Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Idyllisch gelegen woning in het oude hart van Drieborg.

Gelegen in het eeuwenoude Oldambt, midden in het hart van ‘de Groningse Graanrepubliek’ en nabij de grens met Duitsland ligt het dorp Drieborg.
De naam ‘Drieborg’ slaat waarschijnlijk terug op een type huis (‘driebörg’) met drie deuren en drie schoorstenen waarin drie families tegelijkertijd woonden. Een dergelijk pand heeft tot laat in de 20e eeuw in het dorp gestaan.

Drieborg is nog het enige echte dijkdorp dat de provincie Groningen rijk is. Het dorp kent nu ca. 170 huizen en 420 inwoners en is een hechte gemeenschap met een actief verenigingsleven: het heeft zijn eigen Dorpsvlag en eigen Dorpslied!
Midden in het pittoreske hart van Drieborg, gelegen aan een rustige straat
bevindt zich deze vrijstaande woning op een zeer ruim en schitterend gelegen perceel.
Deze woning – oorspronkelijk twee helften van een dubbele woning - moet nog verder gerenoveerd/afgewerkt en gemoderniseerd worden en biedt alles om een droomplek te realiseren: de ligging van het perceel in het dorp i.c.m. de bijzondere, zeer ruime en besloten tuin maken de plek uniek en onvergelijkbaar!

Begane grond
De entree geeft toegang tot een lichte hal waarin zich de meterkast bevindt. De hal leidt naar de open keuken (ca. 25 m2). Naast de keuken bevindt zich de bijkeuken met garderobe en aansluitingen voor wasmachine en droger. De keuken is voorzien van een diverse inbouwapparatuur. Aan de achterzijde van de keuken bevindt zich de toegang tot de veranda en van daaruit naar de tuin.
Naast de keuken bevindt zich de hal die toegang biedt tot een zeer ruime living (ca. 40 m2) met grote berging. Op de begane grond bevindt zich tevens een slaapkamer, een badkamer en een separaat toilet, hierdoor is de woning levensloopbestendig!
De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche en wastafels.
De ruime living is voorzien van een houtkachel heeft een zitgedeelte en een werk/eetgedeelte en een trap van waaruit de 1e verdieping kan worden bereikt.

1e verdieping
Via de trap in de woonkamer bereikt u de 1e verdieping met twee ruime slaapkamers en een grote berging, die redelijk eenvoudig kan worden omgebouwd naar een 3e slaapkamer.
Op de overloop bevindt zich tevens een ruime 2e badkamer voorzien van een toilet, inloopdouche en een wastafel.

De tuin
De woning is gelegen op 2 percelen van samen maar liefs 2.753 m2.
De zeer diepe tuin biedt de hele dag zon- en schaduw. De tuin is nu verdeeld in drie delen die zeer goed geschikt te maken zijn als bloemen- of moestuin, als loungeplek of als plek waar dieren gehouden kunnen worden.
Direct naast en achter de woning bevindt zich een garage/berging/werkplaats waar met gemak 2 auto’s gestald kunnen worden.

Kortom: een groot perceel midden in het dorp, met daarop een ruime woning en een heerlijke tuin om in te vertoeven met de mogelijkheid voor diverse zitjes om te genieten van zon én schaduw.

De woning en haar tuin moeten verder worden gerestaureerd/afgewerkt en ingericht, maar vormen een aantrekkelijke en uitdagende omgeving om naar eigen wens in te richten!

Extra informatie
De nederzetting ‘Stocksterhorn’, ontstaan in de 17e eeuw (bekend van het boek ‘De Graanrepubliek van schrijver Frank Westerman) is de directe voorloper van het dorp Drieborg. Vanuit de Stocksterhorn is in 1656 de ‘Oude Dijk’ aangelegd en is het dorp langzamerhand met meer huizen uitgebreid.
Drieborg was altijd een landarbeidersdorp. De arbeiders werkten op de grote boerderijen in het welvarende Oldambt dat in de 18e en 19e eeuw nog verder in land en welvaart groeide doordat er (polder) land op de zee werd teruggewonnen. Drieborg ligt ten zuiden van de uitgestrekte Kroonpolder en Stadspolder.
De omgeving van Drieborg met zijn rust en ruimte biedt vele mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en te recreëren: op ca. 15 autominuten bevindt zich het Oldambtmeer met zijn vele gastvrije terrassen en op fietsafstand ligt het dorp Bad Nieuweschans met zijn beroemde bronnenbad ‘Thermen Bad Nieuweschans’, een supermarkt en horecagelegenheden.
Het nabijgelegen Winschoten heeft een groot aanbod aan maatschappelijke voorzieningen, theater, horecagelegenheden en een uitgebreid koopcentrum om prettig te kunnen winkelen.


Bijzonderheden
• Zeer ruime en uniek gelegen tuin met veel privacy.
• Goed geïsoleerd, o.a. dakisolatie (Iso), vloerisolatie (parels), muurisolatie en grotendeels dubbele beglazing (het huidige energielabel is gemaakt in 2020, ruim voordat deze isolatiemaatregelen zijn aangebracht!).
• Levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.
• Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.
• Gelegen nabij het uitgestrekte polderlandschap (o.a. Kroonpolder, Stadspolder, Carel Coenraadpolder).
• Gelegen nabij het zeesluizencomplex Nieuwe Statenzijl met vlakbij de beroemde ‘vogelkijkhut’. Dit is de enige buitendijkse Nederlandse vogelkijkhut.
• Op ca. 5 autominuten van het befaamde bronnenbad ‘Thermen Bad Nieuweschans’.
• Gelegen op ca. 20 autominuten van het uitgebreide koopcentrum van Winschoten

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1935
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1935
Woon oppervlakte 190.1
Inhoud woonhuis 714.72
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 2753
Rookkanaal Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
Garage electra Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Garage vrijstaand Steen
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1935
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1935
Woon oppervlakte 190.1
Inhoud woonhuis 714.72
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 2753
Rookkanaal Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
Garage electra Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Garage vrijstaand Steen
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

iQ Makelaars Oost-Groningen