Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Een aanbod van allure en wellicht bekend van TV (KRO-NRCV binnensteBuiten)!

Meerssenhoven, dat deel uit maakt van een groep van 12 monumenten en landgoederen is gelegen in het noordoosten van Maastricht en behoorde ooit, net zoals de meeste landgoederen, tot het bezit van 19e-eeuwse Maastrichtse industrieel Petrus Regout. Inmiddels is deze monumentale kasteelhoeve, bestaande uit het kasteel met slotgracht en de twee vleugels opgedeeld. Het kasteel zelf wordt bewoond, het voormalige koetshuis doet dienst als kantoor en de voormalige stallen zijn getransformeerd tot twee woningen met een spectaculair woonoppervlak.

In de rechtervleugel, bereikbaar vanaf de binnenplaats, bieden wij aan deze imposante woning met een bewoonbaar oppervlak van zo’n 485m2. Het fantastische ensemble bestaat uit een woning, inpandig appartement, orangerie (81m2), bakhuis, een atelier en twee garages. Het inpandige appartement is zeer geschikt voor thuiswonende of hulpbehoevende familieleden of kan bij de woning getrokken worden. Het geheel staat op een perceel van 2.500m2 en heeft ook aan de achterzijde van het perceel een ontsluiting naar de openbare weg.

De entree is bereikbaar via de cour. De fraai aangelegde achtertuin is op het westen gelegen en biedt doorkijkjes over de gracht naar het kasteel. De aan de achterzijde gelegen garages, atelier en orangerie zijn via de lange bekiezelde oprit bereikbaar.


Indeling woonhuis:
Begane grond: entree (36m2) met blauwstenen vloer en getoogde plafonds; de woonkamer (let op: 117m2) is voorzien van een fijne inzet haard, ingelegde blauwstenen vloer met vloerverwarming en heeft 2 openslaande deuren naar de tuin. Uniek zijn de bakstenen kruisgewelven op ellips gordelbogen op afgeschuinde vierkante pijlers van hardsteen zoals deze ook in de keuken aanwezig zijn. De keuken met een oppervlakte van 43m2 is opgedeeld in een eetgedeelte en een keukendeel en biedt een verbluffend uitzicht over de gracht richting het kasteel. De keuken is voorzien van een natuurstenen blad, 5-pits gascomfort, dubbele spoelbak, vaatwasser, koelkast, oven en voldoende kastruimte.Het hoofdhuis heeft ook aan de achterzijde een ingang, met hal (10m2); garderobe, toilet met fontein en bijkeuken met cv-installatie.

Verdieping: Overloop (48m2); naar 6 slaapkamers, resp.: 22m2, 14m2, 14m2, 10m2, 12m2 en 11m2); 2 badkamers en separaat toilet.

Zolder: De zolder beslaat een oppervlakte van ruim 115m2 en is 5,65m hoog.

Inpandig appartement: Het inpandige appartement (ca 108m2) is via een eenvoudige ingreep weer intern te bereiken en beschikt over een entree, badkamer, woonkamer, keuken slaapkamer en zolderruimte.

Orangerie: De orangerie heeft een eigen entree, toilet; woonkamer (30m2), keuken (16m2) met openslaande deuren naar het terras; bijkeuken; slaapkamer 13m2 en badkamer met dubbele wastafel en douche.

Atelier: Het atelier bevat een kantoorruimte (13m2), opslagruimte en een werkplaats van ruim 65m2. Het kantoor heeft een onbelemmerd zicht op de slotgracht.

Garages: 2 garages, waarvan 1 met een smeerput.

Verwarming:
Cv Quinta Pro t.b.v. de begane grond in eigendom uit 2010
CV Vaillant Ecofit Pro t.b.v. de verdieping eigendom uit 2021
2 x Cv Nefit Proline t.b.v. atelier en orangerie uit 2015 in eigendom

Bijzonderheden: enkele beglazing met deels plexiglazen voorzetramen. Bouwjaar ca 1744. Platte daken zijn vernieuwd in 2023. Om de presentatie te ondersteunen gebruiken we meer dan 60 foto's, maar lang niet alles laat zich op een foto vangen. Maak daarom gerust een afspraak voor een uitvoerige bezichtiging.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1744
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1744
Woon oppervlakte 485
Inhoud woonhuis 2572
Aantal verdiepingen 2

Overige

Monument Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 2500
Monumentaal Ja
Oppervlakte woonkamer 117
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 6
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1744
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1744
Woon oppervlakte 485
Inhoud woonhuis 2572
Aantal verdiepingen 2

Overige

Monument Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 2500
Monumentaal Ja
Oppervlakte woonkamer 117
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 6
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

WijnandsTilli Makelaardij en Assurantiën