Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Schitterend gelegen woonboerderij met voorzieningen voor het houden van paarden en geschikt voor dubbele bewoning

Onthaasten en ontspannen. Wie zoekt dit niet?

Op de grens van Drenthe en Groningen, nabij de grens met Duitsland in het buitengebied van het dorp Sellingen (Jipsingboertange) ligt deze schitterend gelegen woonboerderij met paardenstallen en alle faciliteiten voor het houden van paarden en/of kleinvee.
Jipsingboertange ligt in de bosrijke gemeente Westerwolde.
De woon- en vakantieboerderij ligt volledig vrij met aan de achterzijde een natuurgebied en de bossen en met een weids uitzicht over de uitgestrekte landerijen aan de voorzijde.

Hier is werkelijk alles voorhanden om volledig tot rust te komen:
Een heerlijk woonhuis met een separate vakantie-accommodatie/2e woonhuis, een terrein van ruim 1.1 hectare waarop zich 5 paardenstallen en professionele trainingsaccomodaties bevinden.
Rondom de boerderij bevindt zich een heerlijke en fraai aangelegde goed onderhouden tuin, waar zowel mens als dier zich volledig op hun gemak voelen:

Absolute privacy in een wereld ver weg van drukte en mensenmassa’s!

Buiten het gegeven dat de woonboerderij een droomplek is om te wonen en het 2 volledige woonhuizen zijn, waarvan er momenteel 1 wordt gebruikt als vakantie-accommodatie (max. 14 gasten), biedt dit object ook diverse mogelijkheden voor het runnen van een vakantie-verhuur bedrijf, bedrijf aan huis, mantelzorg of voor dubbele bewoning.

Het woonhuis, de begane grond
Het tuinpad vanuit de Jipsingboertangerweg leidt naar de entree/garderobe van het woonhuis, van waaruit u direct aan de linkerzijde de grote landelijke keuken en living betreedt. Een schitterende houten keuken, op maat gemaakt en voorzien van diverse apparatuur zoals een vaatwasser, koelkast, een 5-pits inductiekookplaat, inbouwoven en een afzuigunit welke is ingebouwd in de prachtige schouw.
De zeer ruime living is rechtstreeks verbonden met de woonkeuken en heeft alle mogelijkheden om rond de brandende openhaard behaaglijke zithoeken en -hoekjes te maken. Het grote dakraam geeft een heerlijk binnen-buitengevoel!
Aan de achterzijde van de keuken bevinden zich een gang naar het separate toilet en de badkamer met douche en vaste wastafel.
Vanuit de kleine hal aan de achterzijde van de living is vanuit een berging/doorgang de vakantie-accommodatie/2e woning bereikbaar.

Het woonhuis, de 1e verdieping
De trap in de living leidt naar de bovenverdieping met een ruime master bedroom (voorzien van 2e toilet), twee kleinere slaapkamers, een ruime kast en een wastafel op de overloop.

Vanuit de hoofd-entree aan de voorzijde bereikt u aan de rechterzijde het nieuw opgetrokken voormalige ‘stookhok’: een zeer ruime berging met daarin de installatie voor de hout gestookte centrale verwarming, een waterontharder en de aansluitingen voor wasmachine en droger. Een deur in de hal leidt naar het lounge-terras met tuinhuis en extra overkapping aan de stookhokzijde.

De vakantieboerderij
De ruime vakantieboerderij (2e woning), gebouwd in de voormalige schuur van de boerderij, heeft een groot overdekt terras en een eigen deel van de tuin, Deze ruimte is nu in gebruik en wordt succesvol verhuurd als groeps-accommodatie De Leede, geschikt voor maximaal 14 personen.
Vanuit de oprijlaan aan de zijkant van het woonhuis betreedt u aan de achterzijde de vakantieboerderij. U stapt meteen binnen in de grote gezellige gemeenschappelijke ruimte met comfortabele open keuken, voorzien van inbouwapparatuur, eettafel en zithoek en een extra koelkast en vriezer.
In de hoek van deze ruimte bevindt zich de trap naar de bovenverdieping met vier slaapkamers en een 2e toilet. Eén slaapkamer bevindt zich beneden. Deze grenst aan een badkamer met twee wastafels en twee douches. Naast de badkamer bevindt zich een separaat toilet.
Deze groepsaccomodatie is uiteraard ook zeer geschikt als onderdeel van ‘levensloopbestendige’ dubbele bewoning of bijvoorbeeld als mantelzorgwoning!

Paarden, het erf en het land
In de grote, vrijstaande schuur op het erf bevinden zich de 5 stallen, een poets/spuitplaats met warmwaterboiler, een zadelkamer, een longeerbak (voorzien van een All Weather Tuft bodem) en een ruime hooi- stro zolder boven de stallen. Achter de boerderij bevinden zich de trainingsmolen en een zeer goed geoutilleerde buitenmanege van 50 x 20 meter met tevens een All Weather Tuft bodem en een grote dressuurspiegel. Naast de boerderij liggen de omheinde weilanden voor de paarden.
Vanuit het eigen perceel kunt u direct de bos- en ruiterpaden achter de woning inslaan om te paard te genieten van het rijke en historische natuurgebied en het prachtige recreatiemeer in Sellingerbeetse.

Verder is er in de schuur een motorwerkplaats, een carport voor de trekker en diverse kleinere bergingen
De carport aan de voorzijde van de schuur biedt ruimte aan 2 auto’s.

De tuin
Aan de voorkant en aan de zijkant van de woning, op het zuidwesten, bevindt zich de fantastisch aangelegde tuin met vijver, diverse zitjes, zitplaatsen en banken. Een heerlijke plek om te loungen, te wandelen en over de eigen weilanden uit te kijken:
Grenzeloos genieten in elk jaargetijde op een weergaloze plek in het historische gebied van Westerwolde!


Dorp en Omgeving
De woonboerderij is gelegen in het buitengebied van het dorp Sellingen dat is omgeven door bossen, heide, akkers, zandplassen en riviertjes. Sellingen is een esdorp en het heeft een voor deze dorpen kenmerkende brink.
Sellingen staat bekend als de ‘Parel van Westerwolde’ en het ‘Kunstdorp van het Noorden’.
Het is een fraai en pittoresk dorp waar u diverse basisvoorzieningen aantreft zoals een supermarkt, een apotheekhoudende dokterspraktijk, basisscholen en een openluchtzwembad. Er zijn diverse sportieve activiteiten mogelijk en diverse fiets-, ruiter- en wandelroutes door het prachtige landschap.
Het dorp ontstond in de Middeleeuwen. Het is een langgerekt dorp met dorpse huizen en mooie boerderijen, afgewisseld met winkeltjes, restaurants en terrassen. Sellingen heeft goede verbindingswegen richting Groningen en Drenthe en de rest van Nederland. Sellingen ligt op steenworp afstand van Duitsland, met een eigen grensovergang.

Bijzonderheden
• Gelegen op 4 percelen met een totale oppervlakte van 11.433 m2
• Voorzien van waterontharder en ondergrondse betonnen regenwatertank (5.000 ltr.)
• Prachtige groene omgeving aan een natuurgebied en vlakbij het recreatiemeer Sellingerbeetse
• Gunstige ligging nabij de Duitse grens en de E31 richting Zuid-Nederland
• De huidige eigenaren exploiteren hier reeds vele jaren en zeer succesvol vakantieboerderij De Leede. Zie ook: https://www.de-leede.nl
• Uitstekend onderhouden
• Zeer duurzaam en energiezuinig door o.a. 46 zonnepanelen en de hout gestookte cv-ketel, er wordt nauwelijks gas verbruikt
• Deels voorzien van airco’s
• De boerderij is zeer geschikt voor het houden van paarden en kleinvee, dubbele bewoning, mantelzorg en/of het voortzetten van vakantieboerderij De Leede.
• Kortom een heerlijke plek om te wonen, te werken, te onthaasten en te genieten van de ruitersport.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1912
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 1912
Woon oppervlakte 269.6
Inhoud woonhuis 999.95
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 11433
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Stoomcabine Ja
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
Garage carport Ja
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 8
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Toegankelijk ouderen Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Mechanische ventilatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1912
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 1912
Woon oppervlakte 269.6
Inhoud woonhuis 999.95
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 11433
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Stoomcabine Ja
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
Garage carport Ja
Airconditioning Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 8
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Toegankelijk ouderen Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Mechanische ventilatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

iQ Makelaars Oost-Groningen