Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

In een mooie groene omgeving in het buitengebied van Groeningen mogen wij u deze karakteristieke woonboerderij met ruim 11 hectare cultuurgrond te koop aanbieden. Bent u op zoek naar een boerderij die u zowel binnen als buiten veel ruimte en rust biedt? Deze locatie biedt u een scala aan mogelijkheden, zoals wonen, het houden van paarden, akkerbouw, of het beginnen van een agrarisch technisch/aanverwant hulpbedrijf. Het bouwblok van de locatie is circa 0.98.00 hectare groot.

Door de gemeente Land van Cuijk is in 2022 een positief besluit afgegeven voor het herbestemmen van de locatie naar de bestemming ‘wonen’ met maar liefst 500 m² bijgebouw.De huidige bestemming is ’agrarisch’ en ‘natuur’. Circa 11 hectare is bestemd als agrarisch en circa 1,3 hectare is bestemd als natuur. Het bouwvlak is circa 0,98 hectare. Voor meer informatie kunt u het omgevingsplan raadplegen via omgevingsloket of contact met ons opnemen!

De boerderij met opstallen is gelegen op circa 1.08.00 hectare ondergrond, perfect voor bijvoorbeeld het houden van paarden. Bij de boerderij ligt nog circa 11 hectare aansluitende landbouwgrond, waarvan circa 1.300 m² bos.

De totale perceeloppervlakte van de boerderij met landbouwgrond bedraagt 12.09 hectare. Het is optioneel om de boerderij met overige opstallen te kopen met minder landbouwgrond.

Het oorspronkelijke bouwjaar van de boerderij is 1948, en deze is later nog verbouwd/uitgebouwd. De boerderij is solide gebouwd in steen, voorzien van spouwmuren en bedekt met pannen. De boerderij heeft diverse karakteristieke elementen, zoals glas-in-loodramen, stalramen en een levensboom boven de voordeur.

De boerderij is voorzien van de volgende nutsvoorzieningen: elektra, glasvezel, water, drukriolering en een oliegestookte cv-ketel. Het energielabel van de boerderij is ‘G’. De boerderij heeft circa 160 m² woonoppervlakte maar ook circa 697 m² overige inpandige ruimte. Daarnaast staan op het erf ook nog twee losse bijgebouwen van in totaal circa 532 m².

De bijgebouwen zijn naar verwachting tussen 1930 en 1978 gebouwd. Deze zijn opgetrokken uit steens metselwerk, met uitzondering van de veldschuur die is voorzien van damwandplaten. De opstallen zijn gedeeltelijk gedekt met asbesthoudende golfplaten.


Voor meer informatie en een betere indruk van de locatie nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging.

Locatie:
De locatie geniet van een volledig vrije ligging in het buitengebied van Groeningen. De woning is gelegen aan een verharde, rustige openbare weg en kent een goede ontsluiting naar bijvoorbeeld de snelweg of de omliggende dorpen. De boerderij ligt wat verder naar achteren op het perceel en is bereikbaar via een eigen inrit, die is afgesloten met een toegangspoort.

Binnen enkele autominuten rijdt u de A73 op, met goede verbindingen naar de steden Nijmegen of Venlo. Binnen twee kilometer bereikt u ook het treinstation van Vierlingsbeek, dat is gelegen aan de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond.

Groeningen is een klein dorp in de provincie Noord-Brabant, binnen de gemeente Land van Cuijk. De dorpskern van Groeningen ligt op circa 1,5 kilometer afstand van de locatie. Groeningen zelf kent weinig voorzieningen; hiervoor wijkt men meestal uit naar omliggende dorpen zoals Vierlingsbeek of Boxmeer.

LANDBOUWGROND: Bij de locatie ligt circa 11,5 hectare bewerkbare landbouwgrond. Deze grond betreft goede zandgrond en is voorzien van een vergunde beregeningsput, die bij de koop is inbegrepen. De teelthistorie is als volgt:
• 2020: Maïs
• 2021: Maïs
• 2022: Maïs
• 2023: Aardappelen
• 2024: Maïs

De grond zal vrij van pacht worden opgeleverd.

Verkoper verklaart het volgende en een koper dient hiermee akkoord te gaan:

Ouderdomsclausule:
Een koper is ermee bekend dat de woning meer dan 50 jaar oud is, en dat de eisen die thans aan de bouwkwaliteit worden gesteld aanzienlijk hoger liggen dan ten tijde van de bouw. De verkoper staat niet in voor de afwezigheid van gebreken die het gevolg zijn van de ouderdom van de woning, waaronder begrepen maar niet beperkt tot de risico’s van lood- en asbesthoudende materialen, installaties, dakbedekking, riolering en fundering. Verkoper is niet aansprakelijk voor eventuele verborgen gebreken die de koper redelijkerwijs kon verwachten gezien de leeftijd van de woning.

Niet-zelfbewoningsclausule:
De verkoper heeft een koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het registergoed al jaren niet meer zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij de koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het registergoed, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het registergoed zelf feitelijk had gebruikt. Verkoper aanvaardt hiervoor dan ook geen enkele aansprakelijkheid.

Alle hierbij vermelde gegevens zijn naar beste kennis en wetenschap en te goeder trouw door ons weergegeven. Mocht nadien blijken dat er afwijkingen zijn dan kan men zich hierop niet beroepen. Aan de inhoud van deze documentatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1948
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1948
Woon oppervlakte 160
Inhoud woonhuis 410
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Sauna Ja
Garage Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 1750
Garage opp 17.64
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 120951
Tuin rondom Ja
Oppervlakte woonkamer 28.02
Tuin kwaliteit Normaal
ADSL aansluiting Ja
Kwaliteit object Eenvoudig
Garage aangebouwd Steen
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud buiten goed Ja
Onderhoud binnen redelijk Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1948
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1948
Woon oppervlakte 160
Inhoud woonhuis 410
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Sauna Ja
Garage Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 1750
Garage opp 17.64
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 120951
Tuin rondom Ja
Oppervlakte woonkamer 28.02
Tuin kwaliteit Normaal
ADSL aansluiting Ja
Kwaliteit object Eenvoudig
Garage aangebouwd Steen
Garage vrijstaand Hout
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud buiten goed Ja
Onderhoud binnen redelijk Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Maashuys Makelaardij

De nieuwste koopwoningen in Groeningen