Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Zeer royaal, comfortabel woonhuis met vrijstaande bedrijfsloodsen

Stadskanaal is een woonplaats in de provincie Groningen en vormt één van de centra van de Kanaalstreek: het dorpenlint dat zich uitstrekt vanaf Veendam via Stadskanaal tot aan Ter Apel/Barnflair aan de Duitse grens. Stadskanaal ligt als een bijna 10 kilometer lang lint langs het kanaal. Aan weerszijden liggen woonwijken, de meeste bebouwing bevindt zich aan de noordzijde van het kanaal.

Gelegen op het bedrijventerrein Vleddermond aan de Stelmaker in Stadskanaal bevindt zich dit comfortabele woonhuis met vrijstaande bedrijfsloodsen (resp. ca. 279 m2 en 238 m2) op een ruime hoekkavel van 1.955 m2.

Begane grond:
De stijlvolle overkapte entree geeft toegang tot een ruime en lichte hal (ca. 14 m2) met toilet, meterkast en trapopgang. De hal biedt toegang zowel naar de living als naar de keuken.
De living met zijn vele grote ramen benadrukt het heerlijke binnen-buitengevoel wat zo kenmerkend is voor de sfeer van de gehele woning. Via een deur in de living of via de hal betreedt u de zeer ruime woonkeuken (ca. 31 m2) met openslaande deuren naar de tuin. In de ruimte bevindt zich een inbouwkeuken in hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur, o.a. een vaatwasser, koel/vries combi, combimagnetron, inductie kookplaat en een afzuigkap, en een zeer ruime separate berging.
De naastgelegen ruime bijkeuken (ca. 10 m2) met achter-entree is voorzien van aansluitingen voor wasmachine en droger en biedt tevens toegang tot een grote inpandige garage (ca 24m2). Deze garage is momenteel ingericht als ‘mancave’/bar.

1e verdieping:
Via de trap in de hal bereikt u de 1e verdieping met 3 ruime slaapkamers, waarvan nu één is ingericht als kantoor.
De keurige badkamer (ca. 10 m2) is voorzien van een ruime inloopdouche, wastafel en 2e toilet. Er kunnen eventueel op redelijk eenvoudige wijze 2 extra slaapkamers worden gerealiseerd.

Vliering:
In de masterbedroom bevindt zich een vlizotrap die toegang biedt naar de ruime vliering welke is gelegen over de gehele verdieping.

De tuin:
De tuin is gelegen op het zuidoosten. De tuin is o.a. bereikbaar via de openslaande deuren van de woonkeuken.

Kortom: een heerlijke, comfortabele woning, een prachtige plek om te wonen en (thuis) te werken!

De bedrijfsloodsen:
De twee multifunctionele bedrijfsruimten/loodsen (van respectievelijk ca. 279 m2 en 238 m2) zijn aan elkaar geschakeld en bevinden zich op een keurig bestraat gedeelte van het perceel. De eerste loods is zowel aan de voorzijde als aan de achterkant voorzien van een overheaddeur, een kleinere entree en een inpandige spuitcabine.
De tweede loods heeft aan de voorzijde een overheaddeur en aan de achterzijde twee entreedeuren, die meteen toegang geven tot een ruime inpandige berging en een keuken/kantoor met eigen toilet. Een vaste trapopgang biedt toegang tot een zolderruimte/magazijn met een kleine kantine.
De grootste bedrijfsloods is voorzien van dak- en muurisolatie (40 mm) en is voorzien van een pellet kachel. Er is 2 jaar gekle3den een nieuwe groepenkast geplaats welke op 63A is afgezekerd. De buitengevels van bedrijfsloodsen zijn onlangs geheel gespoten.

Extra omgevingsinformatie:
Stadskanaal heeft anno 2024 ruim 19.000 inwoners en behoort daarmee tot de grootste plaatsen in de provincie. Samen met het over de provinciegrens gelegen Nieuw-Buinen vormt het een dubbelkern met net geen 24.000 inwoners. De plaats is ontstaan als veenkolonie en uitgegroeid tot een regionaal centrum dat de derde winkelstad van de provincie is met 75.142 m2 winkelvloeroppervlak.
De aanleg van het Stadskanaal en de bouw van de plaats werden in 1762 gestart. In 1815 was het kanaal gevorderd tot de plek van de latere watertoren van Stadskanaal en in 1856 bereikte het kanaal Ter Apel.
Het kanaal zorgde voor een enorme groei van de plaats. Rond 1900 verrees de eerste industrie van enige betekenis. In 1895 kwam een paardentramlijn naar Ter Apel gereed. Vanaf de jaren 1900 werd Stadskanaal aangesloten op diverse spoorlijnen waardoor het in 1903 gereedgekomen Station Stadskanaal een groot spoorwegknooppunt werd (meer dan 400 spoorwegemployés! Rondom het station ontstonden veel bedrijven en ook een nieuw stadscentrum met veel fraaie bedrijfsgebouwen, villa's en winkelpanden.
Het bedrijventerrein Gedempte Vleddermond is ontwikkeld in de tweede helft van de 20e eeuw en bevindt zich aan de Zuidoost kant van het dorp Stadskanaal, direct gelegen aan de grens met de provincie Drenthe en langs de N374.
Stadskanaal heeft naast de vele voorzieningen en terreinen voor bedrijven een zeer ruim winkelcentrum en een groot aanbod aan diverse voorzieningen zoals de scholengemeenschappen Ubbo Emmius en het ROC Noorderpoort, het regionale Refaja-ziekenhuis, een groot aantal sportverenigingen, een manege en een overdekt zwembad gelegen in het Pagedal. Een park waarin naast recreatieve voorzieningen ook diverse evenementen door het jaar heen plaatsvinden.
Daarnaast bevinden zich in het centrum het Theater Geert Teis, de servicebioscoop Smoky, een bibliotheek en een sporthal.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 2003
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 2003
Woon oppervlakte 215.8
Inhoud woonhuis 988.45
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Garage Ja
CV ketel Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 1955
Dak isolatie Ja
Garage water Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Garage electra Ja
Garage inpandig Ja
CV ketel eigendom eigenaar
LeeftijdCV ketel 2013
GarageCV verwarmd Ja
Kabel aansluiting Ja
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 3
Garage electra deur Ja
Vloerverwarming deel Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 2003
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 2003
Woon oppervlakte 215.8
Inhoud woonhuis 988.45
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Garage Ja
CV ketel Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 1955
Dak isolatie Ja
Garage water Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Garage electra Ja
Garage inpandig Ja
CV ketel eigendom eigenaar
LeeftijdCV ketel 2013
GarageCV verwarmd Ja
Kabel aansluiting Ja
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 3
Garage electra deur Ja
Vloerverwarming deel Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

iQ Makelaars Oost-Groningen