³ en de woonoppervlakte is circa 140 m2;
• het oorspronkelijke deel van het woonhuis heeft steense muren welke zijn opgetrokken uit bakstenen. Deze zijn aan de binnenzijde plaatselijk voorzien van asbest platen tegen doorslag. De later aangebouwde ruimtes zijn voorzien van spouwmuren. De begane grondvloer is van beton. De verdiepingsvloer is van hout. De kapconstructie bestaat uit spanten van hout en gordingen van hout, deels op door gemetselde muren. Het oorspronkelijke zadeldak is voorzien van dakplaten en gedekt met gebakken dakpannen. De later aangebouwde delen zijn voorzien van platte daken (dakleer);
• nagenoeg alle kozijnen zijn van hardhout met dubbel glas. Het woonhuis wordt verwarmd met centrale verwarming via radiatoren;
Indeling begane grond:
Entree via de achterzijde naar de keuken die gelegen is in de aanbouw. De keuken beschikt over een 4 pits fornuis, een oven, magnetron, vaatwasser en gootsteen. Doorgang met toilet. Vanuit de keuken is de eetkamer te bereiken. Via de eetkamer heeft men toegang tot de hal naar de voordeur, de trapopgang en een slaapkamer op de begane grond.
Via de hal heeft men toegang tot de woonkamer. De woonkamer geeft toegang tot de andere aanbouw waarin twee kamers en ook een badkamertje zijn gesitueerd;
Indeling eerste verdieping:
Drie nette slaapkamers en een grote badkamer. De badkamer beschikt over een douchecabine, dubbele wastafel, ligbad, toilet en mechanische ventilatie;

ALGEMEEN: het betreft een groot woonhuis met karakteristieke kenmerken. Er is sprake van achterstallig onderhoud echter daarmee biedt het een unieke kans om er zelf een mooi paleis van te maken.

SCHUUR I:
• bjr 1910.
• afm circa 27 m x 9,5 m = circa 256 m².
• de wanden zijn opgetrokken uit bakstenen, vloer van beton, kapconstructie van houten vakwerkspanten;
• het plafond is beschoten met asbest platen en het dak is gedekt met asbest cement golfplaten;
• onder de vloer kunnen mestkelders aanwezig zijn welke mogelijk zijn overgestort met beton op asbestcement golfplaten;
Door ten tijde van het vervangen van het dak spanten te plaatsen met een hogere goot en nok, zou men een mooie bruikbare ruimte kunnen realiseren.

SCHUUR II:
• bjr 1969.
• afm 23 m x 9,5 m = 218 m².
• de wanden zijn opgetrokken uit bakstenen, vloer van beton, kapconstructie van houten vakwerkspanten;
• het plafond is beschoten met asbest platen en het dak is gedekt met asbest cement golfplaten;
• onder de vloer kunnen mestkelders aanwezig zijn welke mogelijk zijn overgestort met beton op asbest cement golfplaten;
Door ten tijde van het vervangen van het dak spanten te plaatsen met een hogere goot en nok, zou men een mooie bruikbare ruimte kunnen realiseren.
LET OP: de bestaande bebouwing biedt de kans om meer bijgebouwen te hebben dan normaliter bij de bestemming wonen wordt toegestaan. Zie verder onze uitgebreide verkoopbrochure.
Nb. bij een van de schuren staat een stapel stenen. Deze zitten in de koop en worden dus niet opgeruimd door verkoper.

OVERIGE VOORZIENINGEN:
• het erf is deels verhard met betonklinkers en deels met gestorte beton;
• achter het woonhuis ligt een ondergrondse put voor de opvang van regenwater;
• vanuit het huis is er uitzicht over landerijen en aangelegde vijver in de achtertuin.

LANDBOUWGROND:
Oppervlakte landbouwgrond 02.29.40 ha. De cultuurgrond is te verdelen in twee stukken:
1. Weiland voor het huis (ca. 0.80.00 ha), goed te gebruiken als paardenweide/hobbyweide;
2. Landbouwgrond achter het woonhuis (ca. 1.49.40 m2) te gebruiken als paardenweide of bedrijfsmatige agrarische cultuurgrond. Dit deel heeft geen ontsluiting aan de achterzijde en is enkel bereikbaar over het erf bij het woonhuis. Vanwege de beperkte ontsluiting zal de agrarische grond ad circa 1.49.40 ha enkel verkocht worden aan de koper van het woonhuis of de eigenaar van een belendend perceel.
De agrarische grond is erg hoog gelegen en daardoor goed bruikbaar om het hele jaar door paarden te weiden.

VERKOOPPROCEDURE
Gezien de verwachte belangstelling voor onderhavig object is de navolgende verkoopprocedure opgenomen:
Het woonhuis op 2.59.40 ha wordt verkocht in de staat zoals die is ten tijde van de bezichtiging, een en ander in nader overleg met verkoper.
Ook de datum van het notarieel transport en de oplevering vindt plaats in nader overleg tussen verkoper en koper. Oplevering is op zeer korte termijn mogelijk!
Het woonhuis en de schuren worden leeg en ontruimd opgeleverd zoals gezien tijdens de bezichtiging. De stapel stenen bij de schuur zal niet worden opgeruimd door verkoper.
De achter het woonhuis gelegen landbouwgrond is ook los te koop voor belendende eigenaren, een en ander afhankelijk van de biedingen.

BEZICHTIGING EN BIEDINGEN:
1. Elke serieuze gegadigde kan een afspraak maken om het object te bezichtigen samen met makelaar, de heer Mr. A.A.H.M. (Arjan) van Heerebeek. Na de bezichtiging zal er ruimte zijn om de aankoop met de makelaar te bespreken en vragen te stellen. Bezichtigingen kunnen in overleg tot en met 22 november 2024 (onder kantooruren).
2. Biedingen kunnen per email worden gedaan op het emailadres van de makelaar zijnde [email protected] tot uiterlijk woensdag 27 november 2024 tot 12.00 uur. Daarbij kan de gegadigde naar eigen goeddunken zijn bieding en bijbehorende voorwaarden opnemen.
3. Biedingen zullen vertrouwelijk blijven en niet ter kennis van de eigenaar worden gebracht tot genoemd moment. In de middag van die woensdag 27 november 2024 zullen de diverse biedingen ter kennisname van de eigenaar worden gebracht. De eigenaar zal vervolgens geheel vrij en zonder enige last beslissen met welke gegadigde(n) zij in onderhandeling gaat treden voor de verkoop. De makelaar zal contact opnemen met betreffende gegadigden.
4. Degenen die een bod hebben uitgebracht op basis waarvan de eigenaar niet in onderhandeling wenst te treden, zullen daarover zo spoedig mogelijk worden geïnformeerd door de makelaar.
5. Zodra er een overeenkomst tot stand komt tussen de eigenaar en een bieder, zal de makelaar de koopovereenkomst opstellen en samen met partijen de datum van het gewenste notarieel transport bepalen alsmede de notaris kiezen.

BEZICHTIGING:
Mocht u nog vragen hebben of wilt u het object bezichtigen, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de heer Mr. A.A.H.M. (Arjan) van Heerebeek, te bereiken onder mobiele nummer 06 – 21 21 24 31 of via Arvalis, afdeling Vastgoed via 073 - 217 35 80. De heer Van Heerebeek zal u rondleiden tijdens kantooruren. Uiteraard kunt u voor het maken van een afspraak en al uw overige vragen ook e-mailen naar [email protected] of kantoor: [email protected].

RICHTPRIJS:
De richtprijs van het woonhuis op circa 1.10.00 ha ondergrond bedraagt: € 650.000,= kosten koper.
De achter gelegen landbouwgrond ad circa 1.49.40 ha is als optie extra bij te kopen tegen een meerprijs. Daarbij moet gedacht worden aan minimaal € 10 per m² kosten koper. Over- en/of ondermaat zal tussen partijen worden verrekend tenzij er sprake is van een geheel kadastraal perceel. In dat geval wordt uitgegaan van de kadastrale maat.
De richtprijs is kosten koper, dat wil zeggen dat de kosten van de overdracht voor rekening van koper komen. De kosten zijn: overdrachtsbelasting, notaris en kadaster.
Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs, object), maar ook over de details (oplevering, roerende zaken e.d.) overeenstemming is bereikt. Wij attenderen u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoudt dat een koopovereenkomst tot stand komt.

OPMERKINGEN:  
• Koper zal zelf een oprijlaan aan moeten leggen vanaf de gedeelde oprijlaan over het weiland voor het huis door;
• Het woonhuis heeft achterstallig onderhoud;
• In de schuur ten westen van het woonhuis is een metaalbewerkingsbedrijfje gevestigd (enkel de eigenaar zonder personeel);
• Aan de oostkant grenst het perceel aan een vleeskuikenbedrijf. Het emissiepunt van de luchtwasser zit zover mogelijk van het woonhuis;
• Er is een bodemonderzoek gedaan en dit is op te vragen per email evenals het asbestinventarisatie verslag. Ook is er een offerte van sanering en sloop beschikbaar;
• De kadastrale grenzen zijn opnieuw aangewezen door het Kadaster en gemarkeerd;
• Het object wordt verkocht “as is, where is” dus in de staat zoals die is tijdens de bezichtiging;
• De erfgrens met de westelijke buurman in de schuur ligt op erg korte afstand vanaf het woonhuis;
• Het met betonklinkers verharde toegangspad tussen het woonhuis en de schuur met daarin het metaalbedrijfje van buurman zit niet in de koop en zal na aankoop niet bruikbaar zijn voor de nieuwe eigenaar. Koper zal zelf over eigen terrein een nieuw toegangspad moeten maken vanaf de gezamenlijke oprijlaan;
• Het verkochte wordt afgeleverd vrij van huur, pacht en/of gebruiksrechten van derden afgezien van het recht van overpad van buurman om de openbare weg te bereiken;
• Het woonhuis is niet aangewezen als beschermd dorpsgezicht of gemeentelijk monument.
• Het jachtrecht is niet verhuurd.

INFORMATIE:
Onderzoekplicht: Koper heeft een eigen onderzoekplicht ter zaken alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker voor bestemmingen (omgevingswet), bestemmingsplannen, bouwverordeningen e.d.
Aansprakelijkheid: Aan de samenstelling van deze brochure is de grootst mogelijke zorg besteed.
Voor eventuele afwijkingen van de werkelijke situatie wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard.


Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1910
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1910
Woon oppervlakte 178.8
Inhoud woonhuis 715.47
Aantal verdiepingen 2

Overige

Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 11000
Kwaliteit object Eenvoudig
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1910
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1910
Woon oppervlakte 178.8
Inhoud woonhuis 715.47
Aantal verdiepingen 2

Overige

Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 11000
Kwaliteit object Eenvoudig
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

ZLTO Vastgoed